Malá úvaha


31.03.2009 - 10:31
(Blíženci) Nuna
Malá úvaha
Setkávám se s názory,že jsou dnes ženy málo ženské. Důsledkem toho je i to,že / i tady/ je plno těch,které jsou samy,bez partnera. Muži se nás bojí,svými projevy a chováním je odrazujeme, nebo se na nás lepí všelijaké podivné existence. Mnoho žen je dlouho samo, nebo naopak jdou z jednoho vztahu do druhého a žádný je nedovede naplnit. Divný fenomén,divné doby. Když se nad tím zamyslím,vidím důvod. Rozvede li se žena, zůstane sama s dětmi,musí ,zákonitě prostě musí přejmout roli muže. Musí jít do práce,zajistit rodinu po finanční stránce,musí se naučit mužské práce,musí ve výchově zastoupit roli otce. Ať chceme nebo ne a ať se nám to líbí nebo ne. Musí být soběstačnější,samostatnější,pracovitější – nikdo se jí neptá,jestli chce nebo ne, jestli to dělá ráda nebo ne,prostě jí nic jiného nezbývá. Potýkajíc se s problémy,které dřív řešit vůbec nemusela, nebo je mohla řešit s milovaným člověkem po boku, stává se tvrdší,praktičtější,realističtější – a také cyničtější a skeptičtější. Tím,jak tvrdě působí,samozřejmě není pro muže nijak atraktivní, každý si řekne“ Tahle vlastně chlapa nepotřebuje“. Nikdo už nepřemýšlí o tom,že do téhle pozice byla vlastně vhozena násilně a to,že se jí přizpůsobila a zvládla ji,by jí mělo být jen ke cti. Ale je chyba myslet si,že taková žena muže nepotřebuje vůbec. Určitě ano a dost možná ještě víc,než kterákoliv jiná. Protože i my toho máme někdy „plný zuby“. Děláme něco,co vlastně dělat nechceme, co je proti přírodě,ale děláme to proto,abychom přežily my i naše mláďata. Je to únavné a zcela jistě si přejeme aby se taky někdy pro změnu někdo staral o nás,abychom nemusely řešit všechno to,co řešíme,abychom měly v někom oporu,pomoc a pochopení. Tahle situace samozřejmě může nastat i opačná – i muž se může ocitnout v roli táty a mámy a muže a ženy zároveň. Kupodivu o takovém muži se neříká,že je zženštilý,ale to je pro společnost „borec“,který zvládne něco takového,jako starat se sám o rodinu. Paradox že? Přitom procento těhle mužů proti procentu žen samoživitelek je minimální. Taky vám to přijde kapku nefér? Mám před očima všechny ty tatínky,jak prchají od svých žen do náručí mladých milenek a zažívají pocity štěstí,zatímco jejich zákonitá polovička doma bojuje s rozbitým lustrem, školními úkoly a rajskou. A jsou to přesně ti,kteří pak ženu „odsoudí“ za to,že je málo ženská. :28: :1:

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
31.03.2009 - 10:52 | Filtr
(Beran) Livenaj
:20:ano,je to presne tak.a ešte sa známe boja,že im prebereš muža,lebo určite niekoho "potrebuješ"a chlapi...
Ja som mala našťastie super kámošku,moc mi vtedy pomohla,ale stratená som si pripadala určite,vystihla si to 100%
31.03.2009 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: po dlouhé době s tebou drahá souhlasím :15: :3:
31.03.2009 - 11:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není to úplně má zkušenost, ale souhlasím :15:

...nějak se nám ze světa ztratila rovnováha, nebo s mi to zdá? :23: :4:
31.03.2009 - 11:12 | Filtr
(Ryby) Joey
..no ...ehm ...je to o uhlu pohledu ze ? :2:
31.03.2009 - 11:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě to přijde jako velká úvaha,ne malá :3: Je to možná tou vaší emancipací :17:
31.03.2009 - 11:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: Tak jake, Nuni, navrhujes reseni? :3: :17:
31.03.2009 - 11:16 | Filtr
(Ryby) Joey » musiúa
rovnovaha se ztartila , to mas pravdu ...ale reknu ti to tak , ikdyz souhlasim s tim co napsala Nuna .... rovnovaha se ztratila, protoze zeny se zacaly vrtat a starat o zalezitosti muzske ...zacinaji nam vsem a hlavne samy sobe dokazovat, ze nejsou nikterak pozadu a ze se dokazou ve vsem chlapum vyrovnat ..ale pripada mi to , ze se hrnou nekam az moc kam by nemely . porad jen kariera a na rodinu v dnesni dobe kaslou . a ve 40ti , kdy tedy jakoze dosahnoz nejake te jejich katriery, tak pak teprve chteji mit deti a rodinu , nacez jim doktor oznami ze uz je pozde a ony se pak divi . ...my chlapy jsme se snad (sprominutim) srali a mermomoci tlacili do kuchyne ???? :2:
31.03.2009 - 11:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Joey
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle má kořeny v minulosti, kdy žena kolikrát znamenala míň než hadr na podlahu... trochu se nám to vymklo... ale je pravda, že nám opravdu kolikrát nic jiného nezbývá - dnes. Ještě něco, nemohu si pomoct, ale vidím čímdálvíc zženštilých mužů - tím myslím to, že nejsou schopni se postarat, a bohužel se stím setká člověk i v práci, že toho ženská udělá víc než chlap. Proto jsem mluvila o té nerovnováze a přidám ještě zmatení rolí a to jakýchkoli... :23: :4:

Takže co kdybychom si nejdřív definovali dva pojmy - ženskost a - mužskost? Kdo začne? :3:

P.S. není nic víc sexi než vařící, nebo slzu ronící chlap! :2:
31.03.2009 - 11:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ANO, přesně se v tom vidím.
A ti chlapi, co vidí navenek pomužštělou ženu, která "zvládne všechno" se BOJÍ, že u téhle by prostě neuspěli jako MUŽ, který stojí o to, být ženě oporou, kterého žena potřebuje jako hlavu rodiny a živitele smečky... Vím, že muži touží mít takovouhle roli a vím, že mnohé ženy, které "zvládnou všechno" si často říkají, že nemají zapotřebí se s nějakým chlapem zlobit, když ho vlastně nepotřebujou.
Jenže - přestože jsem jedna z nich, potřebuju muže. Potřebuju ochránce, záštitu, muže, který by na mě byl něžný a který by byl pyšný na to, že mě má, který by mě nedal za nic na světě. Potřebuju muže, který by mě občas někam vyvedl, protože chodit všude sama nebo s kámošema, to není ono. Potřebuju muže, který celý rodinný rozpočet nahodí do dimenzí, kdy si budu moct dovolit koupit něco i sama sobě, ne jen dětem, který rostou ( nebomi něco koupí sám - to je prostě nádherná představa ! ). Potřebuju muže, který mi způsobí "lechtání" v podbřišku a který přijde domů a řekne: Zlato, jsem doma. A dostanu třeba pusu a on dobrou večeři, protože nemusím mít dvě zaměstnání a stíhám i uvařit...

Takže pánové, ikdyž uvidíte ženu, která "všechno zvládá sama", vězte, že taková potřebuje naprosto všechno jako ta, co nezvládá nic. Jen si o to neumí říct, protože už ví, že chlapi se takových žen víceméně straní....
:24:
31.03.2009 - 11:39 | Filtr
(Ryby) Joey » Sem.miš
moc krasne napsane !!! ..musim rici par zenam co znam - karieristkam , at si toto prectou !! ...jee, ani nevis jak , ale i me jsi ted pohladila na dusi :17: :16:
31.03.2009 - 11:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15:

...a prosím pánové buďte za takovou Ženu rádi... copak někdo stojíme o to mít vedle sebe někoho, kdo nic nezvládá???? :3:
31.03.2009 - 11:42 | Filtr
(Rak) polar
Sám bych to asi nenapísal lepšie :46: ..je to tak ako si to napísala .. normálne som sa vcítil do duše ženy a chce sa mi :42: ... :21:
31.03.2009 - 11:46 | Filtr
(Ryby) Joey » musiúa
...jo ale ja to vidim porad ...podivej ...ja se za plotnu taky nehrnu ....ale kdyz to jednou za cas udelam , tak jsou vsichni mile prekvapeni a jsem v tu chvili nejlepsi a nejuzasnejsi chlap na svete (mozna) :4: . kdybych to delal kazdy den , tak to asi neni uz ono ..coo ?? ..ted z druhe strany. ..nejel jsem v zivote autem s takovou zenou , ci divkou , ktera by ridila tak , abych se nemusel bat o sebe, o kolemjdouci, protijedouci, prihlizejici, spolusedici a nahodne¨nachomitajici. priroda to tak proste nezaridila ...kapito? ikdyz si kazda zena samozrejme o sobe mysli, ze jezdi perfektne. ..takze jak je to s tim rozdelovanim roli ??? :2:
31.03.2009 - 11:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Joey
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chjo... chlope, asi jsi mě nepochopil. A musím ti říct, že máš teda asi smůlu na ženský? :2:

Nejde o to jakého jsme kdo pohlaví, každý něco dělá líp a něco hůř...

A nemluvila jsem o ROZDĚLOVÁNÍ rolí, ale o tom, že většina lidí dnes vůbec netuší čí jsou - lidově řečeno :3:
31.03.2009 - 11:56 | Filtr
(Býk) player
No,já si myslím,že tady hraje roli jedna zásadní věc.napadlo mě to a hodím to jako celé téma v reakci na tvé.
31.03.2009 - 11:57 | Filtr
(Hadoken) ži.va
a Nuna dostává za svoji úvahu jedničku s :53: :3: :17: :17: :30:
31.03.2009 - 11:59 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Asi proto:
-žena s nadváhou-tlustá -muž,je dobře udělaný
-žena je ožralá -muž má špičku
-chyba v práci -žena je nschopná -muž je momentálně indisponován
-při nehodě je žena pitomá kráva -muž nezvládl řízení
-chřipka - žena je hypochondr -muž těžce nemocný chudáček
-žena je stará vykopávka-muž je v nejlepších letech
-střídá partnery- žena je děvka -muž je pašák
Pánové prominou,je to jen vtip... :3: :3: :3:
31.03.2009 - 12:01 | Filtr
(Ryby) Joey » musiúa
Ja vim :27: ..jen jsem to pojal trochu s nadsazkou :2: ..jen si myslim , ze zeny maji nekdy na sve drahe polovicky trochu velke naroky ..a vetsinou , kdyz uz je zena v takove situaci , ze se musi starat o vse sama, ma dve prace, deti , domacnost, tak vetsinou od takovych clovek opravdu slysi jen to , ze j¨sou pro ne chlapi nepotrebni a zbytecni , ze vse zvladnou samy . ...bohuzel jsem se e tim setkal i u mladsich divek , ktere teprve maji vse pred sebou ..i tyto uz zastavaly tento nazor, ze by nejradsi byly svobodne matky a ze si poradi samy .. :24:
31.03.2009 - 12:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilon spí s měsícem
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:39: ještěže je to vtip, už jsem se tě chtěla zeptat kde to proboha žiješ? :43: :4:
31.03.2009 - 12:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Joey
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo tak s tím souhlasím! :15:

Hřebík na hlavičku - lidi mají obecně přehnané nároky a očekávání... a pak se diví :43:

:29:
31.03.2009 - 12:03 | Filtr
(Ryby) Joey » Ilon spí s měsícem
hih, to je dobry !! :15: ...ikdyz ..na kazdem sprochu , pravdy trochu :4: :3: :2: :1: :27: :5: :13: ... :14:
31.03.2009 - 12:06 | Filtr
(Rak) polar
no ale podme to nejak vyriešit .. nie len o tom písat -, kecat bla bla .. co teda navrhujete na zlepšenie tohoto stavu ? :44: .. ved vy nás chlapov vlastne ani nepotrebujete ..sex, domáce práce, všetko zvládate sami.
31.03.2009 - 12:23 | Filtr
(Štír) celebrita
Teda :22:

Totálně si to vystihla!!! Ale co s tím? Co taková žena, co vlastně chce i nechce chlapa domu, protože si zvykla na svůj rytmus, na to, že holt si poradí s tekoucím kohoutkem sama, že si řekne, dneska vezmu děti a někam pojedeme a neslyší, zase někde couráš... Co taková žena má dělat? Je přesně taková jak popisuješ, ale chlapa potřebuje, jenže, jak píšeš, vyzařuje to, a to se chlapům asi nelíbí..? nebo jo? :25:
31.03.2009 - 12:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » celebrita
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taková žena měla být dobrou manželkou a tohle nemusela řešit.Manžel jen tak neodešel...
31.03.2009 - 12:33 | Filtr
(Štír) celebrita » funik
Myslíš kdykoli podržet? Třeba i přes bolest, kterou muž ignoroval? :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »