Zážitok Elisabeth Kübler-Rossovej


08.12.2009 - 18:20
(Rak) Saly
Zážitok Elisabeth Kübler-Rossovej
Elisabeth Kübler-Rossová bola veľmi známa a uznávana švajčiarska lekárka-psychitarička. Dlhé roky venovala skúmaniu zážitkov ľudí,ktorí prežili klinickú smrť. Podmienkou jedného z jej výskumov bolo, aby ľudia, ktorí zážitky klinickej smrti podstúpili boli minimálne 10 rokov úplne nevidiaci. Títo dlhodobo nevidiaci ľudia opisovali s dokonalou presnosťou aj detaily oblečenia lekárov, ktorí ich oživovali, kto bol prítomný, kde stál, čo robil, skrátka, opisali niečo, čo aj keby boli pri vedomí, neboli by to schopní vidieť. Dr. Kübler-Rossová dokonca mala aj osobnú skúsenosť s odpútaním sa od svojej telesnej schránky. Naučila sa praktizovať isté relaxančné cvičenia a podarilo sa jej dosiahnuť mimotelový zážitok.A toto sú jej slová :16:

Řazení:
08.12.2009 - 18:49 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju
Myslím, že poznat, že smrt není nic hrozného nás zbavuje strachu ze smrti. Některé národy (už nevím které) oslavovaly, když někdo umíral a držely smutek, když se někdo narodil. To je extrém. Byla jsem svědkem při regresích, zde už někde zmiňovaného odborníka, jak člověk se bránil smrti, která ho někdy v minulém žitotě "postihla". Vyskakoval z těla a bránil se. Když smrtí prošel, ulevilo se mu a zbavil se problémů, které z toho plynuly. :17:
08.12.2009 - 18:56 | Filtr
(Vodnář) Siraels
Před nedávnem tu byla podobná diskuze s tématem "klinická smrt". Podobně se tímto zabývá dr.Raymond Moody,který popisuje velmi pdobné příznaky jako paní Rossová. Další publikace je od E.Valarino a jmenuje se "Na druhé straně života". Právě tyto !mimotělní prožitky" jsou v oblasti thanatologie velmi fascinující -nikdo je totiž nedokázal vysvětlit na základě nějakých biochemických či jiných dějů v mozku. Jsou tam popisovány případy osob,které slyšeli ,to co si lékaři mezi sebou říkají a návštěvy sousedních místností v době,kdy lékaři již konstantovali smrt... :27: :27:
08.12.2009 - 19:02 | Filtr
(Rak) Saly » Siraels
Tá relaxnačná tecnika by ma zaujímala. :76:
Všimla som si tam (v knihe Elisabeth Kübler-Rossovej "O smrti a živote po nej" ešte mená ako Charles Tart a Robert Monroe. Ti mali niečo do činenia s technikou mimotelesného cestovania.

Nemáš o tejto technike nejaké bližšie informácie náhodou, alebo odkaz na stránku, kde by bol jej popis? :74:
08.12.2009 - 19:35 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju » Saly
Také není špatná kniha EXTERIORIZACE A DUCHOVNÍ RŮST od Joe.H. Slate, Ph.D.
Mám jí doma, ještě moc nestudovala, ale vlastně na dopořučení, protože podle ní se pár lidem podařilo tuto techniku zvládat.
Mladý hoch, který perfektně techniku ovládal(teď je asi v Kanadě, ale doopravdy) mi poradil, že to zvládl podle této knihy. Shodou okolností se mi během pár minut dostala do rukou z jiného zdroje.
08.12.2009 - 19:37 | Filtr
(Rak) Saly » Mipaju
ďakujem za tip, znie to zaujímavo :74: :16:
08.12.2009 - 21:00 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki
moc pěkné :3:
09.12.2009 - 00:07 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju
Všichni už spinkají a já mám chuť létat.
LÉTÁME VŠICHNI... Možná by to bylo dobré příští téma a k něčemu se dobereme. Jdu o tom přemýšlet.... vlastně letím si pro inspiraci.
09.12.2009 - 00:18 | Filtr
(Vodnář) Siraels » Saly
Nevím,jakou "relaxační techniku"máš na mysli?? Nemyslíš "astrální cestování"? Něco takového? V jedné kapitole se tímhle zabývá např. český záhadolog Vladimír Liška- :27: :27: v knize "Svět záhad a tajemství" a vydal to Popron.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »