Nízké sebevědomí


26.01.2009 - 19:19
(Beran) palol
Nízké sebevědomí
Zdravím, chtěl bych se zeptat na jednu možná trochu zvláštní otázku. Trpím totiž asi něčím, čemu se zjednodušeně řečeno říká nízké sebevědomí. Hodně na to asi má vliv otec, který mě neustále shazuje, a taky možná jeden rok na škole, kdy jsem se dá se říct setkal s šikanou. No ale k věci: problém je v tom, že "díky" nízkému sebevědomí mám velký problém např. ve vztazích. Ne, že bych se při rozhovoru s holkou hned sesypal, ale většinou nemám dost kuráže navázat něco víc než kamarádství (nebo se aspoň pokusit). Asi za to mohou předsudky typu "ta by mě stejně nechtěla" nebo něco podobného. Myslíte, že se dá v průběhu času sebevědomí zvednout nebo je třeba hledat odbornou pomoc? Zatím nepropadám ve 22 letech panice, ale přece jen...Díky moc za názory :1:

Stránka: 1 2
Řazení:
26.01.2009 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepropadej panice :1:, jsi mladý.
Ale pracuj na sobě , když víš kde je chyba, tak to půjde, měla jsem to taky tak.
Zkus zjistit jak jsi asertivní, řekla bych že málo, tak si napiš desatero asrtivity, to je základ a zkus to podle něho, pomáhá to :15:
26.01.2009 - 19:36 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Ahoj nízké sebevědomí trápí i lidé mnohem starší než ty.Někdy za to může prostředí ve kterém vyrůstáš,jindy znamení ve kterém se narodíš.Malé sebevědomí se odráží ve vztazích ,v práci v přátelství ale vše jde do určité míry zvládnout.pokud si budeš říkat že nemám nato tak vážně nato mít nebudeš.Odbornou pomoc nepotřebuješ jen víc šanci a zkušeností.a neboj být k lidem otevřený a kuž jim že jsi bezvadný kluk který jim má co nabýdnout.držím ti palečky. :16:
26.01.2009 - 19:59 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Ahoj, vím, že to může potrápit, takové nízké sebevědomí. Ale jsi ohnivý tygr jako já, tak ho v sobě zkus probudit. :3: Tygr se přece dívkám musí líbit. :1: :3:
Zkus si říct, že za zkoušku nic nedáš a dívku oslov. Můžeš to zkusit i dopisem - nebudeš se tak stydět a přitom je to romantické. :3: A pak už to půjde samo... Hodně štěstí. :17:
26.01.2009 - 20:06 | Filtr
(Beran) palol » Tyna_Tynka
Díky za povzbuzení všem. No letos (vlastně už vloni) jsem se zamiloval (a ještě pořád jsem) a tu holku jsem i oslovil, no ale vyšlo najevo, že je zadaná no...smůla, ale aspoň jakýsi malý posun dopředu.
26.01.2009 - 20:16 | Filtr
(Vodnář) hanahiva
Kazda nebude zadana :1:A oslovil jsi ji no tak s tim sebevedomim to nebude tak hrozny :3:
26.01.2009 - 20:39 | Filtr
(Beran) palol » hanahiva
No to sice oslovil, ale taky jsem jistotou zrovna neoplýval. Asi budu muset doufat, že některé mají rády plaché :4:
26.01.2009 - 20:44 | Filtr
(Vodnář) hanahiva » palol
plasi prece nejsou taky k zahozeni a jsou docela miloucci :1:
26.01.2009 - 21:19 | Filtr
(Beran) simona marceau
NAPÍŠU TI TO VELICE JEDNODUŠE.JÁ SAMA JSEM BYLA DO SEDMNÁCTI SEBEVĚDOMÁ ASI JAKO KUŘE PŘED ANAKONDOU. JEDNOHO JSEM SE ZDRAVĚ HODNĚ NAŠTVALA - VELMI DŮLEŽITÉ SE HODNĚ NAŠTVAT - A PRÁSKLA JSEM S TÍM. DALA JSEM SE DOHROMADY, POMOHLA JSEM MATCE PŘÍRODĚ TAM, KDE SE ZROVNA NEPŘEDŘELA :) A ZAČALA SE DRZE BAVIT S KLUKAMA, NA KTERÝ JSEM DŘÍVE ANI NEPOMYSLELA A ZAČALA FLIRTOVAT A TRÉNOVAT JAKO O ŽIVOT.NA TOM JSEM SESBÍRALA ZKUŠENOSTI A MEZI CIZÍMA LIDMA UŽ JSEM BYLA OSTŘÍLENÁ A SEBEVĚDOMÁ JAKO NIKDY PŘEDTÍM. OD TÉ DOBY NEVÍM,CO NESEBEVĚDOMÍ JE. NAOPAK - SAMA HO ZPŮSOBUJU TĚM,KTEŘÍ BY MNĚ DŘÍVE PŘEHLÍDLI JAKO POLE LÁN. DRŽÍM PĚSTIČKY, JE TO JEDNODUŠŠÍ NEŽ TO VYPADÁ !! SIMONA
26.01.2009 - 22:49 | Filtr
(Býk) player
Je bezesporu dobře,že tady ti radí zejména ženský,protože o ně vlastně jde.A říkají-li ti vzhůru do boje,tak to značí to,že mají s tebou empatii.Tenhle problém je velmi častý u obou pohlaví.Jen z mého okolí kolem baráku jich takovejch je mraky a bohužel,už to asi nezlomí.Takže to problém je a někdy je to na poradnu. Avšak většinou se to zlomí tím,že si tě nějaká vytáhne z davu sama,vystartuje a má tě.
Jinak je dobré se moc nesvazovat a komunikovat s nima zcela přirozeně-ale naoko bez osobních ambicí.Děvčata nejsou zvědavy v první řadě na postel,ale na konverzaci.Pokec. Nebo-li budeš-li uvolněnej kámoš,můžeš to rozvíjet pomalu do větší citové hloubky.Pochopil? Jiná věc je,zda máš k ženám dostatek přístupu obecně.Musí se v tvém okolí vyskytovat. nejsou-li tam,musíš je hold oslovit k tanci.To většina miluje. :6:
26.01.2009 - 23:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím,že to zvládneš,jsi na nejlepší cestě,protože o tom přemýšlíš a myšlenka je první krok k úspěchu. :27: :17: :15:
27.01.2009 - 02:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele QueenOfTheStoneAge, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky muzes zkusit proste cekat...treba se najde nejaka selma, ktera te ulovi, protoze ma rada nesmele typy..
Zkus se chovat pred opacnym pohlavim normalne jako by ses choval pred kamarady a pak jednou krasneho dne udelej neco co bys u kamaradu nikdy neudelal..treba je to zaskoci a nebude z toho nic anebo je to PRIJEMNE zaskoci a vznikne neco mezi vami...
Experimentuj a trenuj sve sebevedomi, materialu je kolem dost.
A proc te otec shazuje - nesplnujes jeho ocekavani nebo co?
27.01.2009 - 08:12 | Filtr
(Váhy) Jospau
Není to jen o tom, že nemáš suverénní vystupování? To si myslím až tak moc se sebevědomím nemá společného. Co kdyby si třeba začal klást důraz na jemné vystupování, společenské chování, takt...?
Nebo jinak - nelámej se za každou cenu do něčeho co ti dle tebe nejde, ale zdůrazni něco jiného!
27.01.2009 - 10:27 | Filtr
(Střelec) med
Ahoj, můžu se jenom přidat, Trénuj, trénuj trénuj. Hlavně nezapomeň, že musíš zůstat sám sebou, cílem není, aby se z tebe stal nějaký "ultrafrajer" (to holky stejně nezajímá:)) ale abys sám v sobě našel to, co tě dělá jedinečným. Hlavně se neboj a věř si. Když to napoprvé nevyjde, navedí. Ber to jako cennou zkušenost. Spousta lidí (a bohužel musím říct, že hlavně kluků), které znám má takový komplex z prvního odmítnutí. Když jim jednou holka řekla ne (a u některých případů to bylo třeba na základce!, sami mi to vyprávěli), přestali pak ženám úplně důvěřovat. Místo toho je začali vinit ze svéh neúspěchu, projektují do nich veškeré své nedostatky, aby si je pak sami před sebou nemuseli přiznat. Chyba. Když to vyjde napoprvé, nevadí. Můj přítel je od přírody introvert, ale snažil se o mě půl roku. Dodnes nechápu, jak dokáza se tak překonat. Odmítla jsem ho několikrát, ale on se vždycky vrátil a já jsem is jednoho dne uvědomila, že jsem odmítala úžasného člověka, který mě má rád, kvůli někomu, komu na mě vůbec nezáleží. Jsme spolu dva roky. Nebýt jeho, jsem na tom stejně jako ty. Taky jsem si připadala jako ten poslední člověk an světě. Takže: jde to. Chce to jen čas a věřit si. Přeju ti hodně štěstí a hlavně pevnou vůli. Měj se krásně!
27.01.2009 - 11:05 | Filtr
(Beran) palol » QueenOfTheStoneAge
No to asi nesplňuju. Ale on se chová hrozně k 90% lidí, takže si to neberu osobně. Ale i tak to není příjemné no...
27.01.2009 - 20:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele pavucik1988, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,tak na tvoj prispevok by som chcela reagovat aj ja..Nie kazdy clovek ma v zivote stastie a najde si hned toho praveho,ale ked to pride,tak to budes urcite vediet a ci si hamblivy alebo nie,nieco pekne sa urcite stane...A co sa tyka k ponizovaniu od tvojho otca,kasli nanho.Mas 22 rokov,tak si zi svoj zivot ako ty chces a ako uznas za vhodne.Si taky aky si,kvoli nikomu sa nemen,si svojsky a tak to ma byt. :3:
28.01.2009 - 00:49 | Filtr
(Váhy) Rawena
Je na čase,aby sis uvědomil,že jediný kdo tě může učinit šťasným jsi ty sám. Přestaň se zaměřovat na to co všechno nejsi,ale od teď na vše co jsi,začni se mít rád.Teď cituji :" jak se někdo může těšit z tvé přítomnosti,když se z ní netěšíš ty sám? "Věřím,že jsi skvělý, a že je na tobě spousta pozoruhodných věcí a zasloužíš si být šťastný.
Takže začni správně myslet. Od teď jen JÁ JSEM...opakuj si to,a věř,že jsi. :27:
28.01.2009 - 10:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele moonula, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahojky.Ja jsem taky jedna s těch ktera trpi tim co ty.Uz od dětstvi.A trva to dodnes,podle toho se odviji muj život.Dokonce se bojim psat sem prispevky,aby mi nekdo nenadaval,jako treba nuna a jine,ze neumim psat atd..Takze mezi ty holky nechodim,protoze si myslim ze drzej spolu a mezi sebe malo koho pusti..A tak to mam porad.Ale mam spoustu jinych znamich,kteri me maji radi,protoze jsem vesela a rada se pobavim a zasmeju.Takze nejsi sam..Je nas vic,ale malo kdo se k tomu prizna. :2: :3: :4: :6:
28.01.2009 - 10:23 | Filtr
(Štír) Melody Pond » moonula
Sorry že kibicuju, ale chci jen podotknout, že právě Nuna je jeden z lidí, kteří nováčky vlídně berou pod ochranná křídla, což vím z vlastní zkušenosti...a pokud je s někým ve při, jde o nějakou slovní přestřelku, která se týká většinou úzkého okruhu lidí...někdo psát umí, jinej se učí, tak se ničeho neboj, ty "holky" nekoušou (nekoušem) a určitě je co si navzájem říct... :5: :27: :17:
28.01.2009 - 11:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tycon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky. Ja jsem na tom uplne stejne,a to je mi 37 let. Byla jse sice vdana,ale nic se na tom nezmenilo. Taky uvazuji o odborne pomoci
28.01.2009 - 13:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Melody Pond
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele moonula, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
omlouvm se,ale nemyslela jsem to zle.Jen jsem si precetla,ze nema rada lidi co neumi psat cesky.Je na to alergicka.A ja sice z cestiny nepropadala,ale premiantka jsem taky nebyla.A tak se bojim,ze si toho vsimne a ja budu mit ostudu.Takze mam pred ni respekt.Nebo lepe...Bojim se ji.. :43:
28.01.2009 - 13:51 | Filtr
(Štír) Melody Pond » moonula
Nebuj, moje čeština jí taky nepohoršila a jaký já vyplodim bejkárny... :5:Každej tady občas ulítne s i-y nebo překlepamami...jen zjarda to po sobě kontroluje, andílek, ale už jsem ho taky nachytala...a to Nuna asi řekla v nějaký souvislosti...tak piš a nestrachuj se... :3:
28.01.2009 - 14:32 | Filtr
(Beran) lenyška
tvůj otec je slaboch,který si své sebevědomí zvyšuje tvým ponižováním.Není třeba se s ním hádat,zkus něco jiného.Zavři se v pokoji,zapal bílou svíčku a v klidu si v duchu říkej-děkuji ti tati,bez tebe bych já nebyl na světě.Ale je třeba,aby jsi to dělal denně a musí to být pozitivní energie(být v pohodě).Uvidíš,změna přijde a holek se neboj,nekoušou :2: :3: :4:
31.01.2009 - 05:52 | Filtr
(Ryby) Napi
Ahoj patole!
Jsou věci, které jsou uvnitř nás hluboce zakořeněné. Potom se stále snažíme jít proti sobě, proti své povaze. Máme nějakou představu, tu chceme naplnit, ale ta představa není v souladu s naší přirozeností. Je z toho křeč. V první řadě se musíš akceptovat takový jaký jsi. Prostě naučit se žít s vlastní povahou. Nejlepší způsob jak toho dosáhnout je začít s meditací. Jsi citlivý člověk, tak máš přirozenou schopnost dívat se do vnitř. Postupně Ti přestanou být Tvá vrozená "omezení" překážkou. Také si uvědom, že zdaleka ne všechny ženy jsou určené pro Tebe. Některé se k Tobě hodí víc a některé míň. S těmi, které se k Tobě hodí víc se automaticky budeš cítit lépe. A oni s Tebou a na tom se dá stavět.
31.01.2009 - 13:24 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Tyna_Tynka
Ty sis změnil datum narození? Byl jsi tygr jako já, teď jsi zajíc a bylo ti 22, teď je ti 21... Změnil sis to asi o pár měsíců, ne? No je to fuk, je to tvá věc, jen mě to překvapilo...
31.01.2009 - 13:27 | Filtr
(Beran) palol » Tyna_Tynka
No mě se v tom asi vrtal brácha - on se občas tak blbě hraje :1: Normálně platí toto datum (1987)
Příspěvky: 1-25 26-30
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »