Lze zmírnit karmu ?


10.12.2009 - 22:51
(Kozoroh) Mipaju
Lze zmírnit karmu ?
A existuje nějaká literatura, která by se tímto tématem zabývala?Také by mě zajímalo, zda až se nám něco stane, pak teprve žačneme přemýšlet, kde je zakopaný pes, nebo můžeme zjistit dříve něco a zapracovat na tom, aby dopad nebyl tvrdý?

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
11.12.2009 - 13:22 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
ano, lze, dělá se to v reiki. Zkus se podívat na net na téma hooponopono. Jsou techniky, kdy žádáš o odpuštění do minulosti, současnosti, taky ty odpouštíš atd. Kniha je dobrá Jsem a Já jsem. Někde je tu o tom už v diskuzi psané. Kdybych měla víc času(peču), napsala bych víc. :4:
11.12.2009 - 13:38 | Filtr
(Panna) Namchan
Vlastni karmu lze zmirnit pouze vlastnim duchovnim vzestupem. Když člověk uděla vnitřni obrat a stane se dobrym a ušlechtilym člověkem ve veškerem citěni a myšleni, tak vracejici se špatna karma je oslabena novym světlym vyzařovanim, takto změněneho člověka. Čim silnějši je obrat k dobru, tim vice je zla karma oslabena.
11.12.2009 - 13:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no požádat o odpuštění je pěkný, ale člověk zaplatit musí - koneckonců si to zvolil před svým zrozením, je dobrý se to snažit přijmout a projít tím s porozuměním a hlavně další prohřešky v tomto životě pokud možno nepřidávat...
Jinak o karmě pojednává buddhismus i další východní náboženství a taky Ježíš o tom mluvil ("Odsud neodejdeš, dokud nezaplatíš do posledního haléře" - samolitr, že nemyslel peníze :1:, "Nesuď nebo budeš souzen" atd.), není to teda nic nového ...
11.12.2009 - 13:47 | Filtr
(Kozoroh) Puzzlle
Zajímavé a složité čtení je Diagnostika karmy od Lazareva...
11.12.2009 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Puzzlle
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele liena, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...naozaj zložité :41:...občas ma z toho rozbolela hlava...ale pomohlo mi to pochopiť pár "nepochopiteľných"vecí :44:
11.12.2009 - 14:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
moj osobny nazor je ten, ze nam skratka nie je dane v tomto zivote vediet, co je nasou karmou...mozme sa len domnievat, hadat..ale vediet to nebudeme :3: preto nie je otazkou ci sa da zmenit...ale ci sa da vobec zistit :3:
11.12.2009 - 14:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » eXistence X
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: tak jest :1:
11.12.2009 - 14:13 | Filtr
(Panna) Namchan » Iza23
Nepotřebuješ zjistit karmu..ostatně ji neustale proživaš v přitomnosti.
11.12.2009 - 14:13 | Filtr
(Lev) Monika 21
Modlitba za odčinění následků minulých činů

Nejdražší andělé,

pochybil jsem tím, jak jsem nakládal se svým tělem, a žádám nyní, aby veškeré následky těchto chyb byly vymazány a zapomenuty na celé linii času a všemi zúčastněnými.

Je to ze stranek atarot.
11.12.2009 - 14:16 | Filtr
(Střelec) PepaKopřiva
chceš karmu? máš ji mít :)

chceš jí změnit - samozřejmě i to jde :)

můžeš všechno co si zamaneš
11.12.2009 - 14:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
iste...len mi pride usmevne to neustale vysvetlovanie si minulych zivotov a prenesenych kariem...ked sami netusime, co vlastne bude ta nasa karma v tomto zivote :4:
11.12.2009 - 14:42 | Filtr
(Panna) Namchan » Iza23
Ale tady v diskuzi padla otazka zda jde karmu zmirnit...ne zjistit.
11.12.2009 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja viem...ale ako mas zmiernit nieco, o com nevies presne co je? :25: najprv musis vediet, co je tvojou karmou, aby si vedel, co mas vlastne zmiernit,nie? :44:
11.12.2009 - 15:02 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Monika 21
to je pro léčení těla, moc dobré a účinné.

MEDITACE na čištění karmy

Zapálit si svíčky, pustit meditační nebo jinak klidnou hudbu.(vypnout telefony a mobily a zajistit si hodinku klidu.

Volně a hluboce dýchat do celého těla

Vnímat pozorně svůj dech

Já jsem Světlo, Já jsem Láska

Uvědomit si nad sebou bílé (nebo zlatavé) zářící Univerzální Světlo , spustit ho dolů a nechat stékat na své tělo jako sprchu. Vizualizovat si , jak Světelný proud protéká postupně všemi třemi energetickými jemnohmotnými obaly mého těla.a v duchu si říkat mantru:

- čistím Láskou a Světlem své mentální tělo (=cca 1-1,5m kolem našeho těla)

- čistím - " - své emocionální tělo (= cca 50 cm od našeho těla)

- čistím - " - své éterické tělo (= cca 5 - 10 cm od našeho těla)

Pak si znovu uvědomit na sebou Světlo a spustit ho ke své 7. korunní čakře (na vrcholu hlavy) otevřít "záklopku" do těla a vpouštět do fyzického "tělesného pytle" zářivou energii (bílá, bílozlatá..) . Až se tělo naplní a Světlo se zevnitř dotkne znovu 7. čakry, spojit dlaně jako při modlitbě a pomyslet si

"Teď se Světlo prolíná do všech buněk mého těla"

(Tím vstřebáváme energii Univerzálního Zdroje do svého těla i na fyz. úrovni a léčíme sami sebe)

Pak si opět uvědomit jak z Univerzálního Zdroje stéká hutnější paprsek Světla k hlavě, nechat ho dotknout 7. čakry (naše napojení na Boha, Zdroj, Univerzum, Bytí…) rozproudit v ní Světlo a čistit roztáhnout čakru alespoň na úroveň fyzických ramen a prozářit ji až do třpytivého lesku.

V duchu říkat mantru - Já jsem Světlo, Já jsem Láska ve své korunní čakře. Já čistím Světlem a Láskou svou 7. čakru od všech bloků

Sestoupit do 6. čakry - třetí oko - čelo = intuice - opakovat čištění i mantry.

Sestoupit do 5. čakry - krk - komunikace, karma - opakovat čištění a mantry.

Sestoupit do 4. čakry - srdce - city, láska - opakovat čištění a mantry.

Sestoupit do 3. čakry - solar plexus - emoce - opakovat čištění a mantry.

Sestoupit do 2. čakry - kříž a podbřišek - sex, vztahy,rodičovství, karma

- opakovat čištění a mantry.

Sestoupit do 1. čakry - výstup páteře z těla -uzemnění, prožívání radosti ze života - opakovat čištění a mantry.

Pak si uvědomit jak z páteře a chodidel prochází Světelná záře jako tunel do Země až k zemskému Krystalu - spustit se dolů a uzemnit se formou prolnutí nebo objetí se s Matkou Gaiou. Požádáme případně i naše strážné Anděly o setkání a s nimi se pak vrátíme do srdeční čakry a krajiny srdce.

Hluboce dýcháme a záříme ve svém srdci, můžeme také požádat Bytosti Světla (Archanděly, Duchovního učitele, Ježíše…) o přítomnost v našem srdci a o pomoc při meditaci. Rozsvítíme své srdce Světlem do velikého jasu a naplníme ho Láskou jak nejvíce jsme schopni.

Pak oslovíme naši Duši a poprosíme, aby nám do srdce přivedla první "přátelskou Duši", se kterou je potřeba vyčistit karmickou zátěž.

S touto Duší si pak láskyplně a bez výčitek popovídáme a vykomunikujeme všechno, co mezi námi není čisté a vyjasněné, všechno co neumíme říct v reálu do očí a co nás ve vztahu s touto bytostí bolí nebo bolelo. Mluvíme s láskou a vše konstatujeme bez sebelítosti nebo obviňování sebe či druhého. Procítíme, že toto je bytost, které jsme způsobili bolest.

Také se ptáme druhé Duše, zda nám ona chce něco říci a čím ubližujeme my jí. Když se dostaví pocit, že je mezi námi a druhou Duší "jasný prostor" a vše bylo řečeno, provedeme rituální formulí odpuštění.

" Moje milovaná Dušičko (můžete oslovit i tak, jak ji v tomto životě znáte - maminko, tatínku, dědo, babičko ….) je mi moc líto, že jsem se k tobě nechovala jako Láska a Světlo.

Prosím tě, odpusť mi všechno, kdy jsem se k tobě v tomto i ve všech minulých životech nechovala s Láskou a dej mi prosím Absolutní svobodu.

Počkáme na reakci druhé bytosti (úsměv, rozsvícení jejího Světla, objetí z její strany, apod. nebo případně odmítavou reakci)

a pak bez ohledu na to zda nám bylo odpuštěno, provedeme akt odpuštění za sebe.

"Já tobě moje milovaná Duše odpouštím všechno, po celé časové linii, kdy ses ty ke mně v tomto i ve všech minulých životech nechovala s Láskou a dávám ti Absolutní svobodu.

Sejdeme-li se v některé další inkarnaci, pak jako dvě svobodné bytosti, které spolu být chtějí, ne proto že si dluží.

Přeji ti štěstí, Světlo a Lásku na tvé další Cestě a děkuji ti, žes přišla do mého života, do mého srdce a do mé meditace."

Rozloučíme se, pokud je to oboustranné přání tak se i láskyplně obejmeme a pak necháme tuto Duši odejít do Světla.

Nakonec poděkejme všem bytostem za účast v meditaci, poděkujeme své Duši, že nás meditací vedla, uvědomíme si dech, fyzické tělo, vystoupíme z meditace a otevřeme oči.

Pokud nám nebyla druhá Duše schopna odpustit a my cítíme, že to ještě není O.K. zkusíme za nějaký den meditaci znovu s větší pokorou a Láskou. Vše v této meditaci se absolutně odvíjí podle Síly procítění Lásky a sounáležitosti a podle poctivého a opravdového uvědomění si, že každá druhá bytost je mou součástí.

(Někdy k dosažení hloubky uvědomění a opravdovosti pomáhá - procítit sebe, jaké by to bylo, kdybych věděla, že je to můj poslední večer, že "odcházím" ze života a že toto je poslední meditace, kterou mohu udělat.)

11.12.2009 - 15:03 | Filtr
(Panna) Namchan » Iza23
Tady přece nejde o smlouvani a obchod...změnit se v ušlechtileho člověka je přece normalni a nemělo by byt podmiňovano zmirněnim karmy, i když se tak nasledně stane.
11.12.2009 - 15:13 | Filtr
(Kozoroh) atreb » Namchan
...změnit se v ušlechtileho člověka je přece normalni a nemělo by byt podmiňovano zmirněnim karmy, i když se tak nasledně stane...

:15: :30:za to se muzu postavit :62: :17:
11.12.2009 - 15:14 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » miluška medvídková
Ještě od mé oblíbené Tety Kateřiny:
Odpuštění
Odpuštění je často jedinou možností, jak se zbavit nějakého problému, který nás v životě potká, nebo se opakuje. A je to také jediná cesta, jak se v takovém případě posunout dál.
Neodpustíme-li na všech úrovních, stále se nám problém vrací a vršíme na něj nové a nové bloky.
Zde nabízím dvě pomůcky, jak se k odpuštění dostat. Doporučuji pracovat s nimi pravidelně a soustavně, kdykoli Vás bude něco v životě trápit a dělat Vám problém. Díky těmto technikám Vám začnou velmi rychle docházet potřebné souvislosti a o to dřív se svých problémů zbavíte.
Odpuštění je také důležitým klíčem k léčení. Pokud v sobě udržujeme negativní energii tato energie se časem projeví nemocí.

Technika odpuštění:
1.
Já(Vaše jméno) nyní odpouštím(jméno osoby) za to, že mi ublížil. Cítím, že to, co jsi mi udělal, bylo špatné a hluboce mě zranilo. Já(vaše jméno) nyní žehnám a propouštím tě(jméno osoby) pro tvé největší dobro a žehnám a propuštím sebe ke svému největšímu dobru, právě v této chvíli. A tak tomu má být!

2.
Já(vaše jméno) absolutně a zcela odpouštím sám sobě za(čin). Právě v této chvíli si odpouštím!

3.
Já(vaše jméno) absolutně a zcela odpouštím(jméno osoby) za (jednání nebo čin). Právě v této chvíli mu odpouštím!

4.
Já(vaše jméno) nyní odpouštím každému, kdo mě kdy a jakkoli zranil. Absolutně a zcela jim právě v této chvíli odpouštím!

5.
Já(vaše jméno) nyní žádám odpuštění od každého, koho jsem kdy a jakkoli zranil. Právě v této chvíli žádám a přijímám toto odpuštění. Já(vaše jméno) absolutně a zcela odpouštím sám sobě za vše, co jsem udělal!

6.
Já(vaše jméno) nyní odpouštím sám sobě za všechnu bolest a strádání, která jsem si kdy a jakkoli způsobil. Právě v této chvíli si odpouštím!

7.
Já(vaše jméno) nyní chci ze svého života propustit potřebu(návyku,bolesti, strachu,problému). Já(vaše jméno) je nyní propouštím,uznávám a důvěřuji Bohu, svatému Duchu a životu, kteří mi budou pomáhat úspěšně léčit a splňovat všechny mé potřeby a tužby.



Zákon odpuštění - vhodné na čištění karmy a lepší pochopení prožívaného
1.Pane Bože , můj stvořiteli, skrze Tvou lásku odpouštím každému, kdo mi v tomto životě i před tímto životem ublížil a ponížil mě. Odpouštím, ať už si tyto osoby pamatuji či nikoliv, posílám jim svou lásku a prosím Tě, můj Pane, nechť jsou požehnáni oni i jejich potomci- i dosud nenarození, je-li to Tvá vůle.Já odpouštím vědouc, že vše je Tebou dané – zkouškou, jež očišťuje . Já odpouštím, já odpouštím, já odpouštím. Amen.

2.Pane Bože, s pokorou a úctou v srdci ke všemu Stvořenému Tě prosím o odpuštění. Můj Pane, odpusť, že ve chvílích zoufalství jsem Tě opustil(a), přestože mé srdce k tobě hledělo od chvíle Stvoření mé duše. Odpusť, že zaslepen(a) bolestí jsem neviděl(a) cestu Tebou určenou, odpusť, že jsem touto cestou pohrdl(a). Neboť Tvá láska byla se mnou i tehdy, když jsem ji z pýchy odmítal(a). Pane Bože, skrze Tvou lásku a nekonečnou milost prosím o odpuštění všechny ty osoby, kterým jsem vědomě či nevědomě ublížil(a) , ať už v tomto životě nebo v jiných , Tebou daných. Skrze Tebe prosím o odpuštění, ať už si to ti, kterým jsem ublížil(a), uvědomovali nebo ne. S pokorou v srdci, z něhož nabízím svou nepatrnou lidskou lásku, prosím o odpuštění i potomky i dosud nenarozené těch, jimž má svoboda Tebou daná ublížila.Tebe, Pane Bože, prosím o odpuštění , milost a požehnání. Amen.

3.Pane Bože, prosím, stůj při mně cestou odpouštění , k němuž mi dáváš jen Ty právo. Stvořen(a) Tebou k svobodnému životu a myšlení , podléhala má duše i tělo z neznalosti, pýchy či žádostivosti věcem jevům, které Ty, Pane, svou nezměřitelnou láskou milostiplně pomíjíš, ač jsou Tvého zraku nehodny. Hluboko v srdci se za tyto věci a jevy stydím a je hrozné pomyšlení, že není nikoho, kdo by mi dal odpuštění, neboť není žalobce. Já tyto věci a jevy odmítám a budu nadále odmítat, s Tebou v srdci jim chci a budu čelit.Pane Bože, stůj při mně – já odpouštím sám(a) sobě vše, co jsem učinil(a), jež není hodno Bohem Stvořeného! Já si odpouštím, já odhazuji tento balvan na mém srdci a toto srdce, teď čisté, nabízím Tobě, můj Stvořiteli. Amen.

( - Zákon odpuštění je třeba při problému číst denně, k tomu Otčenáš a Motlitbu pro očistu karmy.)

OTČENÁŠ
Otče náš, jenž jsi na nebesích
posvěť se jméno Tvé.
přijď království Tvé.
Buď vůle Tvá, jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dejž nám dnes
A odpusť nám naše viny,
jakož i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od všeho zlého.
Amen.

MODLITBA PRO OČISTU KARMY
PANE STVOŘITELI, KTERÝŽ JSI MNE UČINIL ČLOVĚKEM. MÁ LÁSKA K TOBĚ JE NEJVYŠŠÍM ŠTĚSTÍM A SMYSLEM MÉHO ŽIVOTA . A VEŠKERÉ POZEMSKÉ ŠTĚSTÍ, KTERÉ JSEM KDY MĚL, MÁM A BUDU MÍT, BUDE PRO MĚ I MÉ POTOMKY VŽDY JEN PROSTŘEDKEM, JEN ZPŮSOBEM, JAK DÁL POSÍLIT LÁSKU K TOBĚ.
A VŠECHNO CO SE UDÁLO A UDÁ, PŘIJÍMÁM JAKO
TEBOU DANÉ A MÁ DUŠE TO PŘIJÍMÁ S LÁSKOU.
AMEN
11.12.2009 - 15:17 | Filtr
(Lev) Monika 21 » miluška medvídková
Děkuji :17:
11.12.2009 - 15:21 | Filtr
(Lev) Monika 21 » miluška medvídková
ja ten odpouštěcí ritual taky dělala ale od Dorremn Virtue a je to moc skvělá věc,uplně se člověk odlehčí.. :76:
11.12.2009 - 15:40 | Filtr
(Kozoroh) hledající » Monika 21
Dobrá je knížka od Jiříhon Palky:Důkazy o existenci přrvtělování a karmy.Napsal i jiné knihy a některé je možno stáhnout na www.spirala.cz
11.12.2009 - 16:08 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Namchan
:15: :15: :15: :17: :17: :17:
11.12.2009 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale až to přijde tak to VELICE jasně cítíš - třeba někdo, kdo se zničil v minulém životě, třeba tím že skočil pod vlak, tak se následně narodí s tělesně postižený (prostě podle druhu poškození těla při sebevraždě) a navíc musí odžít i ten problém před kterým unikl sebevraždou v předchozím životě a ještě musí odčinit bolest, kterou způsobil svým blízkým tím únikem ... to je docela slušný utrpení, který Tě nutí zamyslet se, proč se to všechno stalo (nepotřebuješ na to knihy) - a maš zhruba dvě možnosti - BUĎ si řekneš že všechno je chaos a náhoda, prostě se to stalo zrovna mě, co naděláš ... NEBO vidíš svět jako dokonalý propracovaný a spolupracující systém, který nemůže jen tak sám od sebe vzejít z ničeho ... prostě už i pokročilý fyzikové přicházejí na to, že NÁHODA NEEXISTUJE ... vše je propojeno, vše má své následky - pozitivní čin pozitivní, negativní čin negativní :44: akorát mezi příčinou a následkem může být právě i víc životů, nemusí to být prostě vidět hned ...
11.12.2009 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iza23
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo a ono je dobře že nevíš co Tě čeká, protože kdyby třeba někdo věděl, že bude v tomto životě žebrák nebo kdovíco ještě, tak by okamžitě zdrhnul nebo se zbláznil ... prostě by ho to ovlivnilo, my to ale víme co nás potká (před narozením to každá duše probírá s vyspělou světelnou bytostí, čím projít - kvůli vlastnímu vývoji a vždy si to duše taky odsouhlasí), jenže na nevědomé úrovni, je to taková ochrana ... to je, co ? to sa dívaš, to čučáš ? jakej ten život je :1:
11.12.2009 - 16:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » eXistence X
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vies co, ja dnes citim iba to, ze chcem byt zla :21:
11.12.2009 - 16:38 | Filtr
(Střelec) denisimo » miluška medvídková
Ano...super kniha je Svět bez hranic http://www.hooponopono.cz/obchod/
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-104
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »