Horoskop Johanky z Arku


31.05.2014 - 12:38
(Lev) JOhanka.1412
Horoskop Johanky z Arku
Dobré poledne,už 10 let provozuji tématický web o francouzské hrdince Johance z Arku. K letošnímu výročí fungování webu připravuji kompletní aktualizaci stránek, a ráda bych na ně zařadila i Johančin horoskop. Je to trochu složité, protože datum jejího narození (natož přesná hodina) není stoprocentně znám. Všeobecně se za datum jejího narození pokládá 6. leden 1412.Přesnější info zde: http://ponkrac.net/astrological-dat… a zde: http://astrolot.cz/databaze/… by někdo z Vás tak hodný a zkusil se podívat na Johančin horoskop? Pokud budete chtít být zvěčněni na webu, není problém :D Předem všem velice děkuji!JOhanka.1412 :16:

Řazení:
31.05.2014 - 19:05 | Filtr
(Lev) Suea
Tohle téma - atrologický rozbor ponechám na odbornících - mě zaujalo díky infomaci o údajné reinkarnaci Johanky v osobě princezny Diany. Ta info se objevila krátce po její smti na netu, bohužel už se mi ji nepodařilo dohledat. Nevím, jak dalece jsou tyto zprávy doložitelné, ale pokud by to byla pravda, podařilo by se něco vyčíst z horoskopu obou? :78:
01.06.2014 - 12:35 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Zde je něco málo včetně souřadnic:
http://www.astrolozkajaga.com/astro…
01.06.2014 - 14:01 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Johanka z Arku – narozena 6. 1. 1412

Co se týče numerologie, její životní číslo je 15 – což je v tarotu karta Ďábel. Již samotný název je zcela vypovídající, aniž by bylo třeba znát skutečný význam této karty. Z jejích čísel je patrné, že bude chtít dělat si věci po svém, kdy si půjde neoblomně za svým a kdy bude mít potřebu udávat směr, tempo a organizovat druhé. Ovšem pod „drsnou“ maskou je zároveň vidět obrovská jemnost, citlivost, vnímavost, intuice, ale i přecitlivělost, kdy když nebyla viděna, si mohla či měla potřebu poplakat. Má v datu dvě šestky, což je ďáblovo číslo (téměř, ale je zde velká část) a naznačuje stejně jako její osudová karta Ďábla jisté spojení. Krom toho se jedná o plameny pekelné, a všichni víme, jak skončila, právě v plamenech. Tento vliv také ukazuje, že měla sklony k dramatičnosti a velkým emotivním projevům. Johanka má v numerologické mřížce zastoupenu rovinu Saturna, což také mnohé naznačuje, a to, že její osud nebude procházka růžovým sadem, a že se zde jedná o velmi silný karmický vliv. Taktéž její rovina energie (oddanosti) ukazuje na zájem o duchovno, pohotovou mysl, mentální a fyzickou sílu. Naznačuje velkou činorodost, nadměrnou aktivitu, citlivost, logický úsudek, schopnost poznat, řešit problémy a hlavně vůdcovské schopnosti, které jsou provázeny neustálým napětím, podrážděností, nesoustředěností a zbrklostí. Stejně tak ukazuje sled jejích čísel na nepochopení u druhých, i přesto, že je zcela zjevné předbíhání jejích názorů a myšlení v daleko větším předstihu tehdejšího myšlení a chápání druhých. Podle numerologie a jejích čísel vyloženě svět čekal na její činy. Také je vidět, že její energie nebyla dostatečně konstruktivně vybíjena, která byla nevyčerpatelná a to doslova a do písmene. Jednalo se o osobu, se kterou se nikdo nikdy nebude nudit, která je velmi nestálá a nevydrží chvíli v klidu, natož aby na něco, nebo na někoho čekala. Vše potřebuje hned, včera bylo pozdě. Tento člověk nemá rád, ba přímo nesnáší omezování a zákazy, potřebuje vše podřídit sama sobě, sama si určovat své sny, touhy a vize, popř. se někomu zasvětit. Jedná se o typ člověka, který svými názory a myšlením předbíhá dobu a ne vždy jsou pochopeni, a pokud ano, tak až dlouho po své smrti. Veškeré své síly a schopnosti zasvěcují určité osobě nebo určenému záměru, popř. něčemu.

Podobně jako Johanka s Arku ukazují i číselné vlivy i na další osoby, které to měli podobně, jako např. Nostradamus. Společné měli oba také to, že setrvávali na svých názorech, a zasvětili celý život nějakému přesvědčení a idealismu. Oba jsou tzv. vynálezci jejich daného století, v němž byli schopni jako vyvolení nasávat z „vesmíru“ s neodolatelnou touhou uskutečnit svůj sen, věnovaný duchovní energii pro dobro lidstva. Podobně to měl např. W. A. Mozart, o kterém se říká, že hudbu také „nasával“, že ji slyšel v hlavě a jen ji zapisoval. Všichni měli tak velkou hladinu energie, že byli nesmírně činorodí. S ventilací této velké energie měli potíže a proto občas vybuchli, tak jako ten papinův hrnec, kde když nebudete pomalu upouštět páru, tak nakonec také exploduje.


Další zajímavou skutečností je, že numerologicky její jméno dává výslednou jedenáctku, což je tzv. mistrovské číslo, kdy tito lidé mají hlubokou pravdu, přesvědčení, ale bývají nepochopení druhými. Jsou to velmi staré a moudré duše. Redukcí čísel 11 dostaneme citlivou, vnímavou a velmi intuitivní dvojku, která je pod vibrací Luny, což ukazuje na velkou hloubku. V energiích jejího jména je vidět povaha, která je průkopnická a bojovná, i když je své podstatě introvertní, co se týče jejích vlastních citů a pocitů. Numerologický vliv jejího jména dává tušit, že v životě Johanka projde mnohými osudovými zkouškami, kdy by měla vážit svoje slova a činy. Jejím cílem bylo osvícení, pomáhat druhým, dělit se s nimi, radit, učit je a předávat jim své poznatky a zkušenosti. Její povaha byla velmi neklidná a rozporuplná, naznačující mnohé konfliktní situace a protiklady v jejím životě. Realizační vliv jejího jména (jak se projevovala navenek) ukazuje na její upřímnost, autoritu, silnou vůli a odvahu. Intimní vliv jména (jaká byla skutečně uvnitř) naznačuje její nezávislost, bojovnost a abstraktní myšlení a skvělou pojmovou představivost.

Astrologicky stálo její Slunce v Kozorohu, což ukazuje na tvrdost na sebe i na druhé, a neúnavnou mysl a pracovitost, dokud nedosáhne svého. Harmonické spojení se Saturnem, který vládne přirozeně Kozorohu pak naznačuje, že si Johanka vždy půjde neúnavně a neoblomně na svým. Toto spojení jí dává do vínku pevnost, tvrdost a schopnost překonávat a zdolávat překážky a potíže. Dokázala dát svému životu smysl, pořádek a byla schopna, či předurčena dosáhnout vysokého postavení. Zároveň byla jen nerada sama, potřebovala kolem sebe neustále lidi. Navenek mohla působit velmi chladně a přísně, uvnitř byla však citlivá a vnímavá dušička, která se dokázala skrývat za maskou suverenity. Johanka podle astrologických aspektů a konstelací měla smysl pro harmonii a sociální cítění, kdy její archetyp byl Učitel, a ne nadarmo se říká, že Saturn, který má význačné místo s jejím horoskopu, je přísný, moudrý, ale tvrdý učitel. Měla vynikající schopnost dívat se na věci, lidi a situace z obou stran, kdy dokázala být diplomatická a prosadit si to, po čem toužila nebo si vzala do hlavy, jelikož se uměla vcítit do druhého a dokázala toho využít ve svůj prospěch. Bylo patrné, že byla schopna mít obrovský vliv na větší masy lidí. V oblastech citů byla jistě zdrženlivá a chladná, resp. je nedávala ta najevo, a pokud ano, tak jen těm nejbližším, kterým věřila. Je patrné, že u některých lidí byla oblíbená a u jiných pro změnu vyvolávala vztek a nenávist.

Co se týče její bojovnosti, byla obrovská, je vidět, že se před ničím a před nikým nezastavila, kdy dokázala jet až na pokraj svých sil. Planety v jejím horoskopu symbolizují vysoké ideály a sny, kvůli kterým byla schopna udělat cokoliv, někdy i na úkor lsti, klamu a jistých podvodů. Přitom měla potřebu zachraňovat druhé, dokázala být soucitná, jemná a zároveň tvrdá a drsná, podle momentální potřeby a situace. Je patrno, že měla sklony k závislostem, je také známo, že používala psychotropní, návykové látky, které ji dávali únik do jiných, lepších světů.
www.tajemstviastrologie.cz



Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »