Sluneční znamení a ascendent vs živly


01.03.2015 - 17:45
(Beran) monoram
Sluneční znamení a ascendent vs živly
Jak se ovlivňují živly mezi slunečním znamením a ascendentem? Jsem narozen v ohnivém znamení a asc. mám ve vodním živlu, co na to říká astrologie?

Řazení:
02.03.2015 - 05:19 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Tak ascendent by mal byť viac o tom, ako sa javíš navonok, cez čo sa prejavuješ, aký ide z teba prvý dojem, aký máš vzhľad. Slnko je zasa skôr základný charakter, podstata človeka. Takže navonok môžeš pôsobiť vodne, citovo, inuitívne, tajomne, vnímavo, ale vo svojej podstate by si mal byť ohnivý, teda živý, energický, aktívny, priamy, bojovný. Ale samozrejme je potom potrebné zohľadniť aj zvyšok horoskopu.
02.03.2015 - 23:58 | Filtr
(Panna) elaviel
No, jsem taky lajk, ale nemely by se zivly posuzovat v celku celeho horoskopu - ne jen slunce a asc, ale i ten zbytek, ze ktereho pak vzejde nejaky typ? A jak to citis ty? :3:
03.03.2015 - 18:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele monoram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji Martine za reakci!
Je potřeba brát zřetel na všechny části horoskopu jak píšeš, jen mě zajímalo, zda třeba voda nehasí oheň (přílišné přemýšlení zbržďuje aktivitu a odhodlávání), voda přináší vnímavost, city a tajemno a potýká se s ohněm, který hasí - tlumí jeho účinky. Je možné takto uvažovat, nebo je to jen další souboj vody a ohně ve mě? :3:
03.03.2015 - 18:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elaviel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele monoram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak jistě by se mělo vše posuzovat v celkovém kontextu, vnesl jsem tento dotaz protože vnímám řadu rozporů - chtěl bych ale něco mě brzdí, odhodlání nevydrží, nestálost, roztržitost, odkládání a rychle uhasínající zapálení. Třeba to vyplývá odjinud, napadlo mě to v návaznosti na protiklady ohně a vody. Díky za reakci elaviel :1:
03.03.2015 - 20:08 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » monoram
Ono keby bolo tvoje Slnko napríklad v Levovi v kvadratúre na ASC v Škorpiónovi, tak by to malo byť o tom súboji živlov, o konflitke toho, aký si vo svojej podstate a ako sa javíš navonok. Ale Baran a Škorpión netvoria základný aspekt, len minoritný, teda kvinkunx. Je to také zvláštne spojenie. Možno keby sa išlo viac do povahy tých znamení a nie len cez živly, že v Škorpiónovi aj v Baranovi vládne Mars, ale v Škorpiónovi nočný a v Baranovi denný. Ten Mars v Baranovi sa prejavuje viac priamo, agresívne, prierazne a v Škorpiónovi viac tajomne, je to ako špión so skrytým nožíkom.
03.03.2015 - 21:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele monoram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji Martine. Někdy toho štíra cítím až moc, jindy zase absolutního berana, je to asi podle situace. Faktem zůstává, že z každého mám kousek a když se to promíchá, je z toho někdy pěknej guláš :1:
04.03.2015 - 08:10 | Filtr
(Střelec) tiferett » monoram
Tak to si si pekne odpovedal sám...Si taký citlivý a vnímavý, že sám hĺbam.... veľmi dobre cítiš, ako to všetko vlastne je.
Ja som podobný prípad- Som Strelec s ascenentom v Rakovi - a nyvše v Rakovi mám aj Lunu.
Ľudia ma na prvý pohľad vnímajú ako citlivého zadumaného Raka, často mi hovoria - hlavne tí, ktorí sa so mnou ešte nikdy nerozprívali - že som tajomná a záhadná, - pričom ja sama seba ako záhadnú necítim. JA sama seba vnímam ako Strelca plného ohňa a vášní. Hlavne, keď príde na "čin", som totálny Strelec. Ale zas eď som sama doma, tak som Rak - varím, študujem,takže je to taká zmes, s ktorou je potrebné naučiť sa žiť a správne zladiť v jednotlivých situáciách. Nenechať sa príliš vtiahnuť škorpionskou zamlknutosťou, ale ani sa nenechať prevalcovať baranskou impulzivitou a prudkosťou.
Napokon, keď sa človek pozrie na tvoju fotku, všetko je v tvojej tvári...- Aj baranská smršť, aj škorpionska a Neptunska senzitivita ( Toho Neptuna som vytiahla z tvojho horoskopu, ale to tu bližšie teraz nebudem rozoberať, aby sa to zbytočne nezamotalo :-))
**************** *************
04.03.2015 - 17:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tiferett
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele monoram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hezky si to popsala tiferett.
Často jsem si pokládal otázku, "jak mě vnímají a vidí ostatní" a tyhle úsudky mě často překvapí, pokud mi je někdo je ochoten sdělit, ale jdu na to opatrně :1:
Máš to tedy podobně, otázku jsem vnášel z důvodů, že ascendent je vlastně naše zrcadlo a odráží od něj i reakce okolí. Jsem tvrdohlavej štír a někdy je to i pro mě pořádná nálož, zejména teda v rozhodování a myšlení.
Děkuji za zajímavou odpověď, postupně se horoskopy prokousávám, ale jde mi to pomalu. Vlastně až díky, tvé zprávě jsem tak trochu pochopil co mi Neptun ve střelci má napovědět. A pokud je tam zmínka o nakládání s financemi, pak je to minimálně k zamyšlení :4: Ale některé věci v horoskopu sedí, až se divím. Stejně tak žasnu, nad tím, pokud někdo dovede vyčíst nějaké informace z obličeje. Docela by mě zajímalo, co vše se dá vyčíst. :74:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »