Solná fajfka


16.02.2012 - 22:03
(Blíženci) zlobítko
Solná fajfka
Náhodou jsem našla tuhle věcičku http://koros.cz/solna-fajfkaZnáte a máte s ní někdo zkušenosti? Přijde mi to jako dobrá věcička :1:Jo a ještě bych dodala, že tohle není reklama, hledala jsem na netu něco na astma v počátku a tohle na mě vybaflo a chtěla bych to vyzkoušet :2: :75:Budu vděčná za vaše názory :1: :74:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
16.02.2012 - 22:55 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
ti to klidně vyzkouším, jen co se k tomu někde dorvu..jsem teď měl deset sezení po 3/4 hodině v solný jeskyni a teda nic moc.Tohle se mi zdá účinnější a hlavně bez objednávání termínu a ježdění někam.....cena je lidová, jelikož za těch deset sezení dáš tisícovku.....
16.02.2012 - 23:00 | Filtr
(Blíženci) zlobítko » Pithecanthropus erectus
Tak to budu moc ráda, mě se to zdá taky solidní věc a navíc nemusíš nikam chodit na aplikace :1: :15:
Jen by mě zajímalo, jak dlouho vydrží ta solná náplň, než se musí vyměnit za další :63:
16.02.2012 - 23:11 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » zlobítko
tohle není tabák....já myslím že dost dlouho, než se odpaří takovej sáček soli.... :63:
17.02.2012 - 13:03 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
akorát bych se dost bála, když má někdo problém se štítnou žlázou, mohla by se mu pěkně zamotat palice
17.02.2012 - 16:33 | Filtr
(Blíženci) zlobítko » Pithecanthropus erectus
No to si právě nedokážu představit, jak to funguje :63:
17.02.2012 - 16:35 | Filtr
(Beran) miluška medvídková

"Solná dýmka" je patentovaný výrobek jehož pomocí můžete kdekoliv a kdykoliv získat ve volném čase všechno co poskytuje jeskynní solná terapie. Mezi keramické filtry byly vybrány takové solné krystalky, které pocházejí z nejznámějších léčebných jeskyň Evropy, ve kterých se podle lékařských statistických údajů dosahuje až 90%-ního zlepšení pacientů trpících různými nemocemi dýchacích cest. Dýcháním přes keramické filtry "Solné dýmky" spolu s vlhkým vzduchem se dostávají na úrovni mikronů do každého koutku dýchací soustavy blahodárné účinné látky solných krystalků, pečlivě ukrývaných 20 - 22 miliónů let.

Několikaminutovým pravidelným užíváním můžeme příznivě ovlivnit: různá alergická onemocnění dýchacích cest, astma, bronchitidu, zápal průdušek, rýmu, infekční záněty dýchacích cest a v neposlední řadě problémy dýchacích cest spojené s kouřením. Solnou terapii, kterou poskytuje přístroj můžeme doplnit o silicovou terapii. Kápnutím kapky silice nebo tzv. vonného oleje na spodní keramický filtr "Solné dýmky" můžeme zvýšit účinnost látek obsahujících solné krystalky, protože správně volené vonné oleje mají také regenerační, čistící a uklidňující vlastnosti (např. eukalyptus, myrha, máta peprná atd.). Použitím vonných olejů se může spodní filtr přístroje zbarvit, což však nemá vliv na jeho účinnost.

Přístroj obsahuje tyto účinné látky:
cca. 5-6 dkg vyselektovaných solných krystalků z období halitu.
Složení: NaCl 98,7 %, CaSO4 0,1 %, MgCl2 0,028 %, CaCl2 0,13 %, Fe203 0,00056 %, dále ještě obsahuje K, J, Br.
Přístroj obsahuje účinné látky na dobu 5 let.

Denním 10-20 minutovým používáním "solné dýmky" můžeme příznivě ovlivnit:
- alergie dýchacích cest
- astma
- rýmu - zápal dutin tváře i nosu
- podráždění dýchacích cest způsobené kouřením

Choroby dýchacích cest jsou jednou z nejčastějších příčin návštěv u lékaře. Civilizační choroby jako alergická rýma, průduškové astma, chronická obstrukční choroba plic vykazují dramatický nárůst i u nás. Terapeutické ovlivňování každého z nich je na základě EBM v současnosti velice účinné. Komplexní léčba těchto nemocí vyžaduje prevenci, kauzální léčbu a správné rehabilitační postupy.



Alergické, nealergické, infekční i neinfekční nemoci dýchacích cest mají stále v patofyziologickém obraze zápal, při kterém jeden ze závažných příznaků je zvýšena tvorba hlenů a jejich ztížené odstraňovaní z dýchacích cest. Na jedné straně máme možnost zasáhnout medikamentózně, jsou dostupné kvalitní mukolytika a expektorancia, na druhé straně jsou klimatické pobyty ve vysokohorských polohách, v jeskyních a v solných dolech.

Při současné všeobecné situaci zdravotnictví klesá možnost využít klimatickou léčbu. Jeskynní léčebné metody jsou sice účinné, ale pro mnohých těžko realizovatelné, výběr místa, potřeba trávit tam určitý čas, finanční náklady. Je tu možnost i samoléčitelství, avšak její úroveň je u nás zatím nízká (na Slovensku 32% IMS Medical Index 2000).

Na základě zkušeností ze solných jeskyní, které měly velmi dobrý vliv na průběh chronických chorob dýchacích cest, byla vyvinuta tato komplementární léčebná pomůcka. V první řadě pomáhá pročistit, regenerovat dýchací epitel a udržet jeho správnou bariérovou funkci.

V keramické nádobce ve tvaru dýmky se nachází směs jemných, speciálních solných krystalků. Vzduch se vdychuje při normálním vdechovém úsilí přes solnou dýmku a tak zabezpečí vyšší koncentraci soli v horních dýchacích cestách. Účinnost je okamžitá, ale při dlouhodobém užívání i prolongovaná. Zcela přirozenou cestou umožní velmi účinnou expektoraci nahromaděných hlenů, zlepší subjektivní pohodu a v neposlední řadě i FVC, FEV1, ale také MEF50. Základní terapie každého onemocnění se nesmí současně vynechat.

Je potřebné pacientům vysvětlit způsob používání pomůcky a zajistit i kontrolu užívání. S úpravou stavu je potřebné postupně snižovat čas užívání. Nesmí se vyvinout forsírovaný vdych - může způsobit hypokapnii.

Solná dýmka se užívá několikrát denně, celkový čas je asi 10 - 20 minut. Obsah vystačí cca na 5 let pro jednu osobu a z hygienických důvodů doporučujeme pro každou osobu vlastní pomůcku. "Solné slůně" je dostupné i pro děti, může se užívat při akutních a chronických sinusitidách, bronchitídách. Solná dýmka je dobrou pomůckou i pro chronické kuřáky. Zatím se nezaznamenaly žádné vedlejší a nežádoucí účinky.

Ze zahraniční literatury jsou dostupné dobré zkušenosti z Rehabilitačního ústavu Yamamoto - Budapešťanské univerzity Semmelweis - pneumologického oddělení jakož i ze Státního rehabilitačního pneumologického ústavu z Mátry.

"Malá mobilní speciální solná jeskyně" zabezpečí mukolýzu, sekretolýzu, občas bronchospasmolýzu a má také antiflogistický efekt.

V dostupných pracích uvádějí 2 - 3 měsíční denní používání u nemocných s chronickými příznaky bez vedlejších nežádoucích účinků, hlavně u pacientů kteří měli i kardiální těžkosti, kde se podařilo snížit současné použití beta2minetik.

Je tu nová přírodní metoda na trhu, která nejméně zatěžuje chronicky nemocný organismus.

MUDr. Klára Kossárová
Nestátní ambulance klinické imunologie a alergologie
Poliklinika Šustekova 2
Bratislava
17.02.2012 - 16:38 | Filtr
(Blíženci) zlobítko » miluška medvídková
Aha, tak pokud o tom ví, že nemá v pořádku štítnou žlázu, tak si to snad ani nekoupí a pokud neví, tak to zjistí :3:
17.02.2012 - 16:40 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » miluška medvídková
z netu: zakoupila jsem solnou dýmku své 14 leté dceři,která má astma,vrozenou anomálii plic ,a refluksní jícen.To co následovalo po použití dýmky, bylo že dostala horečky a její stav byl tak špatný že lékař ji nasadil antibiotika, která nezabrala lékaři jsem neřekla , že jsem to zakoupila dceři ,i přes antibiotika dcera měla vysoké horečky další dva dny, proto jsem tedy zavolal lékaři , že stav dcery není dobrý že začíná být dušná, okamžitě jsme odjelys dcerou do nemocnice a tam jsem teprve lékaři řekla, že dceři jsem zakoupila solnou fajfku a že tedy její takto zle.Lékař okamžitě nasadil predniso-velká dávka kortikoidů-a s navýšením dávek inhalátorů a okamžitém vysazení solné dýmky se dceři udělal do druhého dne lépe, ale stav je stále nedobrý.Bylo mě řečeno na adresu solné dýmky, že nemohli tuto dýmku zkoušet na dětech , že je velmi rizikováa že firmu bude sám kontaktovat, proto nedoporučuji
17.02.2012 - 16:43 | Filtr
(Blíženci) zlobítko » miluška medvídková
No tak teď teda vůbec nevím...po přečtení předchozího článku bych hned fajfku zakoupila, ale už si nejsem tak jistá :41:
17.02.2012 - 16:44 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » zlobítko
hledala jsem na diskuzích, jsou tam všelijaké názory, ale nic moc dobrého
17.02.2012 - 16:45 | Filtr
(Blíženci) zlobítko » miluška medvídková
tak to je dost houby :24:
jo a děkuju za příspěvek :1: :17: :15:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »