karmická vazba


21.02.2014 - 20:01
(Vodnář) mar-ty
karmická vazba
Jak se zbavit karmické vazby, vztahu? jde to vůbec nebo si to člověk musí prožít, až dokonce ? Máte nějakou radu, jestli ano sem s ní. :44:

Stránka: 1 2
Řazení:
22.02.2014 - 08:38 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
Nic není náhoda, je lepší to určitě prožít, i když ne vždy musí být jednoduché a příjemné, ale pracujete s tím a karmu naplňujete. V případě odkládání pak jdnoho dne zjistíte, že před Vámi nestojí jen slon, ale mamut.
Podle čeho jste zjistila, že se jdná o karmickž vztah?
22.02.2014 - 18:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Žádná karmická vazba neexistuje. Lidi si ji jen namlouvají aby tím ospravedlnili to co se stejně už dávno rozhodli dělat. Jde jen o to co chceš anebo nechceš a to dělej nebo nedělej. To je celé. Žádná karma v tom není, ale jenom osobní přání zabalené do roušky sebeklamu. Bojujeme pak s něčím co neexistuje a chceme se zbavit něčeho co není. Vynález karmy je obranná reakce ega které si chce uhájit svoji existenci na úkor nás. To je celá pravda o karmě. Stačí jen chtít si na to posvítit.
Nechme už věk kdy naše kroky řídila karma odvanout do propasti času. Je to filosofie dávnověku dneska už nemoderní.
22.02.2014 - 21:27 | Filtr
(Vodnář) mar-ty » Ilona Regina
díky za oba pohledy, já v karmu věřím,proto jsem i vznesla tento dotaz. Fish máte s tím nějaké zkušenosti jak to nejlépe zvládnout? Karmický vztah mně potvrdilo několik astrologů nezávisle na sobě, máme mezi sebou hodně silné aspekty. např Venuše konj Pluto ....atd je toho víc, máme i podobné osudy oba dva jsme vystudovali stejnou školu,ale každý jinde, pracujeme v podobném oboru, máme i stejné fyzické zranění, / přetrhané vazy v levém koleni/ ale nic jiného, oběma se to stalo ve 24 roce života, naši rodiče mají stejná zaměstnání a my jsme si velice fyzicky podobní, vypadáme vedle sebe jako bratr a sestra....atd. je toho víc, zajímá mě jak tím projít nebo spíš ukončit tuto vazbu. Není v tom láska, ale máme potřebu pořád o sobě vědět, nevím jestli to napíši dost výstižně, ale není to ani přátelství, spíš něco zraňujícího jako v začarovaném kruhu, příjde mně jak kdyby jsme se jeden druhému za něco mstili, chtěli si ublížit, i když to ani jeden z nás nedělá vědomě, těžko se to popisuje.... díky za každou radu a názor :1:
23.02.2014 - 12:02 | Filtr
(Býk) UreaNayal » mar-ty
Jakékoliv vazby se zbavíš jen tak,že ji ukončíš-elegantně tím protančit a doufat,že se naučíš nějaké"fígle",které Ti pomohou celé to přečkat,až bude lépe,nebo to samo"vyšumí"-je nesmysl-to nefunguje...
Narozdíl od Baraka bych netvrdila,že karmické vazby neexistují-ale naprosto souhlasím s tím,že jak s kterou interakcí člověk naloží,je čistě jen na Tvém rozhodnutí...to,že Tě nějaké "životní zafouknutí"svede dohromady s někým-s kým tě"poutají"plutonické aspekty-neznamená,že to musíš protrpět dokud Vás jiné zafouknutí nerozdělí-...i když vím,že ještě v jistých fázích je člověk přesvědčený,že se z toho "jen"silou vlastního rozhodnutí nevymotá-ovšem pokud si už uvědomuješ,že Vaše vzájemnost/at je jakákoliv/je jen o ubližování-vědomém/nevědomém/a není tam nic přínosného-tak jsi už připravená z takového kolotoče vystoupit...chce to"jen"se rozhodnout,že tady končím a nenechat se vtáhnout zpět-to je celé...
...to,co popisuješ je klasická plutonská interakce-at už v tom karmický vliv je nebo není-není podstatné,podstatné je to,že"pluto"vytáhl něco,co si potřebuješ uvědomit-většinou je to nějaké slabost,stín,potlačení a pod a pokud jsi se tedy"namotala" do vztahu-slabina bude zřejmě tam a pokud už víš,že v tom nechceš pokračovat/nejspíš už i víš proč/-využij pozitivní stránky pluta-síly a vystup z toho-myslím,že nic jiného Ti nikdo neporadí...
23.02.2014 - 15:26 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » mar-ty
Zddravím, ano zabývám se karmou, jejíchž existenci samozřejmě nelze vnucovat někomu, kdo jak říká v to nevěří. Jde jen o vyzrálost či nevyzrálost daného jedince.... To jen k předchozímu příspěvku a taktéž potřebě se vyjadřovat k něčemu, co vlastně neuznává, trochu divné spojení.

Nicméně, jestli chcete, napište mi do vzkazníku Vaše společná data, můžu se na to podívat.

Krásný den


23.02.2014 - 18:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ilona Regina
Dovolím si jen malý doplněk. Karma samozřejmě existuje ale jen v limitované edici, pro ty kteří v ní věří. Ač je fakt že moje vyzrálost je také limitovaná jak mile naznačuješ, jsem si vědom toho, že přeseknout kruh karmy lze jen právě okamžikem ztráty zájmu o ní, přesunem pozornosti, a to osobním rozhodnutím věc ukončit. To co se nazývá karmou je cyklická smyčka, program v mozku. Není nikde jinde jen právě tam a - to je zajímavé, týká se jen jí samotné (nikoli partnera). A lze jej smazat jen uvědoměním si právě tohoto programu a přesunem pozornosti jinam, tedy vytvořením programu nového, lepšího.
Stín se dá smazat jen tím, že si na něj posvítíme světlem a k tomu není zapotřebí inteligence, taková zvířata například karmu netvoří, nemají ji. Jsou tak chytrá na rozdíl od nás lidí, kteří rádi věříme ve stíny.
Apropo, karma, karmické neboli lunární uzly, mají jinak velmi mnoho společného se stíny, jsou nazývány také stínovymi uzly. Jsou to totiž stíny. A tak si mnoho lidí zvyklo mluvit o karmických uzlech, karmě, a papouškovat naučené texty, že vůbec nepochopili o co se jedná. A tak věří v reálnost těchto stínů.

A na závěr kontrolní testík. Věříte v existenci člověka na obrázku? Pak taky věříte v karmu. Karma neovládá nic, stejnětak jako stín nedokáže řídit člověka. Ledaže mu to člověk sám umožní tím že jej živí svojí vírou.
Donedávna se také věřilo na moc DNA, než tuto moc věda vyvrátila. DNA je prakticky skoro totéž jako karma. Funguje jen pokud jí propadnete.

Ale, jinak přeju dobré pořízení. :1:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
23.02.2014 - 20:45 | Filtr
(Rak) gonerill
Prožít až do konce? Karma nemá konec, požírá svůj vlastní ocas. Ale ukončit ji můžeš, pokud v ní nechceš pokračovat, vědomě - odpuštěním.
24.02.2014 - 09:11 | Filtr
(Lev) heslo
přijmutí a odpuštění to určitě možná ti pomohou rodinné konstalace a meditace. :29:
24.02.2014 - 09:21 | Filtr
(Váhy) Frezie21
Zdravím všechny.Tak karmické vazby se zbavit dá.Buď provádíme modlitbu na odpuštění,najdeme ji na ezoterických stránkách,a nebo pomocí vzorců duše podle knihy Vzorce duše od p.M.B.Boháčové.Tam autorka krásně popisuje naše podvědomé vzorce a podle horoskopu pak se vytváří určitý vzorec.Klidně i laik se v tom dobře orientuje.Nemusí být astrologem.Tak projděte si internet a naleznete vše potřebné.Krásný předjarní den přeje A :27: :17: :68: :74:
24.02.2014 - 09:41 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » gonerill
Naprosto přesné. :15:
24.02.2014 - 14:24 | Filtr
(Rak) Loen » Bosch
Nu.... :1:

to že karma je cyklická smyčka opírající se o programy v mozku je zřejmé... avšak... právě to rozpouštění karmy je o odhalování a rozpouštění jednotlivých programů... směrem k "totálnímu osvobození"

Stín se dá smazat jen tím, že si na něj posvítíme... ale známe všechny svoje "stíny" a programy...? Zmizí ty programy (které nejseou vědomé... z valné většiny) tím, že pochopíme princip a řekneme si, že se od vzorců odpoutáme (když ani nevíme jaké vzorce máme)? Čím ž nechci říkat že pozornost neživí to, na co je upoutána...

A k tomu vědomému odpouštění (jelikož je to u mě teď velice aktuální téma :6: ) vědomé odpuštění = podvědomé odpuštění? Člověk má pocit že odpustil (na vědomé úrovni) a pak je nečekaně konfrontován s důsledky toho, že vlastně neodpustil zcela (což se projevuje dost podvědomě... a zhmotní se to až po čase...)

24.02.2014 - 16:53 | Filtr
(Rak) gonerill » Loen
No jo, odpustit opravdu není jednoduché, rozhodně to musí přijít od srdce, rozumem to nefunguje. A taky odpustit je potřeba nejen "viníkům" ale i sami sobě. Smazat takový ten program, který nám říká, že si to vlastně zasloužíme. Odpustit si, že jsme dovolili aby nám někdo ublížil.
24.02.2014 - 19:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:9:

znam :24: :68: :68: :68:

drz se holka :62:
24.02.2014 - 19:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
To je cesta :1:
25.02.2014 - 02:03 | Filtr
(Rak) Loen » Bosch
Je to cesta :4:

Jen mám někdy pocit, že se v tomto "vodnářském víru" lidé rádi balamutí tím, že se "odkarmují" luskunutím prstů a tím, že si řeknou - odpouštím, odpoutávám, měním myšlení, nevěřím na karmu :61: :32:
25.02.2014 - 08:33 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
Jo lidi jsou šikulky, balamutí nejen sebe ale i druhé, jedou hned na nějaký kurz rychlokvas co frčí a pak, protože je třeba platit účty, založí si živnost na odvádění přivtělených duší, regresní terapii, astrologii, reiki, tarot, hodně se teď jezdí na ayahuasku do pralesa i jinde, a bude toho stále přibývat.
Zažil jsem paní co dala za odkarmování předků 160 tisíc jedné bábě v mnoha seancích, ale za pár měsíců byla tam kde před tím. Na dně.
Za první republiky duchařina taky kvetla. Frčel spiritismus a když mněl šikovný podnikatel dobré médium, dobře si vydělal, zprostředkovával spojení s duchy zemřelých.
Ale přes všecek ten kvas, existují kvalitní nové cesty.

K odpouštění. Odpustit není tak snadné. Já to ani nepokládám za nějakou zvlášť zdařilou cestu i když tím zase podráždím křesťansky smýšlející čtenáře. Sám jsem se o toto snažil a docela upřímně, přes 20 let, a výsledek teda nic moc. Tím nechci tuto možnost vylučovat, beru ji jako celkem dobrý začátek. Už jsem o tom psal v diskusi o chironismu, že někdy nám nic jiné nezbude než modlitba k Bohu, což by podle mého názoru mnělo odpušténí předcházet a pokračovat v dalším napojování se na vyšší stavy vědomí, takzvané progresivní stavy, jinak to vše zase zapadne a spadne tam kde to bylo před tím.
Odpouštění je citová křesťanská cesta věku ryb (neptuna). A tímto že je vodní, znaménko -, tedy regresní. Patří věku ryb.
Věk vodnáře má znaménko +, je zapotřebí abychom šli progresivně kupředu, vykročili z těch starých schémat karmy a viny a začali aktivně žít a dělat něco nového. Transformovali se.
A to je velký rozdíl. Proto už nemá smysl pátrat regresní terapií v minulých inkarnacích, a troufnu si tvrdit že i karmická astrologie je přežitek. Nemá smysl přehrabovat se v harampádí minulosti. A budoucnost si tvoříme my sami. Né Bůh jak jej známe z církve ani karma ani nic co známe z konceptuálních proudů. Jsme to jen my sami kdo rozhoduje a tuto možnost je zapotřebí přijmout, neleknout se jí, a nebát se "té opovážlivosti".
A to bychom mněli pochopit abychom se nemotali v kruhu sebebalamucení a věření či nevěření v něco.

Jsou tady nové nauky které jsou čisté a srozumitelné pro všechny. A jsou progresivní, vedou k uchopení života do vlastních rukou místo spoléhání se na pomoc zvenčí.
Takže já odpouštění moc nedávám, kdo se to doteď nenaučil tak v tomto novém progresivním věku tato možnost bude stále více upadat mizet.
Na pořad přicházejí opravdu živé cesty a nauky přetavené z těch předchozích.
Například si stačí přečíst Moc přítomného okamžiku od Eckharta Tolleho, anebo Čtyři dohody od Miguela Ruize.
Pak srovnej ten rozdíl oproti regresním postupům věku ryb, a pochopíš že nový věk znamená probuzení se k novému životu. To je proces který se pořád opakuje, transformace. Jinak to staré automaticky časem odumírá, protože ustrnulo ve vývoji. Je načase aby i křesťanství vydalo nějaký "přetavený" plod, jelikož na tu cestu už dávno fouká písek.
A nové světlo zdá se svítí zase od východu.

25.02.2014 - 15:58 | Filtr
(Rak) Loen » Bosch
ou jééé :4:

stejně mám občas chuť se vrátit k "Erec Jisra´el"... :32: :49:
raci sou strašní zpátečníci :4:
25.02.2014 - 18:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
tak si prolistuj starý testament a oživ si paměť abys věděla do čeho jdeš, a já ti zamávám na cestu šátečkem :4:
25.02.2014 - 18:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » afrodita333
kde jsou raci připlavou i ryby :3:
Jasněže odpouštět je zdravé a co si neuděláš sama to nemáš :4:, a když to uděláš, zjistíš že není komu co odpouštět. Je to taková hra, na vinu a trest. :1:
25.02.2014 - 21:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
presne tak :15: :15: :15: :15: :15:
26.02.2014 - 07:36 | Filtr
(Kozoroh) bhakti
V manzelstvi jsem se ptala proc?Proc se mi deji urcite veci,proc se manzel ke me tak chova.Slo o dlouhou cestu k nalezeni pravdy-trvalo mi to temer 30let.Odpovedi jsem nasla,i skrze astrologii,vhledu do minulych zivotu i skrze prozite.Zila jsem v presvedceni ze to musim splatit,vycistit.Az jednou mi moje kamaradka kineziolozka,homeopatka rekla-A co kdyz uz mas davno splaceno.Dnes jsem rozvedena a muj zivot nabral novy smer-je mi lip na tele i na dusi a take spolu nadale dobre vychazime.Tak nejak.
26.02.2014 - 13:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na téma odpuštění jsem před třemi lety viděl následující video, dost se mi po něm rozsvítilo:

http://www.youtube.com/watch/…

Krátké, jednoduché a absolutně výstižné. Odpouštění na základě volního rozhodnutí je v podstatě mýtus a mentální hra...

(Akorát pozor: Bhagavan říká, že máme s tou bolestí zůstat - to zavání nebezpečným bludem chironismu a zpátečnictvím věku Ryb :61::46:)



26.02.2014 - 13:47 | Filtr
(Rak) Loen » Argyll
díky :4:

mám v sobě nějakou informaci (bůh ví od kud), že člověk potřebuje na regeneraci/odpuštění minimálně stejně dlouhou dobu jakou trvala ta bolest...

což je děsivé, zvláště pro ty, kterým bylo ubližováno třeba 10 let...
ti se potom potýkají s vinou, že si nechali tak dlouho ubližovat... a vlastně veškerou "vinu" přenesou na sebe... (ale to sem odbočila)


no s tou mentální hrou docela "bojuju" v současné době... připadá mi, že k ní lidi šíleně upínají... jako k "pravdě"...

vím jak je to ošemetné to naše "rozumové vědomí"... musíš odpustut ze sedce, ne z rozumu :4: - příde mi vtipné jak nám mozek a rozum naordinují odpuštění a obalamutí nás, že to je ze srdce... cokoli vzešlé z rozumu není vzešlé ze srdce :4: (ale možná jen blábolím... co já vím)

... nové osvícenství :61: věk rozumu nakoplej uranem :46: :117:
26.02.2014 - 16:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
moc krasne :62: :68: :68: :68: :68: :68: dekuji
26.02.2014 - 16:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bhakti
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
strasne me osvobodilo to, kdyz jsem se prestala ptat proc :1: :108: :108: :108: :108: :108:

zacala jsem se ptat, co potrebuji, abych se citila dobre? :1:
Příspěvky: 1-25 26-32
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »