Atrální cestování, lucidní sny


20.06.2008 - 18:39
(Vodnář) lotty22
Atrální cestování, lucidní sny
Ahojky, mám dotaz ohledně AC. Párkrát se mi stalo, že jsem "vycestovala" zřejmě přes LD, nevím to jistě, ale vím, že ráno, když jsem se chtěla probudit, to nešlo. Probudila jsem se asi až po dvou minutách, při myšlence na fyzické tělo(jinak bych se asi možná ani neprobudila), sen jsem si pamatovala docela dobře: Vím, že jsem ho mohla ovládat, ten sen, dokonce jsem radila i čínskému drakovi, co tam byl se mnou, ať má dělat. Nedokážu si vysvětlit, co to bylo. Ale když jsem zjistila, že se nemůžu probrat, ten pocit bezbrannosti byl zastrašující, jakobych začla zmatkovat a nevěděla, co mám dělat. Pak mi došlo, že bych se mohla zkusit uzemnit myšlenkou na své tělo. Připadalo mi to, jako kdybych byla celou noc pryč, a když jsem se probudila(konečně) tělo se začlo hýbat asi až za další dvě minuty(mými vědomými rozkazy). Tak nevím co si mám o tom myslet. Co na to říkáte? :22: A hezký zbytek dne, vám přeju :17:

Řazení:
20.06.2008 - 21:29 | Filtr
(Vodnář) bexxy
Asi ti moc neporadím, těmito schopnostmi nevládnu, bohužel. Vždycky jsem si moc přála to umět, ale ono to nějak samo nepřichází a není, kdo by mě to naučil. Ach jo :1:
Ale podle toho, co popisuješ, ty jisté schopnosti máš a myslím, že už jde jen o to, naučit se je pořádně ovládat a pak si budeš lítat světem každou noc a vždy zas v pořádku "zakotvíš". Jen trénuj dál :3: :15:
Měj se hezky a hodně štěstí
20.06.2008 - 23:01 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina
Ahoj,
to co se ti stalo byla paralýza po AC, ale není se čeho bát. Vždy se vrátíš, neboj. Strach naopak prodlužuje tento stav.
Až budu mít chvilku času, tak ti sem napíši víc. Nejdříve zítra večer, ale spíš až v pondělí.
Pa Rů :17:
Jo a bylo to AC z LD :15:
21.06.2008 - 11:51 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » Twiggina
Ahojky,
děkuju moc. Jj, do pondělka si počkám, docela mě to začlo zajímat, ale zatím se z toho nemůžu ještě vzpamatovat. Moc toho zatím o AC nevím, takže asi bude nejspíš normální nějak vycestovat nevědomě? A pak si sen ráno pamatovat? Dokonce si pamatuju ještě něco málo dodnes. Ale i tak ještě jednou děkuju :1:
pa a hezký den
lotty :17:
21.06.2008 - 14:34 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina » lotty22
Ahoj lotty,
odpověď na to co se ti stalo jsem ti už napsala.
Protože tyto věci jsou velmi spontánní a přicházejí někdy nekonrolovatelně, tak si myslím, že nebude od věci dát sem pár rad. :3:
Já když jsem začínala s AC, tak největší problém jsem měla s navozením klidu v oblasti mysli při vstupu do pozice mrtvoly.
Mě osobně velice pomohl tzv. plný jogínský dech:
Pohodlně se posaď, nebo polož na záda. Pravou ruku přilož na břicho pod pupíkem a levou ruku celou dlaní na levou stranu žeber, v boční oblasti pod rukou, kousek nad pasem.
Vydechni a hned ještě jednou vydechni, jako při kašlání. Tím jsi ze sebe dostala maximum zbytkového vzduchu, který normálně v plicích zůstává.
Pak pomalu nadechuj nosem soustřeď se na ruku na břiše a tato první fáze nádechu by měla zaplnit spodní část plic a tím se ti začne zvedat ruka na břiše. Až budeš mít pocit, že už to více nejde začni naplňovat hrudník, tím se začne nadzvedávat ruka na boku žeber. A poslední fáze by vám měla nadzvednout klíční kosti.
Ruce na těle mají pouze ten účel, že víš zda dýcháš do té správné části těla.
Až budeš mít pocit, že se do tebe už žádný vzduch nevejde, tak na dvě doby (cca 2 sekundy), jej zadrž a pak vydechuj - napřed klíčky, hrudník a na konec břicho. A zase dvě doby pauza před dalším nádechem.
Na doby = sekundy, by tento dech měl vypadat takto: pauza = 2 d. nádech = 4 d. pauza = 2 d. výdech = 4 d.
Na poprvé si možná řekneš, že to nejde, že jsem se zbláznila. A to si vem, že jsou jogíni, kteří mají interval 16 - 8 - 16 - 8.
Když to budeš zkoušet, tak třeba jen 3x, max 5x, ať se ti netočí hlava. Je to velmi silný přísun kyslíku do mozku, hlavně pro lidi, kteří dýchají mělce (minimálně 95% lidí).
Tento hluboký dech si udělej před tím, než půjdete do pozice mrtvoly. Nedělejte ho při uvolňování, rušilo by tě to. Tam dýchej tak jak je ti přirozené.
Mě tento způsob velice pomohl. Vyčistíš si nejen tělo ale uvolníš i mysl. Já nejsem jogín a už jím nikdy v pravém slova smyslu nebudu, ale proč nepoužít něco, co je pro dobro věci.
Když se ti podaří se dostat u plného dechu na 8-4-8-4, tak je to paráda. To používám a obávám se, že delší intervaly bych už nezvládla.
Tak si to zkus, mělo by tě to velmi slušně uvolnit a urychlit "mrtvolku". :2:
V pokračování ti vysvětlím pozici mrtvoly a pak přihodím několik metod jak bezpečně do AC.
Zatím pa Rů :17:
21.06.2008 - 15:31 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » Twiggina
Děkuju
za to, co jste mi napsala, moc. Určitě vyzkouším. :1: Docela mě děsí představa té pozice té mrtvoly. Nedovedu si to představit a při té myšlence mě trošku mrazí v zádech. Na pokračování se moc těším, snad nebude tak děsivější. A až se do astrálu vrátím(Mohl ten sen - to prostředí toho snu být mou myslí vytvořena jakási iluze v astrálním světě, třeba aby to nebylo tak děsivé?). A jestli nebude vadit, zajímají mě průvodci v astrálu, jak si nějakého mohu získat nebo nějaké ochranné amulety, jestli se dají použít. Děkuju mnohokrát,
hezké odpoledne
lotty :17:
21.06.2008 - 16:22 | Filtr
(Štír) atraM » lotty22
:4: :4: :4: :4:
ale to není žádná pozice s nožem v zádech nebo tak! :4: :4: :4: :4: :4: :4: :4:
To jenom absolutně uvolněně ležíš, div nevtékáš do podlahy, nebóóój :3: :4:

:4: :4: :4:
21.06.2008 - 17:42 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » atraM
Já se toho nebojím, jen mě děsí ta představa mrtvolky. :1:
21.06.2008 - 22:35 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina » lotty22
Ahojky, tak jsem se dokopala k tomu, že ti sem tu mrtvolku raději dám hned, aby tě neděsila ta představa.
Vlastně je to poloha z jógy zvaná Šavásana = poloha mrtvoly.
Je to velice jednoduchá záležitost: Polož se v klidu a tichu (hudba je schopná navodit pocit pohody, ale poutá k realitě) a postupně uvolňuj celé tělo.
Posloupnost uvolňovaných částí těla:
Začíná se na nohou od prstů až po kyčle, následují ruce od prstů až po ramena, pak hýždě a břicho, poté hrudník a mezižeberní svaly, páteř od kostrče směrem k hlavě, krk, oblast okolo uší, brada a lícní kosti, oči a čelo směrem nahoru a jako poslední vlasová část hlavy od čela až do týla.
Začni na prstech obou nohou a v duchu si říkejte nemám prsty, až přestaneš cítit existenci prstů, můžeš pokračovat na lýtkách atd. Chce to trochu cviku, ale když se to naučíš, tak ti celý tento proces bude trvat zhruba tak minutu, dvě.
Jedno malé upozornění: neusínej v pozici mrtvoly, ráno by tě bolelo celé tělo. Vystoupit z této pozice je jednoduché. Prostě se překul na bok.
Příště napíši pár metod jak se dá jít bezpečně do AC
Přeji krásné sny. Papa Rů :17:

Odpovědi na tvé otázky.
Mohl ten sen - to prostředí toho snu být mou myslí vytvořena jakási iluze v astrálním světě?
Ano a není to žádná výjimka. Ten kdo provozuje AC si občas vizualizuje prostředí třeba příjemné pro relaxaci a podobně.
Zajímají mě průvodci v astrálu, jak si nějakého mohu získat?
Nemusíš si ho získat. Když budeš provozovat AC, průvodce se ti sám po čase nabídne. Někdy to nemusí být viditelná bytost, ale třeba forma světla, nebo tzv. telepatický hlas atp.
Nějaké ochranné amulety a dají se použít,
Amulety a účinné existují, ale myslím si, že jsou používány více pro náš vlastní pocit klidu.
:29: :32:
22.06.2008 - 08:16 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » Twiggina
Ahojky,
tak děkuju moc, tohle už není tak děsivé, řekla bych, že jde spíš o uvolnění, že? Že se to člověk nejprve musí naučit a pak to jde samo. Na přístě se už moc těším
:27:
Ještě jednou moc děkuju
hezký den
lotty :17:

P.S.
K té první mé otázečce:
Když jsem se učila telekinezi, byla pro mě nutnost zvládat vizualizaci, k pohybu malých a lehkých předmětů. Jednou se mi stalo dokonce, žese mi u nás doma povedlo vizuelně nechat zmizet celý pokoj - byla jsem jen já a tužka - dál jsem nevěděla, co mám dělat, jak s tou tužkou mám hnout. Dneska už to vím, zhruba. Ale nechci míchat dohromady dvě různé věci. A možná se mi to třeba jednou bude při AC hodit :1:
22.06.2008 - 15:42 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina » lotty22
METODY NA AC:
1) zkus si uvědomit své vlastní nitro, jako kdyby si se chtěl podívat do svého vlastního hrudníku. Při tom ale nehledej srdce a plíce, ale představ si, že máš ve svém nitru takový malý soukromý vesmír. Určitě si viděla galaktické fotografie, tak to si zkus představit v sobě a pak se do této představy vnoř.
2) Jako u 1, pohled do nitra, ale představ si krevní řečiště jako pod mikroskopem. Vidíš každou buňku své krve a tento pohled dej pod další mikroskop a představ si co vidíš a zase to zvětšené šoupni pod další a tak dále. Něco podobného, jako když si najedeš v PC do map na nějaký letecký snímek a pak ho myší zvětšuješ.
3) Někomu naopak vyhovuje zaměřit pohled na svá vlastní víčka. Najednou máš pocit, že se tvůj pohled od víček odrazil a vlastně se díváš na opačnou stranu. Ne do vlastní hlavy, ale do jakéhosi temného prostoru, kde je někde hrozně daleko něco jako světlo. Tvé oči tě za ním vedou a ty to poznáš podle toho, že světlo začne velmi pomalu růst. A, ejhle jsi venku! To používám nejčastěji.
4) Také si můžeš rovnou představit galaktickou hloubku vesmíru a nechat se unášet tak dlouho, až tam najednou jsi. Tato metoda je už trochu náročnější a dá se dobře použít, když si před tím určíš konkrétní cíl výletu.
5) Tato metoda je také trochu náročnější a sice na soustředění. Používají ji jogíni na očistu těla a duše. Představ si sama sebe ležící na mírně nakloněné ploše, a že vše co tě tíží proudí chodidly ven, jakoby vytéká. Tam můžeš dát cokoli - starosti z uplynulého dne, poslat ven i případné konkrétní bolesti těla i duše a hlavně veškeré myšlenky. A když začneš cítit, že jsi od těchto záležitostí osvobozena, tak tudy můžeš vystoupit i ty.
Pětka je nejsložitější, protože vyžaduje určitou delší dobu soustředění. Já ji používám spíš v její první části, když si potřebuji tzv. v sobě uklidit. Na to je perfektní.

Tyto metody se nejlépe provádí v poloze Alfa.
Alfa poloha je stav mysli a těla kdy člověk už není bdělí, ale ještě nespí. To je tak nejjednodušší vysvětlení. Prostě takové mezidobí bdělosti a spánku. To je tzv. přirozený spontánní stav této polohy, kterou ovládáme všichni.
To co jsem tu popisovala jako polohu mrtvoly je také jistý druh alfa, ale navozený cíleně. Rozvíjet se dá tím, že to budeš opakovaně používat.

Odpověď:
S vizualizací v AC se dá velmi dobře pracovat.
Pokud si dokázala vytěsnit vše mimo sebe a tužku, pak je tvá vizualizace opravdu velmi dobrá. :15: :17:
Hezký den :29: Rů.
22.06.2008 - 17:51 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » Twiggina
Mocinky děkuju za vysvětlení.
Koukám, že by se na téma AC dalo debatovat do nekonečna. Napadlo mě, jestli třeba neuvažujete o vytvoření nové rubriky, tady na najdise by mohlo být i víc zájemců o AC.
Děkuju moc a pěkný zbytek dne
lotty :17:
22.06.2008 - 20:06 | Filtr
(Kozoroh) Twiggina » lotty22
To ano, nekonečné debaty a plno dalších poznatků najdeš zde:
http://astral.mysteria.cz/
http://acld.mysteria.cz/
http://astral.unas.cz/
http://marlitan.iglu.cz/
http://forum.astralni-cestovani.org/…
v tom posledním mě najdeš pod stejnou přezdívkou, ale je to nově začínající web.
To jsou všechno weby které mají AC a LD jako hlavní náplň. V této oblasti je velmi mnoho metod a názorů, které se různí. To je v pořádku, protože co člověk to trochu jiná metoda dle toho, co komu vyhovuje. Nemyslím, že by zde Petik chtěl založit AC+LD. To je jen špička ledovce pod kterým se nachází další metody a pomůcky z oblasti mystiky a magie bez kterých by to byl polotovar.
Odrazový můstek jsem ti zde popsala a ostatní je na tobě.
Budeš-li se mě chtít na něco dalšího zeptat, tak to piš do moderované poradny "Výklad karet a vidění aury". Tam mám přesný přehled, protože mi chodí hláška na mail, když je tam nový příspěvek.
:29: držím :15: a hezký večer Rů. :17:
23.06.2008 - 12:14 | Filtr
(Vodnář) lotty22 » Twiggina
Dobře, děkuju mockrát za odkazy, kouknu se :-)Hezký den
lotty :17:
26.09.2008 - 16:49 | Filtr
(Kozoroh) rohell » Twiggina
dobry den pokousim se o ac vsemy moznymi metodami a furt se nedari asi 2*se mi stalo jako by se mnou nekdo trasl ale furt mi to nejde uz se o to pokousim 2mesice


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »