Saturn aspekt Slunce


28.12.2014 - 11:32
(Váhy) Libra86
Saturn aspekt Slunce
Někde na netu jsem narazila to tento článek o Saturnu a Slunci.MŮŽE SE MĚ TO TÝKAT?S ASTROLOGIÍ ZAČÍNÁM A NEDOKÁŽU URČIT JESTLI MÁM NĚJAKÝ ASPEKT SATURN-SLUNCEDÍKY ODSTAVEC:Saturn paralela, konjunkce, kvadratura nebo opozice Slunce mají velmi záporné až ničivé účinky, neboť odolnost je vyloženě mizivá. V Blížencích a Střelci vzniká náchylnost k tuberkulóze. V pevných znameních je odolnost větší, takže škody jsou omezovány, avšak i zde hrozí dlouhodobé nemoci, ale i smrt, neboť tělu chybí síly k rychlému překonání choroby a zotavení probíhá pomalu. Tyto aspekty jsou v naprostém protikladu ke všemu, co souvisí s úspěchem, zato však poskytují nadbytek cenných zkušeností, které jsou žádoucí z hlediska růstu Duše. Takovému člověku se nedaří v žádném ohledu, jeho záměry končí nezdarem, ačkoliv vynakládá veškerou péči na jejich přípravu. Jeho tužby a úmysly bývají vždy zmařeny. Jeho manželství je nešťastné a končí bud´ rozvodem nebo úmrtím manžela. Má potíže s hledáním zaměstnání a uzavřením pracovního poměru, potíže se zaměstnavatelem nebo nadřízenými a tak vzniká u něj pocit, jakoby byl spoután celý život provazem bezmožnosti projevit nějakým způsobem své představy. Toto jsou zkušenosti vnějšího světa, plynou však z niterné povahy a dokud nedojde k její změně, musí snášet nouzi a omezení. Důsledkem nezdarů je vyhledávání samoty a uzavřenost. Stává se pesimistou beze smyslu pro zábavu a radost, nebere ohledy na city ostatních a je velice zatvrzelý. V horoskopu ženy ohlašuje tento aspekt sňatek s mužem o mnoho starším, který bývá velmi náročný a přísný. Lze očekávat smrt manžela a někdy několik manželství, která končí rozvodem nebo smrtí druha.

Řazení:
28.12.2014 - 11:46 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Myslím že ten výklad je trochu prehnaný, kto je autorom? Ty ale nemáš tento vzťah Saturna a Slnka, ale slabší sextil medzi nimi, čo je harmonický aspekt.
28.12.2014 - 11:53 | Filtr
(Váhy) Libra86 » Martin_B_D
Moc díky.Právěže jsem ztratila odkaz na tu stránku ,našla jsem jen ve svých poznámkách zkopírovaný tento článek.Tak jsem ráda,že tam není u mě neharmonický aspekt.Díky za objasnění :1: :15:
28.12.2014 - 13:14 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Libra86
Horoskop treba vykladať ako celok, poznám napríklad jednu dievčinu so Slnko kvadratúra Saturn, má dlhodobý vzťah, už od strednej školy, jej muž je síce starší, ale nie až tak veľa a myslím že si rozumejú. Niektoré výklady sú z minulého storočia a vtedy to mohlo fungovať, ale treba prihliadať aj na dobu a na celý horoskop.
28.12.2014 - 17:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Speciálně pro Tebe:

Manžel je vždy záležitost 7. domu a Slunce.
Slunce v MC - bude mít hlavní slovo, ve Váze - jemný a společenský, duševní ( disp. Venuše na hrotu Ryb), velkomyslný a upovídaný - Jupík v Rybách a ve 3. domě - trigon, třeba se potkáte na chtu nebo někde na cestě. Potřeba vlastnit člověka na všech úrovních, silná sex. přitažlivost (Venuše/Štír).
Koukám, že máš vládce 7. domu v Blížencích, což samo o sobě může znamenat, že budeš trvat na někom, kdo má intelekt. Povaha Blíženců je pohyb, takže je možnost, že těch manželů bude ve tvém životě více. Merkur je ve Štíru, takže to bude svazek, který rozdělí pouze a jen smrt. Štír je o hlubokých vztazích. Těsná vazba s Lunou, coby vládkyní 8. domu, jenom podtrhuje onu situaci. Kvadratura Marsu naznačuje bolest.
Konjunkce se odehrává ale v 11. domě, takže ten svazek/ky budou společensky na úrovni, možná se změní Tvé společenské postavení.
Otázkou zůstává, zda Ty nemáš nějakou zkušenost se smrtí (Luna/8) v jinoškém věku (Merkur), možná jsi ztratila/íš sourozence, nebo neteř (synovec) - 7. dům je domem dětí sourozenců.
Dále je vhodné uvážit, že Pannu máš na MC a Lunu (lid) ve vazbě na Merkura ve Štíru - to jsou ta média, na které jsem Tě upozorňoval minule.
Dispozitorem 7. domu je Mars v Kozorohu, takže ten životní partner může být starší, s dobrým postavením a materiálně zajištěný a Pluton v 11. domě (opět společenský statut).
Rak na hrotu 8. domu je nebezpečný v tom, že Rak tedy Luna je zárodkem života, Luna zde "umocněna" ve Štíru s Plutem v těsné vazbě.
Potraty nejsou vyloučené.
Děti spíše v pozdějším věku, Mars je v Kozorohu povýšen, je vládcem 5. domu, bohužel aspekty jsou tvrdé, které bere, takže bych bral každé dítě, které přijde. Plusem je to, že je povýšen, takže šance zde je.
Ještě bych uvážil i kvadraturu Slunce (muži v životě) a Neptuna.
Neptun může být i otázkou zklamání, samozřejmě u Tebe v prvním domě zabarvuje empatií Tvůj zevnějšek.
Lev je v 9. domě, takže bych byl obezřetný na cesty po moři (Neptun).
Pozor na falešné (Neptun) proroky (9) ve Tvém životě, možnost svedení a následné zklamání. Fanatiky nebrat. Nezdržovat se vedle alkoholiků. Slunce máš ve Váze, hlídat si ledviny, možnost těžšího onemocnění podle Ryb - nádory. Ryby máš v planetárním domě Luny a Luna je v těžkých aspektech - takže možnost ohrožení i žaludku a pohlavních orgánů, tlustého střeva...
Prevence je na místě, což by pro Pannu na MC neměl být problém.
Sextil mezi Sluncem a Saturnem je dosti slabý, nezabýval bych se jím.
Saturna máš postaveného ve 12. domě ve Střelci.
To je rozjímaní o samotě nejen o životě, ale i otázkách víry, cest a vlastního směru.
Je to jistý druh odříkání a přemílání (vládce 3. domu) o minulosti (je v 12. karmickém domě).
Zájem o vlastní identitu a kořeny.
Domov bude spíše ústraním a útěkem do bezpečí před okolním vlivem.

:64:

28.12.2014 - 18:01 | Filtr
(Váhy) Libra86
Ještě mě ted napadlo:Radix který jsem nahrála k dotazu je Koch,a když se podívám na Placidus je tam patrná změna.Který z těch 2 radixů je tedy lepší pro výklad?Obrázek dole je placidus.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
28.12.2014 - 18:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Libra86
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Změní se akorát zásadně Venuše.
Tuhle kombinaci u Tebe může vnímat okolí jako přátelskou a oblíbenou náturu. Tedy vládce Slunce bude ve Vodnářském domě - být v centru dění. Taky to zabarvuje kvality mužů - dobré společenské postavení a společenská oblíbenost, s charisma a erotickým nábojem - jistá přitažlivost bude zahalovat i Tebe.
Placidovy domy jsou nejrozšířenější...
28.12.2014 - 18:16 | Filtr
(Váhy) Libra86 » toncek_soprano
Ok, díky. :1: Takže se budu držet těch Placidových domů. :15: a díky za výklady :78:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »