Co si myslíte o antidepresivech?


04.02.2012 - 21:28
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tednicnevim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Co si myslíte o antidepresivech?
Vím, že už to tady bylo omílané mockrát ve starších příspěvcích, nicméně se zeptám ještě jednou, co si myslíte o ATD? Pohádala jsem se s psychiatrem..po mnoha měsících jsem se rozhodla se svým rozpoložením něco dělat a zašla jsem za ním, hodinu se vyptával na všechno možné, očekávala jsem radu. Jeho výstup ale bylo klasické "předepíšu vám antidepresiva". :47: Řekla jsem mu, že prášky brát nechci, zda není něco jiného, co by mi pomohlo. A že z toho mám strach, že už bez nich pak nedokážu už cítit štěstí. Nechci se cpát prášky, když neodstraním příčinu. Začal být nevrlý, že prý se nechci léčit a v takovém případě mi nic nepředepíše, že mám přijít, až si to rozmyslím..že prý jsem nevyrovnaná osoba a taky nepřizpůsobivá...tak jsme se tam dohadovali. No prostě já jsem z toho zoufalá. Chci se léčit, ale je tohle jediná možnost? Připadám si fakt jak blázen, mám ho tedy poslechnout a být "zodpovědná"? Nebo mám "rebelovat" a snažit se hledat jinde? Jaký na to máte názor? Pomohly vám nějak? Já se musím starat, nemůžu 14dní ležet a být mimo, páč mi bude z prášků blbě..i toho se bojím:( Chci ještě zapracovat na pozitivním myšlení, ale sama to při těch stavech asi nezvládnu. :25:

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
04.02.2012 - 21:46 | Filtr
(Rak) Ornela
Tak mě napadá ... kdysi jsem zaslechla, že rozdíl mezi psychiatrem a psychologem je ten, že ten první Ti cpe léky, ale ten druhý to tímto řeší minimálně. Nejsem ale odborník, chtělo by to názor zkušenějšího :1:.
04.02.2012 - 22:16 | Filtr
(Panna) alassea
liečia antidepresíva príčinu?asi nie,že :63:
potom to teda liečenie nie je.Pre psychiatra je to určite pohodlnejšie /aspoň teda pre mnohých/ :8:
08.02.2012 - 19:35 | Filtr
(Vodnář) Lufik.F
Pokud máš deprese nebo strach je dobrý to řešit třeba sportem,nebo kreslením...
Já mám s těmito prášky zkušenosti jiné,že sem si na nich vlastně ujížděla,má se brát jeden prášek za den,ale já jich dokázala vzít třeba osm najednou... to byli stavy.. ve tři ráno člověk naspídovanej jako na perníku,oči jak netopejr,neuvěřitelná energie a ospalost žádná,ale potom když se člověk vyspal,bolesti žaludku,třes,pocení,nevolnost a pocit na zvracení,ale vydrželo mi to dlouho... než došli..
Ale k tomuto.. možná bude lepší si promluvit s dobrým přítelem než s pchychoušema.. mě většinou vydeptali ještě víc..
11.03.2012 - 18:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rhapsody, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi bych byt tebou zmenila dotycneho "doktora" a nasla si jineho terapeuta, ktery by byl ochoten chapat tvoji situaci lip. Ze spousty pripadu, co kolem sebe znam, neni snadne opravdu dobryho psychoterapeuta najit, ale poptej se, trebas jich vystridas nekolik, ale nakonec najdes. Doktor, ktery ti cpe jenom prasky, neni dobrej doktor. To je muj nazor. Najdi si psychologa, ten spis s tebou na "problemu", ktery mas, bude pracovat. Drzim palce! :1:
11.03.2012 - 18:12 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Účinné jsou bylinné psychostimulanty a adaptogeny.Nemají vedlejší účinky,nezatěžují organismus a nejsou návykové.
11.03.2012 - 18:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sc_fortuna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jak typické :19: léky všechno vyřeší - to jistě ... za mě teda: radši se v tom nějakou dobu topit a potom odstranit chybu než si donekončna ulevovat od bolesti.
11.03.2012 - 18:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
AD jsem nikdy nebral, ale co jsem se porůznu dozvěděl, každý je trochu jiný.

JE třeba rozlišovat mezi přechodama nálad a stavama, kdy nejsi schopná ani jít nawc jak se ti nechce žít. to je deprese a na takový stavy jsou AD.


dále je třeba rozlišovat, jestli bys ho brala krátkodobě, jakou tahoun . aby tě dostalo z nejhoršího a pak ho vysadila anebo ho brala dlouhodobě.

další věc k řešení je, že každýmu způsobuje trochu jiný vedlejší účinky, někdo po některých AD usíná nebo tloustne, jinej ne.

Co zkusit tohle?

http://www.pilulky24.cz/detail/…
11.03.2012 - 19:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ornela
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Penthesilea, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
psycholog to tím neřeší vůbec, protože to není doktor a léky předepisovat nemůže
11.03.2012 - 19:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Penthesilea, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, záleží to jen na tobě a vím, že rozhodovat se za sebe v těžkých emocionálních stavech není jednoduché... Já jsem AD brala a v počátku mi pomohly, stabilizovaly mě a trochu otupily, což jsem potřebovala, protože bez nich jsem na tom byla mnohem hůř a v opravdu těžkých případech pozitivní myšlení moc nepomůže, to je alespoň má zkušenost. Ta bolest se nedá ani popsat... Každopádně, potom jsem se léčila u homeopata, který mi výborně pomohl a pak už jsem sama cítila, že je na čase skončit s AD a vzít život do svých rukou... Nezatracovala bych léky, protože samy o sobě špatné nejsou, v některých případech je za ně člověk opravdu vděčný. Ale je velice důležité si uvědomovat, že to opravdové řešení spočívá někde jinde... Přeju ti mnoho síly.
12.03.2012 - 15:27 | Filtr
(Vodnář) Superlerka
Zdravím, já antidepresiva beru už rok a jsem hodně spokojená. Je mi o mnoho líp, dlouho jsem se necítila takhle šťastná. Během té hodiny jste určitě rozebírali nějaké zážitky, situace, ptal se na rodinu... Z toho, jak ses chovala, on vyvodil důsledky a byl schopný posoudit míru depresivnosti, která v Tobě je. Deprese znamená, že se v mozku vytváří málo serotoninu, proto se předepisují antidepresiva, která nutí mozek, aby hormony vyráběl. Chtěl předepsat Cipralex? Já ho beru a jsem s ním spokojená, ale prvních 10 - 14 dnů bylo opravdu krizových. Nejhorší byly orvní čtyři dny, bylo mi zle, nemohla jsem vstát z postele, nejedla jsem, jen jsem plakala a chtěla zemřít. Pak se to pomalu zlepšilo a 16. den léčby jsem byla veselá, plná optimismu a energie. Ty pocity převládají doteď, i když občas jsem smutná. Ale to je normální, léky odvedou 10-20% práce, zbytek je na Tobě. Nevím, kolik Ti je, ale pokud se chceš deprese zbavit, musíš léky opravdu brát. Deprese je nemoc jako každá jiná, čili je nutné ji léčit. Mně rodina zrazovala od léčby a léků, vyzkoušela jsem spoustu přírodních preparátů, dělala jsem spoustu aktivit... Výsledek? Popírala jsem v sobě emoce, pak jsem bouchla a přišla ještě větší deprese. Já vím, o čem mluvím, trápila jsem se spoustu let a je mi líto, že jsem se začala léčit po tak dlouhé době. Zkus si to ještě jednou promyslet, psychiatr je tu od toho, aby Ti pomohl. Navíc k začátku léčby dostaneš i Neurol, abys lépe zvládala ty šílené deprese, které propuknou. Navíc si myslím, že budeš docházet i na terapie, zpravidla jednou za měsíc, tam s lékařem všechno proberete. Uvidíš, že Ti to pomůže. Přeju hodně štěstí a odvahy. :17:
12.03.2012 - 15:43 | Filtr
(Vodnář) Kiára.. » Superlerka
Máš pravdu, jsou akutní stavy, při kterých jsou AD potřeba, bohužel ale dnešní psychiatři je napíší každému, kdo se cítí špatně a klidně ho na nich nechají po celý zbytek života, je to business. AD by měly být pouze přechodníkem, ne řešením na celý zbytek života.. Sama znám několik lidí, kteří je berou víc jak 5 let a nemůžou se jich zbavit, neboť už jsou na nich závislí i když už žádný důvod k jejich braní není...
12.03.2012 - 16:54 | Filtr
(Rak) Jirka_H » Superlerka
Jj, když na tom jsi rok, tak ti to připadá ready ... matka první rok byla taky ready a že to funguje ... po následných 9 letech hrozných stavů (už jsem to tady popisoval přestala mluvit, nejedla nebo moc jedla, chtěla stále zemřít, atd. atd. a to jich brala AD už fakt dost, protože psychiatři předepisovali ... a pak se ze začarovaného kruhu podařilo vystoupit (přestala brát léky, přistoupila na alternativu, detoxikaci těla a hledání příčiny). Nyní je rok a půl zcela bez léků a je úplně normální.

Otázka: jak to, že 10 let se fakt trápila, když brala antidepresiva a nyní rok a půl funguje bez nich úplně normálně?
12.03.2012 - 16:58 | Filtr
(Rak) Jirka_H
Za sebe a svoji zkušenost, kterou mam s depresemi (já je nemam, ale pomohl jsem několika lidem, tedy já ne, ale Reiki) - tedy zkusit alternativu, osobně doporučuji Reiki

příklad: paní těžké deprese několik desítek let, po 2 měsících pravidelných dávek Reiki velké zlepšení a co hlavně, při Reiki se paní odehrávali stejné výjevy z minulosti, resp. z dětství, kdy na ni byla matka a bratr ošklivý

Po delší době se přiznala, že jim nedokázala za celý život odpustit (to byla ta příčina). Matce odpustila a velká část deprese pominula, ale po určité době mi sdělila, že "bratr i když je po smrti má u ní stále vroubek", bohužel menší deprese má pořád ... už vám jistě dojde proč

Reiki depresivním lidem přímo ukáže příčinu (obvykle to je něco hrozného z minulosti či dětství a co nejsou schopni a ochotni odpustit)
12.03.2012 - 17:07 | Filtr
(Rak) Jirka_H
A ještě poslední věc, všem kteří aktuálně berou antidepresiva (a dokonce jim věří :61:) doporučuji přečíst tuto knihu:

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
12.03.2012 - 17:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jirka_H
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Penthesilea, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
velice neobjektivní přístup... "alternativní léčba je skvělá, antidepresiva jsou špatná". dejte si na to pozor.
12.03.2012 - 17:16 | Filtr
(Rak) Jirka_H » Penthesilea
ano, možná má slova vyzněla neobjetivně

naprosto souhlasím, že když chce někdo spáchat sebevraždu nebo v depresivních stavech kousek od smrti, tak antidepresiva pomohou a život zachrání, s tím rozhodně souhlasím

ale nesouhlasím s užívám dlouhodobým a tím myslím už třeba 1/2 roku je špatné

Lékaři by měli hledat příčinu deprese (oni říkají že ji neznají), bohužel ji nechtějí hledat, protože antidepresiva je největší obchod na světě (viz kniha od Virapena) ... přitom je to tak jednoduché, já příčinu znam, veřejně ji říkám, píšu, stejně to dělají i další lidé, kteří ji znají a vědí, že je správná, ale nic se neděje. Proč by se mělo něco dít. Pro celou tu mašinérii a zejména farmaceutické firmy by nalezení příčiny znamenalo konec jejich obchodu, konec následných obchodů s léky na cukrovku, játra a další orgány, které se poškozují braním antidepresiv.

A už mlčím ... mi to téma o depresích vždy tak vyprovokuje, že to musím psát, protože to je hnus fialovej od farma průmyslu :40:
12.03.2012 - 17:39 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Jirka_H
Brala jsem je dva roky .Jestli mi pomohly? Jednoznačně ANO . Myslím, že spousta lidí by skončila smrtí díky NELÉČENÉ depresi. Protože většina národa považuje za depku jen takovou tu "blbou " náladu.Jenže deprese, to je něco úplně jiného ,to je stav, kdy už vás nezajímají ani vlastní děti,rodina, domácnost ... kdy je před vámi jen zoufalství ... Příčin deprese je mnoho ... většinou se jedná o pokles hormonu v mozku a AD tuhle hladinu opět zvednou (což je velmi jednoduše řečeno).
Člověk by měl přemýšlet selským rozumem - a vzít si z každého něco. Tyhle jednostranně zaměřené knihy u mě spadají do stejné kategorie, jako konspirační teorie, hoaxy šířící se mejlem, atd.
Kupuji si časopis Medunka, jehož redaktorka Ilona Manolevská má rakovinu. Taky se dlouho lečila alternativně - a ted bere za vděk onkologií,protže se její stav opět zhoršil( moc ji přeji brzké uzdravení)
Takže nezatracuji ani alternativní medicínu, ani medicínu klasickou. A věřím, že nejlepších výsledků člověk dosáhne, spojí-li obé dohromady.
12.03.2012 - 18:02 | Filtr
(Rak) Jirka_H » il*ča
Tuším jsi uvedenou knihu nečetla a už ji haníš :1:.

John Virapen pracoval ve vrcholovém managementu farmaceutické firmy Eli-Lilly a přímo se účastnil ovlivňování, podplácení při schvalování důležitého léku antidepresiva "Prozac", popisuje průběh testů, kdy testování dokončili tuším jen 2 lidé (několik jich zemřelo, hodně v průběhu testování skončilo kvůli značným potížím), i přes toto všechno se podařilo antidepresivum Prozac schválit a začít marketingově prodávat zejména v USA (to jsou statisíce mrtvých lidí v období 1980-2000), účinná látka sama depresi, stavy směřující k sebevraždě, vyvolává a používá se i v mnoha současných antidepresivech. Dále tam třeba popisuje "Serotoninový podvod" - to je to co píšeš ty "pokles hormonu v mozku".

To nejsou žádné žvásty, ale podložená fakta. John Virapen je svědkem v mnoha soudních procesech Eli-Lilly vs. oběti jejich léků. Téměř vždy soud skončí mimosoudním vyrovnání od Eli-Lilly, tedy uznají svoji chybu, zaplatí nemalé finance.
12.03.2012 - 18:11 | Filtr
(Střelec) Ajzy
Nevím, mám kamarádku, která by bez antidepresiv tady už nebyla. A měl jsem kamaráda, který by tady mohl být, kdyby zašel za psychiatrem (a ten by mu s největší pravděpodobností ty antidepresiva předepsal).
12.03.2012 - 18:25 | Filtr
(Střelec) Ajzy » Jirka_H
Nic ve zlým, ale s Tvým příspěvkem nemůžu souhlasit. Deprese není jen stav před sebevraždou, ale dlouhodobá nemoc a jsou chvíle, kdy nejsi vůbec schopen fungovat a jenom si vzít denní příděl prášků je nadlidský úkol. A neznám nikoho s těžkou depresí, kdo by se byl schopen vyléčit jen pomocí homeopatik a léčitele.
12.03.2012 - 19:01 | Filtr
(Lev) Cilka příšerka » Ornela
ano, takhle nějak to "znám" taky. to bylo to první, co mě napadlo. psycholog Tvé problémy s Tebou probere
12.03.2012 - 19:03 | Filtr
(Rak) Jirka_H » Ajzy
Mrkni výše, tam píšu o mé zkušenosti mé matky, která měla těžké deprese 10 let ... předtím cca od 25 let lehké stavy deprese.

Jasné, že kdo je v depresi, tak to nezvládne sám bez prášků.

Znovu stejná otázka: Proč je psychiatři krmí dlouhodobě práškama, když to nikomu dlouhodobě nepomáhá, naopak se stav zhoršuje (pravda nespáchají sebevraždu, ale za jakou cenu).

Odpověď: obchod a celý systém farmaceutického průmyslu
12.03.2012 - 19:16 | Filtr
(Střelec) Ajzy » Jirka_H
Dobrá, jaké je podle tebe řešení? Jak bys léčil deprese Ty?
Myslím, že třeba konkrátně U Honzíčka (je tam vynikající paní primářka) výsledky v rámci možností mají slušné a pochybuji, že by to zvládli bez antidepresiv.
12.03.2012 - 19:17 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Jirka_H
"Proč je psychiatři krmí dlouhodobě práškama, když to nikomu dlouhodobě nepomáhá, naopak se stav zhoršuje ..."

Mám několik přátel, kteří se AD lečí - ano, jejich stav se nelepší,ale ani nehorší..je tak nějak stabilní. Když se pokusí AD vysadit, opět to jde z kopce. Jejich deprese patří mezi tu horší sortu , v podstatě nevyléčitelná ...
Nevím, já přirovnám depku k rakovině - užírá stejným zpusobem a kdo se s ní neléčí, tak může umřít.

A zeptej se třeba dítěte co by bralo raděj - maminku, která má občas zdravotní problém s výkyvem nálady, ale jinak díky AD funguje a má ho ráda?
Nebo mrtvou maminku?

No - taky nepatřím mezi zastánce nadměrného užívání léků ...ale AD mají aspon nějaké opodstatnění - z mého hlediska je třeba mnohem horší HA - tou se cpe mnohem více žen a farmaceutický průmysl díky tomu krásně bobtná.

Máš pravdu - tuhle knihu jsem opravdu nečetla a už její název mě odpuzuje ,ale četla jsem jiné knihy se "zaručenými" pravdami - které nakonec pravdou nebyly.
Takže už jsem vůči těmto knihám skeptická - a když je vidím, říkám si, kdo se chce zase přiživit na něčem 100% senzačním,zaručeném a pravdivém.
Možná dělám chybu - a možná ne. :1:
12.03.2012 - 19:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslíš to dobře - necpat se prášky a jednat.To je potom lepší zajít spíš za psychoterapeutem,ale ani ten ti moc neporadí,jen tě povede jak si poradit sama.Tak že začni rovnou sama - najdi kořeny svých potíží a ukaž jim,jestli na ně máš dost silnou osobnost sama nebo si zajdi pro ty prášky,který tě otupěj.. :29:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-86
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »