Autor: John Gray


16.04.2009 - 08:54
(Rak) Jirka_H
Autor: John Gray
Jak píše o kus v jiné diskusi atreb, také mohu doporučit knížky od autora Johna Graye a jeho "pravdy" o odlišném myšlení a jednání muže a ženy.Základem by měla být kniha Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Pokud bych si tuto knihu nepřečetl, patrně nikdy bych sám nepřišel k tomu, co všechno dělam špatně. Opravdu v mnoha věcech jsem si myslel naprostý opak nebo jsem to neznal vůbec.Malá ukázka a otázka pro muže: "Víte proč ženy potřebují tak dlouho mluvit a co muž dělá špatně a co naopak by měl udělat správně?"Ženy když mají trápení, tak se potřebují někomu svěřit (ten někdo jsou obvykle kamarádky, ale když je v partnerském vztahu, tak se žena chce svěřit partnerovi). A to svěřit znamená, že ona bude mluvit a on bude jen poslouchat, usmívat se nebo se soucitně mračit či vyjadřovat soucitná citoslovce. Nejvíc špatně udělá, když to co žena říká, tak on začne řešit a začne nabízet řešení a mluvit on. Pokud si ona o řešení neřekne, pak jeho jakákoli řešitelská slova jsou katastrofa!Druhou jeho knihu jsem přečetl (páč je to pro mě aktuální) - Mars a Venuše si spolu začínajíA musím říci, že je ještě o velký kus lepší než ten základ (ale na druhou stranu řikam, že by se nemělo přeskakovat a přečíst ten základ). Tato kniha není jen pro nezadané, ale i pro partnerské či manželské páry a to 100 %.Zkusím uvést opět příklad. Gray zde názorně ukazuje proč se partneři či manželé rozchází a rozvádí a kde je hlavní problém. Popisuje zde 5 stádií namlouvání a říká, že pokud oba dva neprojdou opět oba dva postupně všechny stádia, tak se časem tak jako tak rozejdou. Lék je jednoduchý, v době hádek aby oba našli které stádium ten který partner/ka přeskočili, vrátit se k němu a společně pokračovat. Vše se srovná. /*Pozn. neříkám já, ale autor z mnoha příkladů a zkušenostíUpřímně musím se přiznat, že tyto knihy mi hodně otevřely oči a mají velký podíl na tom, že jsem začal přemýšlet sám o sobě a nalezl sám sebe, protože já jsem opravdu měl velké problémy s partnerskými vztahy, neuměl sem komunikovat se ženami. Teď se cítím úplně super, dokážu nejen se ženami mluvit, ale hlavně koketovat, bavit se a vidím a cítím, jak oni velmi pozitivně reagují. Nyní opravdu vím, že si najdu partnerku, ale taky vím, že ta partnerka musí být ta pravá, takže se do ničeho na slepo hnát nebudu.Moc díky Mr. Gray! :17: :18:

Řazení:
16.04.2009 - 08:57 | Filtr
(Rak) Jirka_H
popis knih

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše -- Praktický návod, jak zlepšit vztahy

Kdysi za pradávných časů se Marťané a Venušanky setkali, zamilovali se do sebe a navázali šťastné vztahy, protože uznávali a respektovali vzájemné rozdíly. Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta paměti: zapomněli, že pocházejí z různých planet. Touto metaforou vysvětluje Dr. John Gray běžné konflikty mezi muži a ženami a ukazuje, jak se odlišnost mezi pohlavími může projevovat a bránit navázání uspokojivých milostných vztatů. Na základě své mnohaleté zkušenosti úspěšného poradce párů i jednotlivců radí, jak neutralizovat rozdíly ve stylu komunikace, citových potřebách a způsobech chování a dostáhnout tak většího porozumění mezi partnery.



Mars a Venuše si spolu začínají

Toužíte-li založit trvalý láskyplný vztah s tím pravým nebo s tou pravou, pak je tato kniha skvělým dárkem i rádcem. John Gray neslibuje seznámení do dvou týdnů, zato vám pomůže nalézt lásku na celý život. Naučí vás proplouvat pěti stádii seznamování: vábením, váháním, výlučností, intimitou a zasnoubením. Ženy se dovědí, jak uvažují muži, a ti zase porozumí uvažování žen.
16.04.2009 - 08:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jirka_H
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
četla jsem,smála se u toho nahlas,doporučuji.
19.04.2009 - 18:05 | Filtr
(Panna) Ameliee
Díky, četla jsem, je to hodně přínosný čtivo, je pravda. A jsem taky ráda, že tobě to něco dalo, jako muži. Tak ať ti to "povídání" s dámami jde tak, jak nyní :15:
18.06.2009 - 09:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím, je to moc užitečná knížka a i když jsem se zpočátku dost potýkal s autorovým stylem či snad to bylo špatným překladem, že některé věty byly hodně komplikované, ve výsledku to bylo pro mě velkým přínosem. Pochopil jsem zpětně proč některé věci v mém životě nevyšly tak jak jsem si představoval :4: :2:
18.06.2009 - 09:34 | Filtr
(Štír) celebrita
Já si ji, na tví dooručení, chtěla koupit a neměli jí :42: :42:
18.06.2009 - 10:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » celebrita
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ani pravidla českého pravopisu? :3: :4: že bys zatím četla to :5:
19.06.2009 - 12:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, Taky jsem Johna Greye četla a spoustu dalších, které člověku otevřou oči a duši... pokud je ochotna vnímat..
Tady jsou:
http://www.laska-vztahy-duse.cz/kni…

Když to přečteš, změní se toho v tobě mnohem víc :3:
19.06.2009 - 14:05 | Filtr
(Rak) HappyLu
a co Gabra a Málinka? :3:
od Amálié Kutinové :15:
19.06.2009 - 15:28 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Kniha dobrá i já ji četla.4lověk může přečíst kde co ale pak to správně pochopit a žít podle toho je někdy kunšt :15: :15: :15: :68:
19.06.2009 - 15:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Manka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To bych dala do povinné četby :3: Moc přínosné čtení.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »