rozchod???


15.03.2009 - 07:51
(Vodnář) elfina
rozchod???
Ahoj všichni,asi se potřebuji někde svěřit a nechci už před kamarádkama,protože už to slyšeli tolikrát...Sem s přítelem již 10 let,včera jsme měli výročí,dostala sem akorát sprdáka,že nejsou umyty okna a že ty vrata co sem loni natřela jsou natřený k svi..,to je jen tak na okraj.Hlavní problém je v tom že nevím jestli to ukončit nebo setrvat.Každý sme úplně jiný,já sem společenský typ,plno kamarádů a kamarádek,ráda se bavím,je pravda že nejsem domácí typ,ale to neznamená že mám doma binec.Může přijít náštěva kdykoliv aniž bych se styděla ,že nemám uklizeno nebo že nemám co nabídnout.Ale on je prostě puntičkář,zapomenu třeba hrníček na stole a už mi to připomene,krom toho je žárlivej,kamkoliv jdu mám prý milence a takový podobný narážky slýchávám často. On nemá žádné opravdové kamarády,občas jde s někým na pivo.Na druhou stranu je spolehlivý,zodpovědný,což jsou vlastnosti co mi chybí a když uvažuju do budoucna ,myslím že by se o rodinu postaral(tím nemyslím finančně).Ale zase není dobrodruh je nejradši doma u PC a je spokojeny že má co jíst,ale to mi nestačí,já bych podnikala plno věcí ,ale ono se mu nechce,pak se diví že sem radši s kámošema.Vadí mi i to že mi nikdy nic nekoupí pro radost,prostě jen tak,já mu kupuju,ale jemu to nedocvakne.Furt si stěžuje,že není doma sex,ale kdo má mít náladu po jeho narážkách a rejpání? Nevím co mám dělat rozejít se nebo počkat kdybysme měli děti? Důležitá věc je ,že spolu jsme postavili barák,který máme napůl a ani jeden nemá na vyplacení druhého,když sem kolikrát navrhovala že ho prodáme,tak s tím nesouhlasí.Je to začarovaný kruh.Jak už bylo v jednom příspěvku řečeno,kdo je v kleci chce ven,ale co když venku to nebude ono??? Omlouvám se,že je to asi trošku zmatené,ale písu jak mě to napadne.Poradte kdo má víc životních zkušeností,budu ráda ža každý váš názor.Díky

Stránka: 1 2
Řazení:
15.03.2009 - 08:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Joo, to vis, jak jste si nastavili na zacatku pravidla (pravdepodobne jste si zadna jasna nedali), tak to pak vypada... A hajis si vubec sva prava? Mas jeste cas na zajmy a na konicky, krom vecneho pobihani podle toho, jak si Tvuj partner piska? Jak to citis v Srdicku? Ja byt na Tvem miste, jdu od neho. Kdyz ti takove veci dela (kdyz to tak u Vas chodi) uz 10 let, pochybuju, ze pri prichodu deti by se neco zlepsilo... Jen by pribyli dalsi clenove rodiny, kteri by si porouceli, a Ty bys dal litala uz ne jako hadr na holi, ale jako turbo-hadr na holi... Chce to jasna pravidla. Ale je to Tvuj zivot, a Ty musis vedet, jestli by se dalo kam jit... Barak je sice prekazka, nikoli vsak neprekonatelna...
15.03.2009 - 08:11 | Filtr
(Blíženci) mbplacebo » The Experimentalist
Souhlasím a hlavně po příchodu dětí už by to bylo daleko daleko těžší se od něj odpoutat, píšeš, že jste spolu 10 let, tzn. že jsi s ním od 18 let, zdá se mi, že jste ani jeden ještě v té době třeba nevěděli co vlastně chcete jaký partner by vám vyhovoval /jen můj názor/. Je ti 28, to ještě není moc na to abys mohla začít novej život bez něj, kamarádka se rozešla s přítelem ve 30 letech po 12letém vztahu, jejich vztah se neposouval nikam dál, ani se nevzali, neměli děti. On si po chvíli našel svou lásku, se kterou už čekají miminko, ona je sice stále sama, ale rozhodně nelituje svého rozhodnutí, nevracela by se k němu, prostě už to bylo u nich o ničem a ani jednoho to tak nějak nebavilo....
15.03.2009 - 08:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ono to dozraje samo...ale tomu trápení se člověk nevyhne..bohužel
15.03.2009 - 08:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amonath, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak se měl zvednout od PC a natřít si ty vrata sám! :5:
Já chodila 3 roky s programátorem.První 2 roky byly fajn. Měli jsme hodně společnýho. :1:
Jenomže za dva roky už jsme toho moc společnýho neměli. Dal se jinou cestou. Už to nebyl ten uličník jako dřív. Najednou z něj byl konvencema posedlý člověk, co neměl pochopení pro mě ani své přátelé. Takže o svý přátelé přišel. Jsem typ, co se nerozejde s klukem kvůli blbým pár měsícům, tak jsem doufala, že ho to přejde...nepřešlo a spíš to bylo horší.
A když přišla řeč na svatbu a rodinu...kde samozřejmě uvedl věci, co bych na sobě měla změnit, aby byl vůbec ochoten si mě vzít :43: Jako třeba přerušení kontaktu s mými přáteli a studia ekonomiky, protože fyzioterapie je přece k ničemu :28:
Takže z jeho předzásnubního rozhovoru, byl rozchod...
Vážně se nenech nikým ovládat, nemá to cenu, když ani neocení, co pro něj děláš. Věř mi že je lepší být sama než s někým takovým...
A nemyslím, že na tom děti něco změní, jen to bude další překážka při odchodu...
15.03.2009 - 08:44 | Filtr
(Beran) bizonecka
Ahoj..i já bych odešla a nehleděla vlevo ani vpravo.SAma cítíš,že to jediné je správné.Neváží si Tě a slovem Tě napadá.Příchod dětí by vše jen ztížil a miminko by nemělo v takové husté atmosféře vyrůstat...Popřemýšlej o všem někde v klidu a o samotě.Ujisti se,že to co v hloubi duše cítíš je skutečné a jsi ochotná to podstoupit.Já osobně si myslím,že Váš vztah už nemá šanci se změnit po tolika letech a sebevětší Tvé zkoušení je marné :8:.Udělej tlustou čáru a zkus začít znovu.Držím pěstičky!!
15.03.2009 - 09:21 | Filtr
(Beran) Livenaj
nečakaj a odíď,daj sa trebars aj cez súd po splátkach vyplatiť,aleuž mu ďalších 10rokov neobetuj.Raz by si si to vyčítala to mi ver.Starala by si sa o deti a ledva by si všetko podľa jeho želania upratala...o priateľoch a spoločnosti by si už mohla len snívať.
Veľa šťastia a odvahy. :17: :27:
15.03.2009 - 09:25 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Myslím že i v případech,kdy spolu prokazatelně žijete jako druh a družka,platí podílové vlastnictví. Deset let je dost dlouhá doba na to,aby to byl jasný důkaz, navíc vaše okolí jistě ví o tom,že jste ten dům stavěli. Najdi si dobrého právníka a až dojde na soud o majetkovém vyrovnání,tak máš šanci,že získáš zpět přesně tolik,kolik jsi do toho domu vložila. Pokud tedy vyloženě není psaný na Tebe - pak by to bylo obráceně. Možná to bude složitější než by to bylo kdyby jste byli manželé,bohužel to je ale dnešní doba,kdy spolu lidé žijí "jen tak" a do manželství se nehrnou. Máte vůbec tuhle majetkovou záležitost nějam ošetřenu?
No...zmínila jsem,že máš sbalit kufr a utíkat pryč? Ne? No to je snad jasné... :3:
15.03.2009 - 09:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každý vztah se časem unaví a zajede do určitých kolejí stereotypu, ale to jak se chová tvůj "drahý" není normální :39:
Je si tebou jist a konečně ukazuje svou pravou tvář, a věr, lepší už to nebude, spíš horší, znám takové případy z okolí i z vlastní zkušenosti. A děti???? neeeeeeee, akorát by tě to k němu připoutalo a on by si dovoloval stále víc, a nechci být špatným prorokem, ale jak jsem četla o jeho žárlivosti, kdoví zda by ti nevhodil do obličeje, že třeba nejsou jeho :28:
Podle mně, nohy na ramena :15: a pryč od něj :3:
15.03.2009 - 09:50 | Filtr
(Váhy) Jospau
Jemu si tohle všechno řekla? Mě přijde že ho máš ráda, ale specielně já jsem na náznaky absolutní pako a když už i něco pochopím, tak začnu spekulovat o tom jak si ho mám vlastně vyložit - no neštěstí hotové! A ještě trocha mojí lakoty a to už je vůbec zle...
Já bych ti přál pěknej večer, kdy nepůjde proud (tedy ani televize, ani komp) vy oba doma a u svíček si v dobré pohodě a náladě poudáte docela otevřeně co si myslíte, proč si to myslíte a jste si jistí že ať už řeknete neublížíte ani sobě ani tomu druhému. Oba nedotknutelní řečma s dodržením zakazu dotyku a pomsty (možná by stála za úvahu taková dohoda předem). :14:
Ale to musíš nejlépe vědět ty co má smysl a co už ne. Ale asi je strašné jednou "ohlédnout se" a vidět jen léta utrpení... A nemám na mysli utrpení z budování domu!
15.03.2009 - 09:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jospau
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neschopnost komunikace bývá úhlavním problémem ve vztazích, to je fakt...ale dokázat to, když to " nejde"
:3:
15.03.2009 - 09:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale houby, on komunikuje až až, ale po svém debilním způsobu :28:
15.03.2009 - 10:02 | Filtr
(Vodnář) piraňa
víš chce to hodně odvahy,ale nejdřív si spolu sedněte a dejte si pravidla to je to nejdůleži-
ější a hlavně je chce dodržovat, pokud to nevydržíte víc jak jeden měsíc bylo by dobré tento vztah ukončit rozumně, bez emocí a hlavně
slušně. pak už, po další delší době je to mno-
hem horší a bolestnější (vím o čem mluvím -
měla jsem to 21let dvě děti a nedokázala jsemto)
teď jsem sama a někdy je to opravdu velmi těžké
ale mám dost koníčků na to abych vše překonala
ale ty jsi ještě mladá a navíc má dnes žena mno
hem víc možnosstí než to bylo dřív. přeji ti
hodně moc síly k jakémukoliv kroku, hlavně aby
byl dobrý pro tebe
15.03.2009 - 10:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
spolu!! musí...no musí, měli by...
já nikoho k ničemu nepřemlouvám, vím že tyhle věci dozrávají až dozrají, tak se to stane....suď bůh co, třebas si zas přijdou na chuť, ale pochybuju :2:
15.03.2009 - 10:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle nebude typ pro společné diskuse, jen ji obdivuji, že vydržela tak dlouho :43:
Mám moc ráda, když chce někdo poradit, my si tady vypisujeme klávesnici a on se neúčastní vlastní diskuse :39:
15.03.2009 - 10:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no jasně, při diskuzi, pokud ji založí, měla by autorka být....kvůli sobě, že jo
15.03.2009 - 10:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, ale mně by třeba zajímalo, jak dlouho byli v pohodě a odkdy a třeba i proč se začal chovat takhle jak píše, nebo se tak choval od začátku,?? :43: To pak zavání masochismem :39:
15.03.2009 - 10:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já beru při těchhle výpovědích v potaz vždy to, že to je vždy jedna verze, toho dotyčnýho, ta druhá je u toho partnera....takže to je takový no... :3:

debata prostě, při které se vyjasňují postoje
15.03.2009 - 10:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amonath, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Třeba chtěla, ale ten její ji odehnal od PC, protože dostal absťák z toho jak u něj dlouho nebyl :5:
15.03.2009 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Amonath
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a nebo si nás čte a pak udělá závěr naráz....
:3:
15.03.2009 - 10:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ještě tohle - jsou dvojice, které se dohadují celý život, jsou nespokojení a stále v tom zůstavají....neumí jinak
15.03.2009 - 11:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Amonath
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tady nekdo mluvi z vlastni praxe... :3:
Byt Vama, taky bych si nenechal programovat zivot... :23:
15.03.2009 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasne, pokud jim to nevadi, a berou to jako kondicni sport... Jen, ze je to ponekud vycerpavajici zpusob posilovani... :4:
15.03.2009 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amonath, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naštěstí tahle praxe už se mě netýká :5: :5: :5:
15.03.2009 - 11:37 | Filtr
(Beran) lenyška
mám dojem,že chlapec má to,co hledal-uklizečku,kuchařku,služku a ještě milenku :39:a přes to ještě na tebe žárlí a ponižuje tě,že jsi zapoměla uklidit hrnek-on všechno dělá na 100%,je pan dokonalý...těžko,jinak by se na tebe nepovyšoval...žárlí,protože má strach,že o pohodlí které mu dáváš přijde.A kdyby tě jeho chování vůči tobě netrápilo,šlo by o něco co dokážeš strávit,těžko by ses již dlouho s tím svěřovala kamarádkám a teď i nám.Odpověděla sis už dávno sama-rozchod je řešení,aby ses netrápila :27:
15.03.2009 - 11:45 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Ahoj, no tak ono je těžké radit. Chtělo by to i jeho pohled. Trochu mi přijde, že on je vlastně spokojený, akorát že samozřejmě prvotní zamilovanost už dávno opadla a on začíná na tobě vidět pouze chyby, což není vůbec dobré.
Víš, těžko sem někdo přijde a řekne ti, jo když odejdeš, najdeš někoho daleko lepšího a bude to nejlepší rozhodnutí tvého života, nebo naopak, jo když ještě vydržíš, zlepší se to a budeš šťastná. To prostě nikdo nemůže vědět. Můžeš se ptát jen a pouze vlastního srdce. Já si myslím, že on se takhle chová, protože prostě váš vztah spadl do stereotypu, tak to bývá. Tak nečekej, až to oživí on, ale zkus to oživit ty. Kup třeba nějaký relaxační víkend pro dva, nebo udělej výbornou večeři při svíčkách a naservíruj mu ji v nové pěkné noční košilce... Možná to ještě stojí za to tomu dát poslední šanci, když je to už desetiletá investice. No a pak si s ním sednout a jasně mu říct - podívej, já jsem společenská a mám své přátele, ráda se s nima bavím a chci s nima chodit třeba dvakrát týdně do společnosti. A chci zkoušet nové věci atd. a pokud ty to nedokážeš překousnout, tak se budeme muset rozloučit. Prostě jasně specifikovat, co chceš, a ne pořád čekat, až mu TO docvakne a přinese ti třeba ten nečekaný dárek. No a pokud tomu tu šanci třeba dáš, tak to velmi důrazně všechno opakovat a dodržovat. Stejně tak on může projevit zase jeho přání a měli byste dojít ke kompromisu. Pokud se bude snažit týden a za měsíc to bude to samé, jako před tím, tak nezbývá, než ádios.
A nebo, pokud už teď v srdci nevidíš vaši společnou budoucnost, už s ním nechceš být, tak samozřejmě s ním nebuď.
Ale když chceš tady poradit, to znamená, že ještě nejsi rozhodnutá. Však naslouchej tomu svému srdci, to ti poradí lépe než tisíc lidí.
Ale osobně bych to tedy v žádném případě neřešila dítětem. Když s ním nechceš být sama, tak s ním nebudeš chtít být ani s dítětem. Dítě přeci není žádná "náplast" vztahu, ale plod lásky. Samozřejmě, že pak ten vztah zceluje, ale to je až druhotný efekt. Teda tak to cítím já, samozřejmě každý si to může zařídit, jak chce, ale toto je můj názor.

Tak hodně štěstí a ať se rozhodneš správně a jsi pak šťastná a spokojená. :1: :17:
Příspěvky: 1-25 26-46
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »