Mezisoučet 37 u životního čísla 1


09.05.2014 - 16:55
(Ryby) Ida 29
Mezisoučet 37 u životního čísla 1
Prosím, mohl by mi to někdo vysvětlit? Děkuji :74:

Stránka: 1 2
Řazení:
09.05.2014 - 21:23 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Číslo 37, na začátku, jako první v pořadí akční, kamarádská trojka v kombinaci s duchovní sedmičkou. Že by spojení akčnosti v duchovní sféře? Asi, ano, ale za cenu náročných změn, neboť mezičíslo 10 ukazuje na to, že tato osoba se změní za svůj život od základu, a to několikrát. Výsledná jednička, ukazuje na schopnost komunikace, bojovnosti a odvahy. Všechna čísla jsou aktivní, včetně výsledné jangové jedničky, někdy egoistické, aktivní, toužící po úspěchu, pozornosti a obdivu. Mohlo by se jednat o ambiciózní idealistu (-stku) s novátorskými nápady, odvážnými plány, toužící se prosadit i přes svoji tvrdohlavost, paličatost a neústupnost. Jedná se o silné ego, s potřebou mít hlavní slovo a obhájit svou pravdu, a to za každou cenu. Může mít problém s uznáním autorit, protože se sám nebo sama cítí jako povolaná. Tento člověk bude pravděpodobně přátelský, kamarádský, oblíbený ve společnosti, co se rád a snadno seznamuje. Vztahy budou pro něho důležité, zejména pak fyzické spojení. Vhodný kandidát na vedoucí postavení nebo pro podnikání a obchodní činnost, třeba jako obchodní zástupce, který „ukecá“ a přesvědčí každýho, koho vyhodíte dveřmi a on vleze oknem…
11.05.2014 - 15:47 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Děkuji za odpověď. :74:
Mám ještě další otázky.
Chtěla bych umět propojit astrologii s numerologií.
Jaké planety nebo kvality se přiřazují k určitým číslům?
1 - Slunce
2 - Luna, Neptun
3 - tady nevím někde jsem četla Jupiter a jinde zase Merkur.
4 - Saturn. Stabilita. Čtvrtou planetou naší sluneční soustavy je i Země, ale ta je stabilní jen zdánlivě - zemětřesení, tsunami - Uran. :23:
5 -?
6 - Venuše
7 - někde psali Neptun a někde Uran
8 - Mars?
9 - Pluto
Dík. :74:

16.05.2014 - 18:09 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
No,jsou různé zdroje uvádějící odlišné vlivy. Já osobně používám evropskou:

1 Slunce
2 Luna
3 Mars
4 Merkur
5 Jupiter
6 Venuše
7 Saturn
8 Uran
9 Neptun

Kdežto třeba Linda Goodmanová to má trochu jinak:

1 Slunce
2 Luna
3 Jupiter
4 Uran
5 Merkur
6 Venuše
7 Neptun
8 Saturn
9 Mars


:1:

:15:
16.05.2014 - 20:46 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Dík. :74: Jsem z toho trochu zmatená.

Mezisoučty život. čísla 7 podle Tami8
Je to z diskuse:
http://forum.najdise.cz/diskuze-pri…

34/7 – /3/ tvořivost + /4/stabilita
obtíže vyjádřit se tvořivě, s důvěrou a trpělivostí.Tato cesta představuje možnost propojit realistickou praktičnost čtyřky s mysticismem sedmičky, tělo s duchem a kreativně vše dokázat vyjádřit.

Tami8 to vykládá ještě podle jiného systému?
18.05.2014 - 13:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ida 29
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Německý psycholog a numerolog Kurt Hanns,publikující pod jménem Jules Silver, používá stejný vzorec jako Linda Goodmanová. Silver své vědomosti opírá mimo jiné i o staré kabalistické učení a odtud má i přiřazení planet k číslům. :74:
19.05.2014 - 19:29 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Ida 29
25 ma nevyjasnene vztahy k spolocnosti.(cislo 2-vztah)(cislo 5=spolocnost)
Inak Ty sa nemusis riadit,co sa pise v knihach,ked vies,co kazde cislo znamena,tak je najlepsie si vytvarat sama vlastne kombinacie.
Kazdej numerologicke vyhovuje aj priradenie planet individualne,musi jej ten system fungovat.
19.05.2014 - 21:57 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Ano, Tami má pravdu, trojka je opravdu tvořivá, akční, bojovná, nedá se, nebojí se, je kamarádská. Čtyřka je zcela jiná, naopak nemá ráda změny, je zodpovědná a uvážlivá, proto výsledná sedmička je poněkud zmatená a nejistá.Sedmička je náročné číslo, pod vlivem Saturna (karmy) má sklony k pesimismu, resp. tendence vidět věci z té horší stránky, vše si musí ověřit, osahat a vyzkoušet, i když během toho může přijít ke zranění, ať už na duši nebo na těle.

Systémů, předloh a informací je jistě mnoho, a věřím tomu, že některé se vzájemně kříží a vzájemně si odporují. Proto já sama vše dělám podle svého přesvědčení a své intuice, knihy jsou matoucí. Věř svému náhledu, co tě napadne a nenech se zmást názory druhých. Co člověk to názor, co člověk to jiný pohled na svět a každý na jednom obrázku vidí něco jiného, co je zrovna pro něj to důležité a podstatné.

:1:
20.05.2014 - 23:47 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Jestli můžu, zkusím objasnit tu stabilitu čtyřky. Je zde hned několik vlivů:

- čtyřka je kromě jiného pod vlivem Merkura, a ten je vládnoucí planetou zemské Panny (ta je velmi stabilní a pevná), ale i vzdušných Blíženců
- v tarotových kartách patří karta číslo 4 Císaři, který má svoje stabilní místo na pevném trůně, a na většině vyobrazení je zvýrazněn čtverec, jako základ trůnu, císař má pevnou a jistou pozici, proto stabilita, stojí také za svými názory
- čtyřka připomíná stoličku, neboli židli, zde je další význam pevnosti a upevnění jednak se zemí, ale pevné posazení s pevným opěradlem
- čtyřka tvoří základ pyramidy, které jsou stabilní a pevné už hodně a hodně dlouho
- čtyřka tvoří čtverec, který když spojíš mezi sebou, vznikne ti tzv. kříž, který je taktéž pevný ve svém středu, je tam cítit stabilita, řád
- když děláš draka, podobně také vytváříš středový kříž
- v Číně věří, že čtyřka značí jistotu, např. ve spojení s čílem jedna se jedná o jistou smrt
- čtyřka je vhodná pro položení jakéhokoliv základu (pyramida)
- čtyřka je chápána jakožto nejvyváženější a nedokonalejší tvar (dokonalost duchovní i materiální), čtverec má 4 úhly, 4 strany, tvoří také základ pyramidy a je tedy vzorem pro pevnost a stabilitu

Již ve starém starověku lidé znali čtyři základní živly (oheň, země, vzduch a voda), čtyři základní barvy, čtyři chutě a čtyři druhy temperamentu. Známe čtyři světové strany, čtyři světové éry (zlatá, stříbrná, měděná a železná), rok dělíme na 4 roční období, měsíc se dělí na 4 týdny a den na čtyři časové úseky, apod.

:78:

Záleží ke kterému významu to přiřadíš, nicméně ve finále by měl být konečý náhled alepoň v základu stejný.

Jedná se talé o to, s jakým číslem spojíš onu stabilní čtyřku, kdy je třeba se podívat i na další podtexty. Nimcéně mě se osvědčilo toto spojení, které musím říct, že opravdu a skvěle funguje, nehledě k tomu, že žijeme v Evropě, proto také používám tento evropský převod. LInda Goodmanová žila na druhém kontinentu, kde jsou poněkud odlišná pravidla, stejně jako zcela jiné povahy a životy lidí, tak se mi osobně nelíbí ani tento převod na nás evropany, kteří jsme zcela jiní.

21.05.2014 - 11:53 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Moc hezky napsané. Propojení 4 s Merkurem přes praktičnost a užitečnost Panny mi dává smysl.
Děkuji :74:
21.05.2014 - 13:32 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Díky, jsem ráda, že jste našla souvislost :1:, že vidíte, že to není jen výplod nějaké fantazie..
22.05.2014 - 08:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Mezisoučet 37 u životního čísla 1 - tak tomuto spojení, domnívám se patří - aktivita, kreativita, důvěra v sebe sama, vyjadřování otevřené k větší skupině lidí. Je to o překonání nejistoty, porozumění a dobré práci se svojí citlivostí. Vhodné nebo potřebné bytí v nějaké komunitě, společnosti, skupině, kde se člověk může svobodně emočně vyjadřovat. Pozor na podvědomý strach z ostatních, na možnost být z něčeho zklamaný. Do života by toto spojení mělo přinášet potkávání lidí, kteří člověka něco naučí a někam posunou. Otevřeně se vyjadřovat, neschovávat se, nemlžit, být čitelný, vyvarovat se naivitě, mít takové myšlenky, které budou beze strachů a budou přinášet to, co nám skutečně patří. Udržet rovnováhu v přijímaní, nabízení, či dávání. Vyvarovat se jakékoliv závislosti, nutnost pohybu, který nám sedí a uvolňuje. Jsou dvě cesty, buď člověk svoje životní číslo naplní a bude spokojen a nebo ne a bude nespokojen. Ze zdravotního hlediska pozor na potíže nohou i zad. :12:
22.05.2014 - 20:33 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Nevím, jak jiné 1 ze 37, ale já více souzním s charakteristikou Madahi. Nejsem tak úžasně průbojná :39: nebo vlezlá :6:, jak si představuje Fiš. :4:
23.05.2014 - 12:06 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Dobrý den,

jen malý dodatek, Vaše skutečné životní číslo je 28/1, což je trochu o něčem jiném, jak 37/1.... :1:

Nicméně vliv jedničky jako takové tam je, i když třeba potlačené, ať jž chcete nebo ne, aŤ už si toho jste vědoma či nikoliv ... :3:

Pěkný den

23.05.2014 - 14:08 | Filtr
(Rak) nanuk » Ilona Regina
Prosímtě Fish popisuješ tady 3 a 4. že 3 je bojovná, nezávislá a kamarádská a že 4 je spíše uvážlivá a zodpovědná a nemá ráda změny, a co když je v datumu 3 i 4 tak je tam rozpor.....
3 je den narození a 4 životní číslo....
23.05.2014 - 15:17 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » nanuk
Milý Nanuku:

Ano, výsledná mystická sedmička je hodně rozporuplná sama o sobě. Je vždy však třeba dívat se na vše, nejen na životní číslo, to je jen část rozboru. Stejně jako v astrologii, kdybyste se díval jen na postavení Slunce. Záleží na celém datu, pokaždé je třeba porovnávat vše jako celek.

Mimo to i tarotová karta číslo 7, pod názvem Vůz tuto rozporuplnost krásně symbolizuje na obrázku, kde je zvýrazněn vliv bílé a černé, kde jsou vidět vnitřní rozpory, vnější zápasy, ale i životní změny, které přijdou, když člověk odvážně do tohoto vozu nasedne a jede vstříc lepším zítřkům.

Každopádně číslo sedm se skládá z tvořivé trojky a stabilní čtyřky, což sebou ve finále sedmičky nese obtíže a nejistotu v jinak vrozenou tvořivost. Nejen proto jsou sedmičky tak citlivé, hloubavé a přemýšlivé. Mají obrovskou představivost trojky, stejně jako výbornou inspiraci a intuici, s touhou po tajemnu a nepoznaném. Tvořivost je zde dobrá, ale chybí sebedůvěra sami v sebe, protože čtyřka má potřebu být dokonalá a bezchybná, proto nakonec tento vnitřní rozpor. Trojka je rychlá, akční a čtyřka pro změnu velmi rozvážná. Možná právě proto mívají lidé pod vlivem sedmičky tendence k depresím a pesimismu. Přitom potřebují pohyb, poznávat a hlavně si sami vše vyzkoušet na vlastní kůži, i za cenu nepříjemností a třeba i úrazů. Mají silný vnitřní hlas své intuice, potřebují zpracovat nepřeberné množství informací, podnětů a myšlenek, které jim neustále proudí v hlavě. Tito lidé se většinou vyznačují tím, že jsou o skok dál, jak druzí, i když je má mnoho lidí v jejich okolí za podivíny, což jim jejich život moc neulehčí. Jsou předurčeny se svým duchovním číslem 7, aby vynikali a byli něčím vyjímeční, i když to někdy dlouho trvá, než jsou pochopeni druhými. :1:

Jinak den narození ukazuje na to, jaký je člověk skutečně uvnitř, což ostatní nemusejí vnímat, a životní číslo je naopak o tom, jak se prezentujeme svému okolí, což může být právě zcela odlišné...

Fish
24.05.2014 - 11:15 | Filtr
(Rak) nanuk » Ilona Regina
Děkuji za odpovědˇjsem se v tom hezky našla :3:

A ano ta karta vůz tu 7 pěkně symbolizuje.....snažím se dobře do toho vozu nasednout a chytnout ty opratě a jet vstříc lepším zítřkům...... :1:

Jsem se chtěla ještě zeptat od léta bych měla vstoupit do ORV 5 po hodně náročné 4, jak jsem četla že by mělo dojít k osvobození, uvolnění, že 5 je "jízda".....já v mžížce 5 nemám, jen malou ze jména, tak si říkám zda se u mné ta energie 5 objeví...

Děkuji :74:
24.05.2014 - 11:23 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » nanuk
Tak, tak, úžasné na roční pětce je to, že vše jakoby rázem mávnutím kouzelného proutku zmizí,a to jak všechna úskalí, těžkosti a nepříjemnosti z předešlé čtyřky, kdy si pro změnu budete užívat života. Ideální čas pro věnování se svým koníčkům, něčeho, na co jste neměla do té doby čas, chuť a ani náladu. Svoji velkou roli zde hraje určitě uvolněnost, tvořivost, pohoda, děti, penízky, partnerství a plodnost jako taková, a to v dobrém slova smyslu.

Tak Vám přejo krásný vstup, máte se na co těšit a hlavně si to právem zasloužíte....
:117:
24.05.2014 - 13:02 | Filtr
(Rak) nanuk » Ilona Regina
Děkuji, už se teda těším :75:
25.05.2014 - 20:48 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Jak to? :23:
Žila jsem v přesvědčení, že životní číslo je součet data narození - 29. 2. 1968.
2 + 9 = 11 + 2 = 13 + 1 = 14 + 9 = 23 + 6 = 29 + 8 = 37 = 10 = 1

Jedničku vnímám - jsem sebestředná. :3: Prodávala jsem bankovní produkty a vůbec mi to nešlo. Špatně jsem se vyrovnávala s tím, že mě lidé odmítají. Nabídla jsem to jednou, dvakrát a potom jsem ztratila nadšení i motivaci. :19: Byla jsem z toho strašně otrávená a naštvaná.
Typ člověka, kterého vyhodí dveřmi a on se vrátí oknem nejsem. :4:
26.05.2014 - 09:28 | Filtr
(Ryby) Ida 29
Počítala jsem slova - hebrejská tabulka
REVOLUCE
25673635 = 37 = 10 = 1

Evropská tabulka - 3 - Mars - aktivita, bojovnost + 7 - Saturn - zábrany, někteří lidé jsou proti = 10 - tarotová karta Kolo osudu, buď to dopadne tak nebo tak = 1 sebestřednost.

Goodmanová - 3 - Jupiter - individualismus, cesty do ciziny, víra + 7 - Neptun - spirituální osvícení = 1 jednota

Smysl najdu ve všem. Jak jste na tom vy? :4:

SAMETOVÁ
31454761 = 31 = 4

Součet 31 + 37 = 68 láska + moc, peníze = 14 - karta Mírnost, držení rovnováhy. Já + vytrvalost? Nebo - Já + vytrvale se snažící o změnu? :3: Výsledek je 5 - změna, tarotová karta Papež - duchovní vůdce - Havel
s heslem - Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. To byla revoluce více pod vlivem Jupitera s Neptunem.
26.05.2014 - 09:45 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Tohle je horoskop člověka narozeného 5. 4. 1976.
Je tam zdůrazněná 5 ve dni narození a i celý součet data narození je 5.
Já se na to neumím podívat tak, aby jsem tam ten zdůrazněný Jupiter, podle evropské tabulky, viděla. Mohla by jste mi poradit?
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…

27.05.2014 - 13:01 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Milá Ido,

životní číslo lze samozřejmě počítat několika způsoby, z nichž jeden je ten, ze kterého vycházíte, a to je součet všech číslic mezi sebou, což je 37.

Druhým způsobem, který používám já a který se mi za ta dlouhá léta osvědčil, je tento:
29. 2. 1968
-------------------------------
11/2 2 24/6
2+2+24 = 28

Další metoda je redukční, tedy součet jednotlivých součtů z data, tedy:
2 +2 +6 = 10

Já osobně se kloním a mám vyzkoušenou tu druhou metodu, a to z důvodu, že výklady, resp. životní čísla kombinuji s tarotovými kartami, které nemají tak velký počet, jako dává redukce celého data či jména.

Nikde není samozřejmě psáno, který výpočet je ten správný, a také každý numerolog pracuje s vibračními čísly zcela odlišnými způsoby, kdy je někteří vepisují do mřížky, někdy celé, někdy celé mezisoučty, někdy jen součty a někdy zase pro změnu vůbec. Každý bychom si měli vybrat, tak jako ve všem, co každému vyhovuje, ostatní jsou jen návody, předlohy a ukázky.

Co se týče Vaší práce, jak popisujete, jak jsem psala výše v jednom příspěvku, nelze a není možné vycházet pouze ze životního čísla, i za číslem 37 nebo 28 se skrývají zcela odlišné osobnosti. Není Lev, jako Lev, není Panna, jako Panna, což je stejné přirovnání. Vždy je třeba kompletní náhled, i na ostatní čísla. Lékaři musejí brát člověka také jako celek a dívat se přitom na všechny ostatní vlivy.

Vzhledem k tomu, že Vy jste se narodila jako Ryba, a navíc v novoluní, je zcela pochopitelné, co to popisujete. Kdybyste se stejným životním číslem byla např. Blíženec nebo Beran, jistě byste byla skvělou prodejkyní, či zástupkyní jakýchkoliv produktů. Váš ascendent v Panně toto však taktéž neumocňuje.

Nehledě k tonu, že každé číslo, stejně jako každá planeta má dvě polarity, dva zcela odlišné vlivy, které na každého jedince působí zcela specificky a zcela odlišně, oto je třeba brát v potas…

Fish
27.05.2014 - 13:20 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » Ida 29
Milá Ido, když se podíváte na datum tohoto člověka, má tam hned tři pětky, z toho ta třetí je součet roku narození. To znamená, že toto číslo (5-svoboda, potřeba volnosti, nezávislosti s potřeby dobrodužství) bude jistě velká. A to stejně, jak když to cítí uvnitř, že takový skutečně je, ale ani si na nic nehraje, totéž vysílá i do svého okolí a je docela možné, že i své povolání budu v duchu celožitovního vzdělávání a humanitních sklonů.

Jinak pětka patří mezi tzv. dominantní čísla. :1:
27.05.2014 - 14:50 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Já jsem životní jednička.
Mám Slunce v rohovém domě. Jeho pozice je tím zdůrazněná. Proto jsem předpokládala, že každý člověk má, ve svém horoskopu, své životní číslo zdůrazněné.
Ty tři pětky reprezentované zdůrazněným Jupiterem tam nevidím. Jupiter v Býku je bez hodnosti. Pozice v 11.d. není významná.

Je proto nějaké vysvětlení?

Nevím jestli se dá místo Jupitera použít znamení?
V 10.d je znamení Ryb, kde je Jupiter spoluvládcem. Ryby v 10.d jsou ve významné pozici.

Číslice rezonuje s planetou nebo se znamením? To by pak měl být základní počet číslic 12, a ne 9....?

To číslo 28 ke mě v horoskopu sedí podle evropských pravidel.
Když přiřadím k 2 - Lunu a k 8 - Uran je to moje přesná opozice. :15: K té 8 by šlo i Pluto. Pocity moci a bez moci v citech, finanční zvraty.
Aspekty mezi Lunou a Saturnem nemám.

Goodmanová používá řazení, které používali Babyloňané, Egypťané, Chaldejci a po nich Hebrejci. Podle Goodmanové je evropská tradice mladší. Lidé ztratili z povědomí informace o Neptunu a Uranu a nahradili je jinými planetami. Píše o tom ve své knize Hvězdná znamení.
Jenže v evropské tabulce je Uran a Neptun taky.
27.05.2014 - 21:33 | Filtr
(Ryby) Ida 29 » Ilona Regina
Jsem překvapená. Všechny lidi, které jsem zatím našla s pětkovým životním číslem, mají Jupiter jednoznačně zdůrazněný. Asi náhoda?

16. 10. 1995 = 5
Jupiter je ve Střelci a ve 12.d., kde Jupiter vládne.
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…

27. 3. 2000 = 5
Jupiter v Býku ve 4.d, kde je Jupiter v povýšení.
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…

5. 12. 1977 = 5
Jupiter je v Raku, kde je v povýšení.
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…

20. 1. 1955 = 5
5 - Jupiter je v Raku, kde je v povýšení.
20 = 2 - Luna v 10.d.
http://osobni-horoskop.najdise.cz/r…
Příspěvky: 1-25 26-36
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »