Saturn v 5.domě


05.09.2014 - 14:50
(Váhy) sunrise
Saturn v 5.domě
Máte nějaké poznatky,zkušenosti? Jde víc o lásky nebo o děti a jak se to pozná? :3:

Řazení:
05.09.2014 - 17:16 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
pokud to myslíš tak, jestli se problémy způsobený saturnem v pětce manifestujou spíš v jedný nebo druhý oblasti, tak jde o obojí. lásky a vlastní rodina jsou inherentní význam 5. domu. ale samozřejmě v horoskopu můžou existovat konstelace, který ještě víc zproblematizujou jednu nebo druhou oblast. v oblasti vztahů např. venuše( a analogicky desc) ve vazbě na saturn, stelium osobních planet v saturnských znameních (kozoroh, vodnář),... co se týče dětí, viz např. http://www.zverokruh.sk/astrolexiko… (a v případě, že se jedná o ženu, tam ještě může hrát roli poškozená luna (např. plutonem) nebo disharmonické vazby mezi lunou a venuší, taky osobní, zejm. ženské, planety ve štíru.
moje osobní zkušenosti se saturnem v pětce jsou takový, že v pohodě :D
05.09.2014 - 17:39 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Zdravím, tak moje skúsenosti sú také, že ľudia so Saturnom v 5. dome berú záležitosti detí dosť vážne, zodpovedne, čo môže vyústiť aj do toho, že deti mať nechcú, ale niekedy je to aj o tom že deti mať nemôžu, alebo až po prekonaní prekážok. Keď už majú deti, môže sa prejaviť aj prísnosť vo vzťahu k deťom. Saturn v 5. dome môže byť aj predpoklad pre učiteľskú profesiu. Ďalej títo ľudia zvyknú mať záľuby, ktoré si vyžadujú hĺbky, disciplínu, sústredenie, alebo berú záľuby ako povinnosť. Napríklad Saturn v Panne v 5. dome a skladanie modelov, čo si vyžaduje pevné nervy a cit pre detail a veľa času. Čo sa týka lások, tak sa môže prejaviť konzervatívnejší postoj k láske.
Ale všetko čo som napísal by sa nemalo vykladať bez skúmania celého horoskopu, či už aspektov na ten Saturn, znamenie, a celý horoskop, lebo len z celku je možné usudzovať presnejšie.
07.09.2014 - 13:03 | Filtr
(Váhy) sunrise
Zajímavý obě reakce,díky,dost to odpovídá. :3: Zkuste,když se vám bude chtít,mrknout na celý horoskop( z pohledu 5.domu)a je to muž. 3.11.75 15h v Praze
07.09.2014 - 14:17 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » sunrise
Tak vyzerá to, že ide o dosť citového, tajného,(veľa vody) vnímavého, až zasneného (ASC Ryby) človeka, romantika (silný 7. dome, Venuša na DSC). Ale má tam aj dynamickú, činorodú zložku ( napr. Jupiter Baran 1. dom). Vlastne ten 5. dom spadá do znamenia Raka, takže v prvom rade by sa tam mal prejaviť princíp Raka, voči deťom, teda vnímavosť, starostlivosť, ale potom to pokračuje do Saturna v Levovi, Saturn v Levovi vyžaruje prísnosť, autoritu, takže to by sa mohlo prejaviť neskôr, aj neskôr v živote a tam je potom Saturn kvadratúra Urán, čo je téma, obmedzenie vo vzťahu k deťom verzus sloboda v partnerstve.
08.09.2014 - 01:17 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » sunrise
tak celkově... jednak tam je dominantou to stelium v 7. domě, 5 nebo 6 planet (čas narození hádám není přesný) už je víc než dost – tj. v každém případě to bude člověk silně ovlivněný/ovlivnitelný názorem lidí kolem sebe, primárně partnera. každopádně ale potřebuje „ty druhé“ jako zrcadlo k nalezení vlastní identity (problémy s identitou ještě podporuje asc v rybách a převaha planet na západě), možná si bude hledat v nějakém smyslu dominantní (rázné, rozhodné...) partnerky. osobní vztahy u něj vždycky budou hrát klíčovou roli. venuše tam je v poměrně těsný konjunkci s desc, o čemž se říká, že je konstelace, která značí jednu osudovou lásku na celý život (jeden takovej případ znám, ale tam je ta venuše + další 4 planety v kozorohu, takže žádný definitivní soudy...). no každopádně venuše je v panně, čili ve znamení svého pádu (to docela podporuje ten saturn v pětce) – člověk může mít problémy s navazováním vážných vztahů, protože na sebe nechce brát závazky, je vybíravý (přílišné analyzování citů, „vybíravost“ – hledá neexistující ideál). další věc, která by tam mohla komplikovat vztahy, je slunce v konjunkci s uranem ve štíru (ve štíru je uran v povýšení, takže silnější než slunce) – to vždycky člověku dá silnou touhu po nezávislosti, často taky značí, že nadosobní cíle (profesní, duchovní,...) budou pro člověka důležitější než soukromý život. to hodně podporuje vládce horoskopu (beru za vládce ryb jupiter i neptun) v ohnivých domech a znameních - nemá ten člověk práci nebo koníčky, které vyžadují hodně cestování? ale vzhledem k tomu, že to celkem popírá to, co bylo řečeno výše (silná sedmička apod.), bude ten člověk asi zažívat konstantní rozpor mezi těmahle oblastma...
no a teda k tý pětce... vládce 5. d. (tady měsíc) je ve štíru v pádu, ale zároveň v konjunkci se sluncem, tzn. že záležitosti 5. domu budou mít přímý vliv na dotyčného mužskou (otcovskou, autoritativní) identitu. tady je ta pětka zablokovaná ze všech stran – saturn je v exilu v 5. domě i ve lvu. vzhledem k tomu, že saturn je transpersonální planeta, je možné, že svoje tvůrčí sebevyjádření (5. dům) bude dotyčný nacházet spíš v nadosobní oblasti (umělecká díla, myšlenky, činnost pro nějaký kolektiv nebo „dobrou myšlenku“.... dovedu si představit, že člověk s touhle konstelací by se uplatnil třeba jako autor nebo ilustrátor knížek pro děti, učitel, dětský psycholog...) a vlastně navíc je v kvadratuře na slunce na dramatické ose štír-lev, takže už od mládí tam asi bude nějakým způsobem přítomný konflikt mezi rolí sebe coby muže a coby otce/autority.. a je na něm, na jakou stranu se přikloní. (s tím, že vždycky tam primárně je třeba počítat s tou ovlivnitelností partnerem a lidmi, ke kterým má blízko).
10.09.2014 - 11:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
To velké množství vody a planety v 7. domě s hrotem v Panně podle mě svědčí o tom, že bude chtít a potřebovat od partnerky stabilizovat. Ještěže ten Saturn v 5. domě je aspoň už ve Lvu a ne v Raku, pak by podle mě byla pravděpodobná klidně i sterilita. Luna ve Štíru (navíc vládce 5. domu) zřezaná Saturnem a Uranem na hrotu 8. domu svědčí o něčem podobném, může věci spojené s plozením vnímat velmi silně a osudově a odmítat je. Může to pocházet i od toho jak byla vnímaná matka.
11.09.2014 - 15:17 | Filtr
(Váhy) sunrise
Musím říct,že jste vážně,ale jako fakt dobří :30: Velmi vystihující.Děkuju,pomáháte mi...Ta úžasně stabilizující partnerka jsem já :4: No mrkněte,chcete-li,s tím 5.domem jsme na Štíru oba,jen to vnímáme každý jinak...(už jsem lehce deformovaná,když napíšu velké Š,jak koukám :3: ) 4.10.71 Brandýs n.L. 2.45


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »