Střed horoskopu


27.03.2015 - 00:33
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele -ant-, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Střed horoskopu
Zdravím,mám dotaz.Co je bráno jako střed horoskopu? Vždycky jsem si myslel, že je to člověk v místě narození a umístění planet i slunce je vztaženo k němu jako ke středu. Když se ale v nějakém astronomickém programu podívám na rozložení planet vůči místu a datu mého narození (např. v programu Stellarium), zjistím, že planety i slunce jsou v jiné poloze vůči mě než to počítají všechny online horoskopy co jsem zkoušel. Ve výsledku pak je i slunce v jiném znamení než co jsem si vždy myslel. A abych řekl pravdu, dle popisů mi to spíš připadá správné dle astronomického rozložení planet než podle astrologického jako je to třeba tu na stránkách.Co je tedy středem (vztažným bodem rozložení planet) u horoskopu?

Řazení:
20.04.2015 - 20:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele -ant-, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Odpovím si sám.
1) Středem, horoskopu je samozřejmě člověk. Kterého přesněji určuje místo a čas zrození.

2) Nesoulad astrologického a astronomického nebe je způsoben precesí (viklání zemské osy http://www.wikina.cz/a/Precese ), která přibližně jednou za 25.920 let opíše kruh. Říká se tomu Platónův rok (http://www.wikina.cz/a/…).

3) Současné rozmístění astrologických znamení vychází z rozmístění před 2tis lety, kdy bod jarní rovnodennosti byl ve znamení Berana. Nyní po těch letech se, ale nachází ve znamení ryb a tudíž pro správné určení jednotlivých znamení by se mělo rozmístění trochu pootočit. V současné době to vypadá tak, že 24.2. je slunce ve znamení vodnáře a nikoli ryb. A to nijak okrajově, ale skoro ve středu tohoto znamení.

4) Bohužel stále zůstává otázka, zda v astrologii síly které působí na člověka jsou rozděleny na 12 druhů a mají názvy podle největší části souhvězdí v kterém se přibližně nacházejí (30°x 12 znamení) a nebo zda se jedná přímo o působení jednotlivých hvězdných znamení a tím pádem má každé znamení na zvěrokruhu jiný rozměr a navíc do znamení by přibyl, mezi Štíra a Střelce, Hadonoš takže ve výsledku je nyní znamení 13 o různé úhlové velikosti.

5) Beru-li astrologii jako exaktní vědu, pak by jednotlivé planety měly působit na podobném principu jako gravitační čočky. Zesilují energii znamení v kterém leží, ale zesilují jenom tu složku energie kterou sami jsou.

6) Samozřejmě by také mělo záležet na tom, jak daleko od nás planety jsou. Neboť díky oběhu planet kolem slunce by mělo být silnější působení planety která je u země než planety která je někde za sluncem i když v tom samém znamení.

Má k tomu někdo nějaký nápad?
21.04.2015 - 00:26 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » -ant-
Geniální... Ano aspekty by se měly počítat z reálné polohy Země vůči všemu vesmíru v dané době, ne, tak jak to kdysi vypočítali... Přestože vcelku přesně...
Například kdejaký meteorit anebo cojávim která nečekaná síla když vychýlí dráhu Země byť jen o cm, na takové vzdálenosti, kterou urazí prostorem to může být znát...
Ke všemu klimatické změny, kterých jsme příčinou, by mohly mít vliv na rotaci, magnetismus apod...
Ve vakuu přecijen panují přísná pravidla pro pohyb hmoty a jakákoli maličkost hraje svoji roli... Jak velkou roli..? Nevim, astrolog nejsem ani zdaleka... Jsem jen chytrej jak rádio :4:
21.04.2015 - 01:06 | Filtr
(Býk) Petr9 » -ant-
no odpověděl sis hezky sám :15: :4:

1) mrkni ještě na rozdíl mezi siderická x tropická astrologie.
jedna pracuje s reálnými souhvězdími, druhá se symbolickými znameními.

2) střed horoskopu
třeba C.G.Jung by nejspíš stavěl do středu horoskopu "Svébytí/Das Selbst" ...
křesťansky založený člověk (pokud neodmítne astrologii :43:) by tam zase mohl stavět přímo Krista - před kterým nakonec poklekne všech 12 znamení.
(nevím jestli by všech těch 12 znamení chtělo pokleknout před obyčejným člověkem a uznalo ho jako svého vládce :16:)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
21.04.2015 - 20:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr9
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele -ant-, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hm. Tak jsem zjistil, že
1) Znamení zodiakální není to samé co znamení hvězdné i když se stejně jmenují. Asi to vyšlo z toho, že znamení zodiakální převzalo název znamení hvězdného popř.naopak.
2) Siderický i tropický zodiak byly v roce -131 stejné (stejný počátek). Tropický zůstal na místě, siderický kopíruje astronomický posun.
3) Oba si drží znamení po svých 30° ač obloha říká něco jiného. Na obloze je tedy zvířetníkové znamení asi nezávislé.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »