Osobní horoskop a období


29.04.2014 - 08:33
(Panna) Jeaneta
Osobní horoskop a období
Ahoj všichni, jsem zde asi jediná neznalá :6:, ale trápím se s tím, na které období roku mám svůj osobní horoskop situovat. Nevím jestli je tento horoskop od narození v jednom roce, do narození v dalším nebo od nového roku. Moc mě to zajímá a podle popisu bych neměla žádnou část posuzovat odděleně, ale v souvislostech. Třetina roku je za náma a sedělo by mi to asi tak že domy odpovídají měsícům...1.dom-1.měsíc atd. Můžete mi prosím pomoct? Děkuji Jeaneta

Řazení:
29.04.2014 - 10:17 | Filtr
(Panna) Namchan
Čtu to několikrát, ale nechápu tuto otázku.

Co to je narození v jednom roce a do narození v dalším roce? Já sám jsem se v tomto životě narodil jen jednou. (Nemělo tam být na konci slova ještě písmeno N ? že by slovo znamenalo: narozenin místo narození?)

Ptáte se: "na které období roku mám svůj osobní horoskop situovat"

Horoskop narození je jen jeden a platí na celý život. Neplatí jen na nějaké období.

Na roční období platné cca od narozenin do dalších narozenin toho či onoho roku se musí udělat zvlášť jiný horoskop tzv. solární horoskop.

Dále se pak zkoumají tranzity planet během roku vůči horoskopu narození.

29.04.2014 - 12:04 | Filtr
(Beran) danacka
Ahoj, taky si nejsem úplně jistá na co se ptáš ... To, co je tu pod odkazem: Astrologie online výpočty / Osobní horoskop (radix). ( http://osobni-horoskop.najdise.cz/ ) Je horoskop Tvýho zrození a ukazuje tvoje predispozice.

To, co platí od narozenin do narozenin je tzv. Solární horoskop. http://astrologie.najdise.cz/solarn… . Protože jsi Panna a narozeniny máš až v září, tak Ti v tuhle chvíli ještě platí solár pro rok 2013 a ode dne Tvých letošních narozenin ten 2014.
29.04.2014 - 22:18 | Filtr
(Panna) Jeaneta » Namchan
Omlouvám se, bylo to samozřejmě myšleno od narozenin do narozenin. A díky za vysvětlení, netušila jsem, že roční horoskop je solární.
Doufám, že pochopím aspoň tento. Jdu se na to kouknout. Ještě jednou Vám děkuji.
29.04.2014 - 22:37 | Filtr
(Panna) Namchan » Jeaneta
Solární horoskop se počítá tak, že se dosadí Slunce na stejné místo jako bylo v době narození... tedy na stejný stupeň a minutu ve zvěrokruhu a poté se vypočítá celý zbytek horoskopu. (tedy nejde vždy o stejný čas jako při narození a někdy je i datum posunut o den) - samozřejmě tady na webu je to usnadněno.

Solární horoskop se musí vykládat s rezervou, nebrat ho tak vážně jako radix. Lépe řečeno má sloužit k upřesnění výkladu tranzitů.

Důležité je tedy Slunce ve kterém domě v solárním horoskopu bude... podle toho bude zabarven rok. Také Měsíc můžeme brát do úvahy. Vždy srovnávat s radixem. Např. solární Ascendent se podíváme kam spadá do radixu... to má také mnohdy vliv, stejně i s MC jak v soláru, tak kam spadá do radixu.

Také jsou důležité např. planety v blízkosti MC a ASC.
29.04.2014 - 23:04 | Filtr
(Panna) Namchan » Namchan
Mohu uvést příklad na svém horoskopu, protože se právě letos nabízí dobrá ukázka. Letos budu mít tranzit (trigon) od Urana na Severní uzel do 10. domu a také od Jupitera trigon rovněž na Severní uzel. Tento tranzit od Urana se dá za příznivých okolnosti prožit dvakrát za život, tedy jde o významný tranzit, který asi přinese změny na cestě osudu. To už nemluvím o tranzitu Pluta na Venuši rovněž trigon, který je snad jednou za život ... a o vstoupení Urana do druhého domu, který je také jednou za život... toto vše mě čeká letos... tedy několik osudových tranzitů.
Když si tedy udělám solár na narozeniny letos v září, tak by to tam mělo být nějak potvrzeno a upřesněno tyto významné tranzity.

A skutečně je tomu tak... v soláru letos budu mít Jupiter v konjunkci s MC ve Lvu viz. obrázek solár září 2014:



K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
29.04.2014 - 23:12 | Filtr
(Beran) danacka » afrodita333
Afrodito, je toho víc, ostatně jako v radixu. Už se mě na to ptala ještě jedna holčina odsud, tak to shrnu, co vím. Ale je to jen šedá teorie :
1) můžeš vycházet jako z klasickýho radixu:
Takže vládce horoskopu je podle planety, která vládne znamení horoskopu (např. bude ve Štíru, jeho vládce je Pluto), takže podle domu, kde se Pluto nachází může být těžiště tam.
2) Zároveň musíš zohlednit, jestli není nějaká planeta na hlavní ose - Asc, MC, IC, Des(
ty jsou "silnější")
3) dům, ve kterém je seskupeno více planet v daném roce taky významně může hrát prim
4) dům radixu, do kterého padá asc. soláru bude pro daný rok také důležitý.
5) Pak se musíš podívat, jestli se Ti neopakují některá postavení planet stejně jako v radixu. No milion toho je ... sama se v tom ještě pořádně nevyznám, víš? Teorii sice částečně zmáklou mám, ale dát to do kupy, ještě neumím. Ale třeba to tam někdo fundovaný vysvětlí přímo na Tvým horoskopu. Víš, nechci Ti tu házet nějaký svý domněnky nad Tvým solárem. Takhle si můžu hrát se svým, protože vím, že to beru s nadhledem a v roli pozorovatele, kterej se to učí. Takže i kdybych měla pocit, že tam vidím něco děsivýho, tak z toho rozhodně v depresi nebudu, spíš budu pozorovat co se děje a pak až si to dosadím zpět ... Tak snad jsem Ti moc nepopletla hlavu :74:
30.04.2014 - 17:02 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » afrodita333
mne sa osvedčilo pozerať aj vládcu ascendentu. Napríklad ak mám ja ASC v Baranovi v natálnom. Tak v solárnom pozerám kde sa nachádza Mars. Tá životná oblasť bude asi dôležitejšia v tom roku ...
30.04.2014 - 19:42 | Filtr
(Panna) Namchan » Martin_B_D
Protože astrologům chybí planety do počtu ke všem znamením, tak si přiřadili některé planety ke dvěma znamením.
Beranovi ve skutečnosti vládne Pluto a znamení Štír vládne Mars.
30.04.2014 - 20:28 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Namchan
V Baranovi tradične vládne Mars, podobne ako v Škorpiónovi, v Baranovi denný Mars v Škorpiónovi nočný. Okrem toho prax to potvrdzuje, myslím že nie je o čom ...
Keď bolo objavné Pluto, tak sa potom priradilo vládcovstov Škorpiónovi, hoci myslím že v staršej literatúre je priradené aj k Baranovi ... Ale o Marsovi niet pochýb.

01.05.2014 - 12:25 | Filtr
(Panna) Namchan » Martin_B_D
Nejde o tradici. Lidé si vymysleli spoustu různých tradic. Jde přece o skutečnost, tedy o to jak to od počátku skutečně je... jak to od počátku Stvořitel skrz svou Vůli stvořil a nastavil... toto přece nepodléhá lidským tradicím a rozmarům.

Každé znamení má svou jednu pokaždé jinou vládnoucí planetu a nikoli dvě nebo dokonce dvě znamení jednu a tutéž planetu. Logický vyplývá, že lidé objevovali planety postupně a když jim nějaká chyběla, tak potřebovali to doplnit a dávali si tam své spekulace... z kterých vznikly časem tradice. Lidské spekulace a tradice nic nemění na Pravdě, která od počátku jest.

01.05.2014 - 13:13 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Namchan
Presne tak, nejde o špekulácie, ale o to ako to v skutočnosti je. Ešte poukážem na to že už v Tetrabible od Ptolemya, sa píše to, že domicil Marsa sú dve spomenuté znamenia.
Ale pozor, astrológia nie je tak celkom tradícia, akoby vytrhnutá z kontextu, povera alebo čo. Za astrológiou je veľa praxe a skúseností. Tisíce rokov astrológovia brali za domicil Marsa dve znamenia. To je tisíce rokov skúseností, overovania, tisíce, možno milióny a možno ešte viac horoskopov. Okrem toho z povahy znamení vyplýva, že tam Mars má domov právom. Takže sa tu stretáva logika a prax. O tom kde má domov Pluto sa teraz nebavím ...
01.05.2014 - 13:24 | Filtr
(Panna) Namchan » Martin_B_D
Ono těch pověsti o tom jak to vzniklo je mnoho.

Jeden příklad jak to skutečně bylo:

Ti skutečně k tomu způsobili byli jasnovidní a prostě viděli astrální zvěrokruh kolem naši Země... aby si to lépe zapamatovali a mohli s tím dále pracovat, tak si to zakreslili tak, že na pozadí toho astrálního zvěrokruhu viděli normálním zrakem klasické souhvězdí a tato souhvězdí použili jako podklad pro mapu. Proto došlo po létech k posunu souhvězdí a dnes to nesedí... protože i hvězdy se pohybují... ale astrální zvěrokruh je pořád stejně kolem Země.

Toto mnozí astrologové neví... a astronomové tento fakt používají k zesměšňování astrologie - to že se nám to posunulo, ale nikdo z nich už netuší, že v astrologii jde o astrální zvěrokruh (silová pole) kolem Země.

Také ony bytosti (dříve zvaní bohové), které jsou vládci jednotlivých planet nejsou bajky, ale skutečně tam v jemnohmotných úrovních jsou... lidé je kdysi viděli a někteří s nimi přišli i v kontakt... atd. atd.
01.05.2014 - 13:46 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Namchan
To že o tom astrológovia nevedie je nezmysel. Možno nejaký nevzdelaný astrológ to nevie ...
Každopádne, čo to má s tým vládcovstvom? ...
01.05.2014 - 13:52 | Filtr
(Panna) Namchan » Martin_B_D
Chtěl jsem tím poukázat na to, že Pravda jest a že je rozdíl mezi tím ji skutečně vidět anebo jen vyvozovat závěry nějakým pozorováním a tradici.

Ono samotné pozorování nemůže stačit, protože do úvahy spadají i další hvězdy a planety o kterých astrologové nemají tušení a tyto hvězdy mohou výsledný horoskop obrátit někdy i na ruby.

A hlavně by pravý astrolog musel vidět karmu dotyčného, protože planety jsou JEN kanály pro vracející se karmu. Při špatném záření se člověku vrací špatná karma... tedy důsledky jeho negativních citů, myšlenek a skutků. Při dobrém záření se vrací dobrá karma.
Pokud tedy člověk je v nitru dobrý a chová se tak, tak se mu při nepříznivém záření nemůže nic stát. A naopak zlý člověk nemůže při dobrém záření něco dobrého sklidit, pokud nic dobrého nezasel. Průplavy hvězd tedy poběží naprázdno.
01.05.2014 - 14:25 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Namchan
tradícia predsa zahŕňa aj nadzmyslové pozorovanie, takže sú tam tri veci, nadzmyslové pozorovanie, logika, a overenie. Z toho vyplýva, že vládcovstvo Marsu v daných dvoch znameniach je veľmi pravdepodobne oprávnené ...
12.05.2014 - 23:15 | Filtr
(Panna) Jeaneta » Namchan
Děkuji za poučení, i tak v tom mám trochu zmatek, ale pokusím se to dát nějak dohromady.
:1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »