pomozte prosím!!!!


11.01.2009 - 00:13
(Ryby) vajinka
pomozte prosím!!!!
dobry vecer vsem..jsem uplny novacek tak nevim co a jak.ale jsem uplne sama a nemam se komu vypovidat..na stedry den mi pritel rekl ze ma jinou a rozesel se semnou.nekolik dni jsem ho prosila at se vrati.pry jsem ho nikdy neposlouchala,ponizovala ho,rozkazovala..nekdy ano to vim,ale melo to sve duvody..mame 2deti a 3prijde v kvetnu..on nemel nikdy zajem jit do prace.snazil se nosit penize,ale nevydelaval je jak mel a ja se o nej bala..byla jsem pak zla..zacali jsme se zadluzovat a ja nevedela kudy kam.on vse jen tak prechazel..ja zacala i v rizikovem tehotenstvi codit do prace.delala jsem 12h denne,vracela se utahana a on ani neuklidil,nenapsal s dcerou ukol..byla jsem vazne zla..pak se objevila jina,ktere se mohl vypovidat a bylo to ztracene..byla jsem zoufala a nastvana.delala jsem zle veci.cetla mu smsky kde si sni porad psal.ja chtela vse zmenit,prala jsem si aby jsme byli vsichni stastni jako driv,ale cekala jsem dlouho.on se zamiloval asi..kdyz jsem ji napsala z jeho telefonu,tak to byl muj konec a on mel duvod se rozejit..ja jsem zkistila,ze bez neho nemuzu zit.moc ho miluju a neverim,ze on by byl neceho takoveho schopen.tvrdil ze my jeho rodina jsme pro neho vsechno..a ted??nas opusti kvuli jine!!!nechapu to..mam vubec bojovat?ona sama ma dite.a napsala mi,ze at mam jasno tak ze si ho nechava a nevzda se ho..pritom,kdyz prijde domu,je mily,pozorny,objimame,pusinkuje,rika milacku ja te nikdy neopustim,ale budem zatim jen vic nez kamaradi..jsem tak zmatena,ze nevim co stim....

Řazení:
11.01.2009 - 01:09 | Filtr
(Panna) Jája13
Nevím co s tím,rozhodnutí je na tobě,že to není lehká situace je mi zřejmé.
Z mého pohledu je to z jeho strany jediná dobrá věc,kterou udělal.Budeš to mít ze začátku složité,to jistě ano,dvě děti a třetí na cestě,ale nemyslím,že s takovým mužem bys měla ustláno na růžích.
Takovým lidem co se živí způsobem "panebože dej lehko" se dřív či pozděj tohle nevyplatí a pak na to doplatíš opět ty a děti.
A on se asi poctivě živit nebude a starat se o rodinu :10:taky není jeho parketa.
Pořád bys s ním byla v nejistotě,posléze platila dluhy za jeho průšvihy.
Vím,že je to tvrdé,ale to co tě potkalo,časem uvidíš,že je pro tvé dobro.Přeji ti hodně sil a až se dostaneš z nejhoršího, lepší volbu partnera pa :15:
11.01.2009 - 09:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Gnom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:30: tak v tom pokračuj, vem si výčitky k :18: a dej do toho všechno. ČÍM VÍC TÍM LÍP pak napiš jak to dopadlo :3:
Asi bych měl dodat né s ním :44:
11.01.2009 - 09:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprosto souhlasím s tebou. nebude to mít holka lehké, ale doteď to měla lehké? Já myslím, že je dobře, že odešel...co s chlapem, který se nestará o rodinu, nepomáhá, nevydělává?
11.01.2009 - 09:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Nebovidka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je dobře , že si uvědomuješ že jsi občas šlápla vedle s chováním, ale po tom co čtu tak se ti nedivím. Hele , ale jedna věc se opravdu nedělá , lízt mu do mobilu? To bych nikdy neudělala , protože raději budu žít v nevědomosti než to vědět určitě. Píšeš že se vrací domů a pusinkujete se atd. Ono chlapi ( omlouvám se těm kteří tací nejsou) jsou strašně pohodlní a sobečtí v rozhodování , proč by měl něco rozhodnout , když Vás tak má obě? Hele mám kamarádku, která si tímto také prochází, nechala tomu volný průběh, odmítá to řešit za něj . Přestala mu vyčítat a začíná si žít svůj život a to se mu moc nelíbí. Nepočítal s tím , že by se dokázala osamostatnit. Nebreč , nepros , pokud se on rozhodne nic s tím neuděláš, doufám , že Ti to vyjde tak ,jak si ty přeješ ať tak či onak , ale já bych takového chlapa co se nepostará o rodinu nechtěla. Přeji Ti hodně sil aby jsi to zvládla Pa :27:
11.01.2009 - 10:25 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Ahoj tvoje zklamání je víc bolestivé než bylo moje.Ty s ním čekáš miminko.Je fakt že to nebudeš mít lehké pokud ti rodiče nepomohou.Ale jedno ti mohu říct pokud se vrátí k tobě,stejně to udělá znova/možná/.Ano že se vrací domů a je milí má u tebe takové to svoje hnízdečko.Zklamíní jsem prožívala nedávno taky ale měla jsem tu výhodu že děti jsou už větší a dokázala jsem se postavit na vlastní nohy.Nejvíc lituji děti které za nic nemohou.Nevyčítejsi žes byla na něho někdy protivná i já tako jsem .Ale pokud je vztah rovnocený tak oba partneři se chápou i s chybama.Tys ho taky chápala že nechodil do práce.to že ted nevíš co dělat je logické.Zjostila jsi že život který jsi žila a dávala lásku ostaním se zhroutil.Ted už ho neobměkčíš.Rozhodnutí je ted na jeho svědomí.Snad až se narodí miminko tak si snad uvědomí co udělala a vrátíse.
Ted asi čím víc ho budeš přemlouvat aprosit,tím víc ho odpudíš.tohle jsem taky dřív nevěděla ale funguje to tak.Pokud budeš mít někdy fut tak napiš a uvydíš že nejsi sama.Vím že ti to možná moc nepomůže ale zjistíš že bolest prožívá hodně lidí.jedno ti můžu říct.on na to přijdesám že to sní není až takové jak si myslel.Každý vztah zevšední ale to už je jeho volba.Držse. :17: :6:
11.01.2009 - 14:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baro.jilo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahojky,..

také jsem to zažil a proto vím, že to stejnbě nemá budoucnost. je pravda, že to ze začátku bude těžké, ale pokaždé když něco končí, nědke něco začíná,...jinak souhlasím s jájou..přeji ti hodě štěstí, protože ho budeš potřebovat...
11.01.2009 - 17:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele laka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hodně těžko se radí někomu z pozice spokojeného.Ale když si představím,že žiji s někým,kdo mě jenom využívá s dětmi mi nepomůže,není mi oporou,což u chlapa je pro mě důležité,tak bych ho nechala jít.Určitě si zasloužíš najít někoho,kdo tě bude mít rád a bude si tě vážit.Jsi mladá a prožít život s chlapem jakého jsi popsala by bylo peklo.Držím palce atˇse ti podaří najít milujícího chlapa :27: :27: :12: :12:
12.01.2009 - 00:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přemýšlej,vlastně už víš co chceš,jen se toho nebát... :17:
12.01.2009 - 12:07 | Filtr
(Ryby) vajinka
tak strasne tahle zrada boli.ja ho neskutecne miluju a porad tomu neverim,ze by nas opustil kvvuli jine.on kter tohle nikdy nemel v povaze..ona se ho ale nechce vzdat,takze bojovat nevim jestli mam tolik sil..strasne bych ho chtela zpatky.udelal muj zivot strasne stastny a ja mu to chtela vratit..bojim se ze kdyz ho poslu uplne pryc od sebe,ztratim ho navzdy. :9:nebo pozna si uvedomi co ztratil a vrati se.ale ona mi napsala,ze se se ho rozhodne nevzda..nevim jak se mam k nemu chovat.vzdy kdyz prijde se rozbrecim a prosim ho at se vrati.rika mi ze me nikdy neopusti.ze budem vic nez kamaradi..ale ja jeho kamaradka byt nemuzu.at je to ona!!
12.01.2009 - 12:14 | Filtr
(Ryby) vajinka » bojka-new
jesli na to vubec nekdy prijde.vim,ze je to ted,ale zivot bez neho si nedokazu predstavit.mam strasne myslenky.porad si je predstavuju spolu,jak ji pise jak ji miluje,ze sni chce byt,ze se mu po ni styska,miluje se sni,liba...nicim se tim strasne..mel by odejit,to ja vim,ale tak moc se toho bojim,ze se nevrati,ze to stale oddaluju..bojim se samoty..je vubec mozne,aby si nasla zenska se 3detmi chlapa??mozna ano,ale ja ho nikdy milovat nebudu..jedina laska byl on a vzdy bude.citim to tak od zacatku,ze jsme spolu meli byt navzdy..
12.01.2009 - 19:38 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Ahoj,
tak z tvých slov cítím velkou bolest a že jsi na dně a taky se tomu vůbec nedivím, když jsi v takové situaci. Jen ti chci popřát, aby ses rozhodla správně, zkus si nad tím třeba chviličku v klidu popřemýšlet, co a jak dál, jestli má smysl se nekonečně doprošovat - protože většinou, když chce někdo někoho za každou cenu připoutat, tak ho naopak odpuzuje. Vím, že je to tvrdé a lehce se to říká, když člověk není v takové situaci, ale za to popřemýšlení vážně nic nedáš. Je to určitě moc těžké, to je mi jasné, přeju ti, aby tě v dalším životě potkalo zase pěkné.
13.01.2009 - 00:41 | Filtr
(Ryby) vajinka » Tyna_Tynka
ahoj,ja premyslim porad a neustale.pred par hodinami jsem snim ukoncila nejaky nas rozhovor a jsem docela zmatena.jedno vim,ale jiste,ze on me stale miluje a nechce mi ecim ublizit.dostal se do situace,z ktere nevi jak se dostat.ma obrovske problemy a potrebuje asi nejak pomoct..pochopila jsem spoustu veci.jsem asi hodne zvlastni,ale nemuzu ho opustit.ted me bude moc potrebovat.na tu zenskou kaslu,stejne to za chvili vzda.bydli porad u me a nechce me ani deti opustit a to mu verim..pujdu na to asi uplne jinak.nemam uz co ztratit a treba nam tohle pomuze.on pochopi co je to rodina,spolehlivost,atd..bud nas to rozdeli,nebo naopak..pro me je rodina nadevse a udelam pro jeji zachranu cokoliv.deti nemuzou vyrustat bez obou rodicu.ikdyz nas vztah bude zvlastni.ja se stim casem naucim zit a treba to bude lepsi,nez byt treba manzele.uvidime...nebo myslite,ze jsem blazen???jsem zoufala,na dne ale kvuli detem se nesmim vzdat..
13.01.2009 - 14:53 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » vajinka
Ano, musíš si to rozmyslet sama.
Ale upřímně, je to tvrdé, ale ty si myslíš, že tě miluje a nechce ti ublížit, jak píšeš, a přitom má milenku - ví, že o ní víš, že se strašně trápíš a přesto ti nechce ublížit? To asi ne... Vím, že nad tím přemýšlíš, ale já bych ti radila hlavně si nad tím popřemýšlet V KLIDU (je to těžké, ale jde to). Až budeš mít chvíli čas jen sama pro sebe, tak si zkus sednout a v klidu si to v hlavě probrat - jak na něj nahlížíš, a jestli je to opravdu tak, nebo si jen něco nalháváš a jestli ti ještě stojí za to, abys o něj bojovala, nebo ne.
A ten argument o dětech taky není moc dobrý (teda podle mě, podle mého cítění). Děti vycítí všechno a až jim bude jasné, že tatínek má rád i jinou paní než jejich maminku, tak je to může zranit a dokonce i poznamenat. Nechci strašit, ale když ty se s jeho přístupem vyrovnáš, tak oni si to vžijí, a pak by třeba mohly tolerovat nevěry u svých partnerů, přestože by je to třeba strašně zraňovalo...
Ale pokud si teda myslíš, že to byl jen jeho úlet a chce být s vámi, tak dobře - ale kdyby to tak bylo, tak by se s ní podle mě přestal stýkat.
Takže jak říkám, je to na tvém zvážení.
Přeju hodně štěstí. :17:
13.01.2009 - 22:17 | Filtr
(Ryby) vajinka » Tyna_Tynka
ano to je pravda.ze na to doplati vzdy deti..je to hodne smutne a mrzi me,ze si to neuvedomuje.ma starsi dcera je ji 6let uz to zazila,kdyz jsem se rozvadela kvuli nynejsimu priteli.a poznamenalo ji to,protoze od malicka slyela nase hadky,manzel me pred ni bil,atd..a ted je to tady znova a chtela jsem tomu predejit.vi co se deje,rekla mu"strejdo vis ze se smaminkou uz nemuzes rozdelit,kdyz jste se zasnoubili.nemuzes rozpulit vase srdce a byt sjinou pani.maminka te miluje a je porad smutna a place" je to hodne bolestne poslouchat..proto jsem to chtela aspon takhle udrzet a treba by si to uvedomil,ze jsme pro neho vic nez ona..ikdyz to tvrdi i ted...jsem vazne bezradna a nevim jak se k tomu postavit...nechci hledat detem dalsiho potencionalniho "tatinka"..
14.01.2009 - 00:14 | Filtr
(Panna) Jája13 » vajinka
Tak předně ti chci říst,že chápu,jak moc jsi nyní nešťastná,jak moc jsi ubolená z toho všeho, co se kolem tebe děje. :8:
Nicméně, měla by jsi se zamyslet,ale poctivě, o co ti opravdu jde.
Říkáš miluji ho,nemůžu bez něj... nu život nás někdy staví do těžších situací,on od tebe odchází,neumírá,víš.
Je to opravdu taková láska (psala jsi,jak málo ho zajímá rodina,jak je nezodpovědný,makat se mu nechce,peníze vydělává... (sama si doplň jakým způsobem a kam to může vést),jaký příklad,že to dává tvým dětem?Jakou jistotu v něm máš,když pominu jeho milenku.
Není to,holka jen strach z toho,že zůstaneš sama?Jasně,že by to nebylo lehké,ale zvládly to již mnohé.
Neskrývá se v té tebou "znovuobjevené"velké lásce,spíše velká dávka ještnosti "co na ní vidí?" a sebelítosti "jak to mohl MĚ udělat".
Nu mohl,dovolila jsi mu,aby si žil po svém,nevytyčila jsi hned od začátku pravidla a povinnosti, jak pro sebe,tak i pro něj.Nechala jsi mu volnost a pak jsi mu to náhle začala vyčítat,když sis uvědomila,že společný život a výchova dětí se ho netýká.
Nu a on udělal to co,každý chlap,který prostě nemá v sobě tu zodpovědnost vůči rodině,utekl se vyplakat k jiné.Ta na něj teď netlačí s nějakou domácností,je zřejmě sama, jak píšeš, s dítětem,samostatná a on má pocit, jako u tebe na počátku.Užívá si ženy-milenky a péči o domácnost neřeší a je spokojený.Zatím zůstává u tebe,protože hlupák není a umí si spočítat,že i ona by po něm mohla chtít to co ty,tak ještě váhá,a proto si to nechce rozházet ani s tebou.
Možná láska,kterou cítíš nyní, je jen strach,ze samoty,z finanční nejistoty a taky kus zvyku.
To,že tvoje šestiletá princezna,za tebe prosí :22: je dojemné,ale tohle se mi tedy hrubě nelíbí.Prosí,protože vidí a slyší co se mezi vámi děje,jak pláčeš a sama by nepřišla a neuměla pojmenovt co se mezi vámi děje,kdyby to neslyšela.A to je věc,kterou ti musím vytknout,že dovolíš,aby tohle co jste si vy dva způsobili zasáhlo děti.Já měla kdysi doma peklo,ale ať mi bylo sebehůř, snažila jsem se dítě držet od toho a jestliže jsem nemohla ovlivnit situaci a byla svědkem něčeho, snažila jsem se dělat,že je to legrace mezi dospěláky.Děti jsou tvoje jistota,nikdy tě nezradí, měla bys je chránit.Nechat je vyrůstat vedle tak povrchního člověka, jak se jeví tvůj partner, není to nejlepší co pro ně můžeš udělat a potažmo ani pro sebe.
Všeho co končí je nám líto,i když to nestálo za nic. Popřemýšlej...ať nebojuješ o něco co za to nestojí... :15:
14.01.2009 - 09:02 | Filtr
(Ryby) vajinka » Jája13
ahoj,
několikrát jsem si přečetla co jsi napsala a v hodně věcech maš pravdu,když ale dokola přemýšlím,tak asi ve všem..nevážili jsme si jeden druhého,oroto to tak dopadlo.byl mlady a ja ho zatáhla do rodinného života..vim,nemužu všechnu vinu házet na sebe,ale mohla jsem stim něco udělat..ted studuju hodně takových veci-vztahy mezi partnery,atd...ted vidím co jsem před tím neviděla...asi nějak nemůžu zkousnout,že je s jinou.on,který by tohle nikd neudělal,proto je to tak nepochopitelné..vztah s nim byl velmi zvlaštní,ale krásný..niky jsem nic takového nezažila..v podstatě jsme měli svobodu oba dva..smáli jsme se spolu,dřiv si i celé noci povídali(což u prvního manžela neznám,zněho jsem měla spíše strach a respekt)..proto mě i takhle zaujal,všude jsme chodili,bavili se,nosil mi kytky,skladal básničky,vyznával mi lásku...bylo to i krásné,ale já mu tohle dlouho neopětovala,nebyla jsem si až tak jistá..udělal spoustu hloupostí,ale já taky..pak jsme se nějak začli odcizovat.utíkali jsme jeden,před druhým..přišlo těhotenství,objevili mi na děloze nador,dcera se zhoršila v chováni,dluhy a ja to nějak neustala a byla jsem hodně zla...pořád jsem mu něco vyčítala,ponižovala ho,ze si neumí najít práci,nemluvila snim o tom všem a to byl asi ten zásadní problém..vždy jsme vše řešili spolu a ted najednou ne...pak přišla ona a bylo to..měsíc to trvalo a ja ho prosila at to zastaví,ze chci at jsme znova štastní,ale on si sní psal dál..už to bylo o slovech miláčku,miluju tě,atd...ja to neustála a zjeho telefonu jsem ji psala.ona mu to řekla a ten den se semnou rozešel a šel rovnou k ní...vánoce a silvestr bylo to nejhorší co jsem zažila.na silvestra jsem se málem zhroutila o půl nici,protože byl sní a já si je pořád představovala..bylo to šílené..postupně jsem ale přemýšlela,zda to nebude lepši,když má tolik problému on..je fakt,že je nespolehlivy,tak trochu lže,ale to lže i jí,každý den i noc je pryč.tvrdí,že něco řeší,ale u ní není,neodepisuje,nezvedá telefony,jen když je snad bez ní....jsem v tom úplně zamotaná...
ale asi bez něho mi bude vážně líp.samoty se bojím to ano,ale jak si řekla,vzladlo to už spoustu žen,tak já můžu taky... :15:
14.01.2009 - 13:02 | Filtr
(Ryby) vajinka » Jája13
ahoj,
několikrát jsem si přečetla co jsi napsala a v hodně věcech maš pravdu,když ale dokola přemýšlím,tak asi ve všem..nevážili jsme si jeden druhého,oroto to tak dopadlo.byl mlady a ja ho zatáhla do rodinného života..vim,nemužu všechnu vinu házet na sebe,ale mohla jsem stim něco udělat..ted studuju hodně takových veci-vztahy mezi partnery,atd...ted vidím co jsem před tím neviděla...asi nějak nemůžu zkousnout,že je s jinou.on,který by tohle nikd neudělal,proto je to tak nepochopitelné..vztah s nim byl velmi zvlaštní,ale krásný..niky jsem nic takového nezažila..v podstatě jsme měli svobodu oba dva..smáli jsme se spolu,dřiv si i celé noci povídali(což u prvního manžela neznám,zněho jsem měla spíše strach a respekt)..proto mě i takhle zaujal,všude jsme chodili,bavili se,nosil mi kytky,skladal básničky,vyznával mi lásku...bylo to i krásné,ale já mu tohle dlouho neopětovala,nebyla jsem si až tak jistá..udělal spoustu hloupostí,ale já taky..pak jsme se nějak začli odcizovat.utíkali jsme jeden,před druhým..přišlo těhotenství,objevili mi na děloze nador,dcera se zhoršila v chováni,dluhy a ja to nějak neustala a byla jsem hodně zla...pořád jsem mu něco vyčítala,ponižovala ho,ze si neumí najít práci,nemluvila snim o tom všem a to byl asi ten zásadní problém..vždy jsme vše řešili spolu a ted najednou ne...pak přišla ona a bylo to..měsíc to trvalo a ja ho prosila at to zastaví,ze chci at jsme znova štastní,ale on si sní psal dál..už to bylo o slovech miláčku,miluju tě,atd...ja to neustála a zjeho telefonu jsem ji psala.ona mu to řekla a ten den se semnou rozešel a šel rovnou k ní...vánoce a silvestr bylo to nejhorší co jsem zažila.na silvestra jsem se málem zhroutila o půl nici,protože byl sní a já si je pořád představovala..bylo to šílené..postupně jsem ale přemýšlela,zda to nebude lepši,když má tolik problému on..je fakt,že je nespolehlivy,tak trochu lže,ale to lže i jí,každý den i noc je pryč.tvrdí,že něco řeší,ale u ní není,neodepisuje,nezvedá telefony,jen když je snad bez ní....jsem v tom úplně zamotaná...
ale asi bez něho mi bude vážně líp.samoty se bojím to ano,ale jak si řekla,vzladlo to už spoustu žen,tak já můžu taky... :15:
14.01.2009 - 17:55 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » vajinka
Když tak čtu, jak jsi opravdu na dně, tak bych ještě řekla, aby ses snažila to už opravdu vyřešit. Je to strašně těžké, ale jestli jsi těhotná, tak si zkus představit, jak ten tvůj stres musí prožívat to miminko v bříšku. Je to hrozné a ještě horší, že se tohle všechno stalo zrovna teď, když čekáš miminko. Ale třeba i kvůli němu bys mohla najít sílu. :17:
14.01.2009 - 18:38 | Filtr
(Ryby) vajinka » Tyna_Tynka
ano mas pravdu,jsem vážně na dně..to je to co mě trápí nejvíc,že ten maličký zažívá tolik stresu už ted...nevím jak tu sílu najít..mám děsný strach ze všeho.moc mu ubližuju..snažím se na nic ztoho nemyslet,nejradši bych pořád spala..těch stresů je daleko víc.nejstarší dcera mě neposlouchá,dělá si co chce.s maličkým mě čekají další genetické testy,jedny vyšly dobře,ale i tak mě doktorka poslala na další kvůli tomu,že jsem hodněkrát sama potratila..i ztoho mám strach a do toho tohle..nemam ani žádné kamarádky,mamka je taky stále pryč a já na to zůstala sama..nevím kde hledat tu sílu.na toho koho jsem se spoléhala nejvíc,se na to vykašlal,ikdyž tvrdí opak..
17.01.2009 - 18:17 | Filtr
(Ryby) bojka-new » vajinka
I já ne svého myslím.Vím že se už nevrátí ale milovala jsem ho moc.Mám dvě děti a taky už nevím jestli budu tak zamilovaná.TA láska patřila mu.Taky si nedokážu představit situaci až je potkám ale zatím je to 3 měsíce a zkouším na vše zapomenout.Jen neotvírat staré rány.Obě někoho potkáme ale chce to čas.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »