Zákalky ve sklivci


06.04.2012 - 11:49
(Lev) Fairinka
Zákalky ve sklivci
Máte prosím někdo zkušenost? Nikomu bych to nepřála, je ještě nějaká naděje na zlepšení? Doktorka říkala, že se s tím nic nedá dělat :8: Beru lutein.

Řazení:
06.04.2012 - 11:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alwin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Obávám se, že má pravdu. Nosím brýle do dálky od 1 třídy a u krátkozrakých lidí je to poměrně časté. Floatery mně běhají před oběma očima a neznám nic co by to mohlo zlepšit.
Luteinem sice nic nezkazíš, ale také dost možná jen vyhazování peněz.

http://en.wikipedia.org/wiki/…
06.04.2012 - 12:00 | Filtr
(Lev) Fairinka » alwin
achjo :( objevilo se to uplně z ničeho nic :( nevím jestli to nemohly způsobit kontaktní čočky... na internetu jsem googlila googlila, našla jsem stránky kde je podobně "postižených" hodně, píšou tam, že pomýšleli kvůli tomu i na sebevraždu no hrozný hrozný... ani nevim jestli to má tendenci se zhoršovat nebo to alespon zůstane tak jak to je to nám asi nikdo neřekne. a od kdy se to objevilo u tebe?
06.04.2012 - 12:39 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Nikdy jsem s tím u dr.nebyla a až teď,když jsem si vyguglila příznaky,vím,co to mám. :1:
Vidím to od dětství...dvě tečky a jakoby oletující nitka.Jak dítě jsem mamince tvrdila,že vidím bacily. :4:
Blbé je,že to nejde si prohlédnout,pořád utíkají. :1:
Vidím to proti oknu,jasnému nebi.
06.04.2012 - 19:01 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Ilon spí s měsícem
Holky neblbněte :39: jestli se to nedá léčit.....se mi to udělalo nedávno na pravým oku....přesně jak říkáš- černá tečka a takovej jakejsi závoj kolem přes celý oko a pochoduje to vtom směru jak se s okem podíváš.Byl jsem u doktorky (zdejší očařka ,dost renomovaná) a říkala že mám hodně pít a kapat si do oka jodid draselný, ale že prý to asi nepomůže.....teda léčba jak za všechny prachy.Takže jestli už to tak zůstane, tak mám teda smolíka...... :8:
06.04.2012 - 19:05 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » alwin
no jo vlastně.... :39: taky nosím brejle od třetí třídy páč jsem krátkozrakej.....ale druhý oko je dobrý...nejspíš mně to ještě čeká i na druhým.....což o to... v lese je to dobrý, ale když koukáš do knížky, nebo na monitor, tak je to k posrání..... :21:
06.04.2012 - 19:12 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
jo nedá - a je to slušně řešeno na píču :8:
Rady jako jodid draselný (vyzkoušel jsem) moc nepomáhají.
Někde to zkouší "rozstřílet" očnim lejzrem, JAGem - ale to jsou podle mne jen zoufalé amaterské pokusy, když potřebují na klinikách vytáhnout z lidi prachy.
Souvislost s čočkama jsem nezaznamenal, ale objevuje se to u lidi, kteří dříve obsolvovali laserove operace očí.
06.04.2012 - 19:15 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Dr.Voštěp
Takys mě nepotěšil dochtóre.... :63: já ještě spoléhal na techniku.....klidně bych ty prachy vyplázl, kdyby mi to oko vyčistili......no hlavně že uměj klonovat ovce..... :75: :75: :75: :75:
06.04.2012 - 19:34 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Dr.Voštěp
Nic jsem nikdy neabsolvovala,první brýle na čtení jsem si oupla asi před dvěma rokama,ty tečky vidím od dětství ta průhledná létající nit se přidala v dospělosti.
06.04.2012 - 22:03 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Kruhan
je to zajímavý...ale trošku z ruky.... :8:
06.04.2012 - 23:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Fairinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alwin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím teď přesně, asi ještě někdy při škole, protože to začalo "běhat" při čtení a taky v tu dobu mně oční řekla, že si s tím nemám dělat "vrásky". Když se dívám na barvené plochy, tak to zpravidla nevnímám, tedy myslím, že se to nijak nezohršuje. Tátovi to dělá taky, takže bych laicky řekl, že to bude i dědičné. Posledně jsem se i dozvěděl, že mám vysoký nitrooční tlak, ale že prý stačí chodit na pravidelné kontroly a nějaký speciální režim, ani léky nepotřebuji.

Tady jsem našel nějakou stránku věnovanou tomuto tématu, i nějaké video z operace, ani jsem se na to moc nemohl dívat...
http://sklivec.wz.cz/index.php/…
07.04.2012 - 14:59 | Filtr
(Lev) růžička » Pithecanthropus erectus
NECH SI POŘÁDNĚ UVOLNIT KRČNÍ PÁTEŘ A HLAVOVÉ KLOUBY .

Potom zkuz vyčistit játra,ostropeřcem mariánským(čaje, oleje, kapsle)
a koupele vaničce (vaničku najdeš ji v optalu, jde o roztok nečistot očí) a to ve světlíku lékařském v čaji (bylinka )

Doporučuji masáž lícních kostí a očnic(pod obočím) to od nosu pokožky k pokožce vlasů

MASÍRUJ CELOU HLAVU V OBLASTI KDE MÁŠ OČI(JAKO KDYŽ VEMEŠ TUŽKU a jako kdyby jsi jen pomyslně PROPÍCHNUL LEVÉ OKO , TAK TAM V TÉ OBLASTI OPĚT VE SMĚRU HODIN .RUČIČEK OD UCHA K POLOVINĚ HlAVY A TO SAMÉ I S TÍM PRAVÝM OKEM ,OPĚT SMĚR HOD RUČIČEK (A TO OD STŘEDU K UCHU)
MASÁŽ KROUŽKŮ
07.01.2014 - 04:27 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší
Už jste někdy někdo zkoušel řešit konkrétní zdravotní problém či neduh na opačné rovině než je tělesně hmotná? Každej neduh, každé omezení, existuje a působí rádo a spolehlivě po celou dobu, po kterou je tak vnímáno(jako neduh, omezení ,problém či zlo). Nitky v oku jsou víceméně "šotci ve střehu", připraveni v pravý okamžik dokreslit vnější rozmístění předmětů v neznatelně pozměněnou koláž vnímaného obrazu. Třeba mají za úkol naučit člověka, že "slepě věřit pouze vlastním očím" se nemusí vyplácet.
07.01.2014 - 04:45 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
Z vlastní zkušenosti se mi potvrzuje, že "negativa" vhozená člověku do cesty jako překážka, anulují se pozitivním myšlením. Přijmu-li omezení jako podivný dárek, který zatím jen nesprávně chápu jsem na dobré cestě. ...1.Dárky jsou pro radost...., proto si všímejme i těch zdánlivě mínusových
...2.Radost si nepřikážeme, ale každý si z dětství pamatuje, že radost se dostavuje s hrou.
...-pohrajme si tedy každý sám za sebe se svým neduhem či omezením.... Neduh nemá rád, když je vítán či dokonce očekáván!!! pozvolna se časem deprimován sám nenápadně vytrácí
07.01.2014 - 05:04 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
Nitky v oku jsem vídala kolikrát i při čtení ve škole. ...poťouchlíci dokázali by o stupeň zhoršit známku. ...-než je člověk vyhnal prudkými pohyby očí mimo zorné pole, zakoktal se a ztratil čtenou řádku......
Zjistili jste také, že pohyb nitky se zastaví, najdete-li střed obrazu určeného nitkou? (Většinou leží mimo nitku/ev. tečku)
V leže na zádech zírajíc v bílý strop lze nejsnáze pohrávati si s minerální zhuštěninou slizu vyplňujícího oční bulvu. Je dobrý takovou hrou zahánět nudu, když nejde usnout na povel avšak má se odpočívat..... Zkuste to!
Já když si chci dnes úsporně krátit chvíle, nenajdu už ani nitku ani tečku :63:
07.01.2014 - 05:26 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
......stejně tak jsem "neřešila" hluchotu pravého ucha. Po opakovaných zánětech středního ucha v dětství mi přirostly útržky bubínku k navzájem srostlým kůstkám středouší a prostě ne a ne a nepovedou vibrace jak mají!
Nevadí! Ještě mám levé ucho a to slyší dobře. Jen prostě někdy honem nepoznám odkud jde "to volání" a tak vyběhnu opačným směrem... -start..dva..tři....AHA!..brzda..otočka...teď!!!
....dvě vteřiny zdržení
....o dvě zábavné vteřiny pestřejší život _no nekup to!
A teď ještě ta získaná výhoda! Uši -jak víme- se nedají zavřít jako oči. Ale usínat v hlučnějším prostředí (bez špuntů do uší) lze snad jedině s tímto mým "upgradem". Stačí ulehnout na slyšící ucho :2:
07.01.2014 - 05:40 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
....a astma mi taky za trest zmizelo.
Stačilo doběhnout si k doktorovi prašnou ulicí s poslechovým nálezem na plicích pro neschopenku.... Záchvat dušnosti bez dostupné pomoci člověka taky naučí jediné možnosti sebezáchrany vlastním zklidněním....
tak si astma řeklo, že když už mne nevyděsí, nenechá se mnou zneužívat a zmizelo :5:
07.01.2014 - 05:43 | Filtr
(Střelec) Do-u-ší » Do-u-ší
Horší jsou bolestivý neduhy. Ty si člověk těžko oblíbí. Ani nevím jak bolest zapojit do hry :8:
06.03.2015 - 19:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nenašla jsem žádný lék ani u medicíny, ani v alternativě. Díky mnoha různým zdravotním trablům jsem už toho vyzkoušela /na ty jiné trable/ velmi mnoho, ale na zákalky zatím nic nezabralo. Sice je nevidím stále, je čas, kdy mě obtěžují, kdy jsou minimální a vadí jen na světlém a kdy je nevnímám /tedy nevím zda tam jsou, či jsou tak mrňavá, jelikož, když je nevidím, tak na ně nemyslím/. Dají se "rozstřílet" lasrem, ale to je dle mého jen rozmělnění oněch shluků, problém se tím rozhodně neřeší. Jinak s čočkama a operací to určitě nesouvisí, jelikož to má mnoho lidí, co nenosí čočky a ani nepodstoupili operaci.
Zdravotně, fyzicky to bude nějaký maras, ať už z vlastního těla, či nějaké potvůrky, či oboje zaráz.
Duchovně to bude souviset s tím jak se díváme, co vidíme. „Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ?“ - netvrdím, že je to Tvůj případ, jen k zamyšlení. Pokud jsem sama hledala duchovní příčiny vlastních trablů, vždy to bylo hodně čtení a velmi složité hledání v sobě.
Vím velmi dobře jak dokáže tato prkotina komplikovat život, přesto radím - neřeš to. Očišťuj tělo, očišťuj duši a když zmizí bude fajn, když ne, tak to prostě přijmi a buď vděčná, že není hůř.
Pat
06.03.2015 - 20:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pat
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ram-anit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Konzistencia sklovca v očiach závisí aj od našej pečene, ak je oslabená, zhoršuje sa náš zrak a vznikajú očné problémy.

http://www.planetafood.sk/product/…

Tiež mi v sklovci plávajú malé nitky a informovala som sa, čo sa s tým dá robiť. Vraj sa operačne vymieňa rozsol v skloveci, ale lekárka mi povedala, že ona sama by si to nedala robiť. :8:

Luteín je akože na povzbudenie, ale nejako účinne nepomáha.. gramáž obsiahnutá v tbl. je veľmi slabá.

Mám knihu dobrý zrak bez brýli...pozri si ju...sú tam aj cvičenia, ktoré pomáhajú zlepšoať zrak.

https://anitram.files.wordpress.com/…
06.03.2015 - 23:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ram-anit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc děkuji za péči, ale já osobně je neřeším. :1:

I když možná jsi směřovala odpověď na Fairinku, jen jsi to jinde odklikla.

Operačně vyměnit sklivec si myslím, že je pitomost. Nevím zda by dokázali utvořit stejné složení, navíc to nedává smysl. Připadá mi to stejně mimo jako udělat plastiku kůže u ekzému. A navíc sklivec není stacionární tekutina v uzavřeném prostoru, dochází tam k výměně. Takže proč ho měnit, když se mění sám?!

Cviky na oči jsou super a vím o lidech, kterým pravidelné cvičení snížilo dioptrie. Na zákalky to ale asi nebude stačit. Cviky posilují svaly, které se podílejí na akomodaci.

Ale ty játra, to by stálo za pokus.

Pat
07.03.2015 - 13:47 | Filtr
(Vodnář) Putes » Do-u-ší
Také to mám už od dětství, ale vůbec to neřeším. Kdybych tady neobjevila tuto diskusi, tak si na to ani nevzpomenu.
Zato mám úplně čerstvý zážitek z minulého týdne. Objednala jsem se do nemocnice na odstranění bradavice a když konečně došlo i na mě, tak lékař zjistil,že už žádnou nemám :75: Všichni na sále včetně lapiducha začali hledat mou bradavici, až jsem se musela začít smát. :61: Poděkovala jsem za provedenou desinfekci a řekla jsem, že v tomto případě bylo asi splněno, že přání je otcem myšlenky. Prostě přišli o práci :4:
07.03.2015 - 21:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Putes
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to je fakt nádhera :75:

Chudáci doktoři :3:.

Pat


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »