Saturn v 5. domě (Váha ASC Beran Mars na Dsc ve Vahách)


15.06.2014 - 00:34
(Střelec) Do-u-ší
Saturn v 5. domě (Váha ASC Beran Mars na Dsc ve Vahách)
Může Saturn v 5. domě zmrazit kreativitu dítěte natolik, že se rozmýšlí, má-li si vůbec začít hrát? Jak najít motivaci? Zaujme jí nějaké téma na delší dobu než pouhé trvání rozhovoru o daném tématu? Kam směřuje? V čem by mohla být dobrá natolik, aby se z toho dokázala radovat? Narodila se 22.10.2004 v 17.28hod v Ústí nad labem.

Řazení:
15.06.2014 - 06:02 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Podľa mňa by sa to dalo riešiť s tým Saturnom tak, že tá hra by mala mať saturnský charakter a teda by mala byť vážna, hlboká, zmysluplná, o samote, ...
Ináč veľa vzduchu naznačuje že bude asi spoločenská, v tom by som videl jej silu. Mars vo Váhach, ako vládca 1. domu ukazuje aj na iniciatívu vo vzťahoch, prípadne by sa mohli prejaviť aj vlohy na umenie.

15.06.2014 - 06:35 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Martin_B_D
Moc děkuji, vynasnažím se "přijít na kloub" saturnskému způsobu her :63: ...ale z jakéhokoli úhlu pohledu nedokážu promítnout představu kterak si Saturn hraje (v přítomnosti potenciálního svědka celé události) s nadšením hrou zaujetého radujícího se děcka. Ukáže se mi nanejvýš nenápadný úsměv ducha, tiše pozorujícího předmět padající na bytost jež byla zavčasu Saturnem upozorněna "nelez tam, nebo to na tebe spadne". Ano hra na "zase jsem měl pravdu" Saturna asi baví trvale.
15.06.2014 - 07:11 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
...to jsem si jen odběhla "pro info" k představivosti a tu mi paměť poklepela na rameno se záznamem nedávné situace...
Ano, máš pravdu, hra na "pojď hed teď nenápadně rozdělíme si práci a honem,ať to zvládnem než se táta vzbudí, překvapíme ho!, ten bude koukat,co?!!!" ..tak tohle zabere vždycky

Jenomže hra na "maminčinu pomocničku" s přibývajícími lety mé dcery postupně vyčerpala nádrž s přídělenou radostí z této hry.

Dneska se nanejvýš chytnu s návrhy typu: "Hele, udělej za mně tohle -kam se blbě ohýbám, já za Tebe vyžmoulám ty zasviněný ponožky. Takové věci vnímá jako pro ní výhodnný obchod a (sice to není o hraní,ale o povinnostech)radostně se pouští do i náročnějších prací které s přehledem zvládne povzbuzená čerstvě nabytým pocitem vítěze
15.06.2014 - 09:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Milá Do-u-ší,
zkusím Vám na Váš dotaz také nastínit svůj pohled... :12:
:45:Vaše dcera Vás má naučit trpělivosti, chvíli si na něco počkat, respektovat jinakost, naučit Vás, že ten druhý neví hned, co chce, že na všechno nemusíte znát odpověď, že všechno nemusíte mít pod kontrolou, že se Vám vyplatí někdy nic neříkat a mlčet, až Vás sama dcera osloví nebo ostatní, tak jí odpovědět (protože řekla bych, že Vy jste ta rychlejší a iniciativnější), ale u Vás dvou to bude fungovat na respektování jinakosti toho druhého. :44:
Vaše dcera je (pokud jde správně svými energiemi):45:dívenka velice schopná a do budoucna ji vidím jako člověka, který si bude umět "prosadit svou", bude mít ten dar a má ho "posledního slova", pokud Vy ji dneska v jejím dětství bez tlaku, s láskou a pro ni tak důležitým "čekáním", až ví, vštěpíte ty správné hodnoty a řád, na který ona celý život bude slyšet. :1:
Její život by měl být o tom , aby si vše vyzkoušela na vlastní kůži, obouchala se a až teprve potom se poučí a z vyzkoušeného vyvodí sama závěr. Dle jejího nastavení by jí to mělo trvat zhruba do 21 let, ale počítám, že dozraje cca ve 28-29 letech, ale tak je to pro ni správné (takže se neděste, jen to může být pro Vás zajímavá informace:27:).
Jednou Vás může překvapit svými podnikatelskými schopnostmi, může z ní být dobrá, řekla bych až výborná obchodnice nebo člověk, který bude pracovat s lidmi a bude je umět směřovat, vést a pracovat s jejich potenciálem. Ona je a bude i v budoucnu člověkem, který bude potřebovat mít uspokojeny základní potřeby, tudíž bude vždy se snažit, aby si zajistila střechu nad hlavou, jídlo i teplo a pokud bude možno víc i další požitky. :65: Pokud to pro ni nebude výhodné, nebude se třeba moc angažovat, proto ji nabízejte věci, které jsou výhodné i pro ni. Nechte ji po něčem toužit, :17: nechte jí její přání, ať po něčem dychtí, je to pro ni správné. U Vás naopak je nastavení vzdát se toužení a můžete si počkat bez jakýchkoliv očekávání, co Vám život nadělí.
:12:Budete-li po ní něco chtít, nabízejte jí možnost výběru a chvíli počkejte až si to rozmyslí, ona to nemůže vědět hned (tak je nastavená)a pokud Vám to řekne hned nemusí to být to správné a v zápětí narazíte na její nechuť a může být bez energie. Zeptejte se jí, úplně obyčejně "Máš chuť mi teď pomoci uklidit nebo až za půl hodiny"? Ona si to promyslí a třeba za 5 minut odpoví. Potom Vaše spolupráce bude správná a beze vzteku či nijaká. Může Vás to naučit vnímat jinakost Vaší dcery, protože jste obě nastavené k takové určité jednokolejnosti a můžete očekávat od druhého, že to budete mít stejné. Vy jste (realizujete-li to) vůdce s rychlým rozhodováním a můžete mít pocit, že máte jasno, jak to má být. Vaše dcera ale nemá vrozenou Vaši rychlost a naopak potřebuje trpělivost a posečkání, až bude vědět, co chce. Někdy to bude vědět za chvíli, někdy za hodinu někdy až druhý den (budou-li to vážnější rozhodnutí), než třeba procházka či úklid. Jste obě přátelské (podle energií), jedete si každá po svém a nenecháte se úplně vykolejit. Vnímáním spokojenosti Vaší dcery, se můžete orientovat, v momentě, kdy bude mít nespokojenost až frustraci, vztek, tak je něco špatně, nedělala zřejmě, co jí baví, dostatečně se ten den nevybila.
Vy naopak možná potřebujete, aby to šlapalo, aby ten den a každý další jste cítila pocit úspěšnosti. Vy cítíte (dovolíte-li si to), co je správně, Vaše dcera potřebuje získat chuť na práci, povinnosti i hry, jinak jí tělo k tomu nedá energii. Chcete-li, aby to mezi Vámi fungovalo, nechte ji na Vaše požadavky zareagovat a nechte ji tedy i čas. Dejte i prostor jejím emocím, ona je potřebuje uvolňovat, takové ty niterné, :18: ale s Vámi jí to úplně nejde. Všímejte si, kdy se svěřuje, kdo je ještě poblíž nebo s kým se jí to daří. Pokud ji trpělivě nebudete dopřávat emočně se uvolňovat, potom mohou přicházet různé pláče nebo vztekání,frustrace a v nejhorším případě se uzavře do sebe a neuvolněné a nevyjádřené emoce ji potom budou ovlivňovat vnitřně v podobě (alergie, žaludek, potíže v oblasti krku - chtrapot, zastřený hlas, angíny, pokašlávání, štítná žláza...). :1:Vy jste dle svého nastavení laskavý člověk, který má velkou duchovní sílu (vnímá-li ji) a stará se o ostatní, ale někdy Vaše energie mohou být kritické, můžete mít pocit, že ostatní nechápou jak to má být a můžete být i možná "ostrá", pokud jste moc iniciativní. Sprdnete někoho " na tři doby" (tak mi to říká Vaše mapa) a to je to, co Vám nepatří a co na Vaší dceru ani okolí neplatí. Na přísnost a příkazy Vaše dítě dle jejího nastavení nebude nejspíš nikdy dostatečně slyšet, ale na trpělivost, spravedlnost, na volnost se spravedlivými pravidly ano.
:45:Vaše dcera celý život nejspíš uslyší na správná pravidla, na férovost, aby se to i jí vyplatilo, na přátelskost a lásku. :18: Bude se celý život pohybovat na cestě mezi chaosem a řádem a tak ji nechte, chcete-li si tuto cestu prošlapat, protože i Vy možná znáte občas, co je to chaos a tak si obě počkejte až opadne mlha místo chaosu vykoukne něco, kde už budete vidět cestičku kudy a jak se vydat.
:45: :34:Obě spolu můžete být neustále (podle vašich energií) a bude Vám to vyhovovat, vlastně k sobě nikoho jiného ani nepotřebujete, :62: za předpokladu, že budete respektovat ty jinakosti, které jsem Vám opravdu "ve stručnosti" popsala. U Vás vnímám, dát do rovnováhy dominanci a projevování citů, aby na ně dcera slyšela a u ní "velikou citlivost" ukočírovat a dostat tu podporu a lásku, kterou potřebuje, aby "žila" s radostí. :12:
Nedá se to stručně moc převyprávět, je to složitější...
Tak snad si pro sebe z toho něco vyberete.
Přeji příjemnou výchovu.. :29: :74:
15.06.2014 - 13:24 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Madahi
Mnohokrát děkuji za obsažnou odpověď, ráda se v tom trošku povrtám "nahlas", dialog působí větší silou než pouhé zamyšlení, tak snad mě to "pinkne" správným(aspoň nějakým) směrem. Zřejmě se sem budu vracet na etapy

...a ještě jedna věc, kterou musím zmínit... bude to znít asi hloupě, ale z Vašeho textu jsem do jisté míry taky "rozpačitě zaražená". Připadá mi, že mně tu vykreslujete jako mnohem starostlivější maminku, než doopravdy jsem.
15.06.2014 - 14:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Do-u-ší
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Já ani nepředpokládám, že k tomu nebudete mít nějakou připomínku, protože já čtu energie, které můžete "realizovat" nebo "nerealizovat". Vůbec Vás neznám, ale vidím Vaše nastavení i Vaší dcery, tak jak jste "se ptala". Takže pokud něco tak necítíte, tak to jsou Vaše pocity a já Vám je nemohu a ani nechci nutit nebo vymlouvat.
Pokud, jak píšete, že jste z toho "rozpačitě zaražená", že nejste tak starostlivá maminka, tak k tomu mohu jenom říci, že Vaše energie o tom takto mluví. Pokud je však nerealizujete, nevnímáte to tak,to je pochopitelné.
Proto jsem psala, že třeba si z toho něco vezmete a teď ještě doplňuji nebo Vám to nebude zapadat a budete to cítit jinak.

Máme vědomé energie, které u sebe vidíme a nevědomé, které vidí Ti ostatní. Já tady čtu vědomé i nevědomé, proto mi vyšlo to, co jsem Vám ve zkratce napsala. :1:
15.06.2014 - 14:32 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Madahi
hned první odstavec mne úsměvně překvapil první větou. Tak ona mne má naučit trpělivosti? Jééé, a já mám leta za to, že se chudině holčině právě trpělivosti moc nedostává. Kolikrát by ráda něco nakreslila, ale při druhém -třetím pokusu se rozzuří, dílo zdemoluje a naštvaná se zařekne, že už tohle nikdy kreslit nebude.
Nic platný povzbuzování, že celkem dobrý napoprvé to přece nikdo nikdy neudělá a jí to o něco ujelo jenom tadyhle.... Její bouřku emocí většinou nekomentuji, umím si představit, že s jejím ASC v Beranu má dost co dělat sama se sebou. Nepřiložím-li do kotle polínko typu "prosím tě uklidni se..." sama se stiší poměrně rychle, jen co "vypustí přetlak".
Pak ale zůstává zoufale dlouhou dobu naštvaná a "nejzamračenější na celém světě"

A tehdy nastává pro mne bolestná chvíle, kdy jediné co dokážu je v koutku duše doufat, že až kolem ní půjde někdo s kbelíkem trpělivosti, ať zakopne a trochou jí poleje :63:
15.06.2014 - 15:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Do-u-ší
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Ano, přesně - to máte pravdu. Citlivost Vaší dcery je i na Vaše emoce (je to pro Vás takové zrcadlo). O tom se nedá nikoho přesvědčovat, i kdyby se to člověku říkalo sebe víc přímo "do uší". O tom prostě nelze nikoho přesvědčit, o tom se člověk musí přesvědčit sám. To jsou její emoce a citlivost na Vaše emoce, které jste z ní nasála Vašim solarem a ona je má průběžně uvolňovat a vyjadřovat přes hlas, sebevyjadřování a pohyb a nejspíš to dostatečně nedělá. Proto potom ty "výbuchy, vypouštění přetlaku",třeba u kreslení. A její emocionalita Vás učí trpělivosti, protože tyto výbuchy emocí, jak jsem Vám také psala ji budou provázet celým životem a bude třeba je více uvolňovat. Vy svými energiemi jí neumožňujete (alespoň tak to vidím) emoce propojit do krku (potom se v ní kumuluje emocionální napětí, které zákonitě bouchne), tudíž je třeba, aby byl ještě někdo poblíž a energie do krku propojil a tím spolupráce na čemkoli bude klidnější. Zeptám se, povídáte si hodně spolu nebo moc ne? Jde jí vyjadřovat se ve Vaší přítomnosti o všem co prožívá a dělala a tak?
Takže, i přestože Vám to připadá úsměvné, emoce Vaší dcery Vám ukazují, že člověk, aby to zvládl bude se učit ještě větší trpělivosti. Vy máte (pokud to vnímáte) velikou citlivost na detaily, takže Vy to jistě zachytíte.:1:
:44:Ještě doupřesním- Vaše učení se trpělivosti spočívá v tom, že jste velice nasákavá na emoce ostatních, tudíž i Vaší emocionální dcery a Vaším životním úkolem je naučit se tyto emoce nechat procházet kolem a nenechat se jimi vtáhnout (což není úplně jednoduché). :3:
Vy sama si potřebujete vzít čas na ujasnění toho, co to pro Vás i pro dceru znamená a jestli a jak to všechno opravdu funguje. O tom Vás nemůže přesvědčit nikdo jiný než Vy sama. Nechtějte to uspěchat i přes sebe větší nutkání. :1:
15.06.2014 - 20:06 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Madahi
hihihihi :75:, jestli si hodně povídáme??? Vyjadřovat se, to je snad jediná věc, která jí jde odjakživa(a tím myslím od narození, kdy otevřela hubinu a dodnes jí nezavřela -vyjma spánku). Naštěstí se velice rychle naučila mluvit, takže se na potkání zakecávala s kdekým -v trolejbuse, v samoobsluze, podnikala výpravy "za panima"což byl sněm důchodkyň na lavičce před naším domem..... Zajisté už jako mrně se nejraději bavila pozorováním, kterak se každý z lidí rád nechá strhnout k pokecu. Ale ona byla i přirozenej machr na společenskou konverzaci. Nikdo si nikdy nestěžoval že by nějak otravovala nebo rušila. Naopak jsem slýchávala "jen ji tu klidně nechte, ona si tu s náma ještě bude povídat."
Hurá!!! Stokrát hurá. svitla naděje, že si naokamžik připomenu jak zní ticho.
Miluju jí, kouzelného andílka, když spanile usne. ....škoda že přes den mne častěji jímá podezření,že si asi jen zarputile odmítám připustit, že energetický upír, který mne pozvolna zato vytrvale "uv a d ááá", by mohla být moje dcera, která si mne jen ochočila jak mravenec mšici :39:
15.06.2014 - 21:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Do-u-ší
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:3:No vidíte jakou máte "povídalku", tady už se jasně ukazuje její obchodní a komunikační talent "pozitivní manipulace" s ostatními lidmi (jak píšete chodí na sněm důchodkyň), že dokáže "zaujmout" lidi kolem a oni "na ni slyší" i na její přátelskou povahu. :27: Takhle jednou bude obchodovat nebo pracovat s širším kolektivem lidí. :15: Neznamená ale, že když celý den "mluví" a to i s Vámi, že s každým uvolňuje takové ty niterné emoce. :18: Všimněte si pro zajímavost, jestli vybuchuje, když je sama s Vámi a nebo i jinde a kde. Tam, kde vybuchuje je v napětí, tam kde je rozená "herečka", tam se cítí svobodně a je uvolněná. :1: Tím nechci ani náhodou říci, že by se s Vámi měla cítit špatně, ale jak už jsem předtím napsala, že pokud nebudete nasávat její emoce (samosebou ty negativní :8:), ona bude více v klidu. Je horší se naučit nevšímat si emocí lidí kolem, pokud máme solar - 3. čakru (jako Vy) otevřený. Proto je třeba emoce nevtahovat a tím i zamezíte přicházení o svou energii a vaše holčička nebude energetickým upírem a nebude vybuchovat nebo nebude naštvaná. To, že si Vás ochočila jak píšete "jako mravenec mšici", :27: je tím, že má energie manipulace a energii posledního slova, takže to je tím. V kladném používání to je správné (obchodník, který prodá i nos mezi očima) a pro všechny zúčastněné prospěšné, v negativním samosebou ne příliš příjemné.
Ale stejně mi z toho vychází, že jedině trpělivostí, správně nastavenými pravidly a tolerancí se dá všechno zvládnout. :12:
:1:Takže Vám blahopřeji k takto úžasné holčičce, budete se celý život od ní moci a ona od Vás učit. Však to každý z nás máme z dětmi nějak nesnadné a zároveň krásné. :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »