můj názor :)


01.12.2008 - 11:27
(Blíženci) hela215
můj názor :)
ahoj.chtěla jsem znát váš názor na život celkově.myslím tím žití celé osobnosti,klady zápory,snaha o změnu a podobně.co myslíte je lepší nic nepřipouštět,žít jen tak,nebo si uvědomit své nedostatky a vykompenzovat to jinými klady,snažit se žít hodně duševně(schválně nepíšu duchovně)i za cenu újmy na psychice,nebo si uvědomit sám sebe co mě tíží ale nesnažit se to násilím měnit,spíš s tím počítat.nebo to je úplně jinak :1:.nebojte se pište,pište nikdo vás opravovat nebude je to přece váš život :27:

Stránka: 1 2
Řazení:
01.12.2008 - 11:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele baralinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
lepší je si nic nepřipouštět,nepřemejšlet o tom,co jsem udělala,ale to budu dělat až v příštím životě. :1:
01.12.2008 - 11:56 | Filtr
(Lev) bruno
Ahojik Heli :27:
vcelku zajimaci tema - zivot :1:
Podle myho by se mel prozit naplno kazdej den, niceho nelitovat, pac zivot je takova skola.. Taky ti ten zivot dokaze pekne nakopat prdel :39:, ale vsechno co delas, kdyby sis nepripoustela a neponaucila ses z chyb, tak by to tu za nic nestalo.. je asi lepsi vsechno poresit a ne byt jen soucasti systemu a nic od zivota nechtit. No taky si myslim, ze ten, co zije zivot vice dusevne ho ma o dost bohatsi a mozna i smysluplnejsi. Taky je dost dobre mozny, ze jak si ten zivot udelas, takovej ho mas - je to sice takova otrepana fraze, ale ten, kdo ji namyslel, vedel, co rika a ma pravdu.. no rozhodnopadne je to s tim zivotem slozity - taky je podle me pravda to, ze kdyz ten zivot neprozijes sam, ale podelis se o nej s ostatnimi (at uz jsou to zvirata nebo lidi), tak je to veselejsi a utika ti to v nem lip a snaz se ti zije. Taky jsou tu deti - dalsi napln naseho zivota, deti jsou vlastne podstatna cast smyslu toho, proc ses tu.. Dalo by se pokracovat snad donekonecna, je to opravdu siroky tema a diky za nej :3:
Preju krasny den Helinko :29:
01.12.2008 - 12:09 | Filtr
(Blíženci) hela215 » bruno
taky přeji hezký den.a dobře jsi to rozvedla :15:
01.12.2008 - 12:16 | Filtr
(Lev) bruno » hela215
Fiiiiiha, tak to diky :6:
01.12.2008 - 13:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Helo,
každá osobnost je jiná, má jinou povahu. Pro každého je správné něco jiného.
A protože nelítám v oblacích, tak se snažím žít podle svých zásad a v souladu se svým JÁ.
Každý by měl umět rozlišovat zápory a klady, které mu budou zlehčovat, nebo ztrpčovat život.
Myslím, že city by měly jít ruku v ruce s rozumem.
Je dobré mít klid v rodině, mít dobré partnerské soužití. To jsou jen zbožná přání. A všem, i když mají snahu, se to nedaří.

Dá se jen doufat, že vždy bude všechno lepší.

:27: :17:
01.12.2008 - 17:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Heli, to je otázka, na kterou by to chtělo přímo laboratorní práci.Rozhodně ten,kdo si nic nepřipouští, žije celkem spokojeně,ale možná se taky neohlíží na to, jak se s ním žije ostatním.Uvědomit si svoje vlastní chyby a nedostatky je dost složitá práce na sobě, přiznat pak omyl veřejně a třeba se ještě omluvit je další složitá práce.Měnit násilím svět kolem sebe nebo sebe sama, to ne.Nejlepší je začít s proměnou sám u sebe, ale pomalu, protože člověk je najednou lačný po informacích, hrne do sebe jednu knížku za druhou, kurzy, setkání, najednou je toho duchovna moc a nedá se to unést, takže pomalounku, v klidu, nechat v sobě všechno dozrát a hlavně vědět, že to je práce na několik životů ,nejen na tento. :27: :17:
01.12.2008 - 17:35 | Filtr
(Kozoroh) atreb
Člověk tak nějak zraje zkušenostma. Opravdu přicházejí postupně. Ikdyž je to u každého jiné, musíme si uvědomit kdo jsme a jací jsme. :34:
Až když jsem pochopila, že mám spoustu "vad na kráse", :21: ale bohužel bez nich bych to nebyla já, uvědomila jsem si, že jiná být neumím, nemůžu a nechci. Nemusela jsem se nikomu přizpůsobova, obviňovat se, že nejsem taková, jakou by mne okolí chtělo mít. Kdo se mnou chce vycházet, tak mne bere takovou jaká jsem. Když jsem upřimná sama k sobě, můžu být upřimná i k těm ostatním. :1:
Něco měnit násilím asi nemá smysl. Jen se nacpeš někam, kde se nebudeš cítít sama sebou. A cesta do pekel je přeci dlážděná jen dobrými skutky. :22: Jak tu už zaznělo - žíj tak, aby jsi se nemusela za své činny stydět. Musíš počítat s tím, že za své činny jsi odpovědna jen ty sama, jak před lidmi, tak před Bohem. :15: :17: :15:
01.12.2008 - 17:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Heli, ještě mám k tomu životnímu postoji takový trefný citát: "staňte se čestným člověkem a můžete si být jisti, že je na světě o jednoho darebáka míň." :3:
01.12.2008 - 18:15 | Filtr
(Panna) elaviel
Chci svuj zivot prozivat, ne prezivat. Co se tyce prilisneho duchovna, nebo prilisneho materialna, myslim, ze je dulezity, aby tyhle dve veci byly vyvazeny, nic se nema prehanet. Stejne, co se tyce citu a rozumu. Nekde je vic na miste cit, nekde zase rozum, zalezi na situaci. Snazim se zit svuj zivot tak, abych nemyslela jen na sebe, ale snazim se pomahat i druhym. Snazim se zmenit, pokud si uvedomim, ze ta zmena je nezbytna a to, co delam, mi vadi samotny. Nechci se stydet za svoje skutky a vim, ze se kazdy behem zivota diky zivotnim zkusenostem vyvijime a menime, chci se zmenit k lepsimu. :27: Hmm, je to opravdu slozity tema, snad jsem to tak nejak shrnula :27:
02.12.2008 - 01:07 | Filtr
(Váhy) myriam
:17:milovať, lásku dávať, lásku prijímať,tak, ako máš rád seba miluj všetkých ľudí, skôr ako niekoho odsúdiš, snažiť sa pochopiť. Maj svoje srdce otvorené, odpúšťaj, tiež budeš chcieť, aby ti bolo odpustené, nik nie je dokonalý, všetci sa dopúšťame chýb. Znie to ako sci fi, ale ja sa podľa toho snažim žiť, i keď so niekdy naštvaná a poviem veci, ktoré potom ľutujem, vždy sa vracia na túto cestu, lebo tomu verím, že nad všetkým je láska... :17: :17:
02.12.2008 - 05:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koudak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Helo, vlastně sis na tu otázku odpověděla sama, svýma zkušenostma.
Nemá cenu se nějak sledovat a chtít se měnit, může to způsobit jen problémy.
Ta spousta možností, kterou se člověk snaží vidět, je vlastně snaha žít lepší život. Nevěřím že bude lepší, pokud nebudu sám sebou.
02.12.2008 - 05:54 | Filtr
(Blíženci) hela215 » koudak
no ahoj.říkala jsem si,že jsi tu dlouho na nic neodpovídal :1:
02.12.2008 - 08:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele romi.h.w, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Měníme se v průběhu celého života,je to tím,že na nás působí spousta okolních vlivů,ale v zásadě si myslím,že člověk chce být pořád lepší,proto se učí nové věci,stydí se,když někomu vědomě ublížil,má špatné svědomí když něco provedl,je to prostě velká výzva na sobě pořád pracovat,ale podstatu sebe samého nepředělá nikdo,když je někdo duchovní,tak je to v podstatě něco co k němu neodmyslitelně patří a celý jeho život je uplně jiný,než třeba člověka materiálně založeného,nebo technického.
02.12.2008 - 09:27 | Filtr
(Střelec) Emila
Ahoj Helo,
je to vážně těžká otázka. Jedno je však jistné: všichni přijdem na svět úplně čistí a s touhou, aby nás měl někdo rád. Jak rosteme, působí na nás okolí, nejprve rodina - škola - - přátelé - partner - děti ...... Každý na nás zanechá nějakou stopu a my pak žijeme podle zkušeností, kterých jsme získali, Když nás bijí - bojíme se, když nás kritizují nevěříme si, když máme to štěstí, že nás okolí miluje - i my dokážeme milovat. Myslím, že nejtěžší je zjistit, co vlastně opravdu chceme.
Myslíme si, že k našemu největšímu štěstí je zapotřebí např. peníze, auto, miláček, děti...nebo snad víra, odpuštění, vědění, nadání.... Jenže ouha, když toho dosáhneme, zjistíme, že to ještě není TO pravé.
A tak hledáme, hledáme,,,, A o tom to je (asi?) Emila
03.12.2008 - 20:47 | Filtr
(Panna) sslavek
já vím..notoricky známé..ale snad stojí za připomenutí.... :17:

Být či nebýt.Jak to rozhodnout?
Je důstojnější mlčky sklonit hlavu
Před potupnými šípy osudu,
Nebo vzít zbraň a příval trápení
Ukončit navždy vzpourou?
Zemřít,spát,a dost,už nebýt!
V spánku najít klid po strastech duše,
Po tisíci ranách strpěných za živa.
To by byl cíl,po jakém možno toužit-zemřít,spát!
Spát-snad i snít!
To je ta překážka:sny,které možná přijdou
V spánku smrti,až unikneme trýzním v tomto světě,
Nás nutí váhat-proto žijeme tak dlouho,
Třeba v neštěstí.
Vždyť kdo by jinak snášel bičující výsměch,
Bezpráví mocných,křivdy nadutých,
Trpení lásky,nespravedlnost,sprostotu úřadů a drzou pěst,
S níž bezectnost se vrhá na schopné,
Kdybych jen věděl,že mu rána dýkou zajistí oddech.
Kdo by setrval pod tíhou otrockého života,
Kdyby nás hrůza z toho,co je po smrti,
Tam v nezbádané zemi,odkud se ten,kdo vešel,nevrací,
Nemátla vůli,kdyby nenutila poddat se raději
Přítomnému zlu než prchat k jinému,
Jež neznáme.
Tak vědomí z nás dělá zbabělce,
Původní barva rozhodnosti bledne pod neduživou šedí myšlenky,
I naše nejráznější záměry se touto bázní nemohoucně hroutí
A čin se z nich nevzejde… :25:
04.12.2008 - 01:13 | Filtr
(Lev) 25jacque
..snaha o zmenu je cestou "domov", po ktorej prahne nasa dusa ..nic si nepripustat znamena milovat - bezpodmienecne tu a teraz - prijimat zivot tak ako plynie ..uvedomit si svoje nedostatky je prejavom mudrosti, a teda lasky k sebe samemu ..dolezite je odpustanie ..inym aj sebe samemu ..neobvinovat sa z toho, ze som dnes nestihol to alebo to, alebo, ze som tomu a tomu vynadal ..poviem si, no dobre, tak som bol dnes "na chvilu" clovek, ale zijem ako najlepsie viem a preto si odpustam..

..myslim, ze vsetkeho vela skodi ..aj duchovneho rastu ..cital som nazor, ze treba ist na to pomalounku a to sa mi paci, s tym suhlasim..

..Jezisa sa raz opytali, ktore z desiatich prikazani by si vybral ak by si mal vybrat iba jedno ..on odpovedal s pokorou a mudrostou, ze "milovat druhych ako seba sameho" ...a ked mu polozili otazku, preco prave toto, on mi odpovedal ..pretoze ak clovek miluje, tak vsetky ostatne prikazania su v nom obsiahnute... ked som to pochopil, velmi ma to naplnilo a zalialo celeho ..myslim, ze zivot staci iba milovat, staci iba byt ..vsetko ostatne sa potom deje tak akosi samo......
04.12.2008 - 03:01 | Filtr
(Štír) Tasha11
ahoj Heli,
zijem sama so sebou a nie je to lahke uvedomenie ...Mam mnoho chyb, ale kazdy ma nejake. Menit sa v mojom veku ..hmm...ano, menim, ale skor tym smerom, nebyt naivna a neverit v dobro vstkych.
Riadim sa v zivote pravidlom "necin druhemu to, co nechces, aby druhi cinili tebe" ale uz dnes viem, ze nenechaj si vsetko, a neriad sa hlupym pravidlom, ze mudrejsi ustupi.Neplati to.
Urcite sa nesnazim si sposobovat ujmu na psychike, i ked mozno sa mnohym zdam, ze ujmu uz beztak mam! :2:
Je mi to ale vcelku jedno, inych neriesim, pokial ma nepoznaju a pokial ma niekto ma rad, tak taku aka som aj s mojimi chybami, ved aj ja jeho beriem s jeho .
Naopak, ja sa snazim byt uplne prirodzena, riadim sa citmi a rozumom, intuiciou a laskou.
Nemenim sa, snad len pokial sa jedna o najvyssi cas mat sa rada. Donedavna som lubila vsetkych, len na seba som akosi pozabudla. To je ale pozitivna zmena , a pokial sa jedna o to, co ma tazi, to riesim a riesila som vzdy.
Clovek a teda aj ja, si prajem byt stastna a preto bojujem a padam na dno, aby som rano vstala z popola. Som Fenix, ktory sa nikdy nevzda , verim v lasku ako jedinu najdolezitejsiu hodnotu sveta/akehokolvek sveta/.
04.12.2008 - 03:47 | Filtr
(Váhy) Mandragora » baralinka
Jak poznáš, co máš dělat v příštím životě jinak, když o tom nebudeš přemýšlet a nebudeš se tím zabývat?
04.12.2008 - 03:55 | Filtr
(Váhy) Mandragora
Ahojky.
Můj názor je ten, že základem všeho je láska.Člověk musí mít rád sám sebe a vážit si sebe sama, aby mohl mít rád ty ostatní.A od toho se odvíjí celý náš život.Pokud čekám od života zklamání a zradu, pak se mi ji dostane plnými hrstmi.Ono bohužel toho špatného je většinou více než toho dobrého.Pak záleží na každém jednotlivě, jak moc si to uvědomuje a jak moc si přeje, aby to změnil.
Pokud čekáme od života to dobré, musíme to být především my, kdo konáme dobro, rozséváme dobrou náladu, pohodu a porozumění.Pak se nám tato energie vrátí a my jsme odměnění.Jen člověk má tu výsadu, přemýšlet nad tím, co udělal špatně a může to změnit.
Proto, jak se říká v jednou českém filmu, na jehož název si nemůžu vzpomenout: " BUĎME NA SEBE HODNÍ".
04.12.2008 - 04:03 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Emila
Emilka, nie, neprichadzame sem vsetci uplne cisti.
Kazdy sem prichadza presne tak spinavy, aky zivot bude nasledne zit. Nik nas nenutil, sami sme to chceli a sami si vybrali sposob a prostredie , ktore presne sadne k nasej "spine"?
04.12.2008 - 04:05 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Mandragora
:17: peekne
04.12.2008 - 12:32 | Filtr
(Býk) laky.nova
tak přesně toto posledních pár dní řeším...mám z toho hlavu jak šopek a zatím jsem na nic nepřišla :8:
04.12.2008 - 13:07 | Filtr
(Blíženci) hela215 » laky.nova
doufám že ne kvůli té mojí literatuře :41:.víš ono to chce opravdu najít ten zlatý střed,ale dopracovat se k tomu je někdy vážně nadlidské(alespon pro mě) :1:
04.12.2008 - 13:56 | Filtr
(Beran) lenyška
To,co prožívám a už jsem i vícekrát slyšela,vysvětluje Robin Steinová-zkoušky,kterými v životě procházíme odhalují naše slabiny a dávají nám příležitost posílit ta místa,v nichž jsme nejzranitelnější.Pokud to uděláme vědomě a s pochopením,staneme se silnějšími,zralejšími bytostmi na vyšším stupni vývoje.Když budete k těmto zkouškám přistupovat s odporem a trpkostí,automaticky vyvoláme potřebu dalších zkoušek,dalších příležitostí k růstu.
...To co jsme nedořešili,se nám bude opakovat tak dlouho,dokud si to nevyřešíme.
05.12.2008 - 14:46 | Filtr
(Lev) 25jacque » lenyška
..a ja sa stale cudujem, preco neustale stretavam tie dlhonohe blondynky ?!!! :-))

..zrejme by som mal teda na nich popracovat, aby som "porastol" :-)))
Příspěvky: 1-25 26-40
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »