posedlost


29.06.2014 - 13:55
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Andílekktek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

posedlost
Muze být opravdu někdo posedlí ďáblem, nebo za tím stoji pouze duševní choroby a víra člověka ve zlo :20:

Řazení:
30.06.2014 - 20:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud vím, tak se zatím nenašel jediný doložený případ posedlosti zlým duchem. To co bylo ve středověku označováno za posednutí bychom asi neměli brát za bernou minci :4:. Můj osobní názor je, že se jednalo o chybnou diagnózu a šlo o duševní nemoc.
Pokud je člověk jasnozřivý, nebo jasnoslyšný tak to není posednutí,je to jen otevření 9 přední čakry a 8 zadní čakry, nic neobvyklého, takových lidí bylo i bude na světě dost.Osobně pár znám a jsou po psychické stránce normální.Navíc ty hlasy de facto neslyší v hlavě. Kdo má podobné zkušenosti, ví o čem mluvím. :4:
Existují však nízké entity, vybrující na nízké úrovni ale ty nemají moc jen tak vstoupit do člověka a zaměnit se s lidskou duší. :74:
09.07.2014 - 22:11 | Filtr
(Střelec) savvana » Samanthaa
Ale to není posedlost,to je duševní nemoc..

Schizofrenie a posedlost jsou dvě různé *věci.
Posedlost Ďáblem,je doložená..
Zkus pročíst například Stanislava Grofa.. :3:
10.07.2014 - 01:01 | Filtr
(Panna) Namchan » Samanthaa
Schizofrenie je posedlost.
Protože věda a tedy i dnešní lékaři používají jen rozum, který je schopen chápat pouze hmotný svět, tak nemohou vidět vznik mnohých dějů. Tyto děje vznikají mnohdy v jemnohmotnosti nebo duchovnu.

Člověk, který je svým duchem líny může být posedlý jiným lidským duchem. Za normálních okolnosti má duše ovládat své nástroje, tedy tělo a mozek. Pokud dojde k posednutí, tak jiná lidská duše ovládne cizí mozek a potom dochází k rozdvojenému životu... kdy dvě duše soupeří o jeden mozek a tedy o projevení se. Pozorováno zvenčí jeví se takový člověk jako pomatený.

Těch příčin posednutí může být více, ale hlavní předpoklad je lenost ducha, kdyby byl silný, tak ho žádná jiná duše nemůže vytlačit z těla a ovládnout jeho mozek.

Např. epileptický záchvat mnohdy bývá útok z onoho světa od jiné duše na člověka... ale nikdo není vydán jen tak napospas těmto útokům... při těchto záchvatech tam je většinou nějaká karmická vazba... někdo pronásleduje skrz nenávist nějakou duši i po více životů a když zrovna jeden je na zemi v těle a druhý je na onom světě, tak z toho jsou pak tyto nezbednosti.
10.07.2014 - 18:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » savvana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, tak nějak nevím, na co reaguješ.Ale souhlasím, že schizofrenie a to co já tady označuji jasnozření a jasnoslyšnost, a to naprosto s tebou souhlasím, jsou různé věci.
Otázka je, co to tedy ta posedlostvalstně je? Nebo co to tedy bylo označeno někým za posedlost? Jak se to konkrétně projevovalo? A kdo je ďábel, který má posednout člověka.Nebo co je považováno těmi lidmi, co se domnívají že došlo k posednutí ďáblem, že ten ďábel je? Co pod tím oslovením vidí?
Já osobně jsem o posednutí zlým duchem něco slyšela, ale nemám s tím žádnou osobní zkušenost a zdroj informací nebyl pro mne dost relevantní. Proto a nejen proto, se domnívám, a je to jen můj názor, že to fakticky, bez souhlasu majitele těla a taky jeho duše NEJDE, aby do těla jen tak vstoupila nějaká nízká entita. Protože nevím co je ďábel - co se tím přesně myslí, (domnívám se, že kolik lidí, tolik různých vysvětlení co je ďábel)tak to slovo vynechávám a píši nízká entita. :1: Ale díky za názor. :74:
10.07.2014 - 21:50 | Filtr
(Panna) Namchan » Samanthaa
K těm pojmům:

Lucifer (ďábel) byl archanděl vyslaný před dávnými věky do hmotnosti. Řečeno technicky pro rozumového člověka je to obrovský transformátor energie, který měl přinést zesílenou podporu do hmoty lidem, kteří ve hmotném vesmíru byli nejdále od samotného Zdroje, Boha.

Tento transformátor Lucifer selhal. Ale osobně jím nemůže být člověk posednuty, protože je mezi ním a člověkem velká propast. Lucifer má svůj původ v božské sféře a člověk má původ v duchovní sféře a toto vylučuje, aby mohli se setkat a vidět.

Člověk může být posednuty opět pouze člověkem, tedy stejným druhem.

Ani démoni a fantomy nemohou člověka posednout. Démoni jsou útvary vzniklé z negativních citů člověka. Člověk má svobodnou vůli a tvoří za pomocí neutrální síly dané mu od Stvořitele. Pokud má negativní city, tak vytváří zrůdy, démony a pod. Tito démoni mohou dále páchat velké škody, včetně toho, že mohou škodit i bytostem přírody. Na člověka se také mohou vrhat, pokud je s nimi stejnorody a přivést ho i k šílenství, ale není to posedlost, že by převzali vládu nad jeho mozkem... mohou jen ovlivňovat.

Za všechny tyto následky, které člověk stvořil svým cítěním, je zodpovědný i když pozemským zrakem není nic vidět. Vše se mu časem znásobeno vrátí a vytvoří mu podmínky pro prožívání.

Lucifer akorát přiměl člověka pěstovat rozum a tím jej odřízl od Zdroje a přivedl na scestí. Veškeré další zlo vytvořil už člověk sám.
11.07.2014 - 22:43 | Filtr
(Býk) Jyotis
Řekla bych, že rizikem může být nejen duševní lenost, ale také experimentování s drogami, tlačení na pilu s meditací s urputnou snahou se zbavit ega.
Zdá se, že jsme atraktivní rámec, který má určitou gravitaci a prostě vždy musí být něčím naplněn, nemůže být v pravém slova smyslu dlouhodobě prázdný..., resp. ano, ale vždy s vědomím středu a potřebnosti rámce Ega, abychom mohli existovat vědomě. Jsme naplněni buď běžným vědomím kombinovaným id a společenským superegem,můžeme být také ve vleku nějakých egregorů.

Proto se radikální křesťané obávají meditace ve smyslu vyprázdnění. Proto chtějí, abychom se obraceli na Ducha svatého, aby nás posvětil (tj. prosvítil), abychom se neztratili, nepropadli mezi (což se někdy jeví jako schizofrenie)..., aby nás nezaplavil vlastní stín, který podceníme.

Lepší být prosvícen/posvěcen/osvícen, než riskovat ve smyslu "nevědí co činí"...sice odvážně, ale s možností transcendentálního úrazu.

:27:
11.07.2014 - 23:04 | Filtr
(Panna) Namchan » Jyotis
Řekla bych, že rizikem může být nejen duševní lenost, ale také experimentování s drogami, tlačení na pilu s meditací s urputnou snahou se zbavit ega.
===

Tak to je pravda s těmi drogami, že se člověk otevírá vlivu z onoho světa a může dojít k posednutí.

A také, když se člověk uměle nutí do různých výstupu z těla a jasnovidectví a pod. Toto vše musí přijít samo... tedy nesmí se to uměle pěstovat, protože když se člověk násilím otevře předčasně astrálnímu světu, tak nemá takovou ochranu, jakou by měl v případě přirozeného vývoje... a opět tímto umělým násilným otevřením se onomu světu se vydává všanc útokům z astrálu.

Ono přísně vzato je to vše duchovní lenost, protože silný duch ničemu z toho nepodlehne... ani drogám ani komediím v astrální oblasti a pod.

Lenost ducha jde vždy ruku v ruce s do-mýšlivosti rozumu. Čím více je člověk vnitřně mrtvý, tím více je rozumově domýšlivý.
11.07.2014 - 23:19 | Filtr
(Býk) Jyotis » Namchan
Hm, já si slovo lenost spojuji s vědomím a vůlí. I když někdy říkáme, že je někdo líný a on je v depresi, prostě má málo energie..Ty to chápeš šířeji.
Velkou snahu se prolomit do transcendentna, silou a netrpělivostí se dobrat nějakého vhledu, moci, nebo oproštění, to nemám spojené s leností..
Je to sice také ve skutečnosti jak říkají psychosociologové pěkně "exhibice nekvalitou" :D
ale dotčení by se pohoršili...ano, jde jim o magii a zřejmě, kdo chce ovládat, tak se mu může stát, že je ovládnut, stejně jako kdo chce, aby byl ovládnut - tj. extrémní pasivita, si koleduje, pokud se nedrží středu a světla.

Jak říká Ave, Tvoje příspěvky jsou vždycky inspirativní. Děkuji.

11.07.2014 - 23:45 | Filtr
(Panna) Namchan » Jyotis
Obecně k té lenosti... je samozřejmě tělesná, pocitová, fyzická lenost, tedy i lenost v myšlení... toto vše je ale něco jiného, než co já nazývám lenosti ducha.

Duch je vlastní člověk inkarnovaný v pozemském těle a projevuje se cítěním (ne pocitem). Toto cítění je vlastní pohyb ducha, který pozemským zrakem není vidět.

Pokud je tento duch líný, tak jeho cítění upadá až úplně se vytratí, jako se dnes stalo většině rozumářů. A i ti, kteří dnes ještě mají nějaké cítění, tak mnohdy jsou také nahoře zauzlování rozumem a nemohou se dostat nad něj, aby mohli svůj rozum používat jako nástroj a ne jím být spoutaní.

Je obtížné pro dnešního průměrného člověka poznat kdo je duchem líny a kdo ne, protože rozum dovede obratně předstírat cokoli, vědění, zájem, aktivitu. Jestliže někdo medituje a má kdoví jaké zasvěcení, tak to ještě neznamená, že je duchem živy... může jít opět jen o práci rozumu a tedy do-mýšlivost.

A to nejdůležitější, pokud je člověk líný duchem, tedy bez citů, netvoří, nepřijímá žádné záření, tak je nepotřebný ve stvoření pro SKUTEČNÝ smysl bytí, bez ohledu na to kolik má pozemských titulů. Až odloží pozemské tělo, tak se jeho lenost ducha projeví... mnozí zůstanou trčet v nízkém astrálu, sotva schopní se pohnout. Protože duchovní lenost je vlastní pohyb ducha a bez těla se to projeví.

A tady nemůže ani sám Stvořitel tyto lenochy donutit k pohybu. Dnešní katastrofy dovedou na chvíli tyto ospalce probudit, že se někdy vnitřně na chvílí pohnou při takovém velkém otřesu a utrpení.

Pokud se člověk vnitřně neprobudí, tak mu hrozí skutečná duchovní smrt, protože duchovního lenocha s astrální zralosti nejde přemístit do ráje do duchovní sféry.

Duchovní život to je pulzující tep na soláru, kdo je živý, ví o čem hovořím. Intenzivní vlny prožívání životního tepla.
12.07.2014 - 19:51 | Filtr
(Býk) Jyotis » Namchan
ano, jen já osobně jsem spíš v srdci, než v solaru, tak nějak přirozeně...
12.07.2014 - 20:33 | Filtr
(Panna) Namchan » Jyotis
Jistě že jde o duchovní srdce. Slovo solár jsem použil pro určení fyzické polohy. V těchto místech je duše spojená s tělem.
05.10.2014 - 22:47 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » Namchan
Zrovna tak lze schizofrenii popsat i tak, že pokud se nám podaří úspěšně potlačit větší část důležitější složky naší osobnosti nebo už jsme to úspěšně dělali po několik životů, že se tato složka ohlásí o život a zdánlivě se může tvářit, že s "přirozenou", obvyklou osobností člověka nemá nic společného, že je naprosto protichůdná (třeba se milý a hodný člověk se stane bezcitně samolibě zlým) tedy že to může být cizí duše.
Ale myslím, že se tyto dva popisy navzájem nevylučují.
05.10.2014 - 22:59 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » Namchan
Co to je: "Nenásilně se otevřít astrálnímu světu"? Myšleno tedy v rámci nějakého rituálu, za vedení zasvěceného, zkušeného průvodce, který dokáže vytvořit jiné příslušné ochrany? To lze ovšem i s drogami, resp. jedině tak se užívat mají. Na druhou stranu se duchovní ochrany zbavujeme kdykoli selhává naše vůle, například nad čokoládou, pivem, televizí, svíčkovou... Možná jsem to uvedl kapku do extrému, nicméně ten princip takto platí. Vyburcoval mě tón, jakým se zde mluví o drogách. Například Ayahujasca je sama schopna vytvořit člověku silnou ochranu.
Důležitý je úmysl, který nás případně pošle do náruče démona apod. Ne droga.
Není nečisté, co do mě vchází, ale co ze mě vychází...
05.10.2014 - 23:02 | Filtr
(Kozoroh) kedarda » Samanthaa
a jééé - bylo nějak doloženo, že nikdy nebylo doloženo?
Omlouvám se za ten zlehčující tón, ale ta formulace...hm
Navrhuji kompromis: Běžně se to fakt nestává :1:
31.10.2014 - 15:42 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Samanthaa
Posedlost není jenom Satan , ale je to také posedlost cizí duše v lidském těle. Může k tomu dojít třeba při pokusech o astrální cestování, kdy si jedinec neznakly zákonitostí nepožádá o ochranu svého těla, pak mu tam vejde uplně cizí bludná duše a jeho duše se nemá kam vrátit. Takovyto člověk se pak mění i povahově.
31.10.2014 - 18:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bimbulka.j
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, máš pravdu, na to jsem nepomyslela :1:
02.11.2014 - 19:54 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Může
Pokud upře svou pozornost na možnost existence ďábla a pak už jde jen o to, co pod tím slovem vnímat.
02.11.2014 - 19:57 | Filtr
(Kozoroh) kedarda
Respektive pokud něco posléze může vést k posedlosti ďáblem, jsou to například takovéto úvahy, které tu společně plodíme
Což takhle oslavit svoji svobodnou vůli?
Ať žije - huráááá :75:
07.02.2015 - 18:14 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » Namchan
Schizofrenie není v pravém slova smyslu posedlostí, schizofrenik má při svy duši ještě jiné duše může jich byt hodně. Vím o čem píši, jelikož odvedením přifařenych duší jsem schizofrenikovi moc pomohla.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »