James Redfield -Celestínske proroctvo


24.07.2009 - 00:16
(Ryby) rebeka14
James Redfield -Celestínske proroctvo
Roky som mala túto knihu doma,ale neprečítanú. Sama neviem prečo,až teraz ma priateľka upozornila na pracovnú knihu,ktorú má ona dávno doma.Povedala,že nech si najprv prečítam knihu.Kto ste ju čítali iste mi dáte za pravdu ,že sú v nej pekné a podľa mňa aj pravdivé myšlienky. Urobila som si vďaka nej tak poriadok v mysli a lepšie som si vysvetlila situácie ,ktoré sa dejú a diali okolo mňa. Doporučujem román a potom pracovnú knihu. :17: :68:Citujem z knihy:"Čim viac dokážeme milovať a oceňovať druhých, tým viac energie do nás plynie. Preto je láska k iným ľuďom a ich energizácia tá najlepšia možná vec, ktorú môžeme sami pre seba urobiť..""Keď sa po prvý raz objaví láska,dvaja ľudia si nevedomky dávajú vzájomne energiu a obaja sa cítia povznesení a rozjarení.To je tá neuveriteľná výška,ktorú nazývame zamilovaním.Nanešťastie len čo raz predpokladáme,že zdrojom tohto pocitu je druhá osoba,odrežeme sa od energie vo vesmíre - a začneme sa spoliehať ešte väčšmi na energiu toho druhého, ibaže teraz sa zdá,že jej už niet dostatok,a tak si tí dvaja prestanú dávať energiu a upadnú opäť do svojich drám pri pokuse ovládnuť jeden druhého a privlastniť si jeho energiu. V tomto bode vzťah degeneruje na zvyčajný boj o moc."

Řazení:
24.07.2009 - 08:37 | Filtr
(Vodnář) GURURU
Ahoj, Celestýnské proroctví je pro mě "druhá bible" - jsou tam myšlenky které člověk tuší... a v knize jsou vysloveny. Několikero knih,potažmo autorů pojednává o tom samém - pouze jinými slovy. Že závislost na lásce k jednomu člověku je riskantní,pokud tomu není nadřazena Láska ke všemu a všem. "Slepě" zamilovaný si pak ze svého miláčka udělá zdroj "štestí" - tedy přísunu energie a pak ho činí odpovědným za SVOU iluzorní PŘEDSTAVU o štěstí. Dříve nebo později dochází ke zklamání a zamilovaný někdy ve své frustraci obvinuje toho druhého,že vztah není PODLE JEHO PŘEDSTAV. To je tak trochu vydírání. Ve vztahu dvou lidí je každý zodpovědný za svou polovinu vztahu... :27: G.
24.07.2009 - 08:46 | Filtr
(Hadoken) ži.va
určitě jedna z knih, na které nezapomenu...
a je to taková kniha na "etapy", stojí za to si ji s odstupem času přečíst vícekrát, protože v ní pokaždé můžeme objevit něco, co nám předtím nedošlo, co jsme "přehlédli", nebo na "co ještě nebyl čas"...

i když...možná mě místy trochu štvalo to zpracování...ono to vyzní v určitých pasážích dost fantaskně, ten příběh je takový...no...dle mého dojmu brakovitý a nesedí mi tak úplně k materiálu, který je jeho podstatou. Taková omáčka, která, chápu, tam má být, a je přínosné, že představuje v podstatě předjednání a příklady k jednotlivým vhledům, ale na mě to působilo místy křečovitě.

a propo...co říkáte na film Celestýnské proroctví??? :5:
24.07.2009 - 09:12 | Filtr
(Vodnář) GURURU » ži.va
Do filmu nikdy nenacpeš to,co je v knize. Tak to na mě působilo. mimochodem všimly jste si,jak je tam krásně popsáno samádhí?... jak ho honí četník,on utíká na skálu a dole mu zastřelí kamaráda. Na vrcholku skály smířen se smrtí tam nádherně popisuje jak splývá s okolím...
24.07.2009 - 09:15 | Filtr
(Hadoken) ži.va » GURURU
no právě,...hlavně si myslím, že zpracovat tuto knihu do filmu je dost odvážný tah... protože ten film nemůže prostě sdělit to, co kniha...ani kvantitativně ale především ne kvalitativně...

jinak, nevím co je samádhí... :25:
24.07.2009 - 09:24 | Filtr
(Vodnář) GURURU » ži.va
Samádhí je stav,kdy se rozplyne malé Ego (malé Já) a člověk se spojí s velkým Egem (Já) - ať u´ž to nazveme Nekonečnem,Vesmírem, Universem, Bohem... ztrácí pocit tělesnosti a oddělenosti je vším a všechno je jím, pochopí ve své smrtelnosti svou nesmrtelnost... kurňa teď jsem se rozpovídal a nevim,jestli pochopitelně - ono se to slovy moc nedá... :27: G.
24.07.2009 - 09:25 | Filtr
(Hadoken) ži.va » GURURU
v pohodě...slovy jsem to pochopila... :3:
24.07.2009 - 09:39 | Filtr
(Vodnář) GURURU » ži.va
:27: :3: :27:
24.07.2009 - 17:42 | Filtr
(Ryby) rebeka14
Máte pravdu, kniha je kniha. Po prečítaní knihy sa mne ťažšie pozerá vždy nejaký film,lebo pri čítaní mám vlastné predstavy deja,ktoré sa málokedy zhodujú s filmom a niekedy ma film sklame. Film Celestínske proroctvo som však ešte nevidela,ale teším sa na Pracovnú knihu.
:1:
24.07.2009 - 20:44 | Filtr
(Vodnář) EVOTY
Obidve knihy mám doma,čítala som ich pred 4-5 rokmi a myslím,že by som sa k ním tiež mala vrátiť,že by mi mohli teraz vydať zo seba viacej. :15:
24.07.2009 - 21:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » EVOTY
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lidumila, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky té pracovní knize si uvědomíš,jak to fungovalo doma a vůbec všeobecně,že se dělíme na 4 typy a teď to pochopit a vlastně se dá pochopit hodně věcí..... :17:
25.07.2009 - 20:30 | Filtr
(Ryby) rebeka14
Som rada Akea že som Ti pomohla spomenúť si na tuto knihu :1:
25.07.2009 - 21:42 | Filtr
(Štír) bajca6
knizku jsem sice necetla..ale videla jsem film..velice me zaujal..kouknu se po knizce a pracovnim sesitu :3: :27:
11.08.2009 - 10:46 | Filtr
(Rak) Fanny
Doporučuji určitě i druhý (Desáté proroctví a třetí díl (Tajemství Shambaly). Absolutní doplnění toho, co jste v jedničce poznali. Dovoluji si až říct, že mě pokračování oslovila ještě mnohem víc.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »