psychosomatika - kvalita vědomí - kvalita života


07.06.2009 - 16:43
(Býk) Jyotis
psychosomatika - kvalita vědomí - kvalita života
Ráda bych předestřela jednu i svou zkušenost.Kdo jste mladší, hleďte si svého psychosomatického stavu, nedevastujte vědomě tělo a nezanášejte si podvědomí negativními stavy.Jestliže funguje vazba energie-vědomí-zrcadlení v životě, pak věřte, že to, co brání udržení kvality šíře vědomí a energie, a tím i spontánní odezvy v životě, je právě psychosomatický stav. Překlad blahoslavení chudí duchem je špatný, myslí se tím pouze schopnost čerstvého ducha nezaneseného vědomostmi, které se stanou předsudky a emočními bouřemi.V mládí, byť zralosti lze snáze dosáhnout vhledů či expanze vědomí-jak chcete, při nichž se dobře udržuje vazba s tělem a tělo tím netrpí. Proto se dříve cvičila jóga, ne pro zdraví, ale pro zvětšení schopnosti těla pracovat s větším energetickým potenciálem déle v životě, protože později brání právě tělo těmto expanzím. Buď hodí zpátky, nebo člověk může onemocnět.Obvyklá námitka:Bylo několik osvícených, kteří byli i vážně nemocní, ale těm se pak špatně udržovala vazba s tělem a jak říkal Osho, během krátké doby zestárl tělesně i psychicky jako člověk, protože "vypadával" spontánně z těla.Je to apel na mladší, kteří mají skutečný zájem o tyto věci.Jotis :27: :27:

Stránka: 1 2
Řazení:
07.06.2009 - 16:49 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Já bych to chtěla přeložit do nějakého praktického reálného příkladu prosím.

Je správná moje domněnka,že za všechny nemoce těla může stav naší mysli a duše? :43:
07.06.2009 - 16:57 | Filtr
(Beran) brunclik » Nuna
Asi tak nejak ,nechame mysl at si dela co chce. Kdyz ji hlidas asi stale v kontaktu s telem a mysli mas odmenu. Ja jsem stara ne zas tak moc , ale mohu ti rict , ze je to asi 13- 14 let pozpatku kdyz jsem si uvedomila ze musim pro sebe neco delat spojit mysl i telo je to u starsich slozitejsi a proto je dobre, kdyz vas mladych burcuje at se zamyslite. Je to totiz snazsi... :15:
07.06.2009 - 17:03 | Filtr
(Blíženci) Nuna » brunclik
Takže opět je to o tom uvědomění si. :43:

Momentálně je to pro mě aktuální myšlenka.
Když selhává medicína, musím najít nějakou jinou cestu. :1:
07.06.2009 - 18:07 | Filtr
(Býk) Jyotis » Nuna
Nuno,

pro tento případ je třeba rozlišit tělesné, běžnou psychiku /myšlenky, emoce, představy/ a
to, co z nedostatku jiných pojmů nazýváme stavem vědomí /s určitou mírou rozsahu, energie, frekvence/. Proto jsem to napsala sem.

To, co zmiňuji je v podstatě tzv. rozšířené vědomí, event. tzv. spontánně změněné stavy vědomí, která jsou předskokany.

Pro toho, kdo v tom má nějakou zkušenost nebo aspirace, tak je ví, že je potřeba chápat běžnou psychosomatiku jako clonu-nebo "partnera", které je třeba co nejvíce zprůchodnit a optimalizovat, aby takové stavy unesla, aby tělo nebo psychiku nepoškodila a opačně- kvalitní psychosomatika umožňuje rozšířené stavy vědomí.

Možná je to moc esoterické, ale někdo se tu určitě najde, kdo ví, stačí, když má něco načteno...

Zdravím :1:
07.06.2009 - 18:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není to ani hodina co jsem se nad podobným zamýšlela... teď nemám na to rozepisovat se. Ale je pravda, že jsem na tom s energií špatně a připustit důvod je pro mě malinko bolestné, ale dorálo to.

Všechno souvisí se vším... :15:
07.06.2009 - 18:37 | Filtr
(Rak) morenita
Tohle je můj životní úkol, ale někdy se mi zdá,že se spíše vzdaluji než přibližuji.Krásně se to čte,ale hůř dělá jako ostatně všechno. :29:
07.06.2009 - 18:53 | Filtr
(Býk) Jyotis » musiúa
Ten vzkaz je hlavně pro Tebe, resp. motiv, proč jsem ho napsala.
Je to těžký, protože, když to člověk nejvíc potřebuje, jde to nejhůř. Ber to jako HRU.
Prostě zkus utnout, dál dělej nepříjemné kroky, ale nezapomeń každý den na ostrov klidu a když ne meditace, tak něčeho podobného, protože když si člověk zároveń ve srabu nedělá ostrovy klidu, souser spíš akceleruje, viz zrcadlo a egregory.
Kdybych měla ty zkušenosti, co mám dneska, tak už jsem se o psychosomatickou prevenci starala ve 20-30 letech. Některé dispoziční věci se pak právě na úrovně těla a psychiky těžko korigují, jestli mi rozumíš. Když to člověk ještě nepotřebuje, tak většinou zanedbává a zabývá se jen těmi maličkostmi, kterými se zaplevelí. Nelpleje zahrádku, dokud je čas. :17: :68: :17: :68: :17: :68: :17: :68:


Zdravím.
07.06.2009 - 18:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jyotis
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: vlastně to dělám docela dobře... mám potřebu hodně odpočívat a nepřemejšlet, což dělám opravdu hodně teď, to mi jde :5:

... jen na mě dotíraj - občas - takový ty myšlenky co bych měla a co né :39: ale vím co je důležité a Tobě děkuju moc :35: :17:
07.06.2009 - 19:16 | Filtr
(Střelec) terere
:17:hodně mě Osho oslovil,ale prej je těžkej,říká jeden můj znamý,mě je to jedno,tak díky za příspěvek
Osho říká,že 70% chorob je psychických,sice se projeví prostřednictvím těla,ale jejich původ je v mysli,mysl má nad tělem obrovskou moc
pouze 30% nemocí začíná v těle-když si zlomíme ruku nemůžem říkat,že jsme si nic nezlomili,ta začala v těle a tělo má svůj vlastní způsob jak funguje :17:
Takže už teď vím,že co si do toho mojeho"počítače" :3:(mysl) uložím tak tam prostě zůstává na dny příští :17:
07.06.2009 - 20:11 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Jyotis
..nevím,jestli "moc esoterické",ale já jsem člověk,který potřebuje konkrétní případy a konstruktivní rady,aby každou problematiku, o které mnoho neví,pochopil... :43: :1:
07.06.2009 - 20:15 | Filtr
(Býk) Jyotis » morenita
Řada lidí dneska chodí občas na nějaké meditační sezení, holotropní dýchání.
I když předtím nic nedělali a žili normálně.
Stane se jim, že náhle přeskočí do jiného stavu vědomí díky skupině, místu apod.
Je to někdy jak velký sportovní výkon pro netrénovaného. Mění se náhle energetika /fyzikové prominou/, a tím tlak, člověk dýchá nepravidelně nebo vůbec, srdce bije nepravidelně, nebo tzv. vypadne z těla a vidí se shora. Pokud takové nárazy opakuje ojediněle, aniž by mezi tím dodržoval nějakou psychohygienu, tak si může třeba způsobit nějaké fyzické nebo spustit psychické potíže.
Na to obvykle pořadatelé kurzů moc neupozorňují, stejně jako málokdy upozorňují na rozdíl mezi relaxací, kdy je člověk mediumní vůči sobě i druhým a meditací, kdy je usebraný. Zúžili by si možná zájemce, protože kdyby upozornili, že je třeba být laskavý k tělu a mít psychickou hygienu, tak by to pro někoho znělo jako obyčejná práce, i když to nemusí být až taková řehole jak vždycky zdůrazňoval Minařík nebo Bardon. Lze i měkčeji,naslouchat intuici. :4:
07.06.2009 - 20:19 | Filtr
(Hadoken) ži.va
díky, tohle téma mě zajímá...
mimochodem, pochopila jsem, že se nějakým způsobem věnuješ altertnativní medicíně, můžu se zeptat, co konkrétně?
07.06.2009 - 20:20 | Filtr
(Býk) Jyotis » terere
Když Tě oslovil, tak ať si známý říká co chce.
0sho je pro nás geniální, protože nám radí, abychom se zbavili fyzického a psychického balastu přes akci, hyperakci, nadsázku, humor...
Rozumí tomu, že my, kteří sedíme celý den obvykle na zadku a jsme zahlcováni informacemi, potřebujeme jít ke klidu přes aktivní odreagování.
Je geniální v tom, že upozorňuje na to, že celý svět je plný indoktrinací a je třeba si zachovat čerstvé oko a ducha.

Osho není těžký, ale náročný. Nechává vstoupit každého, ale jako každý svobodný člověk je maximálně upřímný.

Zdravím :27:
07.06.2009 - 20:24 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Jyotis
//Řada lidí dneska chodí občas na nějaké meditační sezení, holotropní dýchání.
I když předtím nic nedělali a žili normálně.
Stane se jim, že náhle přeskočí do jiného stavu vědomí díky skupině, místu apod.
Je to někdy jak velký sportovní výkon pro netrénovaného. Mění se náhle energetika /fyzikové prominou/, a tím tlak, člověk dýchá nepravidelně nebo vůbec, srdce bije nepravidelně, nebo tzv. vypadne z těla a vidí se shora. Pokud takové nárazy opakuje ojediněle, aniž by mezi tím dodržoval nějakou psychohygienu, tak si může třeba způsobit nějaké fyzické nebo spustit psychické potíže.//

tak za tohle děkuju, to by vysvětlovalo ty moje stavy občas...jsem dost citlivá k tomu "přehození" a občas mi zažívám něco podobného co popisuješ...a nikdy jsem si to neuměla moc pojmenovat...asi s tím začnu něco dělat...u mě se nejedná přímo o kurzy ( max. jsem byla na jednom semináři, je to dýl, a ten mě teda dost vykolejil, i když právě paradoxně tím, jak byl úžasnej, ale pro mě až moc drastický prožitek), ale děje se mi to hlavně právě v souvislosti s místy a lidmi...
07.06.2009 - 20:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Řeknu to jak to vidím já. Psychosomatika je lékařský termín. Když přijdete k lékaři s migrénou, či žaludečními vředy, žlučníkem, nebo bolestmi páteře, tak vám řekne, pokud nenajde maligní nádor, že vše je způsobeno psychosomatickými potížemi. A doporučí správnou životosprávu.

Ale vše není tak jednoduché. Pokud už od školy usilujete o správné známky, máte určité cíle, později se snažíte o zaměstnání, ve kterém vám váš ředitel či jiná pracovnice "pije krev", začne se vám zvedat adrenalin, a mohou začít různé nemoci. Proč?

Protože je mají na svědomí hrubí a egocentričtí lidé, kterými jsme obklopeni. Neexistuje tolerance, a umírněnost v chování. Existuje boj o přežití.
To je jen malý výčet úskalí, které nás v životě provází. Dále např. rozvody, špatné
vztahy, úmrtí, apod.

To vše musí naše psyché (duše) a somatická (tělesná) stránka vydržet. NÁPOR!!! Pokud je to jednorázová záležitost, tak lze velice lehce tento nápor odventilovat. Jenže existují dlouhé traumatizují události, většinou spojené s cizími lidmi, kteří asi sotva budou hledět na náš psychosomatický stav. A ten člověk, který je hodně senzitivní, vnímá špatnosti a úskalí života těžce.

Onemocní brzy, jak jeho nervová soustava, tak posléze jiné orgány. A může se snažit žít spořádaně, zdravě.
Pokud brzy nevyřeší traumata, která u něj někdo z okolí působí, partner, či prudivý spoluobčan, onemocení!!!

A proto bych řekla, že pro zdraví platí nejen, správná životospráva, ale také doslova odhánět od sebe negativa ostatních lidí, kteří nic jiného neumí, než to, co je v dnešní době moderní: Psychicky šikanovat. Od těch utíkejte co nejdále, tím vyřešíte hodně svého trápení. A ušetříte se své zdraví :17:

P.S. Hlavně problémy řešte, ať se jich brzy zbavíte. Čím déle je budete protahovat, tím více bude vaše psychosomatická stránka trpět. :1:
07.06.2009 - 20:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jotis
k tvojej osobnej namietke :

Jednak u karmicky zrelych bytostí a jednak praktizovaním jogy dochadza k zrychleniu vybijania karmickych procesov,co ma za nasledok aj telesne choroby.Je to teda danne procesom ocistovania sa.

:29:
07.06.2009 - 21:14 | Filtr
(Rak) morenita » Jyotis
Dávno vím, že tudy moje cesta neveda.Jsem takový samouk a nepřikláním se jen k jedné věci.Asi největší problém je najít si v běžném dením životě v domácnosti se třemi dětmi čas "růst" neboť na to člověk opravdu potřebuje čas, čas pro sebe. Ponořit se do se be objevovat a navazovat kontakt se svým vnitřiním já. :1:
07.06.2009 - 21:16 | Filtr
(Býk) Jyotis » ži.va
Ukotvuj se dechem. Třeba varianta nádech nahoru po páteři, výdech dolů po přední části těla.
Nebo nádech do středu těla a výdech do stran.
Představuj si,že nadechuješ světlo...
Dost žiješ hlavou, přesouvej se do srdce...
Když žije někdo hodně hlavou, tak snadněji se "rozpojuje"..a pak se cítí jak po chřipce, protože se třeba na čas špatně "sesedne".
To může mít za následek oslabení těla...
07.06.2009 - 21:19 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Jyotis
no mě nejdřív schytává žaludek, blbě se mi dýchá plus střeva blbnou...prostě orgány, které mám oslabené...děkuji, s tím dýcháním vím, že bych si měla dávat pozor :3: :17:
07.06.2009 - 21:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neexistuje tolerance, a umírněnost v chování. Existuje boj o přežití.
--------

Ano

Ludia sa vlastne od zvierat nelísia.Aj my bojujeme o "miesto pod slnkom" a stava sa to zmyslom nasho života.Dokonca aj v joge vydime len prostriedok ku kadejakym citovym efektom,alebo prostriedku k ziskaniu zdravia alebo bohatstva.
07.06.2009 - 21:22 | Filtr
(Býk) Jyotis » morenita
To, co říkám je spíš společná věc esoteriky, vyjma extrémních hnutí špatně pochopené represe těla.
Klid v duši můžeš mít i s dětmi. Děti a zvířata jsou naopak citlivá na Tvůj stav, na Tvou nervozitu, a pak řádí, zlobí, kňučí.
Já vím, je to těžké, ale je dobré si uvědomit, že ty udáváš tón, ne reagovat, ale konstruovat situaci. My ženský jsme moc reaktivní, a tím se necháváme dětmi spíš vtáhnout do situace, místo aby jsme ji ovládaly a tvořily.
07.06.2009 - 21:24 | Filtr
(Býk) Jyotis » Janíčko Skútrista
Ano i ne. Svět je zrcadlo a Ty jsi konceptualista. :5:
07.06.2009 - 21:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem si lidi na něco vzpomněla.... a nečetla jsem všechny příspěvky tak snad se neopakuju :2:

Trpíme přesyceností, nejen tou ze žrádla :4: ale hlavně informační a vjemovou.... proto tolika nemocí. Takže - upouštět, já se naučila nepamatovat si zbytečnosti, už dávno :15:
07.06.2009 - 21:49 | Filtr
(Býk) Jyotis » musiúa
:15:
Příspěvky: 1-25 26-30
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »