Černá luna v beranu v 10.domě v konjunkci se sluncem


21.12.2014 - 15:23
(Kozoroh) Sesilia
Černá luna v beranu v 10.domě v konjunkci se sluncem
Slíbila jsem sestřence, že se zkusím podívat, proč se jí dějí podle ní hrozné věci v životě, nemůže si najít práci ani chlapa, dělá jen ostudy.. A táhne se to roky.. Z astrologckého hlediska mě napadá černá luna, kterou neumí spracovat. Je v 10. domě v konjunkci se sluncem v beranu.Neporadíte někdo?Díky moc a pěknou neděli :78:

Řazení:
21.12.2014 - 17:11 | Filtr
(Kozoroh) Sky
Príčinu problémov v zamestnaní by som hľadala v kvadrátoch medzi 6. a 10.domom.
Partnerské aj medziľudské vzťahy sú podľa môjho názoru definované kvinkunxom mars-urán (konflikty, problémy s energiami), ale predovšetkým v postavení lunárnych uzlov. Tieto hovoria o potrebe prekonať vlastné ego, detinskosť, stať sa nezaujatým a naučiť sa naozaj pomôcť tam, kde naozaj treba (namiesto okázalého sebaobetovania). Závislé ľúbostné vzťahy tohto človeka príliš oslabujú, jeho úlohou je prekonať detinské návyky a závislé majetnícke vzťahy nahradiť vzťahmi postavenými na vnútornej slobode, dôvere a skutočnom priateľstve. V konaní človeka s postavením uzlov v línii škorpion-býk prevládajú pudy, nižšie ja, podvedomé reakcie. Toto je potrebné uvedomiť si, zvládnuť a sústrediť sa na to, čo človek potrebuje, a nie na to, čo momentálne chce. Vniesť do života stabilitu, zemitosť a harmoniu cez pozitávne vlastnosti býka.
21.12.2014 - 17:22 | Filtr
(Kozoroh) Sesilia » Sky
Takže ta černá luna to až tolik nepodtrhuje?
21.12.2014 - 17:28 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Sesilia
Popravde... neviem... tie kvadráty som myslela všeobecne, zle aspektovaný 6. a 10.dom.
21.12.2014 - 21:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sesilia
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele allika, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky,

černá luna v 10. domě hraje velkou úlohu, co se týká kariéry. Kamarádka má z minulých životů velký dluh, na kterém by měla nyní zapracovat. V některém z minulých životů si stála na vysoké noze, byla šéfem...zkrátka vysoce postaveným člověkem. Tuto situaci určitým způsobem nezvládla, manipulovala s lidmi, zneužívala moci. Došlo zde k jejímu svržení z pomyslného trůnu nějakou společností. Nyní má možná pocit, že jí stále někdo hází klacky pod nohy. Uvnitř sebe cítí, že by chtěla dosáhnout vyšších cílů a právě díky tomuto karmickému zatížení se jí nedaří. Dokud toto nepochopí a nezačne na sobě pracovat, budou se situace stále opakovat...bohužel :8:

Krásné svátky :27:
22.12.2014 - 06:36 | Filtr
(Lev) heslo » allika
Beran je první znamení a je stále tak trochu malé dítě....stále něco nového zkouší.Možná kvadrát Luna Merkur má na její chování velký vliv ...ale v současnosti má možnost velké transfomace.Návrat Saturna na své natální místo a Pluto poblíž Luny v kvadrátu na Uran do berana to dá opravdu zabrat.... :27:
22.12.2014 - 06:53 | Filtr
(Váhy) Marcie » allika
tiež mám čiernu lunu v 10.dome v býkovi a v konjunkcii so severným lunárnym uzlom ... a v každom zamestnaní zažívam napriek snahe a pracovným výkonom ( kozoroh v 6.dome) slabé ohodnotenie a isté " ponižovanie " zo strany šéfov aj kolegov ... nie je tu čierna luna aj o tom, že by človek mal mať nejaké zamestnanie, niečo, čo je spoločnosťou neakceptované? resp. málo akceptované?
22.12.2014 - 10:02 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Výtah z knihy Lilit - Temná žena v našem nitru / Hanelore Traugott
Lilit v Beranu
Žena má mužské energetické vyzařování. Je v ní agresivita i sexuální žádostivost.
Muž může mít strach, že jí nebude stačit a ani se o nic nepokusí. V krajním případě může dojít i na poruchy erekce.
Sexuální fantazie – agresor, který si ji bere násilím. V reálu ho, ale může ovládat ona a nutit ho, aby se jí podřídil. Je to boj o to, kdo bude dole a kdo nahoře. Užije-li svou sílu, může nakonec žít osaměle, jako Lilit.


Lilit v 10.domě stojí mimo svět morálních pravidel naší společnosti, která jsou pro nás zákonem, ale ve skutečnosti jsou relativní. Má svá vlastní pravidla a zákony a ty nemusí být v souladu s běžnou morálkou. To sebou přináší, jako odplatu, společenské zavržení. Každé veřejné uklouznutí je zveličováno a chápáno jako skandál – ostuda.
To přináší rozpolcenost. Navenek může žít podle pravidel společnosti, ale ve skutečnosti vede dvojí život. Potom trpí strachem z odhalení. Může se i stěhovat, aby unikla společenskému odsouzení. Nad skutky vládne tabu. Je prý lepší se přiznat – sníží se tak démonický vliv – i když utrpí pověst.
Může být i veřejnou obětí nějakého skandálu nebo partner se k ní veřejně nezná.
Někdo z rodičů by mohl provést něco společensky nepřijatelného. Mohl by být obětí.
Může opovrhovat lidmi, kteří baží po společenském úspěchu a přitom po něm toužit.
Pozitivně by mohla rozrušit tradiční hodnoty, překročit obvyklé hranice a posunout naše omezené morální hodnoty dál.

Lilit v konjunkci se Sluncem – touží po silném muži, ale nechce se s ním dělit o svou moc. Nakonec může žít sama. Okolo otce můžou být tajnosti - rodina dbá na svou pověst.
Předpokládám, že je Lilit v trigónu na Uran – To jsou velké požadavky na svobodu, nezávislost. Je tu touha bouřit se a utíkat.

V 10.d Kariéry má znamení Berana – chce soupeřit o prvenství, vést ostatní, inspirovat je - , kterému vládne Mars – muži, železo, nářadí, hudební nástroje ? v Býku – umělci, obchodníci - v 11.d Přátel, skupinových aktivit = Jako krásná a komunikativní žena, chce prorazit svou vytrvalostí v mužské skupině a to není snadné. Přátelství mohou být spojena se sexem.

22.12.2014 - 12:31 | Filtr
(Rak) Anonym1
Tak to znám moc dobře :41: :4: Také mám Lilith v 10. domě, jen ne v beranu, ale v býku a pak taky kvadrát 6. domu s 10. domem, což je celkem nanic. Zajímalo by mě samotnou, co se s tím dá dělat. Ostuda je také mou přítelkyní :D
22.12.2014 - 12:33 | Filtr
(Rak) Anonym1 » Ida 29
Moc děkuji za sdílení informací :1: :3: Moc hezky to sedí.
22.12.2014 - 13:47 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Anonym1
Ahoj :1:, já mám taky Lilit v Býku, ale v 9.d.
Je o užívání si pohodlí, smyslnosti, rozkoše a dobrého jídla nebo se to celé potlačuje – asketický život. V krajním případě to prý může vést k anorexii - než být tlustá, tak radši umřu hlady. Pocit vinny zato, že jsem se neovládla a jedla. Něco na tom je. Uvědomila jsem si, že mi pravidelně v kartách vychází vegetariánství. Nevědomí mi vybízí k omezení masa, aby se zvýšila má duchovní energie.
Stále odolávám. :4:
22.12.2014 - 15:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele allika, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ještě k těm vztahům - myslím, že sestřenka skutečně vyzařuje spíše mužské energie už jen svým projevem, nejsem si jista, jestli jsou u ní city na 1.místě. Myslím, že jí skutečně přitahují muži, kteří jsou nějakým způsobem dost vysoce postavení, finančně zajištění. Tím, že se snaží být ve vztazích zřejmě dominantní, pokud není po jejím, může se projevovat až agresivně a nepřipustí, když by jí bylo odporováno.
Muži mají sice rádi energické ženy ale partneři, které ona přitahuje, se neumí takovému jednání bránit. Mohou se skutečně zaleknout a odejít.
A jak už tady bylo zmíněno, ona bude v práci většinou podceňována, neuznávaná, může být i šikanována šefem či některým z jejích nadřízených. Tato situace bude pro ni jasně nepřijatelná, jelikož je mentálně nastavena na to, že kdysi ona sama šéfovala druhým a nesmíří se s poníženou pozicí.
Měla by, co se týká vztahů, projevit více ženské energie, dávat více najevo city a umět uznat, že i druhý má právo na svůj názor.
Tak hodně štěstí :27: :37:
23.12.2014 - 00:19 | Filtr
(Rak) Anonym1 » Ida 29
Ahoj :1: Kdybych nevěděla tak, jako vím o čem píšeš. Smyslnost, rozkoš dobré jídlo, jen jde o to, co z různých důvodů člověk postaví do popředí. Pocit a téma najím se - nebo spíš přejím nebo nebudu jíst vůbec a pocity viny za jídlo znám až příliš dobře :23: :4: Od jisté doby mne v životě provází jak noc a den. Zajímavé je, že dřív jsem to tak neměla, některé věci a vlastně celý život se mi obrátil vzhůru nohama po setkání a jedním člověkem, který mi otevřel klíč a náhled do minulého života, je to dlouhý příběh. Dnes ráno jsem zrovna dokončila 60-ti hodinový půst, což byl pro mne opravdu úspěch, býk je býk :39: :4: Ale ráda bych to zvládla, nějak se to vždy ustálí, někdy pár dní a pak zase spadnu dolů a co je horší, některými věcmi už jsem si napáchala dost škody na těle, takže se teď vzpamatovávám a musela jsem už i držet půst. Pravda, k tomu bych se jinak asi moc nedokopala :4: Jinak mi k tomu hodně pomohlo období, kdy jsem se věnovala víc meditaci, osobnímu rozvoji a byla - jsem vitariánka, jím převážně syrovou stravu, protože navíc moje břišní oblast je slabé místo. Normální strava by mě už asi skoro zabila. Ale taky vím, že mé asketické sklony jsou někdy velmi silné, v mnoha ohledech. Zajímalo by mě, co se bude dít až pojede Lilith v panně v konjunkci na mou Venuši v panně, jestli bude nějaký klášter nebo co se bude dít :4:

Ty ty býkovské hodnoty vnímáš u sebe jak? :1:
23.12.2014 - 09:21 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Anonym1
Lilit v Býku je spojována s Velkou bohyní plodnosti a Země – Kybelé a Démétér i se smyslnými bohyněmi – Innanou a Ištar.
Podstatu Lilit v Býku je smyslnost, rozkoš a požitkářství nebo odmítání tohoto způsobu života.(Nijak to nehrotím.)
Démonem je lenost. – ( To znám -ráda lenoším v posteli a potěší mě, když tam dostanu i najíst. )
Je tu velký strach z chudoby - snaha šetřit a vytvářet si zásoby.
(Mám tendence nakupovat jídlo do zásoby. Brambory a jablka do sklepa, kompoty a marmelády do špajzu – to mi dělá dobře.)
Požadavkem je uvědomit si, že jsou i jiné hodnoty než jen jídlo a sex.
Je třeba sledovat vyšší cíle.
To může vést k dalšímu extrému - askezi, kdy potřeby těla – jídlo, sex a smyslné dotyky jsou radikálně odsuzovány a odmítány a Lilit – Ištar je nazývána děvkou. Kdo na těch věcech lpí je potrestán opovržením . Vyžaduje se vyšší duchovno – spiritualita.
(Před spoustou let mě brala „zdravá výživa“, ale nedalo se to jíst. Hrozně ráda bych zkusila 40 denní půst – slyšela jsem o tom vyprávět a chtěla by jsem to zažít na vlastní kůži, ale odkládám to na dobu až nebudu mít pro koho vařit a nakupovat :4:.)
Odmítání ženskosti a smyslnosti může dát i poruchy v jídle – jídlo si odpírám – anorexie - nebo se přímo přežírám, abych ho potom vyzvracela - bulimie. (To neznám.)
Mezi Lilitinými požadavky je třeba udržovat rovnováhu a nic se nemá přehánět:
Ve zdravém a milovaném těle je zdravý duch. (Jím běžné jídlo a občas mám výčitky, že jím moc.
Vlastnictví a ani sexualita se nevylučuje se spiritualitou. (K vlastnictví mě nic nenapadá. Sex je pro mě duchovní záležitost. V ten moment se otevírají cesty jinam a lze cítit spojení s celým vesmírem. Člověk je zaplaven všeobjímající láskou. Ví, že je nic a nikdo a zároveň součástí všeho.)
Lilit v Býku propojuje svět materiální se světem duchovním. :1:
31.12.2014 - 01:05 | Filtr
(Kozoroh) Sesilia
A lze rici, kdy nebo kde muze potkat zivotniho partnera? Kdy muze mit dite? Ja to v tranzitech presne nepoznam :41:

Diky moc :27:
31.12.2014 - 21:56 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Sesilia
Kdy si najde partnera nebo porodí se na 100% nepozná. Je tam svobodná vůle. Zkus solární horoskopy a direkce.
Soláry – na důrazu nabývá, do kterého nativního domu padne solární AS, v kterém domě je Slunce, Mars nebo stélium planet.
Direkce – vztah – pozitivní aspekty na Venuši.
Nativ
Na hrotu 7.d má znamení Kozoroha, kterému vládne Saturn ve Štíru v 5.d – romantických lásek a dětí. To by mohlo dát vztah se starším mužem nebo s mužem konzervativním. Chtěla by vztah z lásky, z jistoty a kvůli dětem, ale může cítit zábrany a strach. Ten Saturn může dát i strach mít děti nebo se ty děti odsouvají na potom.
Partner se zdůrazněným znamením Kozoroha, Saturna, Štíra.
7.d pokračuje Jupiterem ve Vodnáři, kterému vládne Uran ve Střelci v 5.d. To je štěstí ve svobodném, neobvyklém, idealistickém a přátelském vztahu z lásky a kvůli dětem.
Partner se zdůrazněným znamením Vodnáře, Jupiterem, Střelcem, Uranem.
Teď jí tranzituje Saturn 5.d milenců a dětí – a až dojde na ten Uran ve Střelci, tak by mohla potkat vážnou známost, něco stálého – Saturn brání změnám.
Něco se může změnit až jí dojde Uran na Slunce a to bude asi za dva roky, ale měla by to podpořit direkce a solár – roční horoskop - a zadej tam, pravděpodobné místo pobytu v době narozenin.
13.01.2015 - 17:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Zdravím, ta Lilith podle mě bude souviset spíš s otcem a mužskými vzory, možná autoritami obecně (to se jistě může odrazit ve vztazích i kariéře, ale podle mě to není v tom radixu to nejdůležitější). Neuspokojivý milostný život naznačuje spíš ten 5. dům v nativu obsazený dračm ocasem, Saturnem a Uranem. Je ten descendent na konci Kozoroha dobře nebo je čas narození nejistý a mohl by být už ve Vodnáři? Z hlediska vládců je to jedno, protože jsou oba v tom 5., ale ten DSC v Kozorohu skutečně často odsouvá partnera do pozdního věku anebo dává větší věkový rozdíl mezi partnery. S dětmi, resp. početím můžou být nějaké problémy, může to být taky v pozdním věku (otázka ale je, co je dneska pozdní věk, že), může podstoupit nějakou operaci (ale to může být klidně jen císařský řez). Jak už někdo psal, ten 5. dům je dlouhodobě blokovaný tranzitem Saturna, což tyhle záležitosti podle mě ještě odsouvá. Podle probíhající saturnské revoluce (opět zátěžová) předpokládám, že je sestřence kolem 30, takže má ještě čas ;-) Nevidím dobře, na kolika stupních je ta Venuše, zhruba na 12 Berana? Pak s ní zřejmě dlouhodobě lomcuje tranzitní Pluto s Uranem (které vlastně perou i na tu Lunu v Kozorohu v 6. domě, to se týká jak práce, tak emocí, psychiky nebo třeba i plodnosti), takže bych se nedivila, že "nemůže potkat chlapa" a v téhle době bych se na to asi ani nefixovala. Mars v Býku je pro změnu blokovaný tranzitem Jupitera, který byl nějaký čas stacionární, takže asi období nezdaru v konání a záměrech celkově. Vzhledem k téhle dlouhodobé konstelaci se moc nedivím, že ani tranzit Jupitera přes ascendent, k hrotu 5. domu ani Saturn k ascendentu, ani Jupiter k Venuši žádnou výraznou změnu ve vztazích nepřinesly. Trochu lepší konstelaci na vztahy vidím v příštím roce, až Saturn popoleze víc do Střelce a nakopne ty planety v Beranu, Jupiter v Panně zase podpoří tu Lunu v Kozorohu.
Co se týče té práce, tak v nativitě je v 6. domě Neptun s Lunou, takže jednak výkyvy, a navíc asi fakt nemá ujasněno, co by měla nebo chtěla dělat. Neptun někdy značí nevysvětlitelné a zamlžené okolnosti, takže člověk neví, proč se mu nedaří, ale na to bych se asi nevymlouvala :-) Tranzitně ten 6. dům (jak už jsem řekla) destabilizuje Uran (společně s 10., což jsou bohužel ty dva nejdůležitější pro práci a kariéru), ale díky Plutu možná dojde k změnám, které jsou potřebné, aby si sestřenka něco uvědomila a našla, co by ji bavilo. Na hrot ve Střelci do půlky léta udělá trigon Jupiter ze Lva, který by mohl třeba přinést nějakou dobrou pracovní příležitost. Současně už dělá a ještě bude dělat trigon i na to Slunce v 10., tak by se opravdu mohlo něco vyrýsovat. Osobně bych to viděla na nějakou charitativní činnost nebo výuku, ale netuším, jakou má dotyčná kvalifikaci, takže to nemusí být vůbec směrodatné. Každopádně držím palce! :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »