Životní číslo 40


08.06.2014 - 10:15
(Štír) Ilona Regina
Životní číslo 40
Máte nějaké zkušenosti s tímto číslem, ať už se jedná o životní číslo nebo jméno, název, nebo jakékoliv jiné spojení?

Řazení:
10.06.2014 - 09:08 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Zkušenosti žádné nemám, ale zkusím něco vymyslet. :3:
40 = 4 - stabilita, tvořivost + 0 - duchovno, pokrok. Nula pomáhá proniknout k vyšším duchovním vibracím. Je i označením Boha a jeho aktivizující životní energie, která je přítomná v každém z nás.

Slova jsou očíslovaná podle hebrejské tabulky.

HOSPODIN = 40
57387415
Hospodin – bůh člověka, stvořitel země a nebes.

NOSTRADAMUS - 40
57342141463
Nostradamus - lékař, astrolog, věštec. Jeho věštby jsou zmiňovány do dnes.

Slova mají zvláštní vibraci a vyvolávají ve mě pocit vyrovnanosti a nepohnutelnosti.

10.06.2014 - 13:47 | Filtr
(Rak) Loen
No osobní zkušenost by byla :61:

ale asi si moc netroufám to rozebírat :32: ale klidně zodpovím případné otázky :75: :32:

Ještě se nad tím zamyslím...

4 jako základ hmoty (s praktičností, pravidelností, řádem a vůbec "fyzicku ralitou" mám značný problém musím říct... ale je pravda že obracím duševní napětí dovnitř a ze strachu ze zranění si pouším lidi blízko velice pozvolna... s plánováním a fyzickou obratností je to taky na štíru :61:)

0 - podstata boha v každém z nás a v celém vesmíru - zákon o zachování energií - ustavičný pohyb zemských cyklů
- duchovno, duchovní pokrok - práce pro vyšší cíl - inspirace - spojení s vyššími silami
- schopnost nadzvednout závoj ukrývající vyšší vibracční energie
- zvyšuje životní sílu a potenciál sousedního čísla (realistickost a praktičnost v případě 4? :61: :32: no to nevím... pes bude asi zakopán jinde)

Nu a jak to spojit? :61: Manifestace Boha ve hmotě? Kdesi v horoskopu mám zakódované něco jako cestu od duchovna ke hmotě (což by asi sedělo... naučit se aplikovat duchovní a transpersonální principy právě v hmotné realitě... třeba to bude něco s tím spojené)

Jinak život = tvořivost

PS: čerpala sem z numerologie Robin Stainové
11.06.2014 - 18:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co vím o 40:
Za číslem 40 stojí silná metafyzická síla. Toto čílo vyjadřuje úplnost. V mnoha kulturách má široký symbolický význam. Důvod je třeba hledat snad ve skutečnosti, že 40 je součtem 28 zastavení Měsíce a 12 znamení zvěrokruhu. V keltské svatyni Stonehenge je 40 pilířů rozestavených v kruhu, který má průměr 40 kroků. Toto číslo se hojně vyskytuje i v Bibli. 40 dní trvala potopa světa a stejně tak dlouho setrval Mojžíš na hoře Sinaj. Prorok Eliáš putoval 40 dní a 40 nocí na horu Horeb. 40 dní prodléval Ježíš před svým veřejným vystoupením v poušti. Po svém vzkřísení strávil ještě 40 dní se svými učedníky. Podle židovského pojetí člověk dostává rozum teprve ve 40 letech. Památku 40 hodin, které strávil Ježíš v hrobce, světí katolická církev 40-hodinovou modlitbou. Ve 40 letech měl Mohamed své první zjevení. Jestliže muslimové chtějí docílit zvláštního účinku, musí 40krát opakovat modlitbu. Chce-li někdo vstoupit do některého islámského mystického řádu, musí se na vstup 40 dní připravovat modlitbami a půstem. V turečtině 40 znamená "po celý život". 40denní přikázání čistoty pro šestinedělky, dodržované u Židů a Arabů, pochází snad ze středověku, kdy byly dávány na 40 dní do karantény lodi, na jejichž palubách byli cestující podezřelí z nákazy. V dnešní době Medardova kapka 40 dní kapká. Číslo 40 v numerologii symbolizuje hranici a mezník. Starším lidem připomíná, aby nezapomínali na své životní cíle, mladším, aby se zabývali jen těmi plány, které odpovídají jejich současným možnostem.Kdyby bylo číslo 40 prokleté a karmicky zatížené, všech, kdo se narodí se životním číslem 40, by musel čekat tragický osud. Přitom nula dodá čtyřce další dimenzi a znamená vnitřní dary, které jsou: intuice, citlivost, síla, výmluvnost. :74: :74: :74:
12.06.2014 - 12:12 | Filtr
(Hadoken) SLUNOVRAT
Ahoj :27:

S dovolením zde napíši svou zkušenost s 40 a sice jako léty narození.
Na 40 narozeniny se má člověk pozastavit a tu je ona 4(spojená se zemskými silami-tento zemský živel, jenž nás nutí si vybudovat pevné základy-hmatatelné a zrakem postižitelné zázemí).Poté se kriticky ohlédnout a promyslet si , kde stojím na své cestě životem. Nezřídka se zdá, že nastává krizová fáze, protože uplynula polovina života.
Friedrich Rúckert:
„Ve čtyřiceti zdolána je hora, stojíme tiše a hledíme zpět.....“
nebo
lidové úsloví prohlašuje:
„Když osel nevyleze ve čtyřiceti, tak už nevyleze nikdy.“ :61:
Ale já věřím, že nikdy není pozdě je jen nejvyšší čas, aby si člověk
uvědomil vážnost, radost, smutek, radost a možnosti života, že nadešla jen chvíle přemýšlet, meditovat, odkrýt (onen závoj- jak se zmiňuje Loen) a zamířit své kroky na 0 směr k duchovním energiím (propojit 4 + 0).

Já osobně jsem si uvědomila tuto potřebu před svými 40 narozeninami-udělala analýzu odkud pocházím(rodiště), kde se nacházím(proč) a co mi schází( naplnění) a mé první kroky k naplnění tohoto záměru následovaly v den mých 40 narozenin-splnila jsem si přání, které bylo hluboko zakotveno.... :74: :78: :74:
14.06.2014 - 12:51 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » SLUNOVRAT
40 rok je určitě zvednutý varovný prst ukazující k nutnému zastavení se, ohlénutí zpět, bilancování, co bylo a hlavně co bude, nějak i to ujasnit a uspořádat v hlavě...

Co znám lidi a firmy pod vlivem tohoto čísla, jedná se pokaždé bez výjimky o velmi náročný život, včetně těžkých, osudových životních zkoušek, tragických vlivů, ale i vnitřní metafyzické síly. Co třeba jméno Dominika, Bedřich, Eleonora, Gertruda, Bronislav, Herbert, apod.
14.06.2014 - 15:02 | Filtr
(Rak) Loen » Ilona Regina
Je to docela zvláštní pocit "vědět" v 25 letech, že celý život bude velmi náročný, včetně těžkých, osudových životních zkoušek, tragických vlivů...

těžko říct jestli bych to byla bývala raději nevěděla :4:
14.06.2014 - 21:21 | Filtr
(Hadoken) SLUNOVRAT » Loen
Ahoj, :74:
tak dle knihy „Čísla života“ od Dana Millmana ti kdo kráčejí cestou 40/4 jsou tady proto, aby si díky tomu, že k cíli budou postupovat krok za krokem, ve svém životě vybudovali bezpečné základy (4) a aby svých vnitřních darů (0) využili v duchu služby ve prospěch lidí a záležitostí, jichž si váží.
Hlavní smysl našeho života k nám „všem“ jen zřídkakdy přichází snadno. Takže lze očekávat svízelný postup. :25:
A pro 40/4 jako klíč k naplnění osudu slouží zákon postupu: nejprve udělat to, co patří na začátek, vystavět pevné základy, a potom dělat vždy jen jeden krok naráz.Nepřeskakovat nebo ignorovat nezbytné kroky-ať se neuvízne v situaci s pocitem, že to nefunguje.Vytvořit si tuto vnitřní základnu a postup, který jim bude poskytovat oporu po celý život.A tím se zvýší i důvěra ve své niterné pocity.
Jakmile 40/4 zakotví svou energií prakticky, dokážou uplatnit svou vytříbenou intuici tak, aby mohly podporovat ostatní a zažít v životě více jasných chvil a legrace. :4:Pak se budeš umět radovati z pomalého, trpělivého postupu, nebudeš to vnímat jako vzdálené, nebo to co chceš hned, anebo mít pocit, že cesta k cíli
je nějak zašmodrchaná.
Takže ústřední problém 40/4 je stabilní základna a jasně vymezený postup, sestavající z jednotlivých kroků.A když je třeba se rozhodnout, zvážit a rozebrat své možnosti tak s důvěrou k svým niterným citům.Pak se u těchto pozitivně fungujících 40/4 projevuje mimořádná pevnost/stabilita a zužitkování jejich křehkých vnitřních darů a intuice.Poté vytrvají i navzdory všem těžkostem a překážkám a je lhostejno, jak dlouho nepřízeň osudu trvá, pokud dojdou do slepé uličky, zůstavají pružní.
(s praktičností, pravidelností, řádem a vůbec "fyzicku ralitou" mám značný problém musím říct...
neber to jako řád, ale jako lekci tance
postupuj jako v tanci : „jeden krok, pak další“ a naslouchej své intuici (hudbě). :62: :35:
14.06.2014 - 21:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:40/4 - dle mého názoru a mých zkušeností s nimi se mají pevně zakotvovat. Když to k něčemu přirovnám, tak třeba jako loď, která bezpečně zakotví v nějakém přístavu a příště v dalším a dalším, tak i lidé s touto 40/4 mají pustit někde své kotvy a pokaždé v jiné situaci se pevně ukotvovat. Budovat ve svém životě pevné základy, kotvy. To, co se bude houpat jako na vodě a nebude pevné, je to pro toto životní číslo destabilizující. Je třeba, aby tato 40/4 sama sobě důvěřovala a nebála se šlápnout do situace, která není úplně jasná. Důvěra v sebe, tu 40/4 budujte a posilujte. Chaos vyměňte za řád, pořádek a stabilitu. Stůjte poctivě na svých nohách. Většinou vždycky z každé situace i z té nejtěžší je nějaké východisko a proto se nebojte, že se nenajde. Neříkám, že máte riskovat, ale nebát se šlápnout do neznáma. Budete-li se bát, Vaše psychika bude chřadnout a s ní i Vaše odvaha "žít". I Vaše profese či životní pracovní náplň Vás bude směřovat někam, kde to bude o přesnosti, řádu, pořádku, pravidlech, práci s penězi, o nějaké kontrole... Spolehlivost má být Vaší výsadou. Dáte-li někomu své slovo, vždy mu máte dostát, potom Vás život za Vaši poctivost odmění. Vůbec nemusí být život 40/4 nesnesitelně náročný nebo snad tragický, bude takový jak dalece budete respektovat svoje nastavení. Nikdo nejsme nastaveni tak, abychom život neunesli... :27:
15.06.2014 - 10:21 | Filtr
(Rak) Loen » SLUNOVRAT
To by ale znamenalo stanovit si cít a stanovit si konkrétně cestu k němu... a to ve mě vyvolává opravdu husí kůži, jelikož nemůžu vědět, co je pro mě dobré z tak dlouhodobého hlediska... a mít vše nalajnované brání pružnosti... což je taky děsivé :61:

Ale samozřejmě chápu přínos toho principu... že toto by mi dodalo stabilitu, po které dejme tomu toužím (ale vlastně ji neznám... tak co já vím jestli je stabilita vůbec pro mě :4:) a hlavně důvěru v sebe sama v rámci pokroku...
15.06.2014 - 20:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » SLUNOVRAT
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, souhlasím s tebou, čtyřicítka je fajn věk :1: člověk již pobral rozum a v hlavě to má srovnané,ví co bylo a taky ví co by chtěl, aby bylo dál :44: no a kromě toho,ještě i zatím vypadá k světu.... :74:
20.06.2014 - 12:45 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Čtyřicítkový stát
Washington = 40 - hebrejská tabulka
6135153475
Stát i hlavní město USA dostalo jméno na počest prvního prezidenta USA. Otcové zakladatelé Spojených států amerických se zajímali o kabalu. Zvolili by tento název, kdyby to bylo špatné znamení?
05.07.2014 - 10:21 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Loen
Určitě to tak není myšleno, že číslo 40 bylo jen špatné. každá mince má dvě strany, každé číslo, každá planeta má své kladné i negativní vlivy. Jen je pravda u některých čísel, jako např. zde je to sice složitější ve smyslu, že si dotyčný musí vše vybojovat a tvrdě vydřít, to co třeba jiným jde tak nějak samo. Nicméně o to jsou konečné výdsledky silnější, hodnotnější a trvalejší. Takže všechno zlé je na něco dobré, a jde jen o to, dívat se na sklenici do poloviny naplěné voodu jako na poloplnou, nikoliv poloprázdnou... :15:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »