Láska nebo závislost?


27.04.2009 - 13:43
(Blíženci) Nuna
Láska nebo závislost?
Kde jsou hranice? Co je ještě láska a co už závislost na tom druhém? Jak se závislost projevuje? Žárlivostí? Omezováním osobní svobody? Zažili jste to? .."bez partnera si nedovedu představit život....každý zvlášť nikam nechodíme.. rozhodně mu netoleruji jeho kamarádky/její kamarády..všechno děláme spolu..nikdy mi nebyl nevěrný/nebyla jsem mu nevěrná..je to můj jediný nejlepší přítel.. máme společné všechny koníčky"..Ještě láska nebo už závislost?.. :3:

Stránka: 1 2
Řazení:
27.04.2009 - 13:50 | Filtr
(Býk) player
:37:
27.04.2009 - 13:55 | Filtr
(Rak) Světluška 77
Ahoj Nuno :17:
Já jsem si myslela,že už se tímhle nezabýváš...že tohle ty už máš srovnaný.. :3:
27.04.2009 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Emocionální závislost na partnerovi nejspíše způsobuje prachobyčejná sobecká zištnost. Pokud se dáváme druhému a očekáváme navrácení "vkladu", necháme si potom líbit i nelidské zacházení toho druhého v naději, že jednou přece musí dojít ke "spravedlivému" vyrovnání. :17:
27.04.2009 - 13:59 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Světluška 77
..ne..nezabývám.. ale plno dalších lidí se tím může trápit..takže proč to nedat jako téma.. klidně nám k tomu řekni,jak na to hledíš.. :4:
27.04.2009 - 13:59 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » player
Se přidám :47:. :61:
27.04.2009 - 14:00 | Filtr
(Štír) Elenor
Ahoj Nuny,to už bych řekla,že je závislost. :3: A dost hustá. :22:
27.04.2009 - 14:02 | Filtr
(Blíženci) hela215
nemohu posoudit,každý to má asi nastavené jinak.my chodíme každý zvlášť,no a ostatní neřeším,nekontroluju.
je to zvláštní,ale četla jsem si tu o víkendu nějaké diskuze,muži se tam prezentovali jako děsně svobodomyslní a já si vzpoměla na toho mého,který mi vysvětloval,že nemá rád kontrolování že si stejně dělá co chce.souhlasila jsem proč ne,mám podobný názor.jenže je zajímavé,že najednou já jsem ta kontolovaná :32:
27.04.2009 - 14:20 | Filtr
(Rak) Světluška 77 » Nuna
To je pravda :15:
Jak na to hledím já?Já už to mám v sobě srovnaný,takže to vidím asi takhle....

Jak se projevuje závislost?V první moment mi napadla má starší dcera,která je zamilovaná až po uši.Ta nejde pomalu ani na záchod bez partnera.Když je sleduju,tak se směju pod fousy,protože mi to připadá šíleně potrhlí.Někdo může být závislej z jiného důvodu...toho je víc...materiální stránka,citová stránka...
U mě je to tak,že i když jsem vdaná,snažím se být svým pánem...nenechám si brát svojí svobodu a taky ji neberu manželovi.
Bývala jsem závislá dřív,když jsem byla mladá..závislá na tom s kým jsem byla.Ovládal mi ten vnitřní strach,že bych o něj mohla přijít.Jenže postupem let jsem si uvědomila,že čím víc jsem závislá,tím je to horší.Měla jsem partnera,který mi zakazoval jezdit i za rodiči...nesměla jsem nikoho pozdravit...bylo to šílený.Samozřejmě,že jsem to ukončila velmi rázně.Žárlivost neuškodí,ale záleží v jaké míře...tohle bylo už moc.Myslím si,že člověk by měl být svobodný i když má papír,že je vdaný-ženatý.Je to hodně důležitý.
Bez partnera si život dovedu dost dobře představit.Měl by se každý človíček tohle naučit...mít rád sebe a umět žít sám se sebou.
Chodím kam chci a s kým chci...a zrovna tak i můj muž.Neomezuju ho v ničem a ani on mě.
Když chci seberu se a jedu na dva týdny k moři, zbalím se a jedu,když chci jet do lesa....vezmu věci a jedu...to je svoboda.
Jasně...někdy se sejdou páry,že mají hodně společného...koníčky atd.
Tam je to jiný a když se to dělá společně,tak to může být zábavný.
Tím,že já mám partnera,který má úplně jiné záliby,tak si každý jdeme za tím svým...
Tohle je téma na hodně dlouho....jsi mi tím fakt dostala.... :4: :4: :4:
27.04.2009 - 14:25 | Filtr
(Hadoken) ži.va
závislost obecně je opakem svobody...když si za to dosadíme libovolné ekvivalenty, ať už v podobě těch, co jsi zde nastínila, nebo jiné, pak se jedná o závislost....
prostě pokud mám POCIT, že můj život je ZÁVISLÝ na přítomnosti, existenci, nejpřesněji řečeno KOEXISTENCI něčeho/někoho, v mím životě, co můj život ovlivňuje a já nechávám to "něco" s sebou vnitřně manipulovat a spoutávat se tím...ať už to jsou názory, předsudky, negativní postoje, vzorce chování, emoce, drogy, stravovací návyky, rodiče, partneři....(viz. ekvivalenty)

Líbil se mi úryvek od Osha, co jsem kdesi četla, že dobře partnerství a vztah vypadá jako dva sloupy podpírající klenbu. Sloupy představují partnery, klenba je jejich láska, rovnoměrně zatížená a hledící k nebesům, ale ZÁVISLÁ NA SLOUPECH, bez nich klenba není láskou....ovšem i mezi sloupy musí být prostor, samostatné území...
27.04.2009 - 14:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
závislosti máme všichni na svých vztazích, jak partnerských, tak přátelských, tak dalších...
jejich míra je taková, jaká nám vyhovuje a neomezuje...což je obecně široce řečeno, ale jinak to snad ani nejde...

tohle co ty vyjmenováváš je asi fantas magorie... :5:
27.04.2009 - 15:07 | Filtr
(Blíženci) Nuna » haf
..myslíš?..
..a já když se po tomhle webu rozhlídnu,tak vidím,že to jsou sebraná slova mnohých lidí tady..
..a v reálu je to ještě horší,věř.. :3:
27.04.2009 - 15:08 | Filtr
(Blíženci) Nuna » ži.va
..velmi hezké..
..Osho je geniální.. :3:
27.04.2009 - 15:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4:)ale tak každej dobře ví, nebo asi tuší, že tohle nemůže fungovat....
každej musí holt mít ten svůj prostor k žití

mělo by se to vyučovat kurnik v nějaké partnerské výchově na školách a nedávat taky holkám číst červenou knihovnu...no jo romantika...je to tak hezký, tyhle iluze.... :5:

taky jsem byla hodně blbá, přiznávám
27.04.2009 - 16:14 | Filtr
(Rak) janey82
No...někomu to třeba takhle vyhovuje...bejt srostlý v jedno tělo a jednu mysl...tak proč jim to brát, že jo...a komu to nevyhovuje, musí si najít k sobě takovýho, kterej na to má stejný pohled...a taky dobře... :46:
27.04.2009 - 16:18 | Filtr
(Vodnář) Omaha
Znám vztah, který je založený na lásce, která se stala tak trochu závislostí nebo nevím jak to nazvat. Ti dva mají mezi sebou 15.letý věkový rozdíl , to není ale podstatné, podstatné je , že na začátku museli za svou lásku bojovat před okolím, které jim moc nefandilo ( lidská zášt a tupost nezná mezí ).
Jsou spolu již 15 let a co je znám, skutečně žijí jeden pro druhého, teď už aspoň spolu nepracují v jednou zaměstnání, ale i tak všechno dělají spolu, nikam bez sebe nejdou, nemají své vlastní přátele a dokonce i rodina je bere jako jedno tělo a duši.
Vytvořili si svůj svět do kterého nikoho nepustí, pozoruji na nich i splynutí názorů, které měli na začátku odlišné, dokonce povahově se sobě podobají a to se jedná o berana a váhu, takže se z nich stává jakoby jedna bytost . Nikdy jsem se s takovým vztahem nesetkala po tak dlouhou dobu, někdy až obdivuji, že nemají ponorku, jakoby si oni dva vystačili a nepotřebovali už nikoho jiného. Tak trochu žijí v uzavřené bublině , ze které nic nepustí ani nevpustí.
Mám jen strach, co by se dělo, až jeden z nich z nějakého důvodu odejde, myslím, že by se tomu druhému zhroutil svět :41:
27.04.2009 - 16:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Omaha
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
i to se může přihodit...

trošku jsem myslela že nuna to myslí jako imperativy...
27.04.2009 - 16:58 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Láska je o citech a o domluvě a důvěře dvou lidí.
Závislost je upjatost na tom druhém což způsobuje po určité době záhubu vztahu.
Je krásné když dva mají stejný například koníček ale neznamenáto že za každou cenu musí trávit svůj volný čas splu.
Někdy se závislost projevuje žárlivostí a opravdu to ty dva ubýjí.
Člověk musí být trochu sobec a mít rád aspon trochu sám sebe.Jakmile se tomu druhému úplně odevzdáš tak ztrácíš sám sebe a svou podstatu a to je škoda. :17: :27:
27.04.2009 - 17:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Touhle založenou hlubokomyslnou diskuzí mi někoho silně připomínáš :4: :5: Odteď jich bude pravidelně denně aspoň pět? :4: Myslím že dokážeš odhadnout co si teď myslím :3: :5:
27.04.2009 - 18:51 | Filtr
(Blíženci) Nuna » ***
..ani ne Santi..
..psala jsem to bez jakéhokoliv osobního zaujetí,nekonkrétně,jen na základě myšlenky,která proběhla jinou diskuzí..
..nemá to být nic jiného než úvaha nad křehkou hranicí zdravých a nezdravých vztahů..
27.04.2009 - 18:58 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..díky všem...zatím..
..jedna myšlenka mě tu zaujala - asi to bude hodně objektivní záležitost sama o sobě.. lidé jsou různí a co vyhovuje jednomu,druhý by už přes srdce nepřenesl. Bude důležité,aby se i tady sešli lidé sdílející na věc stejný pohled - stejně jako je to u té nevěry,jinak zase jeden nebo druhý bude trpět.. :8: :1:..
..bych sepsala pravidla hledání partnerů nejradši.. :4:..aby se tu nemuseli lidi hádat v diskuzích... a nebylo mezi partnery tolika bolesti.. :8: :3:
27.04.2009 - 19:10 | Filtr
(Býk) player » haf
Souhlas.

Vzdělání je špatné a nedostatečné.Absolutně.K čemu je sexuální výchova,ve které holku už v osmi letech nenaučí,že nebýt nevěr,civilizace by zanikla (nebo by se vyvíjela daleko pomaleji),že to vlastně je součást života a že žít musí oba nejen pro druhého ale zejména pro sebe a pro děti.
Měli by se nad tím v dnešní době pedagogové hodně zamyslet,jelikoš když poslouchám,co si holky představují,že bude po svatbě,tak nevím,zda se mám smát nebo brečet.
27.04.2009 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a kluci? co si představují kluci?
27.04.2009 - 19:34 | Filtr
(Býk) player » haf
Že se nic moc nezmění,akorát jim dětičky přinesou nové druhy radostí. :4: :3: :61:
A že se teprve teď dočkají té pravé vášně a konečně i s orálním sexem. :61: :61: :61: :61:
27.04.2009 - 19:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
takže obé pohlaví si představuje asi tak totéž
:3:
27.04.2009 - 20:07 | Filtr
(Panna) dj.kelly
jasná závislost, mě můžeš věřit, donedávna jsem tak žil...
Příspěvky: 1-25 26-44
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »