Cestování v čase


26.12.2008 - 00:00
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Cestování v čase
Myslíte si, že lidé někdy přijdou na to, jak "cestovat v čase" (do uvozovek to dávám proto, že čas je relativní a vlastně nejspíš ani neplyne, určitě ne takto pozemsky, takže by se v něm nedalo ani doslova "cestovat", spíš navštěvovat jiné časové roviny nebo podobně - pouze jako vsuvka, o tom už nechci polemizovat, taková diskuze již proběhla)?A pokud na to přijdou, nebude to znamenat narušení smyslu Bytí? Jelikož tak by se lidé, pokud by přišli na své chyby, mohli vrátit do "minulosti" a tam tu chybu napravit - tím by se naprosto změnil jejich další život, pokud by to opakovali tolikrát, kolikrát udělali chybu (to by asi nebyli schopni posoudit všechny chyby, ale ty fatální nejspíš ano) vlastně by si natolik změnili další život, že by za chvíli byli všichni "dobří", bez velké námahy a bez potřebných reakcí na akci vyvolanu jejich chybami (nebo oni by tu reakci nejspíš zažili - ovšem ta by se jim nelíbila - právě proto by se vrátili zpět, tam všechno napravili, a tím předělali celou svou "budoucnost" a byli by spokojení). Bylo by to ale příliš jednoduché podle mě.Nebo si myslíte, že by to Vesmír (Prozřetelnost, Bůh) nedovolil, že by se to prostě ve své podstatě nedalo změnit - což je i kolikrát motivem sci-fi filmů - že se někdo dostane do minulosti, ale ať se snaží jakkoli, nikdy ji nedokáže změnit? Nebo by za to lidé dokonce dostali trest, pokud by se o toto snažili?Ale pokud by na to lidé přišli, muselo by to mít přeci nějaký smysl. Myslíte, že na to lidé budou schopni přijít třeba až tehdy, pokud budou na takovém stupni, že by to nepoužívali jen sobecky pro své vlastní účely, ale kvůli úplně něčemu jinému?Co si o tom myslíte?

Řazení:
26.12.2008 - 10:34 | Filtr
(Býk) laky.nova
:25: :23: :25: :23: :23:
26.12.2008 - 15:32 | Filtr
(Blíženci) Nuna » laky.nova
..si o tom ,drahá, evidentně nemyslíš nic že?.. :2: :4:
26.12.2008 - 15:35 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Myslím,že cestování v čase láká drtivou většinu lidí. A stejně tak si uvědomujeme,že to,co jsi uvedla,je ve větší míře pravda. Tudíž cestování v čase je nereálné nejen z technického důvodu. Všichni bychom chtěli...ale všichni bychom se zároveň báli. Tak si o tom jenom sníme. :3:
26.12.2008 - 18:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je něco, co asi láká už několik generací, aby to šlo. Já miluju filmy s touto tématikou,úplně se do toho vžívám a mám dojem, že je to normální věc jen k ní nemám nevím proč přístup. Třeba trilogie Návrat do bujdoucnosti-miluju, úžasný! :15:
26.12.2008 - 18:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Anad 2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zjarda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprosto souhlasím, ta trilogie je výborná a navíc tam hraje můj oblíbený herec Michael J. Fox. :15:

Co se týče cestování v čase, moc nevěřím tomu, že by se to lidstvo naučilo. A je to dobře, lidé jsou hloupí a chtěli by něco změnit a jak víme, neuvědomují si při svém jednání následky, špatně by to dopadlo. :39:
26.12.2008 - 18:31 | Filtr
(Panna) Namchan
Mne cestovani v čase kdysi taky fascinovalo,ale ted si myslim,že to neni možne.Myslim tim jako doslova se dostat zpět do děju,ktere se už odehraly.V astralnich urovnich je to možne,ale to jsou jen zaznamy danych udalosti i když je to k nerozeznani-vypada to jako skutečnost.Ale dostat se opravdu zpět s tim umyslem,že něco změnim na minulosti podle mne nejde.Život se odehrava v přitomnosti-jsme tady.Jak bych se tam mohl dosta,když všichni jsou v přitomnosti?
26.12.2008 - 18:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » zjarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máš pravdu, většinu věcí co listvo objevilo a vynalezlo ve jménu dobra,,bylo později jinými zneužito ve jménu zla. Asi je lepší si s některými věcmi nezahrávat a zůstat v rovině sci-fi... :3:
26.12.2008 - 18:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Anad 2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zjarda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono by to ani nemuselo být ve zlém úmyslu. Děje jsou mezi sebou provázané a když změníš jeden okamžik, změní se toho mnohem víc, vlastně všechno, co je s tím spojeno i tím nejslabším možným způsobem.
27.12.2008 - 08:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobré ráno, vzpomínám, že když jsem byla hodně malá, věřívala jsem, že se mi podaří sestrojit stroj času a podívat se do minulosti. Jen podívat. Nezasahovat. Je zajímavé, že už tenkrát jsem si uvědomovala, že na něco takového nemám právo. Stále se vidím, jak jsem běhala v bažinách, hledala kamínky a sklíčka (asi co by krystaly) a snažila se je seskládat do určitého obrazce, aby se aktivovalo "pole". Nepovedlo se :1: Časem jsem se do jiné doby naučila dostávat i jinak - v podobě různých vizí. Občas mám problém žít teď a tady. Mnohokrát se musím vracet na několikrát, než se vrátím sem, do této reality. Žiju v podstatě v přesvědčení, že čas jako takový neexistuje. Vždyť přítomnost se už nyní stává minulostí, budoucnost přítomností. A minulost každého z nás i kolektivně každý vidí jinak. Neumím vysvětlit nebo obhájit, proč to tak je. Řídím se pouze instinkty. Myslím, že by nebylo správné, vracet se zpátky, byť by někteří z nás některá svá rozhodnutí změnili. Možná máme právo měnit svá rozhodnutí, ale nezasáhli bychom tím i do osudů druhých? :29:
27.12.2008 - 10:28 | Filtr
(Štír) Tasha11
myslim si o tom presne to, ako si na konci sama aj odpovedas. Ano, pokial by nam to bolo vedomim umoznene vratit sa vlastnou fyzickostou materiou do minulych materialnych svetov, ci nazvime inak do inej slucky casovej spiraly nasho materialneho bytia, zrejme by to uz malo vyssi zmysel, teda nielen nas zamysel, ale zamysel vesmiru. Tiez si nie som ista, ci je vobec zmena stavu materie v miinulosti mozna, kedze cas neexistuje, plynie sucasne ...hmmm
28.12.2008 - 14:17 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Díky všem za názory, velmi zajímavé.
28.12.2008 - 14:29 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Tasha11
Nejvíce souhlasím s tebou, myslím si něco podobného, jako ty.

Osobně si myslím, že navštěvovat jiné úseky života (životů) lze. Jak už jsem psala jinde, myslím si totiž, že naše minulost, přítomnost i budoucnost, stejně tak jako několik životů se odehrává najednou, současně - teď. Vše se odehrává teď, ale je vybráno Prozřetelností to důležité, co je pro každého jednotlivce vhodné a pro něj důležité k jeho subjektivnímu pocitu prožívání "nynějšího okamžiku". Z toho vycházím a podle mě se to dá "nabourat" - ale je to podle mě hodně složité a hodně nebezpečné, proto pokud na to někdy lidstvo přijde, předpokládám, že už bude úplně na jiném stupni vývoji a že to nebude chtít ke změně "minulosti" ale k úplně něčemu jinému.

No na odlehčení - kdyby žil A. Einstein déle, možná by ten "stroj času" vynalezl - a nebo ho vynalezl, akorát to nikdo neví. :4: A nebo se jeho duše vrátí až bude "správný čas", že...? :3:
28.12.2008 - 15:21 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Tyna_Tynka
tak nejak :2: :3: :12:
28.12.2008 - 23:49 | Filtr
(Rak) Yakamutomoshima
No já bych to viděl takto: člověk může cestovat v čase pouze myšlenkově a nebo vidět jne do minulosti a to jenom v tom případě, že by byl rychlejší jak světlo, že by přeběhnul paprsek zobrazující nějaký obraz a dohnal by nějaký starší foton, který ukazuje něco co se stalo ještě předtím, ale stihnul odletět dřív. :2:
29.12.2008 - 10:16 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Yakamutomoshima
Dobrýýýý, z tebe jednou něco bude. :4: :4: :4:
Ale na mě už moc fyzikální. :4:
29.12.2008 - 14:34 | Filtr
(Rak) Yakamutomoshima » Tyna_Tynka
Takový stroj času podle Tebe není dost fyzikální? :4: Podle mě by bylo jednodušší pochopit to co sem napsal já, než pochopit to, jak funguje stroj času :2:
29.12.2008 - 14:43 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Yakamutomoshima
Je je, pravdu díš, ale k opravdovému pochopení je podle mě zapotřebí ještě něco navíc, než pouze fyzika (taková, jako se učí). Z této fyziky vycházet, ale aby člověk více pochopil a dospěl poznání musí mít podle mě ještě otevřenou mysl a hlavně Srdce, pak se podle mě může dostat daleko dál než "pozemská fyzika", možná k "Vesmírné fyzice" nebo něčemu takovému.
A pochopit, jak funguje stroj času moc nejde samo o sobě, protože ještě nejspíš nebyl vynalezen. Jedině na to přijít... :4: :2: :3:
30.12.2008 - 09:28 | Filtr
(Váhy) Mandragora
Moc zajímává otázka.
Přečetla jsem si pár názorů a v zásadě souhlasím se vším, co tady bylo napsáno.Člověk jako tvor, který se stále učí a zraje, nemůže dostat takový nástroj do rukou,protože jeho ( naše ) mysl by s ním neuměla pracovat.V každém z nás, je kus dobrého a kus špatného JÁ.Jenže v případě, že se nám dostane podobná síla do rukou, většinou vyhraje to horší JÁ, protože představa absolutní moci, změnit běh událostí je tak lákavá, že by nezůstalo jen u měnění vlastního života, ale časem by se to vymklo a měli bychom tendence měnit i životy druhých.
Je jediná situace v životě lidském, kdy je nám umožněno nahlédnout do minulosti a to kdy tento svět opouštíme, aby naše odcházející duše pochopila chyby, kterých se dopustila a v dalším životě měla možnost tyto zkušenosti zůročit.Jenže takových duší, které si to pamatují je skutečně málo.Život sám je zase semele a děláme stejné chyby a přece trochu jiné. :50:
12.01.2009 - 21:36 | Filtr
(Vodnář) renen13
i kdyby to šlo...nebylo by to reálné...bylo by to k ničemu...a byl by konec ještě před nasednutím do toho pekelnýho stroje...to nee.. :30:
13.01.2009 - 20:45 | Filtr
(Ryby) The Phantom
No cestovat v čase se dá přeci astrálně :27: :15:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »