existence po smrti


27.11.2008 - 16:47
(Býk) evoluce
existence po smrti
Víra v existenci po smrti vznikla pravděpodobně chybnou interpretací snahy lidského organismu o přežití svého rodu. Pro maximalizaci přežití svého rodu je - z evolučního hlediska - potřeba pečovat o své potomky i po prožití své klinické smrti.

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
27.11.2008 - 17:34 | Filtr
(Panna) elaviel
Promin, taky nechapu, co tim bylo mysleno. Doufam, ze to trosku vic vysvetlis :27:
27.11.2008 - 17:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele picollka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
sama jsem klinickou smrt zažila..existuje věčný život.Byla jsem před tímto zážitkem zapřísáhlou ateistkou...od té doby jsem věřící..nelze nevěřit něčemu,co člověk vidí,cítí a vnímá vlasními smysly.Nikomu svou víru nenutím..ale nejsem sama,kdo tam na věčnosti byl,vrátil se a má shodné skušennosti.
27.11.2008 - 18:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele romi.h.w, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já myslím,že je velký rozdíl mezi klinickou smrtí a vírou v existenci po smrti.Po smrti jako takové se můžeme jen domnívat a fantazírovat co jako asi je,protože nám to nikdo kdo umřel ještě neřekl,ale klinická smrt je chemickou reakcí těla na nepříjemné podněty,které se nám dějí,ale jestli je nějak přímo spojena a řízena zhůry,tak na to také není jednoznačná odpověď,je to věčný spor mezi věřícími a ateisty.
27.11.2008 - 23:49 | Filtr
(Lev) 25jacque
..myslim, ze vzdy boli aj budu "rozpory" vo vnimani zivota medzi tymi, ktori su veriaci a tymi, ktori nie su ..navyse si myslim, ze nie je veriaci ako veriaci ..niektori sme totiz veriaci z donutenia..

..poviem osobny zazitok ..bol som rovnako ako mnohi ini zataty ateista ..dokonca som sa vyliecil z nelahkehj choroby a aj napriek tomu som si v duchu hovoril ..vidis (boh) aj tak som ta nepotreboval ..vyliecil som sa aj bez teba.. ale dalsia skuska na seba nedalo dlho cakat ..az raz, zrazu ma osvietilo ..zalial ma ten pocit uplne celeho ..a odvtedy som v tom az po usi :-)

nezazil som klinicku smrt, ale dnes uz nepochybujem, ze sme vzisli z lasky a vsetci, ci si to uvedomujeme alebo nie, k nej opat smerujeme ..preto sme muz a zena, aby sme ju hladali medzi sebou ..a ti ktori ju najdu, ju uz takto nepotrebuju hladat ..len rozdavaju ..len su ..ako Jezis

..to, co som chcel opvedat je, ze boha, vieru, lasku, nech to akokolvek nazveme mozeme skutocne najst iba v sebe samom ..prostrednictvom vlastncyh zazitkov ..prebudeni ..osvieteni...
28.11.2008 - 00:24 | Filtr
(Kozoroh) atreb » 25jacque
Jsem sice pokřtěná, ale ateista. Přesto s posledním octavcem plně souhlasím - mluvíš mi z duše. :30: :17: :30:
28.11.2008 - 00:35 | Filtr
(Štír) Tasha11 » romi.h.w
nie, povedali, ved kolko mrtvych komunikuje so zivymi? Nie je to vymysel, ani chemicka reakcia mozgu.....
Naviac, ako vysvetlis regresivne navraty do minulych zivotov?
mne sa priklad stalo, malovala a vymyslala som si vzory na latky. Tie som mala potom x rokov v byte na okne. Az xx dalsich rokov som prisla na to, vdaka odkazu mrtveho cloveka /automaticke pismo/ kde som zila v jednom zo svojich zivotov.
Vela som o tej civilizacii nevedela, nikdy ma nezaujimala a ani to nebola nijak mimoriadne sledovana, ci rozpisovana tema. Len som pocula v suvislosti s uplne inou kulturou, ze jestvovali.
A ku podivu! zacala som nasledne patrat, kto to bol, odkial to mam skusenosti, mimo inych?
a tie vzory, ktore som si vtedy vymyslela, boli typicke po nich a pred nimi uz nikym inym nepouzivane . Mali suvislost s nazorom danej kultury na bytie.
Ako to vysvetlis? ako nahodu??? ak ano, tak naozaj zvlastna nahoda
28.11.2008 - 10:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tasha11
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele romi.h.w, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale já jsem také věřící,na druhou stranu chápu i ty nevěřící a to co popisuješ je tvůj subjektivní zážitek a ani ten ti neberu a také ani nechci nikomu nic vysvětlovat ani vnucovat.Také mám své životní zkušenosti a tak se s tebou ani nepřu.Jedno ti však povím,méně agresivity v tvém případě by neškodilo pa,pa...
28.11.2008 - 11:01 | Filtr
(Štír) Tasha11 » romi.h.w
uhm...fiha...nie som agresivna, ako ta to napadlo? len som nepodkreslovala smaijlami
28.11.2008 - 11:01 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Netuším,co nás "nutí" věřit tomu,že i po smrti je "něco",že tu nejsme jen jednou,ale naše duše se na svět vrátí apod. Nevím,jestli je to přirozený lidský pud - strach z neznámého,strach ze smrti a z toho,co bude po ní, že si vykládáme věci tak,jak se nám hodí,abychom si sami ulevili. Nakolik to má spojitost s evolucí netuším. Myslím,že člověk se brání smrti né proto,že si myslí, že když umře,umře s ním celé lidstvo,ale právě z toho obyčejného,již zmíněného strachu. Ale může to být i úplná jiná reakce,kterou můžeme mít zakodovanou v genech, dobře, takže taky budu čekat,povíš li nám k tomu něco víc.
28.11.2008 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tasha11
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele romi.h.w, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O smajlíky nejde,ale snažila si se mě hned přesvědčit,že je to tak jak to vnímáš ty,ale já si opravdu nemyslím,že se nedá něco prohlásit za jednoznačné na základě subjektivních zážitků,i když by se to třeba týkalo tisíců lidí,vždycky má všechno dvě strany a celá tato planeta,celý vesmír je chemická továrna,jde jen o to kdo je jejím ředitelem a ten třeba dává ty podněty k tomu,aby ti duchovně založení cítili to ci cítí,ale nevím,jak říkám je spousta věcí nad ,kterými se můžeme jen zamýšlet a nechat je si plout dle nám neznámých zákonů.
28.11.2008 - 11:27 | Filtr
(Štír) Tasha11 » romi.h.w
ale tak ano, kazdy ma svoje skusenosti, rozhodne ta nepresviedcam, len som chcela, ci sa nezamyslis , hm...nazor vnutit druhemu sa neda
28.11.2008 - 11:28 | Filtr
(Býk) evoluce » picollka
Píšeš, že jsi zažila klinickou smrt. Tvůj mozek ale nepřestal fungovat. Fungoval, i když s minimem kyslíku, což má ale často za následek zkreslení.
Tvůj prožitek mohl být obranou reakcí mozku a organismu na to, jak se vyrovnat s nadruhou stranu změněnými podmínkami.
28.11.2008 - 11:41 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Nuna
Pro mě je jako "logický" důvod to, že jeden život člověka je tak neúměrně krátký existenci Vesmíru, že by to podle mě nemělo vůbec cenu, aby žil.
Jinak už nelogický důvod, ale můj další důvod tomu věřit je, že když člověk něco dělá a je takový a makový a nějak prožije jeden život, tak by bylo strašně kruté a taky docela nesmyslné, kdyby už neměl šanci zkusit si žít zase jinak atd. Nevím, nějak cítím, že duše by si měla vyzkoušet všechno možné, tisíce kombinací a v tom vidím smysl - pouze můj názor. Třeba moje mamka tomu vůbec nevěří, myslí si, že smrt je definitivní konec. Je to její názor, takže klidně, ale kdybych já měla takový názor, tak bych snad ani nemohla žít, protože v čem by byl smysl? Na co bychom tady byli? Abychom si odžili život, nadělali chyby, které už nikdy pak nemohli odčinit, vykonali dobro, které by se nám už nikdy nevrátilo, nebo prožili úplně nevýjimečný (relativně samozřejmě) život a pak už nikdy nic? Mně osobně by prostě pak žití nedávalo žádný smysl. Vlastně ani nevím, co je mamky smysl žití - asi žít si co nejlíp. To taky není špatné, ale pro mě to prostě není, když by to nemělo hlubší smysl.
Osobně nemám pocit, že by to mělo něco společného s evolucí, jak bylo popsáno. Ale možná, jestli to bude více vysvětleno, tak změním názor. Zatím mi to nic neříká.
28.11.2008 - 11:51 | Filtr
(Býk) evoluce » picollka
Jseš přesvědčená, že "nelze nevěřit něčemu,co člověk vidí,cítí a vnímá vlasními smysly". Smysly ale nakonec vyhodnocuje mozek. Mozek bez dostatečného zásobování živinami si je ale může vymýšlet sám, zvláště, je-li k tomu pro případ takové situace nastaven.
28.11.2008 - 12:29 | Filtr
(Blíženci) hela215 » evoluce
ahoj evoluce.mozek je skutečně jeden z nejdokonalejších strojů na světě.krásně dokonalý je i krevní oběh a co když já člověka není vůbec vázáno na mozek,co když je člověk tak celkově složitou bytostí,že nelze brát jednu část organismu za tu nejdůležitější?možná je vědomí vázáno na krev nebo na dýchání :23:.nebo na něco jiného?ahoj hela :1:
28.11.2008 - 12:36 | Filtr
(Kozoroh) atreb » Tyna_Tynka
Věřím - nevěřím? Nevím. Určitě mi to dává smysl-ikdyž duchovno není zrovna moc realistické. I tak se k tomu přikláním. Neumím, a ani nechci nikoho přesvěčovat o svých názorech, ale souhlasím s tebou a vidím to taky tak nějak. :27:
28.11.2008 - 12:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, asi takhle.
Tobě připadá naprosto ideální, že se narodíš, pak celý život tady se s něčím babráš, tvrdě vyděláváš prachy ( někdo lehce ) a shromažďuješ věci, které si nikdy nikam nemůžeš vzít, až umřeš. A jen čekáš na smrt, po které nic není?
To jsou teorie, to ti tedy povím.
DOoela logické, že jestli tomu věří půlka lidstva, tak na nic a na nikoho neberou ohledy, jsou křiví a zákeřní, užívají si na úkor jiných a kradou a podvádějí - věří, že jim to nikdy nikdo nemůže spočítat a že za to nikdy nebudou platit.
Já věřím, že takoví to zaplatí mnohonásobně, ale patrně ne hned teď tady. Až budou třeba v jiným životě mrzáci a nebo slepci, odkázaní na ostatní, kteří se k nim budou chovat jako se chovají oni teď.
:3:
28.11.2008 - 15:10 | Filtr
(Panna) elaviel » Sem.miš
Jojo, to je presny. Spousta lidi si mysli, ze po smrti uz nic neni a podle toho se chovaji. S tim teda souhlasim. Jinak, ja verim na posmrtny zivot, verim na reinkarnaci, karmu (zajimavej clanek je v diskuzi Karma, stoji zato precist). To, ze nezijeme jen jednou, mi pripada tak neskutecne samozrejmy, ze se nad tim ani nepozastavuju.
28.11.2008 - 15:53 | Filtr
(Býk) evoluce » hela215
Podle současných poznatků lékařské vědy jsou všechny činnosti člověka vázány na mozek.
28.11.2008 - 15:58 | Filtr
(Rak) - E -
ty jsi ale komik...
28.11.2008 - 17:40 | Filtr
(Panna) elaviel » evoluce
To je sice fakt, ale nemuzes to brat tak, ze clovek je jen fyzicky telo. To je hrozne jednostrannej pohled. Co ten zbytek?
28.11.2008 - 17:49 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer » elaviel
:4: :4: :4: - ta poslední věta je krásná. :5: :3: :2:
28.11.2008 - 17:54 | Filtr
(Panna) elaviel » e.s.o.rimmer
:2: :4: :4: :4:
28.11.2008 - 17:56 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer » elaviel
Kdopak to na mě vyplazuje jazýček, hmmm? :4: :20:
28.11.2008 - 18:03 | Filtr
(Panna) elaviel » e.s.o.rimmer
:3: nevim... kdo? :4: :4: :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-104
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »