uz nevim jak pomoci


08.10.2014 - 22:09
(Kozoroh) bhakti
uz nevim jak pomoci
Chtela bych pomoci jednomu smutnemu klukovi,potrebuje pratele,blizkou dusi,uz leta hleda a je porad sam,ma zdravotni omezeni,kolem 30let,mozna to nepatri do diskuse,ale lide si maji pomahat,mozna je tu stejne osamely clovek ktery to taky vzdava,kontakt predam,jmenuje se Tomas

Řazení:
09.10.2014 - 09:50 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
A chce pomoct on sám? Bez toho to celé sklouzne k pouhé manipulaci, bez výsledků..
09.10.2014 - 11:35 | Filtr
(Panna) mikiduc » hajounek
To mě napadlo taky, jako první :3:
09.10.2014 - 19:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » mikiduc
popravdě manipulace mne v tomto kontextu nenapadla ani náhodou - primárně to má být podaná ruka, která nastartuje vlastní vůli toho kluka, navíc z toho příspěvku se zdá, že kluk vůli asi má, ale nenachází příležitosti

zato mne manipulace napadla v kontextu toho, že tu pomoc té dotyčné vlastně rozmlouváte a navíc děláte z kluka někoho, kdo možná není

ostatně - co je vlastně na manipulaci špatného? všichni jsme přece celý život manipulování okolnostmi a druhými lidmi - někdy zjevně a někdy skrytě a nepřímo - vždyť to je základní princip fungování našeho mozku - že nějak reagujeme na nějaké podněty...

jinak ke klukovi - určitě by pomohlo být členem nějaké party stejného zaměření (nevím, co ho baví a co může) - vozit ho někam pravidelně, aby mohl společensky žít a vytvořit si běžné sociální kontakty
09.10.2014 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nechce se zapojit na portál? Nebo je úplně jiná duše?
Víš osamění je stav mysli - je to v mozku, jde o to jak to umí mozek zpracovat, někomu stačí být v kontaktu písemně na facebooku a nemá pocit osamění, takže nechce se sem přihlásit?
Má hezké biblické jméno, řekla bych, že by to měl zkusit, třeba pro to jméno :-), to dává člověku určitou linku budoucnosti :-) :1: Nechci mluvit za všechny, ale ze zkušenosti, tady jsou tolerantní lidé zastávající různé názory a ten jeho bude jistě vítán :12: :74:
Zkrátka, někde se začít musí :1:
09.10.2014 - 19:54 | Filtr
(Panna) mikiduc » MG34
Vidíš, nenapadla mě manipulace, ale zda on chce :3:
Navíc netuším, jaký má přesně problém, se sebou, s ostatními?
09.10.2014 - 22:32 | Filtr
(Ryby) MG34 » mikiduc
Já reaguju jenom na to, co kdo napíše.

Jinak o tom, jestli dojde k nějaké pomoci, nerozhoduje ten osamělý, ale ta pomáhající - je to čistě její volba. On jí to může zakázat nebo ji o to naopak poprosit nebo může být neutrální nebo cokoliv, ale to je všechno jedno. Rozhodnutí o pomoci je ve všech případech čistě její.
09.10.2014 - 23:24 | Filtr
(Panna) mikiduc » MG34
Nechtěla bych, aby mi někdo pomáhal proti mé vůli :39: Potom bych v pomoci už vážně cítila manipulaci :24:
Pravda je, že rozhodnutí co a jak dotyčná udělá, je jen na ní.
10.10.2014 - 07:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » mikiduc
No, ale to je přece úplně jedno jestli chceš nebo ne - pokud není tvoje vůle dostatečně silná, abys ji prosadila (a to se prosazuje dost těžko, když tě pomoc postaví před hotovou věc).

Manipulace je i v nepomoci, ve výchově dítěte, aby si nenechalo pomáhat a zvládlo všechno samo, atd. Je úplně ve všem. Manipulace není nic, co by bylo nutné nějak hodnotit a na základě toho něco zavrhovat.

Nějak nechápu to obšlapování kolem té horké kaše. :5:
10.10.2014 - 10:58 | Filtr
(Rak) seven
No, :63: jestli když se tady najde stejně osamnělý člověk, aby nebylo nakonec to osamění dvojnásobné ... :8:

Spíše by mohli napomoci aby onoho klučinu "nastartovali" lidé (a je jich tady povícero), kteří by mu ukázali možnou cestu a naději. Pak se přátelé a blízká duše postupně zjeví tak nějak od sebe mnohem snadněji. Mám kamaráda, který možná řeší podobný problém a u něj vidím, že je to hlavně důsledkem stavu mysli, jenže změna je hlavně na něm, včetně ochoty primárně příjmout pomocnou ruku která nemusí být vždy úplně "příjemná".

Znáš toho kluka určitě mnohem líp než všichni tady, takže asi dokážeš odhadnout skutečnou příčinu tohoto stavu.


10.10.2014 - 13:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná by bylo dobré bhakti, dát možnost Tomášovi, pokud projeví sám zájem, aby se zaregistroval na najdise a napíše "kde ho pata tlačí". Doufám, že má podobné zájmy jako většina lidiček zde, pak bude mít velkou šanci, že se zde najdou lidičky si s ním dopisovat :1: a podat pomocnou ruku. :15:
10.10.2014 - 16:22 | Filtr
(Ryby) MG34
Neúčast tazatelky dává prostor pro spekulace, kterých se tu vyrojilo už docela dost.

Ale vycházel bych z toho, že "uz leta hleda" a "ma zdravotni omezeni".

Asi to tedy nebude tak jednoduché, asi už se leccos, co člověka napadne, vyzkoušelo. Je třeba otázkou, jestli vůbec může psát... Každopádně nějaká komunita je základ.
11.10.2014 - 16:43 | Filtr
(Kozoroh) bhakti » MG34
To jsem mu radila uz pred lety,on je na vozicku,ma to tezke.A vse vzdava.Nebavi ho zivot a je strasne moc smutny.Radila jsem pozitivni mysleni,vysvetlila jakou maji myslenky silu.Nedari se mu neco zmenit.
11.10.2014 - 16:46 | Filtr
(Kozoroh) bhakti » MG34
On chce pomoci,dal si inzerat,nikdo neodepisuje.Nemam moznost byt v soucasne dobe na netu,tak pisu po delsi dobe.
11.10.2014 - 18:22 | Filtr
(Ryby) MG34 » bhakti
Rozumím.

Docela dobrá věc je mít nějaký koníček - nejlépe něco, co nás přesahuje (např. zájem o vesmír, historii, atd.). Na tom se nějaké postižení nějakého těla docela ztratí, je nicotné ve srovnání s velkým vesmírem - důležité je, aby hlava byla v pořádku. Dobré je, že může číst a psát. Také je dobré mít i nějakou práci. Co parasporty?

Na tom všem je potřeba získat sebevědomí a teprve až pak nějaké kontakty s lidmi. Resp. možná i nějaké kontakty v rámci těch koníčků. Lidé se vyhýbají kontaktu s člověkem, co má nízké sebevědomí a je pesimista.

Má potenciál, aby ho něco bavilo? Pochopí, že na sobě musí pracovat - že to nebude zadarmo?
11.10.2014 - 18:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » bhakti
Jo, ještě jsem zapomněl na vzory - je dobré mu dodávat vzory lidí, kteří to v horší situaci než je on nevzdali - třeba Stephen Hawking.
12.10.2014 - 15:00 | Filtr
(Lev) Marhon » seven
tady musim souhlasit. myslim si, že by měl nejdřív uzdravit svojí mysl a sebe. najít nějaký smysl a radost v tom životě a těle který má a pak teprve bude moct přijmou někoho novýho, kdo bude vedle něj, jinak bude smutnit ve dvou a nejspíš to nikam nepovede.
12.10.2014 - 21:16 | Filtr
(Rak) seven » bhakti
Těžko říct nakolik je otevřený naslouchat jiným. Z každé životní situace může vést cesta. Tu si ale musí najít sám. Obávám se , že rady aby pozitivně myslel se teď minou účinkem. Trochu se opakuju, ale skutečně si myslím, že možná by se raději něž hledáním přátel měl začit začít zabývat nejprve hledáním sebe samotného. Až poodhalí důvody toho kdo je a proč je třeba invalidní, tak snázeji může chápat co musí v životě zvládnout na cestě nahoru. Možná tahle "mapa" je to co potřebuje, protože z toho co píšeš mně trochu připadá, že dlouhodobě neví kudy kam. A tady vcelku chápu, že tento stav člověka stahuje dolů.
13.10.2014 - 21:28 | Filtr
(Kozoroh) bhakti » seven
Nevim,v ktere seznamce je zaregistrovany,jen se mi obcas ozve,kdyz je na tom,psychicky spatne,taky jsem mu radila kamarady,konicky,zatim nenasel co hleda,moc touzi po lasce a partnerce.Je pravda,ze musi uzdravit sve nitro,pracovat na sobe,a to mu moc nejde.Ale diky za nazory.
18.10.2014 - 17:35 | Filtr
(Ryby) MG34
Náhodou jsem tu narazil na jedno video, které to pěkně vysvětluje.

http://www.youtube.com/watch/…

Ať je ET jaký je, je docela pěkně názorný a uklidňující a to by teď mohlo stačit...

Pusť mu to, za to nic nedáš.
19.10.2014 - 21:38 | Filtr
(Ryby) vilka amarylka
http://www.youtube.com/watch/… at sleduje toho chlapika :)inspirativni clovek,a navic nema ani nohy ani ruky,a je pritom diky vire velmi spokojeny,ale nejdrive si prosel take peklem,chtel se i zabit...ale zvladl to,a ted pomaha lidem,a uzdravuje lidi po celem svete,uz jen svou pritomnosti,a pribehy,ktere maji srdce.. :17: :12: skuste to,rozhodne...nadeje umíra posledni vzdy rikam.. :78: :27:a drzim palecky


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »