Paranormálne schopnosti


16.11.2014 - 04:07
(Rak) Saly
Paranormálne schopnosti
Ahojte,máte nejaké skúsenosti s paranormálnymi schopnosťami, alebo poznáte niekoho, kto má skutočne takéto schopnosti? :76:Fascinujú ma schopnosti senzibilov, ktorí sa tak už narodili, alebo získali počas života schopnosť vidieť, počuť, cítiť čo je za hranicami našich 6 zmyslov. Napr. ak má niekto pri pohľade na fotku človeka, alebo pri dotyku jeho osobnej veci, či iným spôsobom víziu o tej osobe. Dokáže vidieť budúcnosť i minulosť konkrétneho človeka (duše), dokáže sa naladiť na informácie, ku ktorým bežný človek nemá prístup a takýmto spôsobom ľuďom pomáha.Je to dar ak s ním vie človek správne narábať, ale viem si predstaviť, že to môže byť aj veľmi náročné a niekedy i na obtiaž.Vraj majú títo ľudia určitú anomáliu mozgu (je tam niečo inak ako u bežných ľudí) a preto sa u nich aj mohla paranormálna schopnosť objaviť.Alebo to je i opačne, že paranormálna schopnosť spôsobila anomáliu v štruktúre mozgu :1: ... ťažko povedať :)Nech je to už akokoľvek, táto schopnosť ma neprestáva fascinovať a obdivujem ľudí, ktorí ju využívajú v prospech lásky, na pomoc iným :74:

Stránka: 1 2
Řazení:
16.11.2014 - 04:47 | Filtr
(Vodnář) Putes
Něco takového mě už vůbec nepřekvapuje, protože všichni mí přátelé jsou takoví. Asi to tak mělo být, že jsme se museli potkat. Všichni jsou úžasní. :17:
18.11.2014 - 00:41 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
U *normálních* lidí?
To zní, jako by byli všichni identičtí a sem-tam se objevil někdo s nevýdanými schopnostmi. Vždyť každý je výjmečný a víceméně obdařen jakýmisi schopnostmi, ať už o nich ví, či neví. Většinou to ale bohužel směřuje do harmonie. Tady pomůžu, tamhle uškodim, anebo naopak. Těžko ovlivnit funkci procesů nastavených samotným vesmírem.
Ne nadarmo existuje úsloví, že vše špatné je k něčemu dobré... a opačně. Člověk se může snažit sebevíc páchat dobro a nakonec zjistí, kolik zla přitom vykonal ;)
Je praktičtější pomáhat sobě a ostatním nabídnout maximálně radu, ale nevnucovat přímo pomoc, pokud o ni nepožádá. Kdo nežádá, ten ví sám, že si nezaslouží a tím pádem pomoc třetích stran dobře neskončí, i přestože záměr je upřímně dobrý...
Nakonec vše vyplívá tak, aby každý svoji výjmečnost směřoval v první řadě na sebe a lidi, kteří ji vyžadují a pracoval s ní, dokud to jde. Každá schopnost je výjmečná a obnáší mnohá úskalí, dobré i zlé. A samozřejmě vše je relativní, tímpádem je pojem dobro nebo zlo nesmysl
18.11.2014 - 04:13 | Filtr
(Rak) Saly » Habakukk
Vychádzam z toho, čo som videla v TV programe
"Paranormálni (senzibilní) detektívové"

Ak si polícia, vyšetrovatelia nevedeli rady, tak sa obrátili na ľudí s rozvinutými paranormálnymi schopnosťami, teda takými, ktoré sú dané ako dar (talent) určitým ľuďom. Nie každý človek má rovnaké talenty, dary, niekto má napr.talent na hudbu, má vrodený výborný sluch a dokáže preto interpretovať hudbu oveľa lepšie ako niekto, kto tento dar nemá.
Rovnako je to aj s týmito schopnosťami o ktorých píšem.
Skrátka, títo senzibili využívajú svoj dar, talent na pomoc aj pri hľadaní nezvestných... nepotrebujú žiadne podrobnosti o prípade, stačí im iba fotografia človeka a nejaký jeho osobný predmet. Tento spôsob sa nazýva psychometria a ja ju neovládam... nenaskakujú mi obrazy a pocity, ktoré vníma či vnímal druhý človeka a v mojom okolí nepoznám nikoho takého, kto by psychometriu ovládal.
Považujem to za výnimočný dar, ktorý nemá veľa ľudí a tí čo ho skutočne majú ho nezneužívajú, verím tomu. Aj keď sa určite nájdu výnimky.

Na základe informácii, ktoré predávajú hľadajúcim potom dokážu stratenú osobu, často už mŕtvu, nájsť. Určia presné indície, nikdy sa im nestalo aby sa zmýlili. Všetci vyšetrovatelia v tom programe sa zhodli na tom, že ich indície, informácie získané cez vidiny, či vízie, boli absolútne pravdivé, boli dokázané. Dali sa ich rozumom nevysvetliteľné vízie overiť. Nechcú však vedieť vopred žiadne informácie o hľadanej osobe, aby tým neboli ovplyvnení rozumovo. To napojenie na hľadanú osobu, niekedy aj na páchateľa trestného činu prebieha akoby nekontrolovane, zrazu sa objaví vízia, obraz, pocit, dokonca i hlas či myšlienky inej osoby ....

Túto schopnosť obdivujem. Neviem povedať prečo ma to tak fascinuje. Možno preto, že tomu mnoho ľudí neverí, keďže tieto schopnosti sú tak výnimočné a zriedkavé. Hudobný talent, dobrý hudobný sluch má oveľa viac ľudí a tento talent je aj viac prijímaný, chápaný, ako talent, ktorý súvisí s rozvinutým 6 zmyslom, napr. jasnovidectvom, vizionárstvom a pod.
18.11.2014 - 22:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Však všichni máme kdesi v sobě něco vyjimečnýho... záleží jen na nás jestli to objevíme či ne...
18.11.2014 - 22:52 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Saly
ano, vím co máte na mysli. Jen jsem chtěl nastínit tajemnost kterékoli lidské schopnosti.
Senzibilové odjakživa fascinovali, nebo strašili každého, kdo se dozvěděl o jejich *odlišných* schopnostech.
Dovolím si ale tvrdit, že schopnosti obdobného charakteru v sobě nosí všichni, jen je z nějakého důvodu neumí vyvolat, či kontrolovat.
Nazývám to *choroba z materiálního světa*.
Kdo opravdu ví, co je duchovní svět, mentální energie apod.? Slovy nevystižitelné, téměř nemožné se k tomu vyjádřit. Je snadnější probírat hmotnou skutečnost a číst mezi řádky, protože je pevně spjata s duchovnem.
Hmota mnohdy prozradí vše o *nehmotě* :64:
18.11.2014 - 22:54 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Neferlin
bingo
19.11.2014 - 08:07 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
Ak je to tak, ako hovoríš, potom obdivujem to, ak niekto už dokázal objaviť tieto výnimočné schopnosti a použiva ich s láskou :16:
19.11.2014 - 21:36 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Saly
a Co je podle Vás ta LÁSKA? :32:
19.11.2014 - 22:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hlavně se těmhle lidem neklanět, mohli by jsme si odřít nos o zem :4:
20.11.2014 - 04:14 | Filtr
(Rak) Saly » Habakukk
Ťažko nájsť ľudské slová, ktoré by vystihovali Lásku ako ju ja vnímam ... ak hovorím o Láske, tak tým myslím osobné spojenie s Bohom, ktorý je našim Stvoriteľom a časť z Neho je v každom z nás, vedomé či podvedomé smerovanie k jednote s ním, k celistvosti, harmónii a to pomocou pokory, neodsudzovania, odpúšťania a prijatia všetkého ako súčasť Božieho plánu
20.11.2014 - 04:20 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
Klaniam sa Bohu, ktorý dáva tieto dary a obdivujem ľudí, ktorí tento dar s pokorou dokázali prijať a pomáhať tak ostatným lepšie poznávať Boha a Jeho veľkosť :68:
20.11.2014 - 20:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, nesmíš to tak prožívat, ten dar má opravdu každý, jen -jak říká Seven, je člověk "zahlušený technickým pokrokem" a taky jeho osobní vibrace ještě nedosáhli některého patřičného stupně, prostě na tyto věci musí být člověk připravený a musí k tomu "dozrát". Jde o vyspělost duše a úroveň vibrací těla (dají se i uměle zvyšovat, ale já jsem toho názoru, že zkratky nejsou v pořádku). Zkus si pro začátek virguli,když se sklidníš,necháš pracovat své vnitro,půjde to :1:
20.11.2014 - 21:30 | Filtr
(Rak) Saly » Samanthaa
Virgulu som skúšala, ale mám pocit, že ju ovplyvňujem svojou vôľou, kýve sa tak ako ja chcem :) ... to o čom však hovorím v súvislosti s paranormálnymi schopnosťami je niečo úplne iné ...

Nie som zrejme ešte tak vyspelá duša, nemám ešte potrebné vibrácie a nie som pripravená na to, aby som bola tohoto schopná, aby mi bol tento dar daný. Verím však tomu, že je to výnimočné ak to niekto má a dokáže prijímať informácie tak, ako to dokážu senzibili (jasnovidci), ktorých poznám. Myslím si, že je veľmi málo takých ľudí. Stále mám pocit, že je to zriedkavý Boží dar, aj v dnešnej dobe, lebo je rozdiel medzi odhadovaním, domýšľaním a medzi skutočným videním, ktoré prichádza spontánne, bez prílišnej snahy či zámerného učenia sa.

Mnoho jasnovidcov, senzibilov sa nepotrebovalo snažiť, učiť sa a pod. Ten dar sa u nich objavil, už v detstve a mnohých dokonca aj vystrašil a odmietali ho spočiatku, chceli sa ho vzdať.
Je naopak veľa ľudí, ktorí sa snažia toto naučiť, skúšajú, trénujú no nedarí sa im dopracovať k tomu, čo vedia senzibili o ktorých je reč, ktorí majú skutočný dar a ktorý ma neviem prečo tak fascinuje ... možno to je aj tým, že sa stretávam častejšie s jasnovidectvom, ktoré ma nepresvedčuje o pravosti.


21.11.2014 - 11:12 | Filtr
(Blíženci) Habakukk » Saly
Tu definici bych označil spíše jako *uvědomění*, Láska je pocit, jenž má do harmonie daleko.
21.11.2014 - 12:04 | Filtr
(Rak) Saly » Habakukk
:76: :74:
21.11.2014 - 18:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
My jsme je nedostali, my jsme k nim dorostli.
21.11.2014 - 19:09 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
ja si to nemyslím, ale na tom nezáleží, každý to vidí inak a každý verí tomu, čomu verí :16:
21.11.2014 - 19:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já tomu nevěřim, já to vím :17:
21.11.2014 - 19:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s Neferlin. Víš ono to zkoušení dosáhnout jasnozřivosti je záležitost ega, chtějí být výjimeční. Ti co ho mají se buď tak narodili (zásluhy z předchozích životů) anebo k tomu "dorostli" skrze různé "utrpení" samozřejmě že ne fyzické. Aby virgule fungovala nezávisle na tvé vůli je první stupeň určité chopnosti. Lidé kteří věští za pomocí kyvadla jsou většinou podvodníci, nebo přesněji je jejich zbožním přáním vědět více něž někdo jiný. Jen někomu to funguje a to chce tréning nezapojovat do toho svou mysl. Ale jak říkám, to je jen začátek, ale tohle jde dosáhnout docela rychle. Pak když si takhle začneš trénovat citlivost svého vnímání, třeba budeš cítit auru, pak možná i vidět, to je další stupeň atd. Takhle by jsi mohla zjisit kam jsi zatím "dorostla" a co je jen zatím "zahlušeno" technickým pokrokem.Když se budeš snažit pobývat více v lesích budeš citlivější na různé vněmy až začneš cítit plovoucí energie atd. Když tě to fascinuje, to znamená, že duše si něco pamatuje :-)
21.11.2014 - 21:17 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
môžem sa opýtať, či hovoríme o tej istej schopnosti, ktorá ma tak fascinuje?

Dozrela si už k tomu, že vieš pri pohľade na fotografiu cudzieho človeka o ňom povedať podrobnosti z jeho života, či žije, alebo je už mŕtvy, kde a ako býva/l, kde sa práve teraz nachádza, aký je, prípadne bol, čo zažíval, čo cítil, aké mal problémy atd.?

Alebo poznáš aj osobne niekoho takého, kto toto už vie?






21.11.2014 - 22:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No a o čem myslíte, že asi píšu?

Jo dozrela... možná i ještě víc... když už se ptáte... :17:
22.11.2014 - 03:59 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
Tak to je pre mňa niečo neuveriteľné, ak to je tak, že si dozrela a naučila si sa to bez toho, aby sa to u teba zrazu spontánne objavilo a zažívala si nevysvetliteľné vízie už ako dieťa. Nepočula som ešte o tom, aby sa niečo také dalo naučiť, rozvinúť bez toho, aby to bolo tomu človeku vopred dané ako určitý dar do konkrétneho pozemského života, dar, ako súčasť životného plánu pre konkrétny život a konkrétneho človeka, ktorý tak dostáva možnosť využiť práve tento dar a nie iný, pre sprostredkovanie a spoznanie Božej moci a lásky druhým či ako skúšku, ako s ním naloží. Neviem sa zbaviť pocitu, že dostávame rozličné dary, ktoré môžeme ak chceme rozvíjať ďalej a nemáme ich všetci úplne rovnaké pre každý pozemský život...preto ma to tak prekvapuje.

Prepáč :74:

Môžem si aj overiť túto tvoju schopnosť?
Lebo povedať človek môže čokoľvek ... rada by som to hlbšie preskúmala, ak sa dá.

Budem rada, ak mi aj bližšie vysvetlíš ten pojem "dozrieť" a ako si k tomu ty osobne dozrela, aká bola tvoja cesta k tomu, ako si to prežívala čo si cítila, robila ... nie som si istá, či slovu "dozrieť" dobre rozumiem a či pod ním vnímam to isté čo ty.
Ďakujem :68:


22.11.2014 - 14:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Použila jsem vaše slovo...

Nikde jsem nepsala, že se to dá naučit... rozvíjet schopnosti, co máte ty ano, ale naučit se to to fakt nevím... je to jako s hudebním sluchem... bud ho máte či nemáte... pokud k tomu vlohy nemáte a hudbu necítíte, tak se to horkotěžko naučíte... to jen pro příklad...

Jak to říci... bud věříte či ne... nebudu tady nikoho přesvědčovat o tom co umím a čemu věřím... nebaví mě to a nemám na to čas...

Dary prostě v sobě máte či ne... až dozrajete, tak se vám budou pomalu a postupně otevírat...
22.11.2014 - 16:07 | Filtr
(Rak) Saly » Neferlin
Tak to sa ospravedlňujem, asi sme sa len nepochopili. Ak máš takýto dar, verím tomu. Nepochopiteľné by bolo pre mňa iba to, ak by si takýto dar nemala daný z hora pre tento život a dokázala si ho i napriek tomu nejako rozvinúť do takej podoby, ako ju poznám u "paranormálnych (senzibilných) detektívoch". Bolo by to zaujímave a chcela by som to v takom prípade pochopiť, preskúmať. Došlo mi však, že by to skúmanie nebolo tak či tak možné, lebo overiť sa dá iba to, či človek nejakú schopnosť má tu a teraz, ale či ju mal už predtým, len nebola ešte prejavená, rozvinutá, to sa dokázať nedá.

Vyššie si písala k tým schopnostiam, citujem:
"My jsme je nedostali, my jsme k nim dorostli"

Niekto iní tu spomínal slovo dozreli. Dorásť a dozrieť vnímam ako synonymum, teda slovo čo má ten istý alebo blízky význam. Ma to pomýlilo. Keď si použila slovo "dorásť" zrejme si mala na mysli, dorásť postupne v niekoľkých životoch. Či?
Ja som to chápala tak, že hovoríš o tomto živote, že všetci máme danú rovnakú schopnosť, dar jasnovidectva v tomto živote.

Píšeme asi o tom istom, len sme sa neporozumeli :16:

Dáva mi to význam, že iba ten dar, ktorý sme dostali do konkrétneho života je možné aj priamo rozvíjať ... môžeme sa o niečo zaujímať, o niečom premýšľať, niečo sa nám môže páčiť a nemusíme to mať dané ako dar, schopnosť... každý na sebe pracuje iným spôsobom, každý sa však môže asi najlepšie realizovať práve pomocou darov, ktoré dostal a ktoré sú nemenej dôležité ako je dar jasnovidectva. To jasnovidectvo ma však (neviem prečo) stále najviac fascinuje :74:

23.11.2014 - 12:21 | Filtr
(Ryby) MG34 » Saly
Zkusil jsem si v této diskuzi fulltextově vyhledat slovo "dar" - zdá se mi totiž, že ho docela nadužíváš (zkus si to taky - Ctrl+F) a jeho posunutými významy posunuješ i význam toho, co s tím slovem popisuješ ...a pak se dostáváš kamsi ...vedle.

Pak jsem si zkusil najít nějakou pěknou definici, která postihne všechny jemné aspekty a posunuté významy toho slova - a tady je: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dar

Kamenem úrazu je zde asi "vytvoření neformálního závazku vděčnosti". Nic takového ale u paranormálních schopností není. Ba naopak - řekl bych, že paranormální schopnosti nejsou vůbec žádný dar. Podle mne jsou vykoupené - většinou nějakým traumatem z dětství, nějakým drsným iniciačním rituálem nebo tvrdou prací na sobě a svém sebezdokonalování. Mohou být dokonce i prokletím.
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »