Zpověď smutného mladíka


23.12.2014 - 11:48
(Kozoroh) kocour_mivik
Zpověď smutného mladíka
Vážení spolunajdisáci,k přání hezkého prožití vánočních svátků bych si vám dovolil přiložit jeden ze zajímavých příspěvků na který jsem "narazil" na stránkách určenýchpro anonymní zpovědi, kde se lidé svěřuji se svým trápením a přitom zůstavjí v anonymitě, stejně jakoti, kteří jim dávají rozhřešení. Přečíst si jem můžete na odkazu ttp://www.zpovednice.cz/detail.php/… zamyslet se a případně udělit "rozhřešení" tamtéž. Pokud jde mě neučinil jsem tak. Spíše mě zarazilo, že onen nešťastník o sobě píše, že byl sice levý téměř na vše, ale ve škole měl samé jedničky, ale poté později při studiu na VŠ jak sám neochotně a s lítosti doznává, patřil mezi nejslabší. Připadá mi to dost tragické, pokud je nezručný, neobratný nemehlo, vše by měl dostat vynahrazeno v sféře intelektu. Leč z neznámých důvodů tomu tak není i když by dle mého názoru tak být mělo. Proč se někdo přichází na svět s tímto dvojitým handicapem, za kterým následuje obyčejně velký komplex méněcennosti a pravděpodobně mamí sebeúcta a další velmi nepříjemné okolnosti. Vaše názory si rád přečtu, přidám případně své odpovědi. Data narození onoho mladíka neznám, píe o sobě, že jem mu třicetVš oddaný Kocour_Mivik

Stránka: 1 2
Řazení:
23.12.2014 - 14:23 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Salaam Alikum.. :1:
Vypadá to, jako zveličení základních psychologických pravidel.
Nejvíce nás láká to, od čeho jsme odrazováni, nebo se nám nedostává...
Stejně jako nás netěší to, co je nám vnucováno.


Slabý chtěl by být silný,
chytrý rád by hloupý byl,
líný nebude pilný,
málokdo se s dary spokojil..

Mimochodem přeji každému :37: nejlepší možné svátky, jaké si zaslouží :3:
24.12.2014 - 13:24 | Filtr
(Panna) carina
Mně to přijde, že všechno je věcí náhledu...mladík třeba není ani tak nešikovný a "k ničemu, jako přehnaný perfekcionista a příliš sebekritický...v malé míře mám tuto vlastnost taky a celý život s ní bojuji... :3:...jde o to, naučit se neposuzovat sám sebe tak přísně a naučit se odpouštět si chyby...
24.12.2014 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » carina
dobrá připomínka... Každý zažívá někdy momenty, kdy si nevěří stoprocentně.
Pokud by jsme se při zpětném náhledu na své konání zaměřili jen na největší fatality, nebyla by ta "zpověď" o moc lepší :1:
Učení je mučení.... :4:
30.12.2014 - 12:21 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » carina
Děkuji za odpvověď, na první pohled celkem rozumnou a obvyklou na "stesky" tohoto druhu.
Připadá mi ovšem tak trošku "klišovitá" a troufám si tvrdit, že onen mladík sám sebe za perfekcionistu nepovažuje i když přiznám se, jsem se na něj s tímto dotazem neobrátil. Svým vstupem jsem spíš chtěl spustit diskuzi na téma, jak je možné, spíše čím je to způspbené, že mu zřetelně chybí adekvátní náhrada jeho nešikovnosti a nezručnosti v oblasti intelektu, jinak by mu studium tak těžce jak sám přiznává nešlo a navíc by byl úspěšnější, nebo je tomu snad jinak ?
03.01.2015 - 22:58 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Jaká pak adekvátní náhrada za chybějící zručnost? Vždyť dokončil VŠ a má zaměstnání!
Mnohem horší je mít ve škole 4 a pro nešikovnost se nehodit ani na řemeslo.
Jemu chybí emocionální inteligence, proto mu to nejde s holkami a to je horší problém než neumět nahodit zeď.
03.01.2015 - 23:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kocoure já ti nevím....mě stačilo přečíst si v mládí knížku... Už zase skáču přes kaluže...
Podle mě je to individuální,ta energie,která je nám dána,je nám dána z nějakého důvodu a proto někdo při prvním zaškobrtnutí prohrává a jiný vítězí...podle mého je to dáno všechno odněkud a i odněkud je ten člověk nějak stále tvarován a k tomu mu pomáhají zase lidé,které potkává...ono to může vypadat jednoduše,možná je v tom nějaký háček,ale ten háček by nám měl být asi u zadku,protože beztak nám není dáno nahodit tuto udici poznání,všechno jsou jen smyšlenky,myšlenky,fantazie,kterým buď chceš chvíli věřit a nebo né a nebo si vytvoříš vlastní a nebo na to z vysoka... :6:
Takže ten mladík se potácí momentálně v bouři sebepoznání...jediné co mohou ti kolem pro něj,či pro sebe,to už je zas o zainteresovanosti...věřit,že najde přístav... :1:
04.01.2015 - 00:12 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Ida 29
Zdravim, mas pravdu, mnohem horsi by bylo, kdyby nastala ona skutecnost, kterou uvadis, ctyrky a k tomu jeste nesikovnost, to ale
v zadnem pripde neni argument proti tomu, co uvadim, mozna se pletu, ale mam pocit, ze onen mladik citi krivdu, nebot nrni zrucny, ani obratny a navic jeho inteligence mu stacila sice na ukonceni vs, ale s nodne ofrenxma usimana to je to podstatne, citi se ponizen a trpi komplexem menecennosti zfroj budouci sebenenavisti a nenavisti k svemu okoli. Pravo na tu nenavist nema, lec duvody, bonuzel ano - to ma tak znecistenou karmu nebo je nejakym omylem v procesu tvoreni ? Kde zustala harmonie vyvazenost jeden z principu kterxmi se vesmir ridi ?
04.01.2015 - 00:27 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » bubobubo
Zdravim, boure poznani se mi jevi prilis poetickym nazvem pro peklo i kdyz mirne ve kterem uvazl. Rozhodne to neni cesta k lasce, sebeucte, sebevedomi a pozitivnimu videni sebe sama a lidi kolem sebe. Spis jde o cestu k branam pekla doporuceni o tom, ze si ma vazit sam debe a mit se rad jsou jen cynickym mrzacenim uz jeho beztak bolave duse, z jakeho duvofu je mu asi tsto energie dana co se ma v tomto zivote za teto situace naucit ? Pripada mi to, ze si svou karmu nema moc sanci vylepsit, spis naopak ...
04.01.2015 - 13:18 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Ani ty důvody. :1:
Všechno je věc náhledu. Jestli je sklenice z poloviny plná a nebo z poloviny prázdná.
Kluk neumí na sobě ocenit své klady. Přitom je schopný: má VŠ, má práci a má i byt. Stačí mu jen krůček k tomu, aby si do bytu přivedl „samičku“.
Je i odvážný. Pouští se do věcí, na které by se druzí rovnou vykašlali. Je k sobě zbytečně náročný a kritický. Jen hledá chyby. Všechno chce umět hned a snadno. Zapomíná na to, že všechno chce čas a praxi. Větší radost přináší cesta – sebezdokonalení – než výsledek. Musí se přijmout takový jaký je.
04.01.2015 - 13:37 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
V kritizování čehokoliv , i sebe sama, jsem opravdu dobrá. Na všem něco najdu. Záleží jestli chci najít to dobré nebo to špatná a na jakou stranu se vědomě postavím.
04.01.2015 - 19:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to o tom,jak se ten mladík rozhodne...chce být smutný...bude smutný...chce se litovat...bude se litovat...chce dělat tragédii z toho,že nedokončil školu,bude to tak mít...jsme tvůrci svých vlastních emocí...,ale pokud se mu tyto jeho vlastní emoce nelíbí,tak může zkusit tvořit jinou svou realitu...a zároveň s ní se mu možná začnou otvírat další možnosti na jeho cestě...
05.01.2015 - 11:18 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Ida 29
Děkuji za odpověď,
přijetí je dost problematické, tvrzení, že je schopný, mnozí jsou schopnější, proč ? Proč má méně darů než ti druzí, kterým jde všechnočem on je ne příliš zdatný snadněji ? To jsou ty důvody k tomu, aby se neměl rád, pádné ? Kdo ví..
Zdraví
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
05.01.2015 - 11:47 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » bubobubo
Dekuji za odpoved a zdravim,
jak moznosti mas na na mysli, co jineho se pred nim otvira mimo posmechu okoli a smutku ze sebe sama ?
Skolu dokoncil ale s odrenyma usima, neni zrucny, sikovny, mel pocit ze ma intelekt na to aby skolu lehce udelal, ale jak se zda neni tomu tak, to ho asi nastvalo ani se mu nedivim.
Preji krasny den
Milan
05.01.2015 - 13:27 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » kocour_mivik
Mě napadá, že jsou lidé, kteří na svých schopnostech pracují několik životů a potom nám může připadat, že jim to jde snadno.

Jinak můžeme o tom samém mladíkovi říct, že je budižkničemu, protože nedá ani postgraduál. Svému šéfovi bude dělat celý život jenom poskoka a slušný prachy taky nevydělá. Nevzmůže se ani na vlastní dům a o pořádném autu bude jenom snít. Hanba mu a to by chtěl ještě ženskou!
Ale, uvědom si, že je nás takových většina, co není zkoušena blahobytem a nelitujeme se.
On je v podstatě pokoušen – něčeho dosáhl, ale není spokojen – jeho materiální nároky rostou, chce stále víc a s tím roste i jeho životní nespokojenost.
Měl by se přestat porovnávat s ostatními a zaměřit se na svůj vlastní vývoj.
Lítost nepotřebuje. Potřebuje vynadat, aby se vzchopil.
05.01.2015 - 23:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty možnosti se otevřou ve chvíli,kdy změní úhel pohledu...je to těžké...spíš bych to přirovnala k výstupu na osobní pomyslný nejvyšší vrchol...je totiž velmi náročné změnit vzorce chování...osvobodit se od nich,jsou přeci takovou jistotou,umíme v nich chodit,vyrostli jsme s nimi,jsou nám tak blízké...pokud nechci,aby se mi okolí vysmívalo,tak se nebudu vysmívat sám sobě...ono to takhle vypadá jednoduše,ale není,je to ten výstup,kde občas dochází kyslík...
Myslím,že tak nějak to možná může být,je to však teorie,kterou sděluji na základě osobní zkušenosti a tak mladík třeba vůbec nechce z toho ven,třeba se mu to tak líbí,jak to má a jen se třeba baví tím,jak mu ostatní napíší nějaké své poznatky...možností je mnoho a do hlavy nikomu nevidíš...
:1:
05.01.2015 - 23:13 | Filtr
(Kozoroh) Sky » bubobubo
Áno, náš mladík je tak trochu (alebo poriadne?) masochistický :3:
05.01.2015 - 23:14 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Sky
Keď dospeje, dozreje....? :3:
08.01.2015 - 09:18 | Filtr
(Ryby) thééé
Podle mě tomu mladíkovi chybí to nejzákladnější - kotva sama sebe v sobě. Bez toho myslím není pocitu spokojenosti a člověk se stále srovnává. A hlavně stále vidí jen to, co nemá. Jinak nemá naloženo o nic míň než ostatní.
Tolikrát jsem se ale zamýšlela proč tohle někomu chybí a jinému ne. Kde je chyba, jestli ve výchově, jestli tohle předávají rodiče dětem, jestli tohle dostáváme do vínku, jestli je na vině výraznější citlivost jedince, který se potom více kouká na okolí a touží po přijetí a harmonii.
Zatím nevím.
09.01.2015 - 11:39 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Sky
Zdravím,
možná že už dospěl činí mu problémy se s tím vyrovnat
09.01.2015 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » thééé
Děkuji za odpověď,
myslíš, že tak věc stojí ? Nejsem si zcela jist, měl jsem o sobě kdysi, před mnoha lety podobné pocity a v sobě nahromděno spoustu záporné energie, je to dost otřesná situace.
Přeji krásný den.
Milan
:1: :1: :1: :1: :1:
09.01.2015 - 17:38 | Filtr
(Kozoroh) Sky » kocour_mivik
A keby sa z toho skúsil tešiť? :1:
09.01.2015 - 20:37 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Sky
Zdravím, to by mu asi ani na mysl nepřišlo.
Přeji krásný večer
Milan :4: :4: :4: :4:
09.01.2015 - 21:30 | Filtr
(Kozoroh) Sky » kocour_mivik
Aký má dôvod báť sa vlastnej zrelosti?
10.01.2015 - 17:41 | Filtr
(Ryby) thééé » kocour_mivik
No,já právě ani tak nemyslím, spíš to posuzuju z vlastní zkušenosti. A určitě souhlasím, že se tím v člověku nastřádá hodně frustrací a negací. Ale dokud se to ve mě nezlomilo, taky jsem to brala jen jako takové ty moudra co kolem ucha proletí.. no a co s tím, že?
Ten prožitek sebe a svojí vlastní síly a sebehodnoty dá najednou člověku spoustu nástrojů a nápadů, jak naložit se vším, co mi v mém životě nesedí. Pak nejsem oběť, ale spolutvůrce.
Žel jsou i takové období bezmocí v životě - ty nám způsobuje Pluto. Zdají se být nekonečné. Ale i ty jsou proto, abychom se na tom naučili.Byť je to to, jak se k bezmoci postavit.
Ale ber to jen jako moje zkušenosti. Samozřejmě.
I tobě pěkný den :-)
11.01.2015 - 17:59 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » thééé
Díky za odpověď,
lze na ni skoro kývnout a připojit podpis, kladné na tom je že to v tobě probudí sílu dokázat že tomu tak není a začít na sobě pracovat, ale proč se někdo musí dřít a jiný ne ?
Zdraví
Milan
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
Příspěvky: 1-25 26-34
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »