Nebýt sám sebou


06.10.2014 - 00:44
(Kozoroh) kedarda
Nebýt sám sebou
Být sám sebou je obsáhlé, nejasné téma, k němuž každý poznamená jistě něco jiného ze svých zkušeností. A málokdo je natolik sám sebou, aby nechtěl být ještě o trochu víc. Znají to všichni. Ale nebýt sám sebou, to je pekelně pálivý zážitek a upozorňuji, že to může zajít tak daleko, že vás postupně opouštějí motivace, které vás naplňovaly nadšením a energií desítky let.A pak se začnete přistihovat, jak se vyhýbáte pohledu na kytaru nebo jen tiše projdete kolem stolu, kde stačí jen usednout a máte po ruce naprosto vše k živelné tvorbě šperků. Víkend vám proteče mezi prsty, aniž cokoli málo uděláte z toho, co vás dříve plnilo radostí. Děláte už jen to, co musíte, aby jste zůstali žít hygienicky a zachovali se ve zdraví. Zbyde jen pramálo motivací - hlad, vyhýbání se akutním finančním průserům a sexualita. Spousty zájmů jako hudba, seberozvoj, knihy, fotografie, obrázky, texty, keramika, příroda... nic z toho nemá sílu, abych to absolvoval... Jen vím, že to tady stále je, jedna část by chtěla dělat něco rozumného, ale ta druhá říká: Proč vlastně.A neříkejte: Prostě jdi a udělej to, začni a je to, protože o tom to právě je - nejde to. Jako když se ve snu snažíte zvednout nohu a udělat krok a prostě to nejde.A nejde jen o koničky. I ty věci, které by bylo třeba udělat, ale lze je odsunout, jsou okamžitě a nemilosrdně odsunuty. A určitě to není obyčejná prokrastinace.Trvá to už dlouho. Je to na mě jak deka. Není to tedy všechno, co se k tomu dá uvést, ty ostatní věci nejsou úplně zralé na širokou veřejnost, ale třeba někdo pomůže něco naťuknout...Zajímavé je, že když si třeba se synem povídám o nápadu jít stavět do lesa domečky z mechu a nějak pěkně je nafotit hodně zblízka, udělat takové nějaké kouzelné, snad až záměrně infantilní, nicméně co možná romantické, originální obrázky, tak úplně hořím, jen vyrazit, jenže on nechce, tak nejdu - sakra, proč nevyrazím sám? Ten čas by býval dneska odpoledne byl. Nic mi nebránilo. Nedokázal jsem odejít. V hlavě mi vířily úkoly na domě, v domě atd, nedostatky v životě, atd atd a po skončení dne konstatuji, že jsem stejně s ničím z toho nepohnul.Všechno, co mě bavilo léta samotného, už by mě dnes bavilo jen s někým. Je to strašidelné a :23: otupující.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
06.10.2014 - 08:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Milý Kedardo,
nic nezoufejte, i toto k životu patří. :44:
Ale mohu Vám napsat a já už jsem Vám přeci jenom ledacos napsala v minulosti, :17: že se blízká na lepší časy. :78:
Život Vám nabízí, pokud to využijete cca od 3/2016 více schopností, a tím můžete posílit to, co Vám nyní nejde. :8: Život Vám od tohoto data dává sílu, trpělivost, pravidelnost něco dělat a čím víc to budete dělat, tím víc si zajedete pravidelné činnosti. :15: Dále Vám nabídne otevřenost spojenou s laskavostí, :15: ukáže Vám směr, dá Vám jakési "jasno" a Vy svůj vnitřně namířený "sebeútlak" konečně, budete-li chtít můžete propustit a udělat z něj jakousi "TRANSMUTACI" - jinak řečeno přeměnu, kdy se konečně dokážete postavit svým stínům, :30: svým démonům či strachům, které Vás utlačovaly a svazovaly. Jde o naprostou proměnu člověka :11: na základě překonání sama sebe, :18: spojenou se schopností žít svým osudem, :68: ke kterému Vás dovede Vaše ochota vzdát se tlaku této obrovské nevědomé síly a tlaku transmutace, přicházející zevnitř, z Vašeho nitra. :18: Jde o projevení vůle a ochoty umožnit životnímu příběhu "proudit" skrze "Vás"...

Tak hodně štěstí a nepropásněte tu šanci. Dana :12: :29:
06.10.2014 - 09:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Madahi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Teď ne, ještě ne, ale po 3/2016, to jo, to půjde. Při představě, že jsme „pěkně“ naprogramovaný, kdy v určitý čas to jde a v určitý čas to nejde, dokonce jsou lidi, kteří to vidí „vnitřním zrakem“, si kladu otázku. Mohu něco změnit, aniž bych nemusel čekat na datum, kde „vše přejde“? Kdy budu happy? Trochu mi to připomíná epizodu s filmu „Jáchyme hoď ho do stroje“. Existují tzv.techniky přeladění, kdy z negativních pocitů se přeladím do pozitivních. Většina z nás se během dne nacházíme ve frekvenčním pásmu beta(14-28 cyklů za sekundu), kdy jsme neustále aktivní, ostražití (připraveni na boj, napadení) a to nás vyčerpává psychicky a fyzicky. Jsou lidi, kteří během dne jsou happy a nemusí čekat až přijde jejich čas, kdy program spustí pohodu. Většinou se pohybují v Alfě a Thetě, což není těžké se naučit a to co je velice důležité, změní se jim život. Spokojenost se sebou i s okolím a případné ne-moce zmizí, jako mávnutím proutkem. Možná, že moje úvaha je trochu od věci, ale tímto jsem chtěl naznačit, že vše máme ve svých rukou a můžeme přeladit (jako na rádiu) a naladit svůj program. :75:
06.10.2014 - 11:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Posílala jsem už mnohokrát radu mnoha lidem, včetně Vás a jsem si více než vědoma, že jen málo komu ta rada sama o sobě dokáže pomoci. Vždycky je k tomu potřeba, aby člověk dokázal sám sebe přeladit frekvenčně výš a až tím změnil svůj postoj. Přesto pomáhám a neubližuji a nevařím z vody. Přesto platí, že všechno v životě má také svůj čas a stejně tak platí, že pokud tomu nepůjdeme v určitém smyslu naproti tak změna nemusí nastat defacto nikdy. Protože změna postoje není o snaze. Čím více se snažíme a o něco usilujeme, tím do větší beznaděje se leckdy boříme. Ale neplatí to u každého. Já Vám neberu svůj názor, klidně si ho myslete a klidně ho všude pište. To co dělám já, dělám naprosto upřímně a od srdce a každý, koho se to týká má možnost se přesvědčit, jestli to je o něm a jestli jde o nějaké odhadování a nebo ne. Nejsem věštec a neodhaduji, co se stane na základě momentálního směřování jakéhokoliv člověka. To s čím pracuji a z čeho tady poskytuji lidem výtahy (protože lidský život se nedá popsat a natož proměnit pěti větami) je popis jeho životních dispozic , které opravdu souvisí s lidským postojem a s vyzařováním jeho aury nízko a nebo vysokofrekvenčním, ale stejně tak i životních cyklů, které do života přinášejí něco víc, něco jiného. S tím, co říkáte Vy, by mělo každé léto a každý podzim vypadat úplně stejně a přesto každý den je jiný , chvíli svítí slunce a střídá se den a noc, chvíli fouká vítr, chvíli prší atd. Ne všechny cykly jsou pravidelné, ale právě o tom je život, aby se člověk se změnami, které život tvoří dokázal srovnat a ne jimi se nechat převálcovat. A aby dokázal také vnímat, že každý čin a každé pronesené slovo má i svůj čas. Protože i sebelepší věc udělaná či pronesená v nepravou chvíli může udělat více škody, než užitku. A tohoto vycítění nelze dosáhnout jen vědomým chtěním. Naopak jak se člověk postupně slaďuje se svými přirozenými dispozicemi, což se děje cestou přijímání svých hluboko uložených strachů, tím větší citlivost k životu člověk získává a tím méně s ním život hází ze strany na stranu a tím méně máme potřebu mu vzdorovat a hledat "vlastní" cestu vycházející z naší mysli a z našich falešných tužeb.
Na závěr už dodám jediné : být sám sebou je o schopnosti sladit se se svými vlastními vyššími dispozicemi. Tyto archetypální dispozice máme každý jednoznačně vepsány do své DNA, jsou to dispozice umožňující nám zvládat život, když tyto dispozice jsou zároveň našimi základními životními výzvami a úkoly. I kdybych tady popsala 30 stránek, nemůže to pro toho, kdo má potřebu hledat důvody, proč něco nejde stačit. A naopak, ten, kdo si to čte s nadhledem a otevřeným srdcem, nemůže podstatu mého sdělení nevidět. :12:
Ať si z toho vezme každý, co uzná za vhodné. Na tom co jsem napsala Kedardovi, nemám co změnit. Snad ještě dodám, že člověk není a nemá být obětí svého osudu ani své karmy a pokud má někdo chuť se tak ani necítit, má možnost s tím smysluplně pracovat. Ale to není věc jednostránkového výkladu, ale je to na cílenou práci, která přesahuje možnosti tohoto fóra. :1:
Tzv. "rány osudu", životní facky, nezdary a nebo nemoci jsou všechno okolnosti, které nám ukazují , že se snažíme jít jiným směrem, než kudy nás vede sám život. Zmatenost, nejistota, pochybnosti, nejrůznější bolesti a nespokojenost jsou typickými projevy této naší pomílené snahy. Přesto ale nejsou právě životní facky, zmíněné před chvílí, něčím, co nás má trestat, ale něco, čím nám život naznačuje, že máme něco v přístupu k němu změnit. Bohužel jsme se naprosto odnaučili tyto indicie vnímat a natož následovat.

Petamare, Vám určité provokování patří. Jeho přínosem a vnitřní podstatou má být dynamická kreativita, která i v druhých uvolňuje tvůrčího ducha zbavuje je omezujících pastí, ve kterých se ocitli. Jde o posouvání ostatních k nové úrovni svobody a projevu, směrem k naplnění smyslu jejich života - pokud se to tak opravdu děje a Vaše provokace je smysluplná... V opačném případě z něj vyzařuje nízká provokativní frekvence, jejíž podtext výše popsaný smysl ztrácí.

Ano, dnešní doba je opravdu plná návodů na rychlá řešení, :11: protože to je přesně to, po čem lidé touží, ale co prostě fungovat ze své podstaty nemůže. I proto tady je tolik lidí, kteří se tváří, že jsou happy, snaží se své pocity přemoci svou pozitivitou, za kterou se skrývají jejich nezpracované strachy. I já sama podle sebe vím, jak je práce sama na sobě dlouhý proces.

Tak asi tak...
06.10.2014 - 12:32 | Filtr
(Panna) mikiduc
Osobně mi tvůj problém připadá jako vyhoření, než stav - být, či nebýt sám sebou :25:
Přijde mi to jako - nebýt v sobě.
06.10.2014 - 12:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Madahi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nechci se s Vámi pouštět do diskuze, ale mluvím o věcech ze svého života, ne co jsem si přečetl v knize. Někdy i touha (láska) dokáže divy. Byl jsem několikrát svědkem, že člověk jen změnou pohledu na daný problém, problém vyřešil. Nemoc, která byla na tolik vážná, se změnila v uzdravení, jen novým postojem. Proč jen čekat pasivně na svůj osud? Proč zavrhovat něco, co přináší prokazatelně úlevu. Ano, někdo pod maskou úsměvu na tváři schovává svůj bol v srdci, proč ne, přeci úsměv každému sluší. :27:Nechci provokovat, jen si stále připomínám slogan: Chcešli něco změnit, udělej to teď. :12:
06.10.2014 - 12:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Četl jste opravdu, co jsem psala a nebo jste tam viděl jenom, co tam vidět chcete?
Neexistuje jediná cesta ke spokojenosti a každý má právo své volby.
06.10.2014 - 13:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na mě to působí tak,že je ti smutno a nic tě netěší,protože máš touhu s někým sdílet to všechno, s čím sis prve vystačil i sám.
Tedy tvořit a být kreativní s někým,předávat si nápady,radovat se z hotového díla...,těšit se na toho člověka,až zase spolu něco,cokoliv.... :1:
Vlastně mě taky víc baví,když děláme třeba jako rodina něco spolu všichni,je to takové přelévání energií...člověk si prostě někdy sám vystačí,ale pak přijde takové to... "Kde jste?Potřebuji vás lidi..." :74:
06.10.2014 - 20:44 | Filtr
(Blíženci) Habakukk
Jsme tím, čím chceme být? Anebo jaké nás chtějí ostatní...Či dokonce nechtějí...
06.10.2014 - 20:59 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » petamar
navlas stejný koncept myšlenky mě napadl jako první věc po přečtení příspěvku od Madahi, dokonce ihned za tím blesklo, že do 2016 se tedy mohu vzdát jakýchkoli snah... a pak tedy ale logicky blesklo, že to jsou přece všechno jen předpoklady a že jde tedy spíše o nabídku řekněme Vesmírku, kterou mohu využít a tedy se na ni připravovat a ne naopak to vzdát. Jeden pohled je, že AŽ v 2016 se to konečně může začít měnit a druhý pohled je, že mám už jen rok a půl na práci na sobě (vzhledem k letům reiki, kineziologie a konstelací, která mám marně za sebou a nezměnilo se toho mnoho)- tak rok a půl je jako když prdne, a tedy mám hodně co začít dělat, abych ono zářné datum využil.
A mám tendenci Madahi spíše věřit, protože v minulých popisech to na mě dělalo dojem, že mi čte z mojí občanky, ač se neznáme.
Stejně nedokážu odteď začít žít už jen se zasněným pohledem, neustálou myšlenkou na 2016 - naopak musím žít co to dá, jinak mě 2016 zastihne jako bezdomovce, ať už je předpověď jakákoli.
To, co radíš, Petamare, zní také hodně uvěřitelně. Ano, moc dobře vím, že bych měl nejvíc ze všeho meditovat. Čili další věc, kterou bych měl... :20: o tom jsem právě původně psal...
Děkuji ti za připomínku - tvůj pohled se v mých očích s Madahi názorem nijak nevylučuje :1:
06.10.2014 - 21:19 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » petamar
No, já si nemyslím, že ona "předpověď" obsahuje info, že teď s tím nic dělat nemám.
Já sice píšu, že mám těžký problém něco učinit, ale to neznamená, že si nejsem vědom, že bych něco dělat měl - naopak :1:
Vždyť taková naděje může člověku přinést přesně to, o čem píšeš ty, totiž po létech strachu takový možná optimističtější pohled, který posléze může začít bourat třeba nakonec i ty strachy.
Tam, kde mi to sebekázeň dovolí, vynasnažím se přistupovat k přítomnosti způsobem, který je možná totožný s tím, který nabízíš a přitom si ponechám onu naději na 2016 :1:
Teď jde o to, abych fakt ale něco dělal :25:
06.10.2014 - 21:30 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » mikiduc
Jako vyhoření mi to nepřijde, protože začnu hořet (!) okamžitě, jakmile se ukáže, že třeba na tu stavbu domečků z mechu nepůjdu sám. Cosi ve mě se prostě furt chce upnout na něco vnějšího. Nějaká má část je zřejmě přesvědčena, že nejsem celý.
Zato formulace "nebýt v sobě" mě oslovuje hodně. Ano, to tam nějakým způsobem určitě je. Možná ne jako skutečnost, jen jako podvědomé přesvědčení. Copak o to, vím toho o sobě opravdu hodně, ale vědět o sobě něco ještě neznamená dokázat s tím něco udělat :1:
06.10.2014 - 21:49 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » bubobubo
Jsi milá. nechtěně bys nahrála na smeč mé schopnosti propadnout sebelítosti. Ano, takhle by se to vysvětlit dalo. Tedy ne že by mi smutno nebylo,jenže smutek je něco na chvíli, je to nálada, v níž lze zůstat, no... řekněme týden? Déle?
Jenže já si sedím doma spokojeně u počítače a zabíjím vlastně čas, zatímco bych měl vynést koberec, nařezat dříví a já nevím co všechno, jenže to jsou takové činnosti, které se odložit dají a tak je odkládám, když na to pomyslím, trpím sice depresí na pozadí, protože jedna má část to neustále monitoruje :1: ale jiná velí spokojeně na to co možná nemyslet, vždyť je víkend... a celkově se momentálně necítím špatně - tedy ani smutně. A náhle se ve dveřích zjeví syn, kterého mám moc rád a v ten moment do mě vjede energie okamžitě dokončit všechny úkoly, které na mě čekají. Smutek (alespoň ten vědomý) tomu tedy nepředcházel. Dávám příklad se synem, protože to on mne na tuto mou vzburcovanou energii upozornil, to on si všiml, že jakmile je se mnou, že mám tendenci chtít stihnout udělat všechno, co jinak odkládám. Ale to by nakonec mohla být ještě naopak podvědomá snaha se vlastně i kontaktu se synem de facto vyhnout... čili dokonce takový antismutek hm a nebo máš pravdu - možná je to jakobych chtěl dokonce v jakémsi smutku třeba zůstat a nedovolím si ten kontakt se synem vlastně prožít naplno...
Hele, tak já nevím, říkal jsem, že ne... rozhodně to ale není smutek, o němž bych věděl. Teď mě napadají věci, které jsou na román - nudný dlouhý román, ne do diskuze.
06.10.2014 - 23:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kedarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milý Kedardo,
to co jsem psal, to jsem reagoval na Madahi. U Tebe nevím jaké máš konkrétní problém, :63: tak je těžké se vyjadřovat ke konkrétnímu problému. Madahi má dar, :44: že je schopna určité věci svým vnitřním zrakem vidět. Víš, proč většina předpovědí nevyjde? Protože daná předpověď je jedna z mnoha možností, to je ta, když zůstaneš na místě a v klidu čekat. :3: Víš proč není dobré chodit ke kartářce, jasnovidce, apod.? (je to můj názor) Protože, chtě-nechtě ti je vložen do hlavy program a ty na něj reaguješ, hmm, ať je to jak je r. 2016 je záruka, že to vyjde. :75: Vím, jak někteří lidé reagují na tyto předpovědi, někdy to udělá víc problému než užitku. Mám dceru, která se také tomu věnuje… :1:
Jsme plně zodpovědní za svůj život a je velice důležité, snad nejdůležitější, neuvažovat o problémech, tím posiluji realitu „informačního pole“. Náš svět je složen z myšlenek a my v něm můžeme úplně všechno. To nám nikdo neřekl. :44:
„Přes všechny pochyby Život je krásný. Jsi napojen a Svět je tvá továrna na sny.“ (Tomáš Klus) :27: :29:
06.10.2014 - 23:38 | Filtr
(Rak) seven » kedarda
Člověk asi musí občas umět vypnout mozek i uvažování a jednat trochu jako stroj. Spousta lidí se asi obecně rádo utápí v lítosti a negativních věcech (zvláště když okolnosti napomáhají). Mávat křídly a letět nahoru vyžaduje hodně úsilí, padat dolů jak kámen vlastně nevyžaduje vůbec nic. Někdy mně to lehce ve formě jisté beznaděje :23: postihuje taky :4: a v takovou chvíli je nejlepší nad ničím nemeditovat jít vynést ten koberec, řezat dříví, aby se ten "temný čas" alespoň nějak smysluplně využil :3:
06.10.2014 - 23:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kedarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemohu si pomoci, ale musím to dát :75:, protože Tomáš Klus je skvělej! :15:

...Věř však ty, synu člověka,
žes nedílná součást příběhu.
Ty jsi já, jako já Tebou jsem,
společná je nám planeta Zem.

Ničeho nelituj, život co máš je Tvůj,
žij a měj rád co je.
Nechť Srdce se rozbijí
Láskou, tak přijmi jí.
Cítíš, jak jsi napojen, jak jsi napojen,
přes všechny pochyby, život je krásný.
Jsi napojen a Svět je Tvá továrna na sny. :18:
06.10.2014 - 23:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kedarda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono v tom co jsem napsala nebyl tolik podstatný ten smutek,protože ve skutečnosti nemůžu vědět jak se cítíš,to víš jen ty.Jen to tak na mě dýchlo smutkem,nebo možná spíš jakýmsi zklamáním, že bys to asi chtěl jinak, ale vlastně na druhou stranu tě vlastně nic nenutí a tak se v tom plácáš. :3:
Právě to nadšení, jít udělat něco se synem, mi přišlo podstatné. A zbytek už jsem napsala v předešlém příspěvku.
A s tím, že se snažíš udělat všechno jakmile je s tebou, to třeba není snaha se mu podvědomě vyhnout, ale snaha ukázat mu, že má šikovného tátu. :1:
Manžel to tak dělá léta se synem z prvního manželství.Když k nám přijede, tak pracuje ještě víc, než běžně.Možná ho i uklidňuje to, že se s ním vidí, má z toho dobrý pocit, že je s ním a tak naskočí energie.Ale teď si udělali takový rituál, jelikož synek už je téměř dospělý muž, že si spolu vždycky někam vyšlápnou, na pořádnou tůru, dají si do těla a proberou cestou všechny svoje radosti i chmury.Tedy našli způsob, jak jim spolu může být hezky.Nebylo to tak vždycky, hledali se dlouho. :1:
Ale to jsem asi dost odbočila, ale tvá situace mi to nějak hodila do hlavy a tak je to tu. :1:
07.10.2014 - 08:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ne, není to tak Petamare, já vidím přesně i Vaši energetickou mapu i mapu Kedardy a umím v ní číst a to není až tak jednoduché, člověk musí číst i mezi řádky. To, co píšu je přesně, co máte zapsané ve své DNA a že to nevíte nebo netušíte, za to já nemohu. Neodhaduji nic, čtu přesně Vaše nastavení a vidím daleko víc. Takže vše, co jsem napsala je pravdivé. Že tomu Petamare nerozumíte nebo nevěříte, to je věc jiná, s tím já nic neudělám. To, že se ještě napojím na lidi jinak je věc druhá, ale základ je pevně daný.
To, co jsem řekla o roku 2016 je přesné a i kdyby Kedarda chtěl, tak jeho energie budou takové jaké jsem psala.
Já nejsem ani kartářka ani jasnovidka, jen člověk, který ví kam se podívat a umí v tom číst.
Nic víc, nic méně.
07.10.2014 - 17:39 | Filtr
(Rak) seven » Madahi
Vždycky když se střetávají názory tímto způsobem, kladu si otázku toho do jaké míry je člověk schopen v dlouhodobém horizontu prostřednictvím svého myšlení ovlivńovat tuto svoji "energetickou mapu". :25: Nepopírám fakt, že podmínkou je skutečné poznání toho kdo skutečně jsem a jak mám se sebou zacházet, přičemž toto poznání je pouze začátkem procesu na jehož konci může být cesta životem, kterou budu mít pevně v ruce (včetně uskutečňování svých přání). Ačkoliv myslím , že Tvému výkladu vcelku rozumím,nejsem úplně příznivcem formulací typu " pevný základ" (nebavíme-li se o okamžitém stavu), protože smyslem života by měla asi být neustálá změna a to i v těch nejhlubších kořenech které jsou nám od narození dány. Tohle však záleží jen a jen na nás a našem myšlení :44:, což byl nejspíš úhel pohledu, který nastiňuje Petamar. :1:
07.10.2014 - 21:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » seven
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten, kdo stojí o mou pomoc či pohled, mně uslyší a vycítí, že to není odhadování, i bez nezbytného chápání a vysvětlování, protože moje výklady nejsou věštby - i když to tak někdy může vypadat. Já už jsem tady toho napsala tolik, že i ten, kdo něčemu neporozuměl, si může najít desítky mých příspěvků, a názor si musí udělat sám. Pokud si někdo není jistý, jestli to je ze srdce anebo jestli je to pravda, tak mu ani popsaná kniha nebude stačit.
Asi víte, že DNA, stejně tak, jako každá buňka, není naprogramovaná jednou pro vždy, ale v určitém smyslu ji lze z vnějšku "posunout" - přeprogramovat. V momentě narození získaná kombinace konkrétních dispozic nemá jediný možný projev, ale rozdílnost těchto projevů je reprezentovaná frekvencí lidského postoje. Bylo by to na dlouho a mluvím o tom nejspíš zbytečně. Ale ten "pevný základ" existuje, stejně tak, jako možnost měnit charakter (vyzařovanou frekvenci) jeho projevu. Mimochodem, berte to klidně jako mé troufalé tvrzení, neznám jiný způsob, kterým by se člověk mohl poznat a pochopit, i když kvůli tomu to vlastně neexistuje. Pravý smysl na to teprve navazuje - aby se člověk mohl se svým nastavením sladit a naplnit i smysl své existence, který mimochodem, netkví vůbec v tom, co kdo z nás "vykoná".
Tak asi tak... :1:
08.10.2014 - 09:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak trochu se zapomíná na svobodnou vůli duše. Víte, pokud přijmeme že jsme fyzičtí, ale pouze ve smyslu, že tělesnost je jenom naší malou částí a jsme přesvědčeni, že většina toho, čím jsme, je duchovní povahy a nepodřizuje se diktátu osudu. :27: :1:
08.10.2014 - 19:01 | Filtr
(Ryby) Roseanne » petamar
:1:
08.10.2014 - 20:33 | Filtr
(Rak) seven » Madahi
Zcela nepochybně :1:

Porozumnění či neporozumnění ze strany jednotlivce je dané spoustou věcí a těžko ho nějak odsuzovat. K vyjasńování názorů ostatně slouží většinou všechny a někdy i nekonečné diskuze :2:. A každý si z nich odnese pouze to, na co je v danou chvíli připraven. Je to dobře nebo špatně? :3:

Nicméně moje hlavní vsuvka byla pouze o jisté proměnlivosti života, kdy predispozice dané zrozením tvoří sice "pevný základ" ( i když bych raději možná slyšel třeba výraz "pevný výchozí bod" :1: ), který je sice rozhodně velmi silný (resp. dominantní) a v různých variacích jednotlivce determinující, ale nikoliv omezující. Za předpokladu, že se člověk dokáže se svým nastavením sladit a porozumnět mu, pak nebrání nic tomu aby kráčel od tohoto "základu" směrem který si sám svobodnou vůlí zvolí ať je jakýkoliv. To, že může být na této cestě životem v jistých obdobích popostrčen nebo přibržděn je už jen součástí hry. K tomu dodám , že jisté "rozdíly" v našem názoru (jsou-li) budou pouze dané jenom rozdílností jazyka , který používáme :1:

Jinak tato zjednodušená úvaha se pochopitelně netýká té skupiny jednotlivců, kteří neví (a neřeší) co jsou a kam jdou, přestože jsou přesvědčeni o pravém opaku včetně víry v účinnost jednoduchých a rychlých řešení třeba ve formě kurzů pozitivního myšlení. :46: :1:
08.10.2014 - 22:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejčastější příčinou konfliktů je rozdílnost názorů.
Dám takový příklad, nazývaný „Teorie černobílého koně“.
Představte si, že existuje kůň, z jedné strany natřený na bílo a z druhé strany na černo. Na každé straně stojí člověk. Jeden tvrdí „ten kůň je bílý, tan druhý tvrdí, ten kůň je černý, bílý - černý, bílý – černý…“
Nikoho nenapadne se podívat očima toho druhého, obejít toho koně, jak to vypadá na druhé straně. Takto vznikají konflikty doma, na pracovišti,…Základ všeho je, že lidé mohu mít různé názory. Pokud jeden prohlásí „Když vidíš, že je ten kůň černý, tak jsi úplně hloupý!“ To, je cesta :21:,někdy to bohužel pokračuje dál odkud není návratu. :9:

:62: :1: :75:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
13.10.2014 - 02:15 | Filtr
(Býk) ave » Madahi
Ahoj Madahi.
Obdivuji rozsah Tvého Daru v podstatě s tím co píšeš nelze nesouhlasit.Ale na tuto větu mám trošku jiný názor.Možná je to jen nedorozumění "z hlediska vyššího principu" :4:

" - aby se člověk mohl se svým nastavením sladit a naplnit i smysl své existence, který mimochodem, netkví vůbec v tom, co kdo z nás "vykoná".

Tedy podle mých informací smysl naší existence sice netkví v tom co kdo z nás vykoná,ale celá naše existence by mohla zaniknout,pokud by naše činy byly po mnoho životů naplněny bezcitností.
Naše existence na Zemi se v podstatě mění podle úkolů,které si naše duše vybraly.Jednou jsme horší,jindy lepší,což může patřit k těmto úkolům,je to jako hra ,jedna duše na této cestě je pomáhá druhým splnit,jde o mnohem početnější propojení duší,ne jen o tu naši .Je to koloběh životů a je jedno,jestli jsme v některém z nich hodní,nebo ne.Protože to může patřit k tomu co máme projít,co procítit,co poznat.Ovšem mezi tím nebýt hodný a být bezcitný je velký rozdíl a být bezcitný nepatří k úkolu duše.Na Zemi procházíme mezi "dvěma břehy" dobrem a zlem.Když se naše duše vydají na cestu,jdou mezi těmito" břehy" a rozhodují se žít svůj život.Protože máme svobodnou vůli, může nám to rozhodování chvíli trvat :1:,a můžeme udělat i mnoho chyb,což nevadí ,tím se učíme .
Myslím,že,ale pouze z hlediska těchto "břehů" nezáleží jakou stranu si vybereme,zda dobro,nebo zlo,protože tyto "břehy" tu budou navždy.Vždy zůstanou vyrovnány.Země je tedy naší školou v lidských životech. Proto je naše existence na ní pro nás důležitá..
V Energii vesmíru je zaručena rovnováha řádu.Vztah mezi dobrem a zlem ve Vesmíru také nemůže být námi narušen.Ničím nemůžeme narušit řád a rovnováhu Univerza.Ani kdyby na celé Zemi bylo dobro,ani kdyby jsme svými zásahy zla Zemi i svůj lidský život zničili.
Proto to může vypadat tak,že smysl naší existence netkví v tom co vykonáme.Protože však své
duše můžeme ztratit v energetických polích chladu vlastní bezcitností velmi na našich činech záleží. Proto také máme emoce,které jsou pro nás důležité.Je pravda,že je těžké posuzovat činy které vykonáme ,některé spadají do úkolů našich duší .Proto je důležité vnímat je srdcem,které nám dokáže ukázat cestu soucítění.A právě soucítění může vyčistit i těžké karmické vazby a našim duším pomůže najít směr ke smyslu naší existence.Takže myslím,že na našich činech záleží :62: :74:
13.10.2014 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ave
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá Ave,
tady není moc co vysvětlovat, protože to, co jsem tím myslela, vyjadřuje vlastně i celý Tvůj příspěvek. Celé toto téma tkví právě v (po)citech, o kterých hodně píšeš. Celá podstata je v tom, že není ani tak důležité "CO" uděláš, protože ta podstata je skrytá v pozadí: "JAK" to něco uděláš. Protože když budeš cokoli dělat na základě vyšších principů, na základě dobra a lásky, tak VŠECHNO, co uděláš bude tímto smyslem prodchnuté i bez toho, abys o tom musela sama detailně přemýšlet nebo aby o tom museli přemýšlet ti, kterých se to něco, ať jde o cokoli, dotkne.

Pokud to vezmu z druhé strany, i snaha o "dobrý skutek" může vyzní naplano, pokud za touto snahou "vysílajícího" není čisté a laskavé pozadí anebo pokud na to ten "přijímající" není sám připraven či naladěn. A nemusí jít zdaleka vždy o úmysl nebo záměr, protože "stínové" frekvence svým způsobem ovládají celé lidstvo a de facto každý z nás je více nebo méně nějakou tou nízkou osobní anebo i kolektivní - společně vyzařovanou - frekvencí stahován a ovládán, takže to není nic, co si máme vyčítat nebo čeho se máme chtít zbavit. Je to něco, co máme chtít pochopit, zpracovat a přeladit na vyšší frekvenci, protože přesně v tom je skryta podstata našeho ať už osobního nebo kolektivního posunu, díky kterému se z nás bude do světa uvolňovat to lepší.

Člověk se až nezdravě a přehnaně spoléhá na svou logiku a (levé) myšlení a pokud trochu ubere, dá do svého postoje trochu volnosti a nadhledu (pravého mozku a fyzické intuice), život může být lehčí, jednodušší, přirozenější a spokojenější.

Na základě uvědomění si toho celého je možná patrné, že jde o výsledek našeho postoje, našeho vědomí, naší frekvence, kterou vyzařujeme a že ve skutečnosti nemusí být tím klíčovým závěr naší mysli a naše vědomé rozhodnutí ohledně toho, co a jak vykonáme. Protože to je kvalitativně předurčeno tím, co z nás a našich činů vyzařuje - tedy svým způsobem ať je tím něčím cokoli.

Pokud jde o téma "bytí sám sebou" anebo "svobodné vůle", jen málokdo si dokáže uvědomit, co to skutečně znamená a jak se k tomu lze dostat, ale také jak relativní třeba slovo "svoboda" nebo "svobodná vůle" je. Každý dostáváme do života archetypální výbavu k tomu, abychom svůj životní úkol a karmickou zátěž dokázali zvládnout. Můžeme se rozhodnout, jestli to budeme respektovat anebo jestli budeme dělat, že my nemusíme nic a třeba to i zaštiťovat svou svobodnou vůlí...

Pokud jde o rovnováhu ve vesmíru, tak já ji nevnímám jako dosaženou. Naopak, celý vesmír se stále ještě vyvíjí právě ve smyslu od nerovnováhy (od Velkého třesku) ke kýžené rovnováze, ke které je "tažen" a my - lidstvo, jako jeho součást, s ním. Dosažení rovnováhy je vlastně podstatou a hybnou silou naší evoluce. A máš pravdu, že každý se učíme a že každý máme tu svou životní cestu k tomu, abychom se to pro nás správné opravdu dokázali naučit a respektovat. A cesta k tomu vede vždycky (vědomě anebo nevědomě) ke sladění se se svými osobními dispozicemi, abychom to, co v sobě máme, dokázali jako naplnění svého vyššího smyslu života také vyzařovat.

Sice by se o tom dalo mluvit dlouho, ale nemyslím si, že by to tady plnilo svou roli. :12: :29: :68:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-57
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »