osa čtvrtého a desátého domu


14.07.2014 - 12:39
(Blíženci) Jana +
osa čtvrtého a desátého domu
Moc zdravím a těším se,pokud si někdo udělá chviličku,aby mi pomohl objasnit,co to vlastně znamená :25: Za nějáký ten čas,mi bude saturn ve čtvrtém domě/střelec/ tvořit opozici na mé slunce a merkur do 10.domu/blíženci/ a přitom bude v konjunkci se sluncem,marsem...ono je těch aspektů více,ale z toho Saturna mám trochu větší obavy.Snažím se pracovat na svém emocionálním životě,ale to víte,je to někdy fuška :27: a protože jsem se dočetla že Osa spojující čtvrtý a desátý dům nás konfrontuje s cítěním,rodinou matka otec...ale i našim zdravím,desátý dům - práce,...tedy pokud jde o Saturna a marse a slunce k tomu...tak jsem chtěla poprosit,jestli je tu někdo tak hodný a chtěl by toto téma se mnou trochu probrat.Já mám tedy i v sedmém domě/v rybách/ nasáčkovanýho neptuna který mi tvoří taky kvadraturu na 10. se sluncem i pak s merkurem a 4. dům. s marsem a pak postupně dojde na Saturna. Tak si jen říkám,čeho konkrétně v těch domech se to může týkat.Trošku jsem si o tom početla,ale s těma souvislostma bych potřebovala poradit a tak budu velmi ráda,jestli se najdou dušičky,které toto téma bude zajímat a pomohly by mě se v tom zorientovat. Mnohokrát děkuji všem :27: Jana :17:

Řazení:
14.07.2014 - 13:04 | Filtr
(Rak) Loen
Výživné téma (pro mě je tato osa taky docela stěžejní... taky slunce v 10. domě s merkurem a ve 4. neptun, saturn a uran... taky mi to ústí do kvádru v 7. domě... do ryb ... ale tam mám mars)

Až zmobilizuju síly, tak se pokusím k tomu nějak konstruktivně vyjádřit... :3:
14.07.2014 - 13:10 | Filtr
(Blíženci) Jana + » Loen
jé..mám radost :17:
budeš moc hodná,určitě se moc těším,díky :27:
14.07.2014 - 13:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Podle mě jedna z možností je onemocnění/ztráta blízké osoby mužského pohlaví (otec, partner, případně syn apod.), případně ztráta partnera v důsledku nevěry, podvodu a tak dále (tranzitní Neptun ze 7. + v současnosti dělá Saturn kvadrát taky na descendent a ještě dělat bude). Tranzitní Saturn, který půjde přes Mars může nějakým způsobem zablokovat aktivitu v rodině, např. nutnost se o někoho starat a nemoci se věnovat čemukoli jinému apod. Ale exaktní to bude skoro až za rok, tak bych se tím zatím nestresovala :3:
14.07.2014 - 17:42 | Filtr
(Blíženci) Jana + » Mici Angóra
Děkuji za reakci :27:,mě totiš taky napadlo,že by se tu mohlo jednat o muže,soudím podle slunce /otec/:63:,ale nebyla jsem si jistá...jj vím,že to bude asi v pravé platnosti až za rok jen mě to dost zaujalo,dívala jsem se právě na tem můj neptun,který se rozhodl tvořit kvadraturu s mým sluncem a neptunem,do 10.domu,tam tedy taky nevím o co konkrétně mu jde :23: ale souvisí to se sedmým domem... můj přítel je také hodně nemocný,syna nemám...co si myslíte,řekla by jste je to spíše o příteli nebo otci? Tady se možná přikláním více k otci,protože je tu ten 4.dům,ale to je jen moje úvaha :25:
nestresuju se neboje,naučila jsem se brát věci kolem sebe tak jak jdou a s něčím prostě člověk nic neudělá,něco si musí prostě odžít..to znám a moc děkuji za váš čas :27: :17:
15.07.2014 - 09:38 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Jana +
Kvadrát od Neptuna na Slunce ze 7. může svědčit právě o té nemoci přítele, je to dlouhodobý tranzit, takže se nedivím, pokud už nějakou dobu trvá a ještě zřejmě trvat bude. Podle jedné z teorií 4. dům symbolizuje matku a 10. otce (pokud je tam Slunce, je k otci bližší vztah než k matce, kdyby tam byla Luna tak naopak), takže otce to může taky nějak zasáhnout (zasažené Slunce se bohužel někdy odrazí na několika nebo všech členech rodiny, čili se to může týkat i přítele i otce). Neptunovský tranzit bych ale zase neviděla tak fatálně, může to být maximálně nemoc, trochu tvrdší bude asi pak ten Saturn (ten ale máte v nativu jestli dobře vidím nepoškozený, tak to zas nemusí být tak horké). Taky se nemusí v rodině stát nic, můžete mít třeba drobný problém v kariéře nebo budete muset víc zabrat a to bude celé :1:
15.07.2014 - 11:22 | Filtr
(Blíženci) Jana + » Mici Angóra
moc díky,jsem ráda,že to se mnou někdo trochu probral :27: :17:
jsem ráda za všechny názory,díky :17:
15.07.2014 - 13:29 | Filtr
(Rak) Loen
No v první řadě je asi záhodno prostudovat si tu svou osu 4. - 10. d v nativu... co to pro tebe zanemná v reálu (je to hodně o rodině a kořenech... a sama budeš nejlíp vědět jaká jsou tvá rodinná témata v životě)
Ale taky z toho pramenící prosazení se ve společnosti (jak se realizovat ve společnosti atd..)
- mrkni na knížku Astropsychologie rodinných vztahů

Teprve potom se můžeš zamýšlet nad tím ,co ti mají přinést tyto tranzity

V první řadě bych tu chtěla říct, že kvadratury a opozice nejsou negativní... a rozhodně bych se tu neladila na nějaké pohromy (protože tím si je akorát pořitáhneš)
Tyto tranzity ti dávají neskutečný transformační potenciál... týkají se tvého slunce... takže bych čekala velké změny... kvadratury dají impulzy ke změně...

Co se toho neptuna v rybách tranzitujícího tvým 7. domem týče... moho by jít o téma idealizace ve vztazích, iluze, které si člověk tvoří ohledně druhých lidí, ale také iluze do kterých se halí sám... kvadratura na slunce by je mohla rozplétat... také tu můžou nastat tendence unikat a rozplývat se (alkohol... atd... máš v nativu neptun ve 4. domě... takže je tu možnost že se začně skrze vztahy rozmotávat nějaké neptunské téma nastartované už v rodině... )
Každopádně u tranzitů naptuna prostě nikdy nevíš čím tě překvapí... je to trochu chaos... což je ve spojení se saturnem, který nastoluje řád docela vtipné...

Co se toho Saturna týče... Saturn vyzývá k identifikování slabších oblastí vašeho života a k jejich opravě a posílení. Řekla bych že na tom vašem marsu trošku nuceně zpomalí běh věcí... a dá člověku znát, že by tak neměl tlačit na pilu...
15.07.2014 - 13:50 | Filtr
(Blíženci) Jana + » Loen
moc děkuji :17:
a musím říct,že ano vím,že v mém životě se objevují muži,kteří mají problémy s alkoholem a také či s léky..jakýsi útěk z reality..mě to způsobuje bolest,vnitřní a hodně jsem se s tím potýkala...mám tam toho neptuna..vím že jsem si spoustu věcí kolem idealizovala ale už jsem také hodně narazila a tak se snažím být více opatrnější.S tím že bych utíkala k alkoholu já,to naštěstí zatím ne :1: jen po zamýšlení se co s tou mojí bolestí spíše jsem se přetvořila na tvorbu,to mě velmi uspokojuje,malovat..jakýsi únik.
S hodou okolností jsem psala malý příspěvek a něco popsala do tématu o rodové karmě,tak nevím,jestli to také nějak souvisí. :25:
ale vím,že mám problém bránit se nátlaku,autoritám a hlavně psychickému nátlaku,což spracovávám těžko,no snad se mi podaří to rozpouštět.Už jsem si něco zvládla,tak se musím poučit :1:
Ten saturn by mě mohl tlačit do nemoci z toho nátlaku neptuna a slunce ? to jsem si právě říkala,že bych mohla na sobě více pracovat,aby byl člověk více vpohodě,ale taky naopak,že? mohl by konečně nastolovat pořádek ohleně mojí iluzi o něčem nebo o někom :25: ?
děkuji,že jste se ozvala :17:
15.07.2014 - 14:22 | Filtr
(Rak) Loen » Jana +
No bude asi nastolovat nějaký řád v rámci toho chaosu..

Ta nemoc je možná, ale nemyslím si že nutná :3:

No uvidíš jak se ti budou rozvíjet ty situace, co ti mají pomoct transformovat ta bolavá míst... když budeš mít zvědomnělý ten proces léčení... a v těch "zkouškách" uvidíš ten transformační potenciál, takže nezabředneš do nějakých negativních emocí...
15.07.2014 - 16:11 | Filtr
(Lev) heslo
Neptun ti jde 7 domem již nějakou dobu a možná jsi mnoho věcí přehodnotila a nechala jim volný průběh.Jsi blíženec s Lunou ve střelci a Neptun chce od nás abychom vše nestavěli na informacích ale když co nejdříve přijmeme že to může být různobarevné a je to taky dobře,nemusíme potkávat lidi kteří nás vytáčejí svou nezodpovědností. :27:
06.08.2014 - 07:49 | Filtr
(Blíženci) Jana + » heslo
díky,to je taky pravda :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »