Zážitky blízke smrti


19.06.2009 - 21:46
(Štír) luthy
Zážitky blízke smrti
V poslednom čase sa ku mne dostáva literatúra na túto tému. Čo si myslíte vy? Máte praktické alebo iné skúsenosti z rozprávania iných o týchto zážitkoch? Otvoril Moody nepoznané dvere svojimi knihami? Alebo má pravdu veda, ktorá neochvejne tvrdí, že zážitky na prahu smrti sú len halucináciami?

Řazení:
19.06.2009 - 22:46 | Filtr
(Ryby) duckling
hmm... na knizky od moodyho si spominam, ked som ich citala po prvy raz. kolko som mala? strnast alebo patnast? bola to pre mna senzacia. ked som ich citala neskor, bolo to pre mna nieco viac ako len wooooow. myslim, ze z prispevkov, ktore som popisala do inych diskusii ti moj nazor asi bude jasny. nemyslim, ze by slo o halucinacie, samozrejme, kazdy ma pravo mysliet si, co chce.
momentalne citam na tuto temu knizku od kennetha ringa. zatial som precitala len predhovor a mozem povedat, ze sa mi paci jeho zmysel pre humor :-)
20.06.2009 - 07:21 | Filtr
(Rak) Saly
Raymond Moody, Edgar Cayce, Elisabeth Kulber-Ross, Ian Stevenson, Ruth Mongomery, Arthur Ford, Michael Newton, Brian L.Weiss, Roy Stemman, Thowald Dethlefsen, Jenny Cockell ... a mnohí ďalší.
Tí všetci opisujú svoje zážitky, alebo zážitky a skúsenosti iných ľudí, ktoré dokazujú, že tu na zemi nie sme prvý krát, žili sme tu aj pred týmto životom a znova sa narodili.
Všetko čo som si doteraz o reinkarnácii prečítala, vrátane filozofie budhizmu, hinduizmu, dokonca aj v Biblii, mi dáva zmysel a došla som k presvedčeniu, že REINKARNÁCIA je niečo reálne, je súčasťou našej existencie a s týmto presvedčením aj zomriem :)
20.06.2009 - 11:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moja mama pri porode mojej sestry skolabovala..dostala sa do klinickej smrti a ozivovali ju...spominala, ze tak, ako ostatni, ktori popisuju tieto zazitky, citila sa uvolnene, velmi dobre a videla svetlo, ku ktoremu ju to tahalo. videla aj anjelov. nastastie ju ozivili. ale v nej to zanechalo obrovsky zazitok, hlavne ti anjeli ju poznacili natolko, ze teraz zbiera anjelov- obrazky, sosky, skratka vsetko s touto tematikou :3:
20.06.2009 - 11:43 | Filtr
(Býk) player
Mám dva známé,kteří "tam" byli.Jeden o tom nechce mluvit a je členem Česko-bratrské církve ,druhý je ateista a říká,že tam nic není,jen tma a zima.

Nicméně-je tu jeden fakt.Vývoj.
Dinosauři byli na planetě x miliónů let a některé druhy měly výborný potenciál (ruce,vzpřímenou postavu) a nepohli se z místa. My expandujem strašně rychle,tak rychle,že se zdá,že přicházíme na svět již s nějakými v podvědomí uloženými zkušenostmi.
20.06.2009 - 11:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A mozno zalezi aj na tom, kam az clovek ´´zajde´´ v tej klinickej smrti, ako dlho ho ozivuju...predsalen, je to len ´´akoby boli mrtvi´´ ale v skutocnosti este neumreli...takze to nie je celkom zazitok z druhej strany. :17:
20.06.2009 - 18:54 | Filtr
(Ryby) duckling » Iza23
jj asi tak... a citala som aj o tom, ze niektori si po zazitku spomenu len na malo veci a detailnejsie podrobnosti si vybavia az neskor.
dobra sprava je, ze sa mozme od tychto ludi, ktori mali podobne zazitky vela naucit, ak len mame otvorene srdcia.
23.06.2009 - 21:02 | Filtr
(Střelec) šárka78
Zdravim. Chci přispět svojí troškou do mlýna. Mám vlastní zkušenost. Když mi bylo asi 17, chytil mě kamarád ze srandy pod krkem,ale zřejmě zmáčkl víc,než chtěl. Měla jsem pocit,že jsem usnula. Najednou kolem mě bylo strašně jasný světlo a jakoby v dálce černý bod.Nějak jsem věděla,že musim jít k tomu bodu.Bylo mi neskuteně dobře.Absolutně nic jsem necítila,zvláštní,ale krásnej pocit.Než jsem tam stačila dojít,tak jsem se probrala.První,co jsem viděla byly zděšené obličeje všech přítomných a hned jsem pocítila bolest na krku a neskutečné zklamání,že skončil ten pocit blaženosti.Když jsem to pak vyprávěla,nikdo mi nevěřil.Prý jsem lapala po dechu, cukala sebou a oči jsem měla obrácený v sloup.Nevim.Já si pamatuju jen to,jak mi bylo najednou úžasně.
29.06.2009 - 03:11 | Filtr
(Lev) schonburg
To tvrdí pouze oficální pavěda, tedy ve skutečnosti jistá část takyvědců, kteří se chovají naprosto nevědecky a zavrhují předem to, co přesahuje jejich chápání. Moody neotevřel dveře, jen byl jedním z řady těch, kdo popsali prožitky při nedokončeném umírání. Tímto zážitkem jsme prošli opakovaně už všichni, avšak díky potlačení vnímání podvědomých informací, ukládaných v paměti, ale zakrytých pozapoměním bdělým vědomím (podobně jako zapomínáním snů probuzením) nemáme důvod si tyto zážitky vybavovat. Zvláště pak ti, kteří tuto prožitou zkušenost fanaticky odmítají. Jak vidět, k poznání je třeba dorůst, dospět, být připraven. A na to pouhé vzdělání nestačí. :27:
29.06.2009 - 03:23 | Filtr
(Lev) schonburg » player
T :27:en ateista se ve svém zážitku dostal zřejmě do první části "tunelu". tam je opravdu tma a prvotní pocity krátce po opuštění těla jsou chlad, zima, často také strach. Ne každý dojde tunelem dostatečně daleko aby uviděl někde v dáli malinké světýlko, a ne každý z těch, kdo se vrátí dojde až na konec a vstoupí do laskavého objímajícího světla, ze kterého se tak nerad s bolestivým přemáháním vrací zpět do nevlídného hmotného života.
29.06.2009 - 07:54 | Filtr
(Rak) karamel » Iza23
:30: :30:..máš pravdu..
29.11.2010 - 19:10 | Filtr
(Lev) lubomir » schonburg
jaky mate aktualni email, prosim ?
manoj@email.cz
29.11.2010 - 19:28 | Filtr
(Blíženci) patatina » schonburg
Moody popsal ruznymi zpusoby,to co je,existuje,me to nikdo nevyvrati,pac jsem tam byla.....basta fidli :17:
29.11.2010 - 19:34 | Filtr
(Rak) jana@ » patatina
taky jsem slyšela od několika lidí,že "tam" byli,ale většinu to vrátilo zpět do pozemského života protože tu měli ještě nějaké úkoly..děti atd..ale málokdo by to chtěl víc rozvádět...asi je to tak dobře. :17: :16:
29.11.2010 - 19:38 | Filtr
(Blíženci) patatina » jana@
je to tak dobre....lide stejne neveri....to nelze,je to nad nase chapani....kazdy kdo to prozil,ma ponekud jine vysvetleni....takze -neni to stejne,jak si lide mysli.....

cloveka to zmeni neskutecne,myslim-no aby to neznelo nadnesene-skoro osviti...muze zustat dal blbej,makovej nebo chytrej,nic se nemeni,krome toho jednoho jedineho poznani,ktere maj v sobe a nevymenili by ho za nic,ale opravdu nic na svete....
29.11.2010 - 19:41 | Filtr
(Rak) jana@ » patatina
vůbec to nezní divně..každej si to vysvětlí po svým,protože to nezažili všichni... :17: :62:
já jen z vyprávění,ale ti co mi to říkali,tak těm věřím...
29.11.2010 - 19:50 | Filtr
(Ryby) honzík...tvrdý oříšek :)
Ahoj,
od Moodyho jsem četl dvě knihy, výpovědi lidí kteří v jeho knihách popisují zážitky blízkosti smrti, dokonale sedí se zážitkem mé tety, která tam byla. Věřím že pootevřel dveře nepoznaného.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »