Žaludek


21.02.2012 - 13:35
(Blíženci) formulka
Žaludek
Prosím o radu, jak pomoci svému "nemocnému žaludku".Výsledek histologického vyšetření prokázal:sliznice žaludečního antra s chronickým,mírně aktivním zánětem,s ložiskovým překrvením pod povrchovým epitelem,ve kterém jsou drobné defekty.Bez epitelových dysplazií a bez intestinální metaplasie.Dnes jsem byla u lékaře-gastrologa,který mne seznámil se shora uvedeným výsledky histolgie a na zkoušku doporučil nějaké tablety,které se budou v lékárně vyrábět /budou až zítra/a tyto by údajne měly zmírnit mé žaludeční problémy.Ráda bych ke zmírnění mých potíží přispěla bylinkami.Poradí mi někdo?Děkuji za každou radu. :17:

Řazení:
21.02.2012 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lojza 51, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Něco o "žaloudku" :1:

ŽALUDEK

Úkolem žaludku je přijímání, míšení, prokyselení a zkapalnění potravy, ale i její další transport. Trávicí výkon žaludku je poměrně nízký a v podstatě se omezuje na bílkoviny.

Žaludek přijímá všechny „vjemy", které přicházejí zvnějšku. Musí „strávit" první dojem. K harmonickému životu potřebujeme nejen pevnou, nýbrž také duchovní stravu - „dojmy" života. K optimálnímu zpracování všech vjemů je nutná otevřenost, připravenost a schopnost oddat se.

Duchovní nasycení se projevuje i na těle. Naznačují to úsloví jako ta věc mi leží v žaludku jako kámen nebo zkazilo mi to chuť k jídlu. Žaludek reaguje na nestrávené konflikty pocitem plnosti. Bouří se, nechce všechno spolykat, strávit nespravedlivé jednání, ponižování, nemožnost obrany atd. Kdo je k tomu nucen, toho postihují choroby žaludku.

Člověk s nemocným žaludkem má nechuť k „novým vjemům", protože se nejdřív musí vypořádat s existujícími. Získané dojmy si musí najít přístup k jeho nejvlastnějšímu Já (srdce), jinak se stanou neúnosnou zátěží.

Především je nutné odbourat neschopnost akceptovat, zpracovat a strávit kritiku. Na zatěžování žaludku se podílí také víra v nespravedlnost světa nebo v to, že člověk není uznávaný a špatně se s ním zachází. Když takový pocit „nestrávíme" duchovně, musí ho zpracovat žaludek.

V žaludeční dutině je sídlo soudnosti, jedné ze 12 duchovních sil, a každé onemocnění žaludku naznačuje její zneužití. Proto nám může být špatně i ze vzrušení nebo když se nám něco hnusí.
Lidé s žaludečními obtížemi jsou většinou „mlčenliví stěžovatelé". Nejčastější žaludeční poruchou je překyselení. „Zakyslí" lidé jsou rozzlobení, agresivní, protože kyselina útočí.

Žaludek produkuje a vypouští žaludeční kyselinu. Pokud své vzteky raději „spolkneme", nezpracujeme své duchovně-duševní problémy — „nestrávíme je" — a musíme se jimi zabývat na materiální rovině. Reagujeme pak „kysele". Podobně jako když chceme stále víc a nikdy nemáme dost.

Člověku s nemocným žaludkem tedy chybí schopnost vyrovnávat se přiměřeně s vlastními konflikty, problémy a agresemi, zpracovávat je a opouštět. Buď agrese vůbec nevyjadřuje, nebo je naopak přehnaně agresivní. Ani jeden z těchto postupů mu ale nepomáhá skutečně vyřešit problémy. Chybí mu schopnost zvládat konflikty, a tak nakonec konflikty přemohou jeho.
Takto nemocný člověk vytlačuje ze svého vědomí schopnost vcítění a jeho žaludek musí navíc ještě zpracovávat city.

S chronickými konflikty nakonec dochází ke změnám sliznice ve formě gastritidy a později „sebestravování". Typický pacient s nemocným žaludkem je ctižádostivý, střídmý a usiluje o vyšší výkon a nezávislost. Cítí se však nemilovaný a své orální potřeby často kompenzuje intenzivním kouřením. Ve skutečnosti skrývá v nitru hluboké agrese vůči svému okolí, které ale neprojeví nebo si je dokonce ani neuvědomuje.

Pokud člověk neprožije své agrese, objevují se na tělesné rovině jako překyselení. K vyjádření agresí je třeba mít pocit duševního bezpečí, jinak si nevěříme, obáváme se, že přijdeme o lásku svého okolí.

Žvýkání je známkou konfrontace. Kdo důkladně žvýká, ten se vyrovnává se svými pocity. My ale raději rychle polykáme.
Člověk s nemocným žaludkem si nechce připustit konflikt. Chce být raději dítě a nakonec dostane svou kaši, mixovanou stravu nebo pasírovanou přes síto, přes filtr, který pro¬pouští jen snadné věci. Takový pacient nesnáší syrovou stravu, která je příliš původní, příliš přírodní. Touží po tom, aby život ani strava neobsahovaly žádné výzvy.

Je úplně plný, už nemůže nic přijmout a musí se agresivně vybít. Tak „vypustí páru" a vnitřní tlak se zmírní. Proto se lidem s chorobami žaludku často podává Valium, které oddělí psychickou rovinu od tělesné.

Nevyjádřené pocity, neodvedené agrese, to vše nakonec vede k žaludečnímu vředu. Celá agrese je přitom namířená proti vlastní osobě. Nemocný si musí ujasnit své city a naučit se uvědoměle zpracovávat konflikty.

Dietní strava je totiž pouhým pokusem uniknout realitě, na¬jít východisko, místo aby se člověk postavil skutečnosti čelem.

Veselí lidé, kteří snesou občas ránu do zad, zvládají lépe i veškeré vjemy a většinou nemívají problémy s trávením. Výjimkou jsou tlustí lidé, ti „všechno ukládají do sebe".

Člověk s nemocným žaludkem má potlačené přání být milován, ale nedokáže správně strávit vjemy.

21.02.2012 - 18:06 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
můžeš i objednat od našeho léčitelehttp://www.jukl.cz/
21.02.2012 - 20:15 | Filtr
(Blíženci) formulka » Lojza 51
Lojzo - moc Vám děkuji za Vaše obsáhlé a velice zajímavé sdělení.V mnoha věcech jsem Vám musela dát za pravdu a ještě jednou moc a moc díků.Zdravím a přeji hezký večer. :17:
21.02.2012 - 20:17 | Filtr
(Blíženci) formulka » Kruhan
Zdravím i Vás a též moc děkuji za Vaše rady a recepty.Určitě vyzkouším doporučené bylinky.Ještě jednou moc díků a též hezký večer. :17:
21.02.2012 - 20:22 | Filtr
(Blíženci) formulka » miluška medvídková
Miluško,děkuji za Vaše doporučení,pana Jukla znám osobně,již několikrát jsem byla u něho na vyšetření v Praze.I tyto mé problémy se žaludkem bych s ním ráda probrala,ale objednání k němu :17: je vždy až za delší dobu.Je hodně vytížený.Ještě jednou moc děkuji a též i Vám přeji hezký večer.
22.02.2012 - 19:10 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » formulka
v Praze to má na dlouho, ale kdybys přijela k nám, vzal by tě ten den. Je tu fronta vždy v pondělí a středu od rána od 6 do večera do 7. Vezme všechny.
22.02.2012 - 21:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lojza 51
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele girly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji ti za to, co jsi napsal. Jsem ráda, že jsem si to mohla přečíst. :15:
23.02.2012 - 06:16 | Filtr
(Blíženci) formulka » miluška medvídková
Miluško,zdravím a děkuji za Vaše sdělení.Bohužel,Polička-kde pan Jukl bydlí a ordinuje každý den-je pro mne příliš vzdálená a cesta dosti komplikovaná,protože jsem sama,bez auta,takže bych musela jet bud vlakem nebo autobusem a to bych za 1 den nezvládla.Také jsem o tom již dříve uvažovala,na internetu se pokoušela vyhledat vhodné spojení/ vlakové či autobusové/,ale v každém případě bych musela někde zůstat přes noc.Tato cesta je pro mne hodně komplikovaná, proto jezdím za panem Juklem do Prahy,kam mám z místa bydliště /ČK/přímý spoj.Ovšem když jsem u něj v Praze a chci se hned objednat,tak mi jeho asistentka řekne,že mám zavolat za měsíc-a to mne objedná třeba až za 4-5 měsíců.Byla bych raději,kdybych mohla jezdit na kontroly dříve, než třeba po půl roce.Ale toto prozatím nemohu nějak ovlivnit.Ještě jednou Vám moc děkuji a přeji hezký den. :17:
23.02.2012 - 15:48 | Filtr
(Štír) petra1100
Ahoj,koukala jsem a ty jsi znamení rak.Moje zkušenost je,že rak a jakýkoliv nervák a je dojedeno.Takže klid,snažit se žít vyrovnaněji a dobře a dostatečně spát,pozitivně myslet.Jídlo jíst především doma vařené.
Bylinky pana Jukla jsou dostupné i na jeho stránkách.Vyber si dle obtíží a nemužeš nic pokazit.Pokud jsi si vědoma-psychických potíží,pak lečbu směřuj taky na bylinky na nervy,nebo případně na nespavost.Má tam užasné věci a z poličky z lekárny Ti to přijde za pár dnu.
Hlavu vzhuru a dobrou náladu a nemoc bude fuč :4:
23.02.2012 - 15:50 | Filtr
(Štír) petra1100 » petra1100
Omluva,ta Polička by se hodila s velkým Pééé :21:
23.02.2012 - 18:00 | Filtr
(Blíženci) formulka » petra1100
Petro,zdravím a děkuji.Já nejsem nervák,ale i přesto trpím už moc dlouho nespavostí.Jídlo si připravuji doma,převážně dietní,nebot již nemusím chodit do práce a tak mám na to čas.Ovšem v poslední době mně dosti trápí vážná nemoc mé sestry,která již přes 4.roky bojuje s rakovinou.Momentálně je už týden v nemocnici a naděje na uzdravení či aspon zastavení této nemoci - není.To člověk nemůže vymazat z povědomí,ač by to někdy potřeboval.Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký večer. :17:
03.03.2012 - 12:54 | Filtr
(Beran) dodo7
Já bych Vám doporučila Alfu+ je složena ze 17bylin,má antibiotické účinky,proti zánětům,je to tz.čištič organizmu podporuje trávení.POkud by jste měla zájem ozvěte se poradím. :27:
03.03.2012 - 18:51 | Filtr
(Štír) Ilona Regina
A neleží Vám náhodu někdo " v žaludku", někdo, koho nemůžete strávit, kdo Vás štve?

Co Vám lékař napsal, budou nejsíš vyrobené prášky na úpravu překyseleného prostředí, na neutralizaci.Na to jsou vhodné také mléčné produkty, ovšem ty zpracované, to znamená jogurty, kefíry, tvaroh, apod. Jestli můžu doporučit jogurty, tak takové, kde je psáno, že obsahují ž i v é kultury (např, Holandia,olma a Choceňský).

Z bylinných preparátů zkuste švédké kapky pečetí (ne theisse a jiné náhrady), mátový, heřmánkový a třezalkový čaj, popíjet střídavě s hořkými směsi bylin.

Dále se můžete pročistit aloí, nejlépe tekutou (firma Barnys), za chvíli začíná jaro, což ne neideálnější doba...

Popř.zkuste homeopatika, nemají také žádné nežádoucí účinky.

:3:
04.03.2012 - 19:05 | Filtr
(Blíženci) formulka » Ilona Regina
Dobrý večer.Zdravím a děkuji za Vaše doporučení.Chtěla bych se jen zeptat,které švedské kapky-přesnější název-byste doporučila.Děkuji za radu. :74:
04.03.2012 - 19:40 | Filtr
(Štír) Ilona Regina » formulka
Dobrý večer,

Výrobce je Riviera, (robert Schrenk), VÍdeŇ

Dodavatel: EUROPLANT spol. s r.o.
Prodávající: lékárny a některé zdravé výživy

Vyrábí se dvou velikostech:
200 ml - cca 160 Kč
a
500 ml - cca 310, - Kč.

Přeji brzké uzdravení :117:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
05.03.2012 - 14:29 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Ilona Regina
na švédské bylinky nedám dopustit! :30:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »