Kde se berou nemoci? - můžeme si za nemoc sami?


22.03.2014 - 09:04
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Kde se berou nemoci? - můžeme si za nemoc sami?
Je nemoc projevem a následkem našich myšlenek,nebo je to prostě jen součást přírody a jejich "nástrah" na obyvatele země? Jaké máte zkušenosti? Co s tím a co dělat? :63: :44:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
22.03.2014 - 09:29 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Tak z pohľadu psychosomatiky, ak niekto prechováva disharmonické emócie ako strach, sklamanie, hnev, pocit krivdy, tak sa časom môžu zhmotniť do nejakého zdravotného problému, v zodpovedajúcej časti tela. Ale čo je príčinou tých emócií, to je už podľa mňa otázka na etikoterapiu, kde človek pochybil. Prečo sa ten človek hnevá? Napríklad možno robí prácu, ktorá ho nebaví, uprednostnil hmotný blahobyt pred prácou ktorú miluje a keď pocit hnevu, nenaplnenia a sklamania pretrváva, môže sa to zhmotniť napríklad na nohe. Takto sa ho telo pýta, kam kráča, a či tá cesta, ktorú si zvolil je tá správna. A do práce nemôže chodiť (nohy), lebo vlastne ani nechce, pretože to nerobí z láskou ale z odporom, hnevom atď. ...
22.03.2014 - 12:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele beruska815, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To záleží i na tvé víře.. Pokud věříš, že život je jen náhoda, pak i nemoci jako takové jsou jen shody okolností a náhody. Pokud věříš v duši, čakry, reinkarnaci, pak je nemoc považována za vybočení z harmonie a lásky. Já na to pohlížím dvěma způsoby - za prvé, člověk řeší nějaký problém, nechá se ovládnout egem a vybočí z psychické pohody. Nemoc mu ukazuje, kde se stala chyba v jeho myšlení a napomáhá mu si uvědomit, jak to napravit (např. nemoci pohlavních orgánů - problémy s partnerem a podobně). Tento přístup je jakási metafyzika, duchovní příčiny nemocí - bolí mě podbříšek, nemůžu mít sex - donutí nás to přemýšlet, kde jsme udělali chybu a jak ji napravit, ovšem bývá to dost těžké, dnes je však mnoho knih, které ke každé nemoci přiřazují její smysl. Nebo na to lze koukat ještě jako na proudění energie - každá čakra ovládá jisté orgány a jistou sféru lidského života (sakrální čakra - pohlavní orgány - vztahy) a pokud negativně nebo jakkoliv se strachem přemýšlíme ohledně třeba toho partnera, zablokuje se nám čakra, životní energie neproudí plynule do příslušných orgánů a to způsobí nemoc. Oba principy jsou si velmi podobné, je to vlastně totéž, jen je to popsáno jinými slovy :1:
23.03.2014 - 13:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele flyboy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro zajímavost.
http://www.kosmas.cz/knihy/160784/…
http://www.hrabica.cz/cz/index.php/…
http://www.agapebrno.cz/Alternativn…
:29:
23.03.2014 - 13:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobře, ale co epidemie - mor a podobně?
23.03.2014 - 14:19 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Samanthaa
to isté na kolektívnej úrovni ... ak spoločnosť napríklad prestane uznávať nejaké hodnotné hodnoty a začne uznávať iné, tak ako v súčastnosti sa Bohom stali peniaze, tak to asi povedie, alebo vedie k tomu, že ľudia sú nešťastní, prežívajú disharmonické emócie, z čoho môžu vzísť choroby ...
23.03.2014 - 19:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » beruska815
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže nejdříve přijde změna na astrálním těle,která se pak projeví na mentálním tedy fyzickém? :74:
23.03.2014 - 20:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozumím, ale např. HIV je nejvíc rozšířené v třetích zemích a vzniklo v Africe. Nikdy jsem tam nebyla a neumím odhadnout jejich tužby, snáď jen, že by chtěli pitnou vodu, něco k snědku a kde bydlet a mít školy... To mi nepřipadá jako špatné emoce. :76:
23.03.2014 - 20:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » flyboy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobře, ale jak se vyznat kdo má pravdu? Těch odkazů je přehršle. Máte přímo svoji oblíbenou metodu -návod- radu- knihu- wwwodkaz- kterou se řídíte? :74:
23.03.2014 - 20:24 | Filtr
(Panna) Namchan » Samanthaa
Co o HIV říka Miroslav Hrabica?

==
Nakažení virem HIV, AIDS

V lidském společenství se ke konci 20. století objevila nová těžká nemoc. Postupně a hrozivě se rozšiřuje a člověk prozatím marně hledá prostředky k jejímu vyléčení. Asi ještě dlouho potrvá, než bude nalezen lék, který spolehlivě vyléčí lidi nakažené virem HIV a následně postižené nemocí AIDS. Zatím nechť alespoň varovná slova, možná trochu tvrdá, ale pravdivá (a tudíž i léčivá) zasejí v našich myslích otázky. Ať jsou zrny, z nichž vyrazí lepší klasy. Přemýšlejme a snažme se jednat vždy tak, aby budoucnost světa byla jeho nadějí.

Nevážíme si sebe a pohrdáme druhými. Ničíme ostatní jenom proto, abychom sami vynikli. Neuznáváme zákony, meze slušnosti, moc nám nezáleží na kvalitě našeho charakteru, ani jestli smysluplně využíváme vlastní schopnosti. Jsme imunní, neteční vůči jakékoli dobré radě i snaze nám pomoci. Ztratili jsme touhu, aby krásněla a prospívala naše duše.

Chyby lidí jsou napravovány prožitím si toho, co dotyční sami kdysi vytvářeli. I proto je nám dána nemoc, při níž nás opustí chuť žít, neboť ztratíme ochrannou schopnost těla.

Virus HIV se přenáší pohlavním stykem, krví a možný je též přenos z matky na plod. V napadených je schopen dlouhodobě přežívat, takže nemoc AIDS může propuknout až po mnoha letech od infikování člověka virem HIV. Například nad rozvedeným mužem (označme ho A), který měl nechráněný pohlavní styk (třeba „jen" orální) s infikovanou prostitutkou, visí od toho okamžiku „Damoklův meč". Do doby, než se u něho nákaza virem HIV „skoro náhodně" zjistí, se muž intimně sblíží s několika ženami (označme je B, C, D). Ty se domnívají, že je dostatečně chrání jimi používaná hormonální antikoncepce (míní tím ochranu proti otěhotnění). Protože jsou stejně jako jejich „dávný" přítel přelétavějšího ražení, intimně se, do doby zjištění nakažení virem HIV muže A, spřátelí s dalšími muži (ty označme E, F, G, H, CH). Tito muži, než k nim dosáhne „lékařské pátrání", intimně žijí se svými manželkami nebo přítelkyněmi (označme je I, J, K, L, M, N, O). Od písmene A jsme se velice rychle ocitli v druhé polovině abecedy. Tolik zbytečně nakažených !

Ve vyspělých zemích počet lidí nakažených virem HIV a nemocí AIDS rapidně stoupá, zejména jako následek vysoké pohlavní promiskuity (častého střídání partnerů) a snah o legalizaci „lehkých" drog, prostituce a homosexuality. A přesto procento jimi nakažených ani zdaleka nedosahuje hrůzných čísel v některých afrických státech. „Tady jsem v bezpečí," řekneš si. Možná teď ano, ale co příště ? Až jednou naposledy zavřeš oči a Tvůj duch opustí velmi opotřebované tělo, čeká Tě chvíli odpočinek. Jenže pak se Tvůj duch znovu vtělí - třeba v Africe. Není náhoda, kde ses narodil. Žiješ-li v Evropě či jinde ve vyspělé zemi, ber to jako vyznamenání a dar. Nepokaz si svůj vývoj, abys jednou neplakal, jak těžké jsou Tvé životní podmínky, že nemáš co jíst ani pít, máš nafouklé bříško a hlady umíráš...

Lidé žijící v Africe se chováním, promiskuitou a intenzitou pohlavního života víceméně neliší od evropské či severoamerické populace. „Jenom" ta neviditelná nůše, kterou mají všichni lidé od narození až do své smrti na zádech a jejímž obsahem jsou zatím nevymazané chyby jejich ducha, je výrazně těžší - i proto se narodili do složitějších podmínek, než máš třeba nyní Ty v Česku.

Nevíme, kdy a ani jakým činem, možná pro nás nevýznamným, jsme způsobili nesmírnou bolest druhému člověku a zcela zvrátili běh jeho života. A též nevíme, kdy a která možná lehká choroba bude začátkem rozvoje onemocnění AIDS. Třeba brzy pochopíme, tak jako dnes začínáme chápat duchovní poselství rakoviny, co nám chce říct tato nemoc, k vystříhání se čeho nás vede. Uvědomíme si, proč, jakým nazíráním na lidi a svět vznikla, a tím najdeme pro její vyléčení nejdůležitější klíč. Pokud přes nesmírnou snahu, duševní pročištění i nalezenou lásku člověk zemře a jeho duše opustí tělo, neplačte, neboť onen lidský duch má ještě mnohé před sebou. Život je pouze jedna ze zastávek na jeho dlouhé pouti.

Budou-li láska, věrnost a spokojený rodinný život nejdůležitější hodnoty Tvého života, nemusíš se nakažení virem HIV a nemoci AIDS bát.
==
24.03.2014 - 09:31 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Samanthaa
nebol som tam ani ja, takže neviem, ...
koncepcia je jasná, ak človek vychádza z toho, že nie je len telom a že jeho telo nie je len stroj, tak pripustiť to, že určité emócie, alebo porušenie duchovných zákonov vplývajú na zdravie, nie je tak ťažké. Aj v Biblii, ak Ježiš niekoho uzdraví tak povedal, a nehreš už, aby sa ti nestalo niečo horšie, takže hriech sa dáva do súvisu so zdravím.
Mám na vlastnej koži vyskúšané, že zmenou postoja, života je možné si zdravotne polepšiť, takže pre mňa to už prestáva byť len mŕtva koncepcia ...


24.03.2014 - 20:14 | Filtr
(Lev) Suea » Samanthaa
Jak se vyznat, kdo má pravdu?
Pravdu nacházím v odpovědi na otázku: Co bych ve vztahu ke svému problému těla měla dělat /myslet, říkat, tvořit/ jinak? A proč to nedělám...
25.03.2014 - 08:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Martine a daly by se takto ovlivnit i tzv. dědičné nemoci? Třeba Angelina Jolie si nechala odoperovat prsa, protože v rodině je předpoklad rakoviny prsu - je to jen příměr, nic jiného mě zrovna nenapadlo :1:
25.03.2014 - 08:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » afrodita333
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím, ale co nachlazení ?
25.03.2014 - 09:24 | Filtr
(Panna) Namchan » Samanthaa
Miroslav Hrabica o rýmě a nachlazení:

==
Akutní rýma je pláčem Tvého ducha. Přichází jako malý viditelný vzdor vůči všemu, co Tě nedávno potkalo. Rýma Ti ve spojení s nachlazením nabízí možnost odpočinout si, srovnat si myšlenky a znovu zažehnout radost ze života. Když se Ti „spustila" rýma, stalo se včera, či předevčírem něco, co stále vnímáš jako křivdu. Co Ti nevyšlo ? Kdo Ti „ublížil“ ? Přes co se bez vnitřních slz nedokážeš přenést ? Je-li Tvá rýma chronická, vytrvalá a úporná, přemýšlej, zda si tento trvalý, drobný pláč nad životem nezpůsobuješ sám lpěním na vlastních vizích a na nedůležitých maličkostech. Když Ti pak nevyjde, co sis pracně naplánoval, jsi rozčarovaný a zdá se Ti, že Tě život vůbec nemá rád, nedopřává Ti klidu ani času pořádně se nadechnout. Ale ne on Tebe, nýbrž Ty sám sebe ničíš.

Upřednostňuješ-li pravidelnost, vyžaduješ přesnou domluvu, precizní práci i striktní plnění plánů, může i Tvoje postižení přicházet v přesný čas, a trápí Tě senná rýma (polinóza). V době, kdy lze nejlépe čichem vnímat vůni květin i stromů, máš ochromený a hlenu plný nos a tím i omezený čich. Zkus se zamyslet, neuzavírá-li racionální uvažování něžné projevy Tvého srdce, které pak druhým v Tvém podání občas chybí.
==
(zkráceno)
25.03.2014 - 12:54 | Filtr
(Ryby) Jan1na
Priklanim se k nazoru, ze si za vse muzeme sami. Nebo spis nase nastaveni. Co si nespracujeme mentalne se nam somatizuje.

Namchan sem dava prispevky s kteryma souznim. Pridam do plena neco podobneho akorat autor v nekterych knihach pouziva i astrologickou symboliku, coz mi vyhovuje.

Je to Ruediger Dahlke
Tech kniha napsal nekolik, vrele je vsechny doporucuji: Nemoc jako symbol, Nemoc jako cesta, Nemoc jako rec detske duse, Nemoc jako rec zenske duse..... atd. atd.

Apropo, Namchane, ty uryvky od Tveho oblibence beres z netu? Jak se jmenuji ty publikace, diky.
25.03.2014 - 14:04 | Filtr
(Panna) Namchan » Jan1na
Stránky p. Hrabicy jsou tady: http://www.hrabica.cz/cz/index.php

Kniha ze které jsem citoval se jmenuje: "Co nám tělo říká aneb po stopách nemocí"... je tam snad vysvětlená každá nemoc.


Ona kniha p. Hrabicy: http://www.hrabica.cz/cz/index.php/…


25.03.2014 - 18:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji, pana Hrabicu znám jinak, něž autora knih a i když vím od společné známé, že psal k těmto tématům, tak nějak jsem si na něj vůbec nevzpoměla :63: :63: :63:
25.03.2014 - 19:55 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Samanthaa
Verím tomu že áno, dedičné choroby môžu byť aj dedičné vlastnosti, sklony v rodine, ktoré sa
môžu zhmotniť v tele.
25.03.2014 - 20:09 | Filtr
(Panna) Namchan » Martin_B_D
Co se týče dědičných nemocí:

Duchovní dědičnost neexistuje. To že se nám například dítě jeví se stejnými sklony či vlastnostmi jako rodič není zděděno. Kolem pozemských lidi se v astrálu neustále pohybují lidé zůstávající po smrti v jejích blízkosti.

To vše se děje na základě zákona přitažlivosti stejnorodého.

Tedy když dojde k plození u lidi, tak se přichytí většinou stejnorodé duše poblíž a inkarnují se a proto se to pak jeví jako dědičnost... ale duchovní vlastnosti se nedědí. Každý člověk je svérázná bytost a za veškeré své vlastnosti a sklony může si pouze on sám a vyplývají ze svobodné vůle člověka.

Ovšem existuje pozemská, hmotná dědičnost a skutečně se může dědit choré tělo. Do těchto nemocných těl se inkarnují duše, které tyto nemoci potřebují ke svému uzrání nebo rozuzlení karmy. Rozuzlování nitek karmy je oboustranné a tedy i rodiče tím získávají (péči o nemocné dítě).
25.03.2014 - 20:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » afrodita333
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s vámi, že postavení planet v horoskopu nám ukazuje které orgány si máme hlídat nechci říct přednostně, ale víc si je všímat. Takže pokud mi horoskop předurčí jako slabinu trávící ústrojí, tak bych se měla zaměřit na odbourání strachu (žaludek) a hněvu (žlučník).
:1:
25.03.2014 - 20:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Suea
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Viděla jsem jeden pořad,kdy dělali stěry z tváří lidem u moře,zjišťovali,co tam lítá ve vzduchu. Bylo to až s podivem čisté až na jednu dámu, stěr z tváře prokázal streptokoka. Odpověď biologa byla -lítá to všude! Kdyby měla oslabenou imunitu, tak mohla mít krásnou angínu. Nebo infekci močových cest, nebo spálu, nebo revmatickou horečku...podle typu koka. :1:

25.03.2014 - 20:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mojžíš říkal svému lidu při putování do země zaslíbené (40 let - doba potřebná pro vytvoření 3 generace): udržuj rasu čistou. Podotýkám,že kromě židů s ním putovali i jiní(nebylo jich moc), kteří přijali jeho učení a nechtěli zůstat v Egyptě.
Pomocí jednoho daru jsem pochopila o čem mluví. Naše astrální tělo má v sobě astrální informace, astrální energie. Celkem jsou v Čechách 3 typy, potomci českých řeků jsou 4 typ. Nemá to nic společného s původem, barvou kůže a tělesnou konstitucí. Tato astrální energie nějakým způsobem souzní s některými planetami naší soustavy.První planeta ovládá jang, druhá jin a třetí čchi. Konkrétně to jsou: saturn -mars - venuše, merkur - země - venuše, merkur -mars - venuše a mars-země- venuše. Jak vidíte, všechny skupiny mají stejnou kvalitu ( stejné astrální energie) životní síly. Jestli nacházíte nějaké spojení s astrologií, nebo jiným poznáním, budu ráda,když mi s tím pomůžete. Upřímně nevím kde se to u lidí bere a proč. Má to vliv na početí a na projev nemocí a jejich léčení:44:
:44: :44:
25.03.2014 - 20:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan1na
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji za typ. Vítame všechna nová poznání :15: :44: :1:
25.03.2014 - 21:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Martin_B_D
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Martine a méte představu jak to funguje, že když změním postoj,své myšlení, tak se to příznivě odrazí na zdraví? :1: :1: :1:
26.03.2014 - 06:22 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » Samanthaa
Môžem povedať so svojej skúsenosti,
to čo som na začiatku opisoval o tej nohe, to sa stalo jednej pani a asi o pol roka mne, pani zmenila prácu a noha sa polepšila, to isté sa stalo mne, a darmo som obiehal rôznych lekárov. Keď si pomyslím, že by som vtedy nezmenil prácu, tak by som asi nebol veľmi šťastný, takto ma telo zachránilo.
Alebo raz som mal zapchaté ucho, asi 2 týždne, cítil som že som nejaký tvrdohlavý, nechcelo sa mi na to pozrieť, ale potom som si povedal dosť, spýtal som sa vnútorne s čím to súvisí a odpoveď hneď prišla, môjho spolubývajúceho som "nechcel počuť". S uchom to vyzeralo vážne, myslel som že bude potrebný nejaký lekársky zákrok, zmenil som postoj k spolubývajúcemu a asi ešte v ten deň mi z ucha niečo vytieklo a už bolo dobre. Toto ma dostalo. Podobne som pracoval so zápalom nervu v zube. Spýtal som sa, čoho/koho mám plné zuby a hneď mi to došlo. Potom som s tým pracoval a zápal ustúpil.
Samozrejme, nejde to vždy tak jednoducho, niekedy skúšam, mením a výsledok sa nedostáva, ale myslím že meniť sa má zmysel tak či onak ...
Příspěvky: 1-25 26-50 51-52
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »