Význam lunárních uzlů


09.08.2014 - 00:17
(Rak) seven
Význam lunárních uzlů
Trochu jsem polemizoval nad skutečným významem lunárních uzlů (třeba i jako spojnice v časoprostoru ? :32:) a jejich aspektů s ostatními planetami. Docela by mně pro inspiraci tedy zajímaly i další nejrůznější úhly pohledu/zkušenosti na věc, které jsou odlišné od běžných klasických výkladů této problematiky.

Řazení:
09.08.2014 - 16:34 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Já osobně se koukám hlavně na jejich tranzity, jdoucí zejména přes osobníé planety, ponejvíce konkukce a kvadráty.

Zajímaví je, když přecházejí uzly tzv. přes sebe, to se otevírají brány do jiných světů a dimenzí...
09.08.2014 - 16:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele toncek_soprano, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z mých zkušeností - neharmonickým aspektům se nedá vyhnout - "osud klepe" na dveře. Zejména v direkci - ztráty spojení. Harmonické aspekty dávají možnost napravit minulá špatná rozhodnutí.
Nebezpečná jsou námi viditelná zatmění Světel, tedy přímo na ose lunárních nodů - viz. z poslední doby Iveta Bartošová, zatmění Slunce (29.4.), které proběhlo na ose jejího ASC i v soláru.
V elekci - mimořádné postavení, zejména v magických operacích, podle znamení, ale to už je jiná kapitola.
NEPODCEŇOVAT uzly... :64:
15.08.2014 - 00:55 | Filtr
(Rak) seven » Ilona Regina
Spíše jsem řešil tuhle úvahu v souvislosti s radixem ... :63:

Ale to otvírání brán mě zajímá :3: Nějaké zkušenosti ?
15.08.2014 - 02:22 | Filtr
(Rak) seven » toncek_soprano
Tohle je spíše obecná, řekněme trochu aplikovaná interpretace. Mně by spíše ale zajímal pohled na samotnou kvalitu (nebo spíše vlastnosti) uzlů a poselství které nesou.

Vezmu-li osu lunárních uzlů jako jistou linii v životě jednotlivce od narození do smrti, pak by mohla mít rovněž i nějaký význam v propojení věcí (události ,lidé apod.), které kříží tento směr nemajíce souvislost s časem jak ho vnímáme my a jsou definovány právě třeba nejrůznějšími aspekty planet jak v nativu tak i v kombinacích. Nejde o to jestli je to "dobře" nebo "špatně", ale o to "proč" a "co z toho" :2:
24.05.2015 - 11:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Můj názor je, že Lunární uzly velice dobře ukazují naší základní životní cestu. Ať už to bereme z hlediska karmy anebo normálně. Dračí hlava ukazuje na to místo v životě, kde "konáme", kde se aktivně projevujeme a tvoříme si tak budoucnost, kde jsme v souladu s naším zaměřením. Dračí ocas pak ukazuje na místo v životě, kde "jsme", kde fungujeme metodou nejmenšího odporu, tedy jakýsi náš autopilot, ukazuje to na ty stránky našeho života, které už máme zautomatizované a nemusíme se o ně starat a aktivně je rozvíjet. Z hlediska karmické astrologie je Dračí ocas "odkud" jdeme a Dračí hlava "kam" jdeme, ocas je něco, co už tu je, a hlava něco, co teprve musíme sami vytvořit, vdechnout tomu život.
Tranzity bych nepřeceňoval. Fungují tranzity na Uzly, nikoli naopak, protože Uzly negenerují aktivně žádnou energii, nejsou to tělesa, ale pomyslné body. Maximálně pomáhají určité věci spouštět, otevřít se pro něco nového.
27.05.2015 - 16:33 | Filtr
(Střelec) tiferett
Stačí prečítať knihu :
M. Schulman: Lunární uzly a reinkarnace


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »