Je samotářství zbabělé?


09.02.2009 - 14:28
(Kozoroh) sofiii
Je samotářství zbabělé?
Je zbabelcem ci sobcem ten, kdo nezije ve vztahu? Je az tak nenormalni nemit partnera a deti?Je mozne a spolecensky pripustne byt samotarsky stastna? Rada bych znala Vase nazory...dekujiii :45:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
09.02.2009 - 14:31 | Filtr
(Rak) *Maltina*
myslím,že není..já zůstala sama původně nedobrovolně ale během roku jsem zjistila že mi to vyhovuje a že sama chci být nadále...a dá se říct,že jsem teď více šťastná než když jsem někdy měla nějaký vztah..i když musím říct,že spousta lidí mě odsuzuje za to,že si nikoho nehledám když mám malé dítě..jenže já nedokážu jít proti tomu co vnitřně cítím,i když vím,že dcera by opravdu někoho potřebovala... :25:
09.02.2009 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není zbabělé, i když... , ale určitě je pohodlné :44: :20:
09.02.2009 - 14:36 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » *Maltina*
Dekuji za odpoved, Freeky, naprosto chapu...
Tolik lidi kolem se mi sveruje s problemy s pritelem, manzelem..., ale je pro ne nepochopitelne, ze ziji sama a jeste se usmivam :1:
09.02.2009 - 14:37 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » maty.k
Charrisma, v cem myslis, ze je pohodlne?
09.02.2009 - 14:41 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Jak jsi přišla proboha na takovouhle myšlenku?
Žít solo vyžaduje daleko víc odvahy než být v partnerském svazku.
Je sobecké být sám - ptáš se - a já se ptám - Je sobecké ničit někoho druhého v nevydařeném svazku?
Je normální být štastný. Pokud jsi štastná bez dětí - je to v pořádku.
Termín "společensky přípustné" bych osobně vyškrtla ze slovníku. Poslední dobou se mi poměrně dost obrací kudla v kapse,když zjištuju, jaká naše společnost je a co si určila jako měřítka přípustnosti.
09.02.2009 - 14:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky. Pokud to tak citis jako spravne, neni co resit. Jestli tomu budes rikat samotar, nebo sobec, to uz je jedno. Ani jedno z obou slov neni spatne nebo negativni, natoz zbabele; ba naopak. Sobec ma vyhodu v tom, ze se o sebe umi postarat, a nespoleha na nekoo druheho. A jako samotar muzes byt ostatnim daleko vic prospesnejsi, nez kdyz mas partnera, rodinu, apod. Mluvim z vlastni zkusenosti. To tzv. "sobectvi" se mi uz mnohokrat vyplatilo, a jako samotar muzu dobrovolnicit a pomahat tolika lidem... At uz v ramci Adopce na dalku (ADCH) nebo jako pruvodce nevidomych, nebo pomocnik na luzkovych oddelenich nemocnic... atd., atd... Takze, pokud Ti Srdicko rika, bud takova, nevahej. :) Nakonec, kamaradu muzes jako samotar mit opet daleko vic, nez kdybys byla sparovana, a navic, i kdybys byla svobodna matka, a treba i zila s "pritelem", budes na tom financne mozna lip, jak kdybys se s nekym delila... Jak to poznamena mimco, to uz je pak ale jina vec... :) To vse samozrejme plati pouze pokud se skrze svou samotu nechces vyhybat okolnim lidem nebo problemum, ktere sis nadelala, a nechces je resit. Pak je samotarstvi na P.R.D., protoze problemy a nevyresene veci, ac nemaji nozicky, spolehlive si te najdou... :D Mej se...
09.02.2009 - 14:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne.Když je to svobodná volba.
09.02.2009 - 14:45 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » Nuna
Nuno, dekujiii...Tva reakce mi udelala velkou radost :30:
09.02.2009 - 14:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » sofiii
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Společné soužití, společný život, společná domácnost, to znamená spoustu omezení, kompromisů, a někdy dokonce i naprostou ztrátu něčeho co máš rád/a/.
09.02.2009 - 14:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GentleBitch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak myslím, že jde určitě o situaci. Třeba, to že v dnešní době lidi volí na první místo, kariéru a pak teprve rodinu, a nebo si prostě jenom chtějí co nejdýl užívat a prodlužovat mládí, tak to uš podle mě samozřejmě sobecký je žejo...Klasická hodnota a priorita rodiny se dávno pomalu vytrácí...Ale je to dobou, doba na nás dneska ve všem tlačí a tak se v celku kariéristům nedivím. Mít dostatek peněz v týdle době, je pro dost lidí hodně obtížný a pak si ještě k tomu pořizovat ňáký děti....Nj a s tím partnerstvím...kdyš se někdo zklame, nemá chuť navazovat nový vztah a třeba mu to tak vyhovuje, cítí to tak...proto si myslím, že to sobecký není. Sobecký podle mě je např. to kdyš si člověk udržuje třeba dva vztahy najednou...To uš je snad lepší být sám. A někdy to holt trvá, neš se najde někdo s kým si dotyčný "sedne do noty"...Někdo má taky třeba vysoký požadavky na partnera a nebo mu je prostě samotnýmu dobře...Někdo se vyloženě na dlouhodobý vztah nehodí...Ale může se stát cokoliv
A ještě jestli je možné a společensky přístupné být samotářsky šťastná? Společensky přístupn´é? To trochu nechápu, v dnešní době skoro bez předsudků je přece tvoje volba jestli jsi sama, nebo s někým...Někomu se partner hledá líp, někomu hůř....A kdyš jsi sama, záleží přeci na tobě, jestli jsi šťastná nebo ne...Kdyš toužíš po partnerovi asi moc šťastná nejsi...kdyš to bereš takový jaký to je a jsi sama spokojená, není co řešit.... :17: :3:
09.02.2009 - 14:46 | Filtr
(Lev) Libča
Myslím, že to není zbabělé. Když to tak cítíš tak bych to neřešila.

Já jsem sama už dlouho a té samoty se začínám přejídat... Ono je to fajn pár měsíců! Člověk má nebo měl by žít v páru, ale pokud to neklape je nesmysl uměle udržovat vztah.
09.02.2009 - 14:51 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » The Experimentalist
The Experimentalist, dekuji, uplne mi mluvis z duse...Chci se a venuji se lidem, kteri nikoho nemaji, jsem v pohode, proto si myslim, ze je to i ostatnim ku prospechu a jednoduse mi muj zivot pripada naplneny dobrem a laskou. Drzim Ti pesti :27:
09.02.2009 - 14:58 | Filtr
(Panna) Jája13 » Libča
Fakt? Měl by žít v páru?
Když se dal dohromady Adam s Evou nebyl z toho nakonec prů.. :3:
Nemyslím,že je špatné žít sám,myslím,že je špatné žít a být osamělý :4:
Žiju sama a jsem šťastná a spokojená :3: (pravdou je,že děti mám a nevím,zda bych byla šťastná bez nich :25:)
09.02.2009 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chtěla bych žít v páru,ale svobodná.
09.02.2009 - 15:02 | Filtr
(Lev) Libča » Jája13
Jájinko, já myslím, že by neměl žít sám a být osamělý (můj případ) není to fakt moc příjemné, když si sama se sebou doma povídáš, když na tebe ty zdi padají, když ráno sama vstáváš, v noci sama usínáš... Jsem bezdětná, takže mě nemá kdo rozveselit.... Proto píšu sama za sebe, že mě se tento stav nelíbí. Ale nehodlám nic lámat přes koleno, nebo mít někoho za každou cenu. To si raději počkám, než se někdo objeví. Takhle jsem to myslela :3:!
09.02.2009 - 15:02 | Filtr
(Štír) Melody Pond » baralinka
Já taky... :41: :27: :50:
09.02.2009 - 15:02 | Filtr
(Býk) player
The Experimentalist to řekl v podstatě úplně skvěle.Já k tomu dodám,že strašně záleží na tom,co člověk v životě dělá,co od něj očekává a jaký zanechává ve společnosti otisk.Pokud je dítě vedeno od dětství k nějakému zájmu a začne v něm vynikat,zpravidla ho přijmě za životní poslání (můj případ).Vůbec si neumím představit,že by někdo druhý rozhodoval o mém čase a pohybu,ačkoli k dětem mám blízko,jo? Nebo-li rozpor.Takže pokud bych se chtěl rozmnožit a být ve fungující rodině,přestanu být prospěšný svému okolí a zaměřím se na ty své nejbližší,čili pro okolí ztrácím význam,jaký jsem měl.Takže je to těžká volba.Žití v páru vyžaduje neustálé kompromisy,ale pokud děláš něco důležitého pro společnost,tak vlastně na hovno. :43:
09.02.2009 - 15:04 | Filtr
(Štír) Melody Pond » Libča
Asi je to o něčem jinym, když člověk žije sám, bo se tak rozhodl...anebo když nemá tu druhou půlku...
09.02.2009 - 15:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Melody Pond
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozumíme si,Helenko...
09.02.2009 - 15:06 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » Melody Pond
Libco, zaaasaaah :27:
09.02.2009 - 15:07 | Filtr
(Lev) Libča » Melody Pond
To určitě. Proto jsem napsala, že pokud to takhle vyhovuje je to v pořádku, žít sám. Pak jsem popsala svou samotu a mě v ní dobře není :23:! Tož tááák jsem to vzala za jiný konec a trochu to otočila. Všem, kteří dokáží žít sami (bez dětí a partnera), protože se tak rozhodli závidím. Jsem v sama nedobrovolně a děsí mě to :16:!
09.02.2009 - 15:09 | Filtr
(Kozoroh) sofiii » Libča
Libco, co Te desi nejvic?
09.02.2009 - 15:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Libča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chyba, zkus na tom, že jsi sama najít něco pozitivního a uvidíš, změní se to :15:
09.02.2009 - 15:14 | Filtr
(Lev) Libča » sofiii
Nejvíc mi vadí to, že není doma s kým kecat. A tak mám kvalitní účty za telefon... :41:
09.02.2009 - 15:14 | Filtr
(Štír) Melody Pond » baralinka
No...taknějak...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-62
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »