Lze se nějak účinně odmilovat ????


09.02.2009 - 11:51
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Lze se nějak účinně odmilovat ????
Ahojky,myslím, že otázka na toto téma zde není poprvé, ale přeci.....Pokud bydlím společně s manželkou, máme děti a došlo z její strany k citovému odloučení, lze se nějak účinně odmilovat, aby se člověk nemusel trápit, když vidí, že začala žít jiný život ????Je to již delší dobu, ale citově je to z její strany pořád stejné, už nemá nejspíš cenu se trápit a snažit něco zachraňovat, ale co děti ????Díky za názory zkušenějších... :1: :24:

Stránka: 1 2
Řazení:
09.02.2009 - 12:35 | Filtr
(Ryby) Jan1na
Účinně odmilovat??
Ha, ha, kdyby to šlo jako mávnutím proutku, tak by se sekce Láska a vztahy mohla rovnou zrušit :4:
09.02.2009 - 12:38 | Filtr
(Panna) alassea
Na to je moc ťažká odpoveď.Ťažká,pretože láska sa nedá vynútiť,vyprosiť ani vymodliť.Bude to asi veľmi tvrdé,keď napíšem
,že ľudia majú často spoločnú časť svojej cesty,a potom príde čas,aby sa rozišli - v dobrom.Ona by to možno chcela zachrániť,ale nevie to,nejde to,možno to aj v hľbke srdca nechce.Viem,že je to veľmi ťažké nechať ísť niekoho,kto je ti moc blízky.Ak to zachrániť nejde,budete sa len trápiť a deti budú cítiť /aj keď sa budete pred nimi snažiť/,že ste nešťastní a všetko sa to na nich bude prenášať.Je ťažké niekoho nechať z lásky ísť si svojou cestou.
A k tvojej povodnej otázke si myslím,že odmilovať sa dá,len ak sa do niekoho zamiluješ.Držím ti palce :29:
09.02.2009 - 13:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Určitě nejde :3:. Ale otázkou je proč to dělat, zbavovat se lásky... Láska je něco co máš přece v sobě, ve svém nitru, není to nic co by vidělo někde ve vzduchu, že by se to dalo smazat... A kdybys ji vymyzal v sobě, už bys nikdy nemohl nikoho milovat, to by snad byla škoda ne? Láska tě ani nemůže bolet a trápit. Trápit se můžeš, protože chceš od někoho lásku dostávat, ale to pak není láska, je to hlad po něčem. A trápit se můžeš když chceš někoho spoutat, vlastnit... ale ani to není ta pravá láska. Když se chceš zbavit bolesti, nauč se milovat doopravdy, nic jiného mě nenapadá. Je to těžké a asi málokdo to umí, ale nemusíš se to naučit hned druhý den, stačí když to aspoň zkusíš.
Omlouvám se za tu spoustu filosofování :) až teď jsem si to přečetl pořádně o co tady jde. Myslím že je to docela blbá situace, jen ty sám ale dokážeš rozpoznat, jestli je to spíš žárlivost na její nový život, či stesk po její blízkosti, co tě trápí. A obávám se že bez odloučení od ní se toho nezbavíš. Hodně štěstí.
09.02.2009 - 14:29 | Filtr
(Ryby) RadkaV
ŠOKOVÁ TERAPIE
09.02.2009 - 14:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj. To Tve milovani vicemene znamena citovou zavislost, pripadne ocekavani, ze druha strana bude takova a makova. Takze rady jsou napr. nasledujici: 1) Prestat byt na druhem citove (a energeticky) zavisly, 2) prestat ocekavat, ze se druhy bude chovat podle Tebe - to ostatne zenske v podlenich letech malo kdy delaji... :D (anebo bud pripraven na nejhorsi, a bud naladen na to nejlepsi), 3) o deti se dal starej, jak nejlepe to dokazes; nebudes si potom muset neco vycitat, zes treba neco neudelal, nebo neco zanedbal. A pak, treba Ti je soud prirkne. Anebo, pokud budes ke vsemu pristupovat s mirem v dusi a se Srdcem na dlani, budes je moci vidat dle sve libosti... Hlavne bacha na majetnicke postoje - na to jsou vsichni precitliveli... :D Neboj, nejak bylo, a nejak bude... At uz se rozhodnes jakkoli, rozhodnes se nejlepe, jak v dane situaci dokazes; proc bys si prihorsoval... Drzim palce...
09.02.2009 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No bude to spíše o tom stesku po ní...je těžko najednou po mnoha letech přijmout místo manželství kamarádství, kdo nepoznal, nepochopí, prostě mi chybí, přestože je se mnou, jenže není kam odejít....
09.02.2009 - 15:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,
pojem citová závislost jsem nikdy moc nepochopil. To, že chci s někým být, protože je mi s ním dobře, rozumím si s ním a naplňuje mne to, je,myslím, ve vztahu normální.
Je vážně těžké přijmout, že tě ten druhý už nechce, ať už má jakýkoli důvod, špatné je, že se tím zbortí plno věcí, rozpadne se rodina, přesto, že by možná tohle všechno ještě mělo smysl.¨
Kdyby ale ten druhý měl chuť se nad tím zamyslet, což u nás není...
09.02.2009 - 15:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » RadkaV
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi tomu nerozumím, ale dík... :1:
09.02.2009 - 15:27 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Jóóóó, to je jako ve filmu Vesničko má, středisková, jak tam doktor (Hrušínský) říká: "Kdybych měl sérum proti žárlivosti, píchnul bych ti ho koňskou dávku!" :3:
Tak nějak je to i s tím odmilováním - kdyby se jen dala píchnout injekce na odmilování... To by bylo ale moc jednoduché...

Podle mě jedině čas - ten tu ránu v srdci zahojí, i když jizva zůstane navždy, pokud jsi opravdu miloval... Ale přesto pak bude srdce připravené zase na lásku další. :17: A když pochopíš, může i ta jizva zmizet...
09.02.2009 - 15:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » GrimReaper
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky! Tak vidis, jak jsi krasne zavisly. :D O jakem rozpadani mluvis? Rozpadne se to, co neni pevne v zakladech... Ostatni vydrzi... Spis nez rozpad bych to nazval zmenou priorit, ocekavani, stylu zivota... Hele, nech tomu volny prubbeh... Bud pripraven na nejhorsi... A pak uz muzes jen byt maximalne mile prekvapen... Ma-li se to tak stat, nic s tim nenadelas, a nema cenu se proto zbytecne uzirat. A jestli ne, tak ne... A prijdou jine lekce. Hlavu vzhuru, chlape!
09.02.2009 - 15:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » GrimReaper
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale jo, myslím že to chápu... dokážu se i vcítit. Taky mi přijde dobré co tu napsal The Experimentalist. Bez toho odloučení se toho asi člověk nezbaví. Tak držím pěsti abys našel nějakou tu cestu jak z toho ven.
09.02.2009 - 15:40 | Filtr
(Panna) alassea » ***
:15: :15: :15: :15:Na konci vzťahu sa vždy snažíme toho druhého zo srdca vymazať,ale to je blbosť,oberáme tým sami seba o strašne moc.Nechať ísť,nevlastniť,nemanipulovať je vo vzťahu veľmi ťažké.A ešte ťažšie je to v manželstve.Je vobec človek stvorený ,aby žil v manželstve?Kto vlastne vymyslel manželstvo? :39: :32: :23: :27:
09.02.2009 - 15:40 | Filtr
(Blíženci) Nuna » GrimReaper
Zase se budu trapně opakovat - ale platí dvě pravidla.
Čas je nejlepší lék a Sejde z očí,sejde z mysli.
Nic jiného není a neexistuje - tedy pro normálního zdravého člověka.

Je mi líto každého vztahu,který se nějakým způsobem pokazí. Proto věřím,že nemáš zrovna lehké období. Možná kdybychom víc znali Tvůj příběh, můžeme poradit nějak konstruktivněji,ale takhle to budou jen obecné plky o ničem.

Víc mě nyní zaujal ten pojem "citová závislost", to si nechám projít hlavou / sama jsem to prožívala/ a zkusím to nějak charakterizovat. :43:
09.02.2009 - 15:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » GrimReaper
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
PS: A hlavne nezapominej na to, ze zensky jsou ve hre na City, a zvlast na muzsky Ego, fakt dobry... :D Primo od Prir..., ehm, ...ody dobry! A take na to, ze ac to vypada, ze delaji A, mysli na B, sleduji tim C... :D Bohuzel, a nastesti zaroven, nejsou tak primocare, jako my... :D
09.02.2009 - 15:43 | Filtr
(Blíženci) Nuna » alassea
Neblázni! :39: Takový těžký otázky! :8: :1:
..ale dobrej postřeh..
..kdy se poprvé do společnosti dostal ten postoj muž+žena rovná se svazek, bezvýhradný a ničím a nikým nenapadnutelný? Když si první prachlap odtáhl do jeskyně první prababu? :2: :5:..
09.02.2009 - 16:03 | Filtr
(Panna) alassea » Nuna
Keď som dnes išla z Penny,išli spolu /asi/ manželia,ona /vyzerala strápene/,on-černoch/tiež vyzeral jak pod papučou/,každý za ruku jedno dieťa.Tak ma napadlo,že on by bol asi radšej niekde,kde sa cíti slobodný,spokojný,nezmanipulovaný.Moj muž často sníva o tom,že by bol námorníkom,keby to tak šlo.Ale,ktorá žena chce,aby jej muž nebol nikdy doma.Robíme neprirodzené veci,lebo tak sa to má. :28: :21: :29:
09.02.2009 - 16:09 | Filtr
(Býk) player » alassea
Není k tomu stvořený.Pořád ještě na Zemi převažuje doba,kdy se žilo buď v rodové společnosti nebo absolutně promiskuitně.Manželství je nejsložitější instituce na světě.Klobouk dolů před každým,kdo má za sebou oslavu zlaté svatby.Klobouk dolů.
Kancléřka v německu (ZA KŘESŤANSKÉ DEMOKRATY!!!) chce prosadit zákon,že platnost manželství by byla jenom 7 let a pak by si ho v případě oboustranného zájmu manželé prodlužovali. :3:
09.02.2009 - 16:14 | Filtr
(Panna) alassea » player
To je dobré :30:
Hovorí sa tiež,že vo vzťahu sa človek najviac mení-obrusuje sa jeho ego,prekonáva prekážky a tak.Mám ale pocit,že sa vezieme vo vlaku,ktorý nejde zastaviť.Minule som si spomenula na knižku /nespomeniem si meno autorky/-Posolstvo od protinožcov.Čím viac človek má /hmotne/-tým má viac problémov,starostí a menej času aby naozaj ŽIL.Je ťažké zbaviť sa nalinkovaných predstáv /aj morálnych/ :8:
09.02.2009 - 16:36 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » player
Tento návrh osobně nechápu, protože pak by podle mě nemělo vůbec smysl, aby instituce manželství existovala. Nikdo nikoho nenutí, aby se ženil/vdávala. Pokud se rozhodnou, že chtějí, tak chtějí, pokud ne, tak ne. Nechápu, proč manželství na sedm let. Pokud si to spolu chtějí "vyzkoušet" mohou spolu žít sedm let bez uzavření manželství.
To manželství podle mě má právě ukazovat, že se dva lidé svobodně rozhodli uzavřít spolu určitý metaforický "závazek". Pokud na sebe ten závazek brát nechtějí, tak se nemusí brát. Pokud by bylo manželství na sedm let, jeho hlavní smysl by se podle mě vytratil. Nepopírám, že to zní "lákavě", ale já bych proto nebyla. To je jako kdyby si někdo na zkoušku na sedm let adoptoval dítě a kdyby se mu pak nelíbilo, tak by zas za sedm let jeho rodičem přestal být. Tam na sebe také dobrovolně beru závazek, protože chci...
Pouze můj názor...
09.02.2009 - 18:23 | Filtr
(Ryby) bojka-new
účinně se odmilovat tak na to hledá lék snad každý zklamaný člověk.I já hledala cestu z toho ven.Pokud jsi se ženou žol delší dobu vzniklo mezi váma pouto a vazba.Dělaly jsme spoustu věcí společně a máte mnohé zasebou.Záchranu by měli chtít dva né jen ty.Je to jako bys chytal vodu do děravého vědra.Ani jak už zaznělo čas je lék ale i ten lék musí vyzrát.Vím jaké to je když někoho miluješ a on tě nechce a ignorujetě.Není to vůbec lehká situace ale věř vše se dá zvládnout.Urči si nové plány a zaměř se teřba na děti.děti jsou vším a jsou to hezké co vám to v manželství přineslo.Nepíšeš zda se porvádíte nebo je to jen krize ale i tak vše se dá řešit.Pokud už je ve vašem vztahu konec a ty ji přesto miluješ tak nevěš hlavu.Něco špatného skončilo proto aby něco hezkého mohlo přijít.Tak držím ti pěstičky. :45:
09.02.2009 - 19:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele malym, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zatím jsem naznal, že fungovalo jen delší odloučení a práce, asi nic jiného v knihách ani u kamarádů u piva nenajdeš :8:. Toliko praktická rada, ovšem po několika letech jak píšeš, se snad už nejedná o zamilovanost, ale spíš o hlubší vztah a na to jsem s radami krátký :19:. Děti potřebují vidět že se ani jeden z rodičů výrazně netrápí a to je myslím na delší diskusi z jiného soudku.
09.02.2009 - 21:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je slovo do pranice :21:, tak proč se hádáte??? Už se nemáte rádi nebo co??? Co to s váma lidi je, měli byste být rádi, že jste spolu a ne se štěkat :28:
09.02.2009 - 22:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele epeta, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odmilovat se nejde! Jen tak! Láska je tak silná, že nelze hovořit o jejím odstranění. Když už není opětována a nebo jí nelze mít, protože prostě je jinde ta naše milovaná osůbka, musíme si v hlavince promítnout tisíce důvodů proč tomu tak je a pak tisíce následků z téhož , když láska nedostala další šanci a tyto následky by neměli smysluplnost. Takže onu lásku musíme nejdřív vyargumenovat sami sobě a to velice bolí. Tělo i duše se brání a nechce slyšet, ale nikdo se neozývá srdce podpořit , tak naše mysl znovu zahájí útok aby argumenty byly slyšitelnější. Smutek s osaměním zahlodají naposled a to nejsilněji. pak už nezbývá než ponořit se do sebe, trochu meditovat a říct si, že tvá duše a tělo musí vyjít z monotóního jednostranného uzavření a musí jít ven sama ze sebe. Ty jdi taky ven, třeba se jen projít a uvidíš, že se Ti uleví. Alkoholu neholduj, jen snad malinko aby fantazie odpoutala se od smyslů, pokud to dokážeš a pak už jen jdi za svojí touhou a ona tě přivede na druhý břeh, kde třeba potkáš někoho, kdo ti otevře cestu, dá naději v zítřejší den. Takže odmilovat se jde jenom tím, že se nesnažíme o nemožné a všímáme si věcí a lidí, kteří jsou kolem nás, protože právě ony jso to všechno co právě potřebujem... :17: :27: :29:
10.02.2009 - 07:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máš pravdu, díky.... :1:
10.02.2009 - 07:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tyna_Tynka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele GrimReaper, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hezky napsáno, souhlasím s tebou... :17:
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »