Prevaha ženskej (jinovej) či mužskej (jangovej) energie v horoskope


02.12.2014 - 16:42
(Rak) Saly
Prevaha ženskej (jinovej) či mužskej (jangovej) energie v horoskope
Viete niekto ako je to s mužskou a ženskou energiou, ako zistiť z horoskopu (astrológie prípadne numerológie) ktorá prevláda a ako sa vlastne prejavuje, lebo v tom nemám jasno.Paradoxne .... niektorí vidia v mojom horoskope prevahu mužskej energie a odporúčajú rozvíjať ženské vlastnosti, iní tam zas vidia prevahu ženskej energie a odporúčajú rozvíjať mužské vlastnosti.

Řazení:
02.12.2014 - 17:40 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
V horoskope sa zrátava, koľko planét + ASC (niekto ráta aj severný uzol) je v mužských/elektrických a koľko v ženských/magnetických znameniach. Ženské sú vodné a zemské a mužské sú vzdušné a ohnivé. Ale rozdiel môže byť v tom, ako to kto zrátava, niekedy sa k Slnko, Mesiacu a ASC pridáva o bod naviac. Každopádne, v tvojom horoskope, ak máš dobre vypísané údaje, prevládajú ženské znamenia, pretože máš 7 prvkov v ženských znameniach, a navyše Slnko a ASC a v mužských len 3. K tomu sa uvádza, že je človek prijímajúci, vyčkávajúci, schopný sa podriadiť. V krízových situáciách zareaguješ asi tým, že budeš čakať. Ale neviem či toto zodpovedá konceptu JIN/JANG.
02.12.2014 - 22:12 | Filtr
(Rak) iwam
A co si o tom myslis ty? :)
Mas vic zenske nebo muzske? To musis na sobe prece citit..?

Podle me taky prevaha neznamena, ze by clovek mel rozvijet to druhy, aby to dorovnal. Kdyz je mu neco prirozeny, tak je mu neco prirozeny. Kdyz se s tim vyporada, problem je pryc. :1:
Tedy pokud tam treba neni neco vylozene potlaceneho.
:17:
Mi celej zivot rikali, ze se mam konecne zmenit v tu neznou zenskou a tak jsem se o to pak i snazila a to bylo jako hodne mimo misu. :4: :47:
03.12.2014 - 04:00 | Filtr
(Rak) Saly » iwam
Práve že ja mám pocit, že tú energiu mám narovnako, že mám aj Jin aj Jang 50 na 50

Vnímam skôr rovnováhu a neviem určiť, ktorá energia prevládla o niečo viac, nedokážem to posúdiť.
Možno záleží na tom, kde ktorú energiu viac uplatňujeme a ako.

Neviem však ako to niekto vidí a kde to vidí, na akých aspektoch v horoskope, že niekto má priveľa Jinu alebo priveľa Jangu a ako konkrétne sa tá energia prejavuje.
03.12.2014 - 07:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ak to pozerám podľa astrológie, osobne mám 5 mužských a 12 ženských, ale viem, že mám v sebe prevahu mužskej energie. V tomto prípade sa treba na to zamerať podľa čakier, ktorých energiu máš v prevahe a tie oslabené treba vyrovnávať. Ale cítim tiahnutie k ženskej energii, ktorú mám viac využívať a posilňovať v sebe a to môže byť práve tento astrologický aspekt.

Skús sa na to pozrieť podľa postaveni znamení v domoch v ktorej oblasti si viac ovládaná mužskou energiou a akú uplatňuješ. Ja mám v 3 dome Raka, ale zišla by sa mi tam mužská energia, aby som dokázala mať tuná pevnejšiu vôlu. :4: Každé znamenie nás má niečomu naučiť a to čo máš v danej oblasti oslabené by si mala v sebe posilniť. :3:
03.12.2014 - 08:10 | Filtr
(Rak) Saly » Ram-anit
Díky :74:
vyzerá to byť dosť komplikované a zložité na pochopenie pre mňa :25: :14:
07.12.2014 - 14:51 | Filtr
(Rak) iwam » Saly
Kdyz myslis, ze to mas 50/50, proc to tedy resis? Nejak nechapu ten zamer. :1: Mas naky problemy nebo neco jinyho ti vadi?

Ted me uplne mimo napadlo, ze se snazis nekde vytvorit neco, abys to mohla srovnat, ale pritom to je v rovnovaze.
Nemas treba tendenci resit veci, ktery resit nepotrebujou misto toho, abys resila ty "hlavni" veci? Nemyslim to nejak zle nebo neco, jen mi to ted tak prislo, tak me to zajima. :1:
Jestli nemas nakyho bubaka ve skrini. :3:
07.12.2014 - 15:24 | Filtr
(Rak) Saly » iwam
Zaujíma ma to najmä preto, lebo chcem pochopiť na základe čoho astrológovia uvádzajú pri vypracovaní horoskopu to, kto má prevahu mužskej a kto ženskej energie a na základe čoho usúdia, čo by mal človek rozvíjať, ktorú energiu posilňovať a ktorú naopak.

Zdá sa mi to dosť nejasné ak niekto tvrdí to a iný zas tvrdí opak. Zaujíma ma kľúč k tomuto zisteniu v rámci horoskopu.
Ja to cítim 50/50 ...možno to má súvis s tým, že to nevidia v mojom horoskope tak jednoznačne...kto ho vie :32:
07.12.2014 - 21:40 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
zdravím,
nepamatujete si, z čeho ty lidi usuzovali na převahu mužské energie ve vašem horoskopu? opravdu by mě to zajímalo, nedovedu si představit, v čem ji mohli vidět.
jak bylo řečeno, m./f. charakter horoskopu se určuje na základě počtu planet v mužských (ohnivých a vzdušných) znameních a ženských (voda, země). někdy se zvažuje i jejich postavení ve struktuře horoskopu (když je planeta např. na asc nebo mc, bude působit silněji... ale to stejně není váš případ). já teda operuju jenom s osobníma planetama - planety od jupitera dál jsou generační, takže v případě "obecného" interpretování osobního horoskopu je lepší přihlížet jenom k jejich umístění v domech (příp. pokud jsou nějakým způsobem prominentní - angulární, v elevaci, v konjunkci se světly,...)
ve vašem horoskopu jednoznačně převažují ženská znamení - kromě luny ve střelci jsou to všechny os. planety včetně asc. na druhou stranu, jako žena se se svou lunou můžete ztotožňovat víc než např. se sluncem... navíc luna vládne raku a vy máte v raku 3 osobní planety (tj. povaha vašeho slunce, merkura a venuše v raku může být podkreslená tím střelcem), což je taky důležitý faktor, který do vašeho relativně silně feminního horoskopu může vnést mužský prvek.

"Možno záleží na tom, kde ktorú energiu viac uplatňujeme a ako." - to je dobrý postřeh, na to, kde se energie dané planety uplatní nejvíc, ukazuje její umístnění v domě. vy máte relativně silně obsazené mužské (tj. ohnivé a vzdušné) domy (jupiter v I., mars v V., slunce + merkur ve III. - u té konjunkce luna/neptun bez souřadnic místa narození nejsem schopna říct, jestli je v VII. nebo VIII.). když se člověk musí dlouhodobě zabývat tématy nějakého domu, přirozeně to často vyústí v to, že "nasákne" vlastnostmi znamení analogického tomu domu. ad např. slunce/merkur ve trojce - energie těch planet (přestože jsou v raku) se bude nejvíc projevovat v oblasti učení, komunikace, předávání myšlenek, čtení, psaní, diskutování - to může vést k tomu, že u člověka se vyvinou vlastnosti, které tyhle aktivity vyžadují, jako zvídavost, zvědavost, upovídanost, dialektické myšlení, potřeba neustále se něco učit, dobré argumentační schopnosti apod apod... (to jsou z astrologického hlediska maskulinní vlastnosti), snad je to srozumitelné. dtto lze aplikovat na ten mars a jupiter.
ale to je jenom jedna z možností vašeho "50:50" založení :) sociální faktory taky sehrajou svoji roli.
jinak co se týče toho rozvíjení vlastností- říká se, že rozvíjet bychom měli pozitivní vlastnosti znamení na našem desc, protože to jsou vlastnosti, ke kterým máme přirozené predispozice (desc a asc se týkají stejného tématu).
07.12.2014 - 22:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » předsedkyně SVJ
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdravím,
tady je vidět, kdo na toto téma zareaguje... :1:
A zrovna Vy milá The same old story používáte dle mého náhledu právě více mužskou energii. Nejspíš se Vám bude i lépe komunikovat s muži, než s některými ženami. Jak to máte se svým tatínkem, je tam vše v pořádku?
Ale jak to poznám si nechám jako svoje "know haw", protože to cítím i vidím, ale nejde to přesně vysvětlit, jinak bych nebyla skoupá na radu. :44:
08.12.2014 - 14:29 | Filtr
(Vodnář) Putes » Madahi
Hm, zajímavé. Tak jsem se na zkoušku podívala na svůj horoskop a našla jsem tam 8 planet v mužských znameních a jen tři v ženských. Řekla bych, že to souhlasí, protože celý život jsem dělala mužské zaměstnání a moc se mi tam dařilo a vydrželo mi to dodnes, protože se s ničím nepářu. Se vším jsem hned hotová. Co se týká komunikace s muži a ženami, s tím jsem nikdy neměla problém, tady to vidím spravedlivě na 50 : 50. :17:
08.12.2014 - 17:44 | Filtr
(Rak) Saly » předsedkyně SVJ
Ďakujem pekne :74:

Už tomu rozumiem o čosi viac. Je to prepojenie rôznych faktorov horoskopu, numerológie možno, sociálneho prostredia ... všetko dohromady vytvára celkový energetický obraz. Napr. aj 50 : 50
:1:

Chcela by som sa opýtať a to rozvíjanie vlastností, čo si spomenula:
"říká se, že rozvíjet bychom měli pozitivní vlastnosti znamení na našem desc, protože to jsou vlastnosti, ke kterým máme přirozené predispozice"

Ak mám decendent v Škorpiónovi, ktoré pozitívne vlastnosti tohto znamenia by bolo dobré rozvíjať?
Niekedy je totiž ťažké rozlíšiť ktoré vlastnosť je pozitívna a ktorá negatívna.

Našla som na nete tieto pozitívne vlastnosti škorpiónov:
energický, tajomný, odvážny, rozhodný, bystrý, vnímavý, nepreniknuteľný, mystický, vášnivý, ctižiadostivý, neoblomný, verný

Neviem si predstaviť ako by sa dala rozvíjať napr. energickosť, alebo tajomnosť či mystickosť :14:
08.12.2014 - 17:52 | Filtr
(Rak) Saly » předsedkyně SVJ
ešte k tej Lune

"jako žena se se svou lunou můžete ztotožňovat víc než např. se sluncem"

Niekde som čítala o niečom takom, že ženy sa viac stotožňujú so svojou Lunou a že čím sú staršie tým viac sa tá Luna (charakter znamenia v lune) u nich aj prejavuje v správaní a menej slnečné znamenie.
Vraj u mužov je to Acendent, ktorý vekom začína naberať na sile a viac sa prejavuje ako znamenie slnečné.
Čo je na tom pravda?
08.12.2014 - 23:39 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Saly
za málo :)
no, s tím rozvíjení vlastností by de facto mělo jít o ten typ projevů, který je vlastní oběma znamením, ale každé ho uchopuje z jiné strany... osa býk/štír je osa tvoření/boření, uchovávání/transformování, materiálna a duchovna... největším problémem asc v býku je ta potřeba stability a z ní pramenící neschopnost dělat nějaká klíčová rozhodnutí. prostě potřeba - z pohodlnosti a strachu ze změn - udržovat status quo, přestože je to pro člověka nějakým způsobem nevýhodné.

býk je stádní zvíře, pro které není horšího trestu než být pro svou jinakost vyloučen ze stáda a i proto ten býčí princip často vede k tomu, že se člověk bojí projevit svoji individualitu (co kdyby to ostatní nepřijali) a spíš se snaží splynout s davem. no a pak je tam samozřejmě ten známej materialistickej aspekt.

ten pohyb ke štíru de facto znamená naučit se přijímat změny v intencích "aby se něco nového zrodilo, musí něco starého zemřít"... přijmout svoji "temnou" stránku, učit se sebereflexi, hledat příčiny chování sebe i ostatních... no každopádně to znamená vymanit se z povrchnosti a tendenci ke schematickému myšlení. jinak, ony všechny ty pohyby od země k vodě jsou založené na tom, že člověk se vzdá části svého racionálního, pragmatického, organizovaného já... riskuje, že se mu v životě udělá bordel, ale uvidí všechno pestřeji a bude věci prožívat víc autenticky.

no, jako ideální forma rozvíjení nějakého znamení/principu se doporučujou aktivity, které nějak souvisejí s vlastnostmi toho znamení... za takový klasický štíří aktivity bývají označovány např. např. speleologie, potápění, bojové sporty, psychologie, investigace ve všech formách (např. detektivky), experimentální umění, studium mystiky a esoteriky atd.

k té luně, tam jde o to, že luna je archetyp matky a teda kromě toho, že v nativu ukazuje, kterými vlastnostmi člověka ovlivnila jeho matka, tak v ženském horoskopu by měla naznačovat, jak žena bude prožívat svou mateřskou pozici. ono ani tak nejde o to stárnutí nebo reálnou roli matky, spíš prostě ta luna by měla působit ve chvíli, kdy dotyčná zastává tu mateřskou roli - pečuje a stará se o někoho, udržuje domácnost... na biologických faktorech to až tak nezáleží - i velmi stará žena se může např. zamilovat, a pak bude pod vlivem spíš své venuše než luny; a zase dívka, která je z biologického a právního hlediska ještě dítě, může být okolnostma donucená "hrát" tu mateřskou roli, třeba svým sourozencům nahrazovat rodiče - pak na ní bude mít větší vliv luna.
ale jinak se říká, že ženy prožívají lunu víc než muži proto, že luna je pasivní, receptivní, emotivní planeta - a to jsou vlastnosti, které v naší kulturní tradici jsou přisuzované spíš ženám (viz klišé "ženy jsou citlivější než muži")... takže jako měla by tam být větší míra ztotožnění, ale samozřejmě, pokud má žena silně maskulinní horoskop, pak svoji lunu může klidně ignorovat :)
s tím asc u mužů jsem to upřímně nikdy neslyšela - muži mají prostě místo luny slunce a místo venuše mars, takže principiálně by u nich spíš mělo slunce v pozdějším věku nahrazovat mars. teorií je hodně, ale tohle je taková nejpřijímanější :)
09.12.2014 - 04:05 | Filtr
(Rak) Saly » předsedkyně SVJ
Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie :74: :1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »