Ektoplazma


05.10.2008 - 22:11
(Panna) elaviel
Ektoplazma
Urcite se kazdemu z vas stalo, ze po vyvolani fotek nebo jejich ulozeni do pocitace, jste si na fotce vsimli jakesi "skvrny", ktera vypada jako smitko prachu. Odborne se to pry nazyva ektoplazma a ma to neco spolecneho s duchy. Vsadim se, ze minimalne polovina z vas namitne, ze to je prece jen prach, ktery se usadil na cocce a o nic zahadneho se nejedna. Jak je ale tim padem mozne, ze to smitko (pripadne smitka) se objevi jen na nekterych fotkach a co vic, cim je fotka starsi, tim jsou ta smitka vic zretelna. Proste by me zajimalo, co si o tom myslite a pokud by byl nekdo schopny vysvetlit mi vic dopodrobna, o co se jedna, budu moc vdecna. :27: :27: :27:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
05.10.2008 - 22:34 | Filtr
(Štír) atraM
Jejda, když se řekne ektoplazma, tak se mi okamžitě vybaví akorát pasáž z knížky
"Ptáci, zvířata a moji příbuzní" od Geralda Durrella :4:...
To místo s kapustou a nepodařeným spiritistickým obdobím sestry Margo... :4: :5: :21:
05.10.2008 - 22:41 | Filtr
(Panna) elaviel » atraM
:4: to jsem necetla. :27: A jinak nic? :24: :27:
05.10.2008 - 23:53 | Filtr
(Býk) Petr9
no prach na cocce ve vetsine pripadech neudela s fotkou nic, protoze je proste uplne mimo oblast, kde je fotak schopny aspon trosku zaostrit :)

jestli pro foceni menis objektivy, tak se ti muze dostat prach dovnitr fotaku a usadit se na cipu/snimaci a tam to pak dela neplechu ... ale spis nez nejake svetle fleky to proste dela male tmave body/fleky na vsech fotkach stejne ... coz ale asi neni moc tenhle pripad :1:

to co popisujes bude spise ORB. ve vzduchu je pri foceni plno prachu a kdyz fotis bleskem a ta castecka se dostane pred objektiv, tak muze pri nasvetleni bleskem delat tyhle podivne svetle fleky. a nekdy se ti proste do zaberu dostane a jindy ne. vzhledem k tomu, ze vetsina lidi foti malym kompatikem a jakmile je trosku sero, automat uz jim tam cpe blesk, tak takovych fotek vznika hafo a je kolem toho takovy humbuk ... a kdyz neco vypada tajemne a nevim co to, tak je nejlepsi to hodit na ufony, ze? :32: :4:

to, ze se vyvolane fotky v case meni je myslim celkem normalni. vyvolani a ustaleni je normalni chemicky proces a kdo vi, jak budou ty chemikalie reagovat v case. kdyz muze fotka zezloutnout, tak proc by nektere barvy nemohly zustat jak jsou a nektere se zmenit? :20:

a jestli se to fotka zmeni i v pocitaci? :2:
tak bych to tipl spise na nejakou spatnou kompresi;
nebo i monitory se celkem vyvijeji a na kvalitnim lcd monitoru ted vypada fotka o dost jinak a jde na ni videt dost vad oproti staremu crt, kde je pekne hezky vyhlazena;
a nebo clovek uz moc dlouho civi do monitoru a vidi tam fakt blbosti, coz muzu potvrdit z vlastni zkusenosti :5:
06.10.2008 - 02:30 | Filtr
(Panna) elaviel » Petr9
:4: :4: :4: jojo, to verim (viz "clovek uz dlouho civi do monitoru a vidi tam blbosti"), nemel bys to tak prehanet, guru :3: :4: Delam si srandu. Jasny, chapu tvoje vysvetleni, ale mam fotky, ktery byly foceny za denniho svetla digitalnim fotakem a ty "kruhy" tam jsou stejne... navic to bylo v mistech, kde jsem nemela uplne dobrej pocit. Treba si to jen nalhavam, ale fakt me to zajima. A kdyz jsem ty fotky stahla do kompu, nic jsem tam nevidela, ale po case se tam prave ty skvrny objevily. :14: Myslis, ze to muze bejt "jen" orb? :27:
06.10.2008 - 02:57 | Filtr
(Býk) Petr9 » elaviel
tak ty fotky nekam hod, at se na to tajemno muzeme podivat :2:

to ze se tam ty skrvny objevily az po case muze znamenat klidne to, ze jsi pri stahovani do kompa mela v sobe uz hodne guinesse ... a nebo ti do kompu klidne nekdo leze a dela si z tebe prdel :5:

nevim no ... kdyz uz bych mel pripustit, ze jsou kolem nas duchove a snazi se s nama nejak komunikovat, tak bych predpokladal, ze tu komunikaci povedou trosku jinak, nez pres nejake fleky na fotkach, ktere se tam muzou objevit uplne jakkkoliv.
jinak automat foti pomerne dost casto bleskem i za denniho svetla, kdyz je treba zblblej ze svetlenych podminek :2: a sice ty prachove castice jsou nejcasteji osvetlene prave bleskem a dela to tenhle binec ... ale muze je osvetlit v podstate uplne cokoliv, treba projizdejici bila dodavka ... nebo sousedka myjici okna a delajici s nima prasatka ... a nebo petik behajici s bilou kancelarskou A4 navic obalenou alobalem a nasvetlujici s ni houby pri foceni :5:
06.10.2008 - 03:24 | Filtr
(Panna) elaviel » Petr9
He he, tak guinness to nebyl a do kompu mi nikdo nelez. :4: :4: :4: Kolem nic neprojelo a uz vubec tam sousedka nemyla okna a uz vubec nee ten zbytek z prikladu :27: :4: :4: bylo to celkem mimo civilizaci, dalo by se rict. No, tak ja neco najdu a hodim to sem, jo. :27: Ale ted jdu chrupcit, uz na to skoro nevidim. :7: Zatim ahooj :29: :4:
06.10.2008 - 03:46 | Filtr
(Býk) Petr9 » elaviel
no tak jestli to bylo mimo civilizaci, tak v tom pripade nemuzes vyloucit, ze to byl petik behajici s odraznou alobalovou destickou a fotici houby :4: :5:

zatim dobrou noc :2: :7: :29:
06.10.2008 - 06:42 | Filtr
(Rak) - E -
Jestli do byl duch nebo někdo z našho klubu mykofilů nebo cokoliv jiného, to nevím, ale jednou se nám tohle stalo za denního světla, byl to flek docela velkej.
Našel sem ho snad jen na jedný fotce.
Jinak s tim prachem na čočce to fakt nemá nic společnýho, jak říkal Petik - mnohokrát jsem měl spinavou čočku, nejvíc asi u mobilu a nikdy se mi tam neobjevily skrvny.
Jinak bych rád podotkl, že podobné skvrny se dají lehce generovat ve Photoshopu, takže nám nezbývá asi nic jinýho, než prověřit toho, kdo to pořídil. :3:
06.10.2008 - 14:42 | Filtr
(Štír) Elenor
Viděl někdo z vás film:Hlas smrti?Je to natočené podle skutečných událostí.Jasně je to tam přehnaný.Ale koukněte.Při nejmenším se bude skvěle bát.A ve skoro tmě jsem taky jednou omylem zapla foťák na mobilu,v té tmě tam byla jasná bílá mlhovina.A ne v pokoji si nehulím. :3: Na duchy věřím,mám svoje zkušenosti.
06.10.2008 - 16:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj :1:
Jestli chceš znát vysvětlení, dej sem fotky, jestli chceš dělat duchařinu jako Hrachulín, kterej údajně vyfotil nějakýho ducha a protože jsem mu to nevěřil aniž by mi tu fotku ukázal (nevidím na tom nic špatnýho, jedině to že se bál přijít o svůj zázrak) a šířit fámy, tak sem fotky nedáš. Pošli neupravený nezmenšený soubory z foťáku, budou tam exif informace, tam si přečteš vše, clonu, čas, režim blesku apod. Pokud do toho někdo hrabal a vytvářel něco v Photoshopu a podobně :3: jde to poznat a ani s tím tu pak neobtěžuj. Stačí si fotku hodně zvětšit až uvidíš jednotlivé pixely, tam kde to někdo šmudlil budou jiný, to bys mohla poznat i laickým okem :3:. Může to být odlesk uvnitř objektivu a klidně ten bordel na čočce, sice to je opravdu mimo pole ostrosti, ale když na to dopadne světlo tak se může stát že to udělá paseku. Já toho vyfotil už docela dost, ale ducha teda žádnýho, čím to bude? :5: Ale divila by ses co všechno ti fotky můze zprasit... jako docela dobrej nápad, začnu to taky svádět na duchy :4: :4: :4:
Až dáš fotky, tak se o tom můžem začít bavit, jinak je to jen spousta dohadů který k ničemu nevedou a příčin může být plno.
06.10.2008 - 17:20 | Filtr
(Panna) elaviel » ***
Hele, Sainte, nehodlam tady sirit naky famy, ani si hrat na zahadnou, ze fotim duchy. Jen me to proste zajimalo, pac jsem nekde na netu cetla, ze by se mohlo jednat o duchy. Nemam zajem tady vzbuzovat zadny senzace, jen bych rada vedela, co si o tom mysli ostatni. Takze kdyz mi to logicky vysvetlis, ze se jedna jen o nakou "vadu" fotaku, nebo nevim co, tak to vezmu. Jasne, ze sem fotky dam (pokud zjistim, jak se to dela, pac jsem sem jeste nic z pocitace nevkladala (myslim do prispevku). Rozdhodne jsem ve photoshopu s tema fotkama nic nedelala, pac to neumim. No nic, jdu to vykoumat. :27: Zatim cau :29: :27:
06.10.2008 - 17:27 | Filtr
(Panna) elaviel
Sorry, jsem technickej antitalent. :24: Jak to sem mam vlozit???
06.10.2008 - 17:33 | Filtr
(Rak) - E - » elaviel
sem v puvodni velikosti nijak, jedine poslat na mail nebo to muzes nahrat nekam jinam na internet, jenze i tam muzou mit omezeni, pokud to nenahrajes treba přes ftp přes hosting pro nakou webovku, což asi nevis jak na to, podle toho, že tvrdis, ze jsi antitalent. :1:
jinak ja pouzivam www.imageshack.us , tam je myslim limit na fotku 1,5 MB.
06.10.2008 - 17:44 | Filtr
(Panna) elaviel » - E -
:27: diky, Ediku :3: :4: no, me napadlo to dat na profil, co mam na seznamu, ale tam je to prave nejak omezeny a myslim, ze ta fotka ma mnohem vetsi format. JO jo, jsem antitalent, takze co je ftp nemam tuseni. Ale i tak diky za radu, snad to nejak vyresim. :1:
06.10.2008 - 17:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elaviel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
www.leteckaposta.cz udělat zip snad umí i učitelky :4: - jinak si žádnej zip nerozepínej a použij Totalcommander nebo takněco :4:
Musím letět na anglinu, tak doufám že to do večera vykoumáš a bude to tu :4: Éčko ti kdyžtak poradí.
06.10.2008 - 17:56 | Filtr
(Panna) elaviel » ***
He he, snad to zvladnu. Dik. :27: Klidne si to muzem vymenit, ja bych radsi sla na tu anglinu, ha ha :4: A ty se muzes hrabat v zipech :4:
06.10.2008 - 18:11 | Filtr
(Panna) elaviel » ***
Tak tady je jedna fotka z mnoha :27: je tam nekolik malych skvrn a pak jedna fakt celkem velka na pravy strane, u sporaku.
http://leteckaposta.cz/348353176
06.10.2008 - 18:20 | Filtr
(Rak) - E - » elaviel
vypada to jako klasicky odlesk, tak tohle teda zrovna nevim no. :1:
06.10.2008 - 18:23 | Filtr
(Panna) elaviel » - E -
Odlesk? To mlhavy kolo??? To teda urcite ne. :14: :27:
06.10.2008 - 21:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elaviel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jdu se na to mrknout :4: Hele Káťo jak jsi na tom s botama? Musíš je mít pořád perfektně vyleštěný?????
06.10.2008 - 21:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elaviel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nevím :1: asi je to fakt duch :4:

Myslel jsem že těch fotek pošleš víc, aby se dalo vyloučit že je něco na snímači musís se porovnat víc fotek že jsou fleky jinde... jinak si tam nastav nejvyšší rozlišení a foť na to a radši si ty fotky zmenšuj když potřebuješ třeba na web :3:. Pošli nějaký fotky kde není tak příšernej šum a je v tom zrní možno vidět tu skvrnu, pardon, ducha :4: Jinak je docela pravděpodobný že korejští soudruzi ze samsungu nemají tu optiku tak zvládnutou, je dost dobře možný že je to nějaký odlesk protože se blesk odráží od tý pračky. Uvidíme co na to řeknou další odborníci na paranormální jevy :5:

ps: hehe, já myslel že to píšou jen amíkům na pračku že ji nemají otevírat když pere a je tam voda :5: :5: :5:
06.10.2008 - 21:55 | Filtr
(Beran) e.s.o.rimmer
Jste normální??? Jaký odlesky???
To jsou klasický ufouni... i Mareš má nějaký pruhy přes xicht. :4: :4: :4: :3: :2:

http://www.youtube.com/watch/…
06.10.2008 - 23:10 | Filtr
(Štír) Elenor » e.s.o.rimmer
Jednoznačně ufo. :15: :15: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4: A vy si myslíte,že skvrna prej. :5:No nevím,věřím na kde co(nic se ovšem nemá přehánět),ale to na té fotce se mi nezdá být něco paranormálního,ani ta skvrna.
07.10.2008 - 00:26 | Filtr
(Panna) elaviel » Elenor
No, vzdyt ja se taky s nikym nepru, ze to tak je :27: jen me zajimalo, co si kdo o tom mysli, protoze ja nevim, co si o tom myslet. Nic tady nepropaguju, tak to tak hned nemusite chapat.
07.10.2008 - 00:29 | Filtr
(Panna) elaviel » ***
By ses divil, Martine, ale nemusim - zasadne si boty nelestim, vis. :3: Vzdycky, kdyz se objevim po pul roce doma, hodi me je mamka do vany, aby se z toho trochu splachla ta spina. :3:

A co ty? Nosis pekne tlusty ponozky do sandalu? To vis, uz nam prituhuje, tak aby ses nenachladil. :3: :4: :4: :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-64
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »