Sebemotivace


08.05.2014 - 20:26
(Rak) Loen
Sebemotivace
Sebemotivace je zase tak subjetivní věc, že to házím sem do astra ... ať je tu o co se opřít...Takže vážně nevím jak se hnout z místa a ten tlak mě asi rozdrtí (potažmo to odnesou mí blízcí... páč to energeticky peru všude kolem :61:) a vlastně to souvisí s mou neschopností se rozhodovat (respektive nenchávat otevřené všechny možné cesty jen pro případ... protože útěk se hodí vždycky)Nikdy jsem nedokázala plánovat do budoucna... a jak říká můj bratr: Kačo, ty řešíš věci vždycky až po bitvě... Vystudovat školu není až takový problém... je to něco, co jste dějme tomu kdysi chtěli, nebo vám to přišlo logické a přirozené vyústění, zároveň se tím zavazujete jakoby někomu jinému ... (což teda nevím komu... rodičům... univerzitě jakožto autoritám?)Ale najednou po té... s volbou vlastní další cesty... možností milion a žádná... závazek sobě? To asi není dost silná motivace... protože přece don´t worry be happy... nebo co... a cílevědomost žádná ... na co taky? Ale přece jen to zevlení je děs... a stagnace je blbej pocit... Takže ač je to zase příspěvek vztahující se konkrétně na mě... můžem se tu zároveň i zamyslet nad tím, kde v individuálním horoskopu hledat ty principy motivace... jak nejlépe přijít na to, co nás nejefektivněji motivuje? Jelikož asi nebudu jediná komu sebemotivace pokulhává...PS: to chce spíš psychologickej koutek tyto mé výlevy :48: :4:

Řazení:
11.05.2014 - 14:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Zdravím Tě Loen,
pro Tebe je zdravé a motivující po něčem toužit, mít na něco chuť, něco chtít, mít nějaké přání, po něčem zdravě dychtit... Děláš to? :44:
Dopřej si čas na svoje rozhodování, nespěchej tolik na sebe. Píšeš, že jsi nerozhodná. Pokud si můžeš dát čas a nemusíš se rozhodnout okamžitě, počkej si, tělo Ti samo dá signál. Pokud využiješ a umíš se nacítit na svoji intuici i instinkt, který máš ve svém nastavení zvýrazněný, poznáš co je pro Tebe správně. Pokud Ti to nejde, znemožňuje Ti to zapojování logiky a hledání odpovědí na něco, co nepotřebuješ. Máš také zvýrazněnou opatrnost. Ta je fajn, pokud ji nepoužíváme tak, že nás naopak blokuje. Jsi možná až moc opatrná, moc přemýšlíš, chceš znát moc odpovědí. Když se vzdáš tohoto tlaku hlavy a více se nacítíš na své tělo, samo Tě nasměruje. :3: Reaguj na to, co k Tobě přichází, nic moc nemusíš vymýšlet, jenom z těch tisíc informací, které kolem Tebe letí si vyber tu správnou a na ní zareaguj, chyť ji a s radostí a lehkostí ji uveď do života. Brání Ti také Tvůj perfekcionismus a dívám-li se správně tendence dělat všechno a nic pořádně (myslím tím, že rozptyluješ svoje síly na moc věcí). Tlak uspět na materiální rovině, vydělat peníze, někam to dotáhnout "zjemni", uprav ho do klidnějšího režimu, potom Ti to půjde lépe.
Je pro Tebe důležité "stát na vlastních nohách". Máš sílu spontánnosti v dobách výzev a problémů. Při potížích, které Tě provází máš spíše tendenci se stahovat, než se zdravě přizpůsobovat. :1: Takže nestahuj se, ale přizpůsob se životu. U Tebe je také téma ega, využívej ho správně. Nuda, ta Tě popichuje, máš nutkání pořád něco začínat... neustálý tlak něco nového začínat, je správně, pokud je to "bez NUTNOSTI dokončení".
Tak aspoň malá rada. Třeba zachytíš pro sebe nějaký střípek, který sama cítíš... Madahi :12:
11.05.2014 - 15:13 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
Toužím :4: ale ne moc konkrétně... hlavně spíš nejsem schopna nějak převádět ty tužby a vůbec všechno do fyzické a materiální roviny... právě že kdybych měla tlak na uspění v materiální rovině... tak bych asi v té fyzické realitě nějak fungovala... :61:

tendence dělat všechno a nic pořádně :4: :15:
téma ega :4: :15: :15:

"stát na vlastních nohách" - svoboda... toto je momentálně nejsilnější vnitřní tlak... kolikrát mám pocit že bych se musela jít zavřít na týden do lesa abych si mohla počkat na vlastní emocionální jasno... protože příšerně nasávám věci z vnějšku... (jako bych si snad masochisticky užívala totální guláš veškerých informací od všech lidí... a pak ten dlouhej proces extrahování sama sebe)

Děkuju :1:

PS: tak nějak všechno, co dělám je bez nutnosti dokončení :61:
11.05.2014 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
cituji: " protože příšerně nasávám věci z vnějšku... (jako bych si snad masochisticky užívala totální guláš veškerých informací od všech lidí... a pak ten dlouhej proces extrahování sama sebe).
:44:No však, máš otevřená centra hlavy, takže "nasáváš", ale všechny informace a myšlenky nejsou Tvoje, tak je roztřiď a nech jen ty své, ty, co vyhovují. To Tě bude potkávat celý život, jen se s tím naučíš lépe zacházet. Smiř se trochu s chaosem, ten Ti také patří. Jedině díky přirozenému chaosu může přijít poznání a proměna. :12:

:1:Správné načasování a "trpělivost". Život Tě "žádá" , abys v klidu čekala na okamžik příležitosti. :3:Řekne Ti to, jak sama víš Tvůj solar (spolehni se na něj). Pak bude čas na to správné jednání. Tahle "potřeba" čekat v Tobě bude vyvolávat neklid, nebudeš moci "vystát" tohle čekání. :39:
:9: Bude z toho často nepříjemná frustrace, ale Ty čekání "cti a respektuj", je to totiž Tvoje klíčová šance. Zatím, když čekáš, relaxuj, :78: uvolni se. Dotýkej se lidí, věcí..., najdi ve svém doteku kouzlo pravdy. :27:
Najdi v sobě "vnitřní mír" :18: a pak to přijde... :12:
11.05.2014 - 19:38 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
jojo :4:

chápu

děkuju

:62:



BTW: ... opravdu jsem dostala nekontrolovatelný smích (a možná infantilní a tak trochu i zoufalý...)"... nielen chápať na mentálnej úrovni, čo to je byť generátorom, ale skutočne mať ten prežitok vo vnútri, tú skúsenosť, čo to znamená keď jednáme v reakcii" :61:
pak aby nebyl člověk opatrnej, když se občas nestačí divit, co všechno se mu ocitne vo vnútri v takovém totálním jednání v reakci... :32: :117:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
12.05.2014 - 08:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten obrázek je opravdu trefný... :15: :29:
13.05.2014 - 01:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,

zaprvé: přimlouvám se za nápad zavedení psychologického koutku. Sám se teď zabývám psychologií mnohem více než ezoterikou a např. astrologie se ocitla na periferii mého zájmu. Rád bych si tu o psychologii s někým podobně laděným povídal častěji.

Ke Tvé otázce: především si dopřej trochu klidu. Povol vnitřní tenzi a bez výčitek svědomí dlouhé hodiny blbě zevli na konev a schnoucí begónie. Zahnívej s gustem. Ale zahnívej klidně i bez gusta. Živoř. Blbý soudruh jménem Ego (a asi nejen on) se Tě bude snažit přesvědčit, že "čas utíká, tak ho přeci nepromrhejme". Ale pointou této lekce je pochopit, že některé klíčové vnitřní procesy jsou zcela mimo dosah naší vůle a chápání a přesto se mohou odehrát. Že je vlastně jen otázkou času, než se plán duše (tedy opravdová, nikoli falešná motivace) nějak zviditelní, ale že k tomu, aby se vyjevil ve své čistotě je někdy nutno dovolit myšlenkovému kalu, aby dopadl na dno lhostejnosti a rezignace. Možná pak zjistíš kolik smutku a bolesti se skrývalo pod horečným nutkáním k činnosti (tak to alespoň bylo u mě).

Ve staré Skandinávii měli pro mladé muže, kteří se na prahu dospělosti dostali do deprese pojmenování "kolbítar" (uhlohryzové). Tito měli ve velkých severských domech s ohništi uprostřed vyhrazené místo v hromadě popela pár metrů od ohniště. Nedbali ničeho a procházeli jakýmsi zimním spánkem či rituální letargií třeba i po dobu několika let. Toto období osobního "zrání k povolání" bylo považováno za cosi přirozeného a starší muži a ženy proti tomu nic nenamítali. Výsledkem pak bylo, že jednoho dne se mladý muž zcela přirozeně zvednul, oholil, umyl, opásal se mečem a vyrazil na výpravu. Dnes jsme poháněni železnou rukou kapitalismu, proto si takový luxus můžeme dovolit pouze v omezené míře, ale přesto bychom se tím neměli nechat odradit od toho, abychom opět vzkřísili tyto dnešnímu světu tak nepřijatelně se jevící tradice v nějaké originální a pro nás smysluplné podobě.

Zajímavá pasáž: "Vlastně to souvisí s mou neschopností se rozhodovat (respektive nechávat otevřené všechny možné cesty jen pro případ... protože útěk se hodí vždycky)." Ani nevíš, jak moc mi tímto postojem připomínáš pár našich společných známých (zejména jejich vztahovou strategii :14:). Avšak bez ohledu na to, jak může být tohle tvrzení pravdivé si myslím, že pes bude zakopaný někde jinde. Pokud však cítíš, že máš problém se pro něco rozhodnout a něčemu se oddat, možná to bude znamenat, že v sobě nějak sabotuješ mužský princip (aktivita a vnitřní autorita) - to se stává v případech lidí, kteří byli vychováváni buďto příliš autoritativně (zavděčit se a získat ocenění od otcovské postavy byl téměř nadlidský a dlouhodobě frustrující úkol), anebo naopak příliš liberálně (kdy takzvaný liberalismus zastíral lhostejnost otce). Ale raději bych do toho tyhle úvahy spíš netahal. Máš přestat myslet a začít zrát hnitím.

Good luck! :17:
13.05.2014 - 07:25 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
Díky :4:

za chvíli du hnít na workshop s názvem Sebemotivace (aneb jak jedna naše společná známá usoudila že by mi to mohlo pomoct... tož náhoda a načasování a nebo taky ne... a navíc to mám u baráku...)

No potlačení mužské stránky... to si uvědomuju už dlouho.... ale jaksi... co s tím...

Docela ráda bych se rozhodla... a co se té vztahové strategie týče :61: no... tož ozkouší a zjistí (dobře pro ně)... ono držení ve vztahovém napětí nerozhodností a nicneděnáním taky není zrovna nejohleduplnější strategie... nebo spíš nastavení
13.05.2014 - 07:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná jsem ten postřeh se vztahovou strategií měl vypustit, protože
a/ vidím, že ses jej chytla
b/ nebyl určen Tobě
c/ nicméně jsme asi na stopě

Hezký workshop!

Co s tím mužským principem? To je asi na dýl, jestli chceš, můžeme to zkusit probrat.
13.05.2014 - 07:41 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
Nj, se chytám :4: (ale spíš sem chtěla říct, že sem si třeba myslela, že tím nic neděláním nemůžu "ublížit" ... ale vlastně můžu úplně stejně... )

Jinak jsem v čajovně pročítala jednu psychologickou knihu, které právě zohledňovala různé "strategie výchovy", různé typy vztahů člověka s jeho otcem a matkou... (na konkrétních příkaldech z praxe toho psychoterapeuta)hodně se tam promítal stav anima a animy... a vlastně to bylo celé vyústěno do partnerských vztahů... :61: - pak najdu co to bylo (ale co stránka to výživa...)

13.05.2014 - 09:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takhle: pokud máš chuť a prostředky chodit po workshopech a čajovnách, asi to s Tebou ještě nebude tak zlé :3:.

"Ale spíš sem chtěla říct, že sem si třeba myslela, že tím nicneděláním nemůžu ublížit ... ale vlastně můžu úplně stejně..." Bez komentáře :1:. Hele, vždyť ty to vlastně všechno víš, tak kde je problém?

Co s potlačovaným mužským principem nevím, já se specializuji na potlačování toho ženského :4:. Potíže s uchopením vlastní vnitřní maskulinity se mohou projevovat různě, např. neschopností vztahovat se vůči silným mužským energiím a výrazným mužským typům, necítit si být jimi pohlcována. U některých žen toto ústí v jakýsi zvláštní druh těkavé nepolapitelnosti, u jiných v jistou specifickou formu narcismu, kdy je bolestná mezera chybějící mužské energie kompenzována ještě větším zbožněním vlastního ženství, které se pak ve vztahu k opačnému pohlaví může projevovat destruktivně (takto si vysvětluji kult Lilith). Mimochodem, věř tomu, že v inverzi (v případě mužů) tento princip pracuje úplně stejně. :3:

Jde o to najít pro našeho "stínového muže/ženu" nějakou účelnou, adekvátní formu vyjádření, abychom mohli poznat jeho pravou jakost a účelně jej zařadit do života. Je na tohle téma zajímavá kniha "Temná stránka hledačů světla" od Debbie Fordové, na kterou jsem před pár lety dostal tip od UreyNayal.
Přemýšlej. Čeho se u mužů nejvíc bojíš? Co tě děsí? Co tě naopak rozčiluje doběla?
13.05.2014 - 12:45 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
workshop byl zadara :2:

hodně mě na tom workshopu překvapilo jak dobře fungovala hra na stínové ego - asi před týdnem sem to praktikovala sama na sobě doma, ale to tak nefunguje, jako když ti ten stín dělají druzí...
- seděli jsme v kruhu a doprostřed si sedl vždycky jeden člověk a řekl nějakou svou negativní vlastnost (už ten princip, že člověk prostě otevřeně sdělí své negativum a ostatní ho nijak nesoudí a nehodnotí...) a všichni dokola mu vytváří "pozitivníů protipóly té jeho vlastnosti... super

Jinak sem si tam všimla, že se ženy mnohem víc kontrolovaly, byly více sebekritické, více nejisté a nesebevědomé... jen btw

těkavá nepolapitelnost... :61: no ...
Nalézt adekvátní formu vyjádření... no a vůbec jeho nalezení... protože kolikrát ta prapodivná slabost (a vlastně frustrace z ní... protože ten animus je ten, který uvádí věci do praxe, do pohybu, realizuje,... a taky se brání...) ústí do zoufalé snahy bojovat těmi zbraněmi mužskými co nemá :61: což vypadá velice komicky a je to zcela nefunkční :32: :4: a pak člověk třeba neustále poteřbuje aby byl chráněn těmi druhými...
Jojo já vím co mě u mužů děsí a rozčiluje a z čeho mám zároveň strach...
13.05.2014 - 13:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Madahi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Každý je jiný, proto každému nemusí vyhovovat mluvit o emocích v kolektivu. Pro ty, kteří jsou uzavřenější nebo nedůvěřivější, je lepší vybrat si nějakou dobrou emoční terapii u někoho v klidu, kde budou mít soukromí na vyjadřování svých niterných emocí. Pokud terapie bude probíhat s důvěrou, člověk dokáže nakonec otevřít srdce a ze svých hlubokých emocí se uvolní. Potom je jiný, jinak věci vidí, vnímá. Najednou vidí, že už ví kudy, že to, co ho blokovalo, tam není. Toto, když se podaří, je to skvělý... :12:
13.05.2014 - 13:25 | Filtr
(Ryby) Jan1na » Argyll
:1:
diky za prispevky, rada Te ctu :17:
13.05.2014 - 13:30 | Filtr
(Ryby) Jan1na
Jinak, Kati, strasne rada bych Ti sem neco prispela, ale jaksi nevim co.
Po astrologicke strance se mi jaksi nechce (posledni dobou me to nejak moc nebere) a po te psychologicke se necitim.
Krom toho se musim priznat, ze jsem nad Tebou i sama doma premyslela, ale k nicemu kloudnymu jsem se nedobrala. Takze Ti aspon preju, at Ti tato diskuze k necemu je.
13.05.2014 - 14:01 | Filtr
(Rak) Loen » Jan1na
"...ze jsem nad Tebou i sama doma premyslela, ale k nicemu kloudnymu jsem se nedobrala..."


:61: :61: :61:

To nevadí... snad se doberu sama :4: :32: :32: (snad to neznamená, že jsem beznadějnej případ)

13.05.2014 - 14:04 | Filtr
(Rak) Loen » Madahi
no ten worshop připomínal skupinovou terapii při níž se mi postupně vytvořil blok mezi lopatkama :32:- asi jak sem byla čím dál napjatější a vnitřně se vzpouzela otevírat, i když bych byla bývala chtěla... :49: :32:
13.05.2014 - 14:40 | Filtr
(Ryby) Jan1na » Loen
to urcite ne :4:
spis mi v tomto konkretnim pripade nejak chybi empatie
nebo proste nejsem schopna pochopit, vcítit se
třeba ja i,kdyz jsem byla na studiich, tak představa, ze třeba o prázdninách nebudu mit nejakou brigádu nebo mit do ceho pichnout mi nahanela nepředstavitelnou hruzu
po skole jsem sedela nad inzeraty třeba 8h denne, odepisovala na všechno mozny
a proste nejak nechapu, ze to nekdo ma jinak
a proto v tom nepochopeni ani nejsem schopna vyslovit nejakou konkretni "radu"
13.05.2014 - 14:49 | Filtr
(Rak) Loen » Jan1na
No... ono se toto tak nějak prostě očekává, že budu dělat... a já to prostě nedávám... a děsí mě to...

protože prostě nejsem schopna lovit někde kde nechci nebo to necítím, že je to ono... (i když si racionálně říkám, že by to bylo přechodný... jenže já tak nějak na přechodný nehraju... v ničem) ... třeba mě okolnosti přinutí se přeorientovat... nevím... :39: :24: :63: :32:

Kolikrát už sem slyšela: měla bys hlavně něco dělat, prostě cokoli... dělat abys něco dělal... :14: :32:

Asi si založím web jak mi radil kamarád: Tvojevrba.cz
Páč já furt něco dělám ... :61:
13.05.2014 - 15:05 | Filtr
(Ryby) Jan1na » Loen
Jasne ze ze zacatku budes delat neco, co není ono. Pac aby to bylo ono, na to potrebujes ty zacatecni zkusenosti :4:. A jedno bez druhyho nejde.
Sef financniho se k tomu sefovani taky dostane az za 5-10 let, az ma ty zkusenosti.
Vzdyt muzes zacit s cimkoli, bozinku :16:. A u toho si v klidku premejslet, co bys vlastne chtela delat.
I herec v Hollywoodu zacina prodávat kavu a parky a chodi na castingy, nez se dostane k tomu, co fakt delat chce :49:.
13.05.2014 - 15:15 | Filtr
(Rak) Loen » Jan1na
Ale tohle já chápu... :4:

se pokouším přenastavit... a zjistit jak ta realita vlastně funguje... (naučit se rozhodovat... závazně... a zodpovídat za svá rozhodnutí)
a popravdě... mám z toho chuť se opít, zhulit nebo jinak zprasit... a dnes sou nejmíň 4 vernisáže a večer mám práci... takže budu muset čelit své neschopnosti adaptovat se na hmotnou realitu s "čistou hlavou" :32:
13.05.2014 - 15:19 | Filtr
(Ryby) Jan1na » Loen
.. no tak asi ja neco nechapu :4: :20: :49:
13.05.2014 - 19:59 | Filtr
(Ryby) MG34
Jestli ti to pomůže, tak můžu zkusit stručně popsat svoje zkušenosti s bičem na sebe sama, třeba si v tom něco najdeš.

Každou sekundu se mi hlavou honí spousty různých myšlenek a já některé nechávám klíčit a některé zavrhuju. Vybírám si. Konstruuju si svou mysl. Když pak na svých toulkách v té mysli objevím něco, co je evidentně správné, posílím to, udělám si z toho časem zásadu. Zásady si pak ve slabých chvílích připomínám a z těch slabých chvil mne většinou vytáhnou nebo mi do nich nedovolí spadnout. Ty zásady mám natolik posílené, že si od nich třeba i nechávám poroučet, co mám dělat - nedokážu si poručit sám, ale skrze vypěstovanou zásadu ano.

Jo a pomohlo mi, že jsem kdysi dělal závodně sport. Taky se vytvoří/vycvičí jakási sebedisciplína a soustředění na cíl. Je to všechno hodně o opakování a cviku - mysl i tělo jsou časem dost tvárné. Oběma směry :3:
15.05.2014 - 12:44 | Filtr
(Panna) Arezet
Ahoj,
tak tuhle situaci naprosto chápu,zrovna se v ní taky nacházím,už nějakou dobu,už skoro rok dost silně,jinak po celý život jsem nerozhodná a nemám tu správnou motivaci a cíl.
Tato diskuze je velmi zajímavá a docela i pro mě poučná :)
Tak ti přeju aby si brzo našla tu pravou motivaci :68:
16.05.2014 - 10:04 | Filtr
(Lev) heslo
někdy je dobrý zkusit vypnout trochu myšlení a dívat se kolem sebe.Jednou jsem našla odpověd na reklamě okolo které jsem jela jindy náhodný pohled na novinový stánek....taky poslouchám co lidi okolo mne říkají.To všechno na mne už většinou dlouho křičí jasnou odpověd ale jak jsem v tom tak ji nevidím a pak najednou to zaklapne.Až nastane ten správný čas.... :27:
22.05.2014 - 00:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak jsem absolvovala právě školení a bylo tam i téma,jak motivovat ostatní.Tak jsem ti hned přispěchala poradit.... :4:(Vtip)

Asi trošku vím o čem píšeš...,vlastně jsem vždycky obdivovala lidi,kteří vědí kam směřují,co chtějí atd.
Nemám to tak,nevím,co chci,nemám nějaké vytyčené cíle,ale zároveň se nemám nikterak špatně a nepociťuji stagnaci a zevlení.
Někdy mi to spíš přijde,jako by najednou přišla nějaká intuitivní myšlenka a s tou pak vnitřně pracuji a zároveň s tím zjišťuji,že jdu nějakou cestou,ale na tu cestu jsem vstoupila jakoby bez toho,že bych jí hledala na mapě. :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »