Neaspektovaná Venuše


15.08.2014 - 10:28
(Štír) malachite
Neaspektovaná Venuše
Ahoj, mohl by mi někdo zkušenější poradit, co mohu vydedukovat z neaspektované Venuše (v 6. domě ve Vahách)? Mockrát děkuji za pomoc:)

Stránka: 1 2
Řazení:
15.08.2014 - 15:57 | Filtr
(Kozoroh) Sky
Možno... v živote tohto človeka nedostali priestor vrodené umelecké vlohy, estetické cítenie. Sú tam, ale akokeby existovali samé osebe, nemajú sa ako rozvinúť... Všetku energiu spotrebuje darebák mars :1: tam oproti, ktorý sa ani neunúval vytvoriť s Venušou poriadnu opozíciu, interakciu. :1: namiesto toho sa vybíja vo svojich zložitých kvadrátoch s inými, tiež nie práve jednoduchými planétami.
Potlačená ženská stránka osobnosti? Samozrejme, pre to, aký to má dopad, je dôležité, či ide o horoskop muža alebo ženy.
15.08.2014 - 20:50 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Zaujímavé je, že Venuša je vo Váhach doma, takže je silná, ale je naozaj osamelá, lebo tam nie je ani vládcovstvo nad inou planétou. To že tam nie je aspekt v podstate znamená, že nie je vo vzťahu k ostatným schopnostiam, teda tá schopnosť je akoby sama o sebe, teda to estetické cítienie napríklad, ako už bolo spomenuté, ale uplatniť by sa mohlo práve v práci každodennej, v povinnostiach. Dajme tomu, estetické pracovné prostredie, snaha o harmonické vzťahy na pracovisku, láska k práci, láska na pracovisku, ale to by mohlo byť akoby nie vo vzťahu k ostatným veciam, prípadne by to mohlo znamenať náchylnosť na choroby Váh a Venuše, sympatia k veciam týkajúcich sa zdravia. Na druhej strane môže poskytnúť táto pozícia väčšiu nezávislosť tejto planéte, teda Venuši, pretože, nie je modifikovaná inými planétami, takže ak ide o lásku, tak je to v podstate čistá romantika, pretože Venuša vo Váhach je doma, a Váhy aj Venuša sú napríklad aj o láske, romantike. Každopádne, ide aj o to, nakoľko je čas presný, lebo Venuša je na hrote 6.domu, takže časový posun, alebo presťahovanie sa človeka, by mohol Venušu posunúť do inej oblasti.
15.08.2014 - 21:47 | Filtr
(Lev) heslo » Sky
....určitě je to tak je sama ale má šanci se náhle předvést při tranzitech ostatních planet. :27:
15.08.2014 - 21:53 | Filtr
(Rak) Loen
No, než že bych taky neměla neaspektovanou venuši (když nepočítám jako aspekt cca 3°od MC)

Ta planeta může mít dvě polohy, může btý vnímána jako že je ze hry... ale taky je v ní neskutečný ryzí potenciál... není ničím jiným ovlivněna... může se projevit bez omezení (ve všech svých aspektech)

Proto i dům, kde se ta planeta nachází je hřištěm těchto kontrastů... které se tak nějak střídají

Neaspektovaná planeta ohlašuje, že něco zvláštního nebo mimořádného se bude dít, pokud jde o významy domu, ve kterém se planeta nachází... (Jean-Baptiste Morin de Villefranche)

Neaspektovaná Venuše ukazuje střídavě výbuchy emocí a to jak materiální a smyslné touhy. Šarm a laskavost Venuše jsou stále silné, ale vzhledem k jejim nekontrolovaným vlastnostem, určité míře lhostejnosti nebo pasivity někdy brání osobě mít aktivní život a mít ho ve svých rukou.

Osoba se může zdát příliš "klidná". V dlouhodobém horizontu tyto sentimentální výkyvy, nebo tato náchylnost k zabezpečení hmotných tužeb, může také vést k určitému stupni introverze a osoba, skončí s nedůvěrou v sebe stejně jako ve své touhy a pocity, které ho bezhlavě zavedly příliš daleko příliš rychle. (toť výtažek z astrotheme - krásné si to připomenout... zrovna když zase přišel cyklický spodek mé deprese z toho jak nemám život ve svých rukou a jak se nemůžu hnout... :15: :15: atd... )
15.08.2014 - 22:13 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Martin_B_D
Ano, súhlasím s tebou. Dúfajme, že ide naozaj o šiesty dom, piaty mi príde v tomto kontexte problematickejší :) Dôležitý je rozvoj estetickej stránky, harmónie a emócií v pracovnej oblasti. Rozvoj ženskej stránky. Venuša je posilnená, ale musí tú silu v sebe sama nájsť. Niekedy ťažká úloha.
15.08.2014 - 22:18 | Filtr
(Kozoroh) Sky » heslo
Áno... Otázka je, čo s ňou tie tranzity urobia, ked tam stojí "sám vojak v poli", nemá sa o čo oprieť, iba sama o seba. Držme jej teda palce. :1:
15.08.2014 - 22:27 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Loen
Ja mám pre zmenu Venušu aspektovanú viacnásobne a dosť protichodne... Adcendent vo Váhach to iba posilnuje. Možno by niekedy dobre padol väčší kľud :1:
15.08.2014 - 22:45 | Filtr
(Rak) Loen » Sky
No on to je jen zdánlivý vnější klid... myslím si, že je to tak napěchované tou surovou energií... že se to až nemůže hnout :61: a neví co s tím... a raději si to dá maňánu :46: a uvnitř to bublá
16.08.2014 - 00:04 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Loen
Milá Loen, tvoja Venuša sa môže cítiť osamelá a bublajúca vzhľadom na kvadrát s dračími uzlami, čo znamená určité nepochopenie vonkajšieho okolia voči tvojej výraznej a osobitej osobnosti. Ty máš ale všetky predpoklady preto, aby si si išla sama svojou cestou, ach ten 12.dom, pochybnosti sú prirodzené, len sa z toho nezblázniť :1:. Postavenie tvojej Venuše na MC hvorí za všetko, veľký potenciál presadiť sa, tvoje básne, obrázky a vynikajúci umelecký vkus hovoriaza všetko. :1: Držím palce.
16.08.2014 - 00:18 | Filtr
(Rak) Loen » Sky
koukám že venuše v t-kvadrátu na uzly uklazuje překážky, které musíme na cestě překonat... u venuše je to pohodlnost...
16.08.2014 - 02:43 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Loen
:1: hovor mi o tom niečo ešte ... ta venuša je potvora leniva poživačna :4: tvoja s tym uspešne bojuje, zda sa
16.08.2014 - 11:57 | Filtr
(Rak) Loen » Sky
úspěšně? :61: No úsěpšné bojování s leností vypadá jinak :4:
16.08.2014 - 16:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Venuše ve Váhách je silná, ale v denním horoskopu, ty jsi noční horoskop, proto je její domicil v noci v Býkovi. :3:
Ve Váhách bude brát něco ze Saturna, kde je povýšený.
Úcta k tradici a vkus.
Ale tohle jsou spíše kritéria nějaké "síly".
Venuše má partile trigon na Bod Štěstí, takže úplně bez aspektu není, i kdyby nebyl na stejném stupni, což může být dáno časem narození, ten trigon tam bude.
Je to příznivý aspekt, který přeje všemu, co přináší nějakou potěchu (Venuše).
PF v desítce - kariéra, plus Rigel na ASC.
Pozice v 6. domě - práce baví a naplňuje, dělá se pro potěchu. Tím, že je v 6. domě, kterému vládne (Váhy), je třeba ji brát jako prvek, který ovlivní vztahy na pracovišti, nebo Tvůj vztah ke zdraví, hygieně, dietě.
Můžeš lpět na čistotě.
Máš mnoho planet v 6. domě, analogicky Panna, proto to lpění a důslednost.
Štír spíše zabarvuje reprodukci a Váhy ledviny + opo Jupík z 12 v Blíženci (imunitu a třeba něco kolem zažívání Pluton/Merkur, toho je více).
Venuše může zachránit situaci tím, že pokud je o zdraví staráno, pak je dobré, pokud není, následky jsou trvalé.
My zde hodnotíme aspekty s nějakým orbisem, ale v systému přes celá znamení, má aspekty na Saturn, Mars Jupiter, Venuše Lunu nevidí (kvinkunx) a na Štíra není aspekt.
Osobně bych pracoval hodně s Lunou v Rybách v 11. domě (dle Ptolemaia nej dům, protože jde k MC a je na něho sextil).
Literatury je "vela". :4:

16.08.2014 - 19:24 | Filtr
(Panna) Saon
Nemám žádné zkušenosti s neaspektovanou Venuší,ale vnímám to tak že Venuše jako symbol ženství vnímáme v dětství spolu s Lunou skrze matku.Skrze matku získáváme prostřednictvím zpětné vazby prvotní zkušenost s tím co symbolizuje Venuše v našem horoskopu.Zpětnou vazbou skrze matku získáváme zkušenost/Venuše/: proč nás může mít ráda,čím se ji zalíbíme,čím si získáme její lásku a náklonost,jáké hodnoty máme vyznávat abychom byli přijati,později aby si nás vážila.Ale v případě neaspektované Venuše tam ta zkušenost s matkou,nebo zpětná vazba skrze matku chybí.Člověk s neaspektovanou Venuší nemá možnost se podívat v dětství na svoji Venuši do zrcadla a tím zrcadlem by měla být matka.Neaspektované planety díky tomu že nejsou ovlivněné jinýma planetama představují velkou energii díky které se v životě můžeme prosadit,například v povolání u Venuše v umění.
18.08.2014 - 13:27 | Filtr
(Štír) malachite
Všem moc moc děkuju:)) Čas narození jsem zjišťovala přímo v nemocnici, ale těžko říct, nakolik se těm uvedeným minutám dá věřit.. na to, abych si čas potvrdila/doladila skrze události z minulosti, jsem zatím ještě v astro mateřské školce :3:, ale třeba jednou..

Pokud vezmu v potaz to, co píše Loen:"Neaspektovaná planeta ohlašuje, že něco zvláštního nebo mimořádného se bude dít, pokud jde o významy domu, ve kterém se planeta nachází" a k takhle zdůrazněnému domu přidám ještě další tři planety (+tu neaspektovanou Venuši).. říkám si, že šestý dům bude asi tím nejzásadnějším, že? Dá se to takhle říct?

Jinak souhlasím s potlačenou ženskostí, respektive zesíleným mužským elementem a veliký souhlas s důsledností a perfekcionismem. To je boj:) Také ještě velká nezávislost..

Ještě co se týče těch čtyř kvadratur na Mars - ty si mám vykládat obecně jak?

Máte tip na nějakou "must-read" literaturu?:))

Mockrát děkuju, ještě jednou :1:
18.08.2014 - 20:08 | Filtr
(Kozoroh) Sky » malachite
Problematickú ženskú stránku ešte zvýrazňuje opozícia luna - čierna luna. Čierna luna v piatom dome ukazuje hlavne na otázku sexuality, detí. Cez rozvoj tejto lunárnej línie možno vedie cesta, cez prebudenie ženskej intuície, podprahových schopností, tvorivosti.

Mnohonásobné kvadráty na mars prinášajú veľa konfliktov v medziľudských vzťahoch, priateľských aj partnerských. Výbušnosť, agresívne riešenie sporov, možno niekedy až deštruktívnym spôsobom. Tvrdosť voči ľuďom. Tiež zahmlievanie, nejasnosti, tajnosti...
Cheiron v rakovi v druhom dome je, podľa mňa, kľúčom k nájdeniu umiernenosti... odhodiť pancier, nájsť v sebe vnútorné sebavedomie a silu. Na zraňujúce jednanie nereagovať agresívne, ale vyrovnane, s vedomím vlastnej hodnoty.
18.08.2014 - 20:30 | Filtr
(Rak) Loen » Saon
No já se teda odmítám ztotožňovat s potlačenou ženskou stránkou :61: i když těžko říct jak působím navenek...

venuši sem s matkou nikdy neztotožňovala... a teď mi vrtá hlavou :49:

ona ta venuše je taky krom vnímání a hodnocení krásna (jak fyzického tak mentálního) hodně o (sebe)hodnocení a vůbec sebehodnotou... s tím sem měla vždycky problém... (měla sem hodně velekj problém s tělesností jako takovou...) a třeba estetické nároky mé matky byly vždycky docela velké... (navíc mi matka tu venuši drtí v kvadrátech svou opozicí Uran + Pluto - Luna+ Saturn a Svou venuši v panně má na mám asc)

18.08.2014 - 20:49 | Filtr
(Rak) Loen » malachite
No pravda, že ta lilitha v panně v 5. domě je asi docela síla ... ve spojení s tou lunou vzniká i tak tochu nechuť dospět...

lilitha reprezentuje nenaplněné touhy v oblasti kde se nachází (5. dům... vlastní tlak na vyjimečnost, kreativitu a tvůrčí procesy... ale člověk kolikrát jednak vlastním strachem z nedokonalosti, z nedostatku talenu atd.. tyto vlohy umrtví... obrovská kontrola a sebekritika...)

i 2. dům souvisí se sexualitou, sebehodnotou a ten chiron reprezentuje zranění ...
18.08.2014 - 21:09 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Sky
a ešte : svoju hodnotu si nebudovať na materiálnej báze (2.dom), ale na rozvoji duševnej a duchovnej stránky
18.08.2014 - 22:40 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Loen
Venuša je jednoducho ženský pól. Tiež by ma nenapsdlo za ňou hľadať matku.Matka je Luna. Ale je pravda, že dohromady všetky tri - Venuša ako ženský princíp a estetika, Luna ako žena matka a manželka, Čierna Luna ako jej protipól všakovako interpretovaný - vytvárajú komplexnú ženskú stránku osobnosti...
19.08.2014 - 20:09 | Filtr
(Panna) Saon » Loen
Že je Venuše spojována s matkou není z mé hlavy.Například o tom píše zde v sekci Psychologická astrologie-doporučené knihy Darby Costellová: Astrologická Luna.
Nevím jestli jste četla tuto knihu,ale Darby Costellová tam o tom několikrát píše a setkal jsem se s tím i v jiných knihách hlavně s astropsychologickou tematikou.
Zkoušel jsem najít v knize kde Darby o tom píše,tak třeba strana 84-85 kde píše o kvadrátu Luna v Býku-Venuše Vodnář.Cituji pár vět,doufám že se to může :63:.
Darby odpovídá na otázku posluchačce.,
Uzrála jste v lůně které je opravdu silné a je uzce propojeno se svým okolím.Archetyp který jste přijala prostřednictvím matky je archetyp Matky země/Luna Býk/.A ted mluví o Venuši Vodnář:Ale způsob jakým se matka stylizuje,její zvláštní způsob chůze,oblékání a péče o svůj zevnějšek,způsob jakým sama sebe vidí a chce aby ji tak ostatní viděli se týká uplně jiného druhu ženy/kvadrát/.Vztahy k ostatním lidem jsou v protikladu s jejími mateřskými schopnostmi.
V případě Luny v kvadrátu s Venuší narušuje způsob navazování vztahů/Venuše/,jak jste ho zdědili od své matky,vaši schopnost dosáhnout uspokojení emocionálních potřeb/Luna/.

19.08.2014 - 20:32 | Filtr
(Rak) Loen » Saon
Tak tady se popisuje aspekt venuše s lunou... to se samozřejmě potom ta mateřskost reflektuje i do samotné venuše (PS: to byl popis aspektu v synastrii nebo v osobním solaru?)

Ale když se tu bavíme o neaspektované venuši, tak by mě nenapadlo ji s matkou spojovat...
19.08.2014 - 20:42 | Filtr
(Kozoroh) Sky » Loen
suhlas :1:
19.08.2014 - 20:51 | Filtr
(Panna) Saon » Loen
Nešlo mě o aspekt mezi Lunou a Venuší,jen jsem chtěl na tomto příkladu ukázat že obraz naší Venuše je spojen s matkou a Darby to tam píše.Nebo další kniha určitě zde doporučovaná v astropsychologii a vydaná také Sagittariem Beatrix Braukmuller-Zdědené konstalace v horoskopu.Strana 41-42 Nadpis cituji:Luna a Venuše jako symbol obrazu matky v horoskopu.
Venuše-vnímání matky ve vztahu k ženskosti a smyslovosti.
Postavení v horoskopu Venuše ukazuje,jak je dítě schopno dávat a příjimat lásku a jak v tomto ohledu vnímá svou matku.Dítě si utváří obraz ženy podle své matky...atd.
Podle mého když tam ty aspekty chybí,tak ten obraz Venuše je skrze matku slabší,není intenzivní ve zkušenostech.
Ta předešlá kvadratura byla v nativním horoskopu.
19.08.2014 - 22:55 | Filtr
(Rak) Loen » Saon
chápu...

no když bych se podívala na sebe (popřu-li teda aspekt své venuše na lunární uzly... což neberu tak úplně jako relevantní aspekt... i když ... )

Tak sem právě přebírala obraz ženy a ženskosti skrze matku neskutečně hodně... ale byl to její obraz... a vážně mě hodě dlouho nedocháelo, že to jaksi není můj obraz a že to nejsem já... (a že to není ultimátní obraz) a že ono ztotožňování se s tím matčiným obrazem, který jsem vnímala jako dannost, je zároveň to, co vytvářelo ten rozpor v mém vlastním vnímání sebe sama a mé ženskosti... a došlo mi to až po dvacítce... :48: :32:

takže by mě docela zajímalo jak to v sobě vnímá slečna Malachitová, zakladatelka diskuze
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »