Klidný a zdravý spánek


19.12.2011 - 20:37
(Lev) růžička
Klidný a zdravý spánek
Co ale zkusit starý osvědčený recept našich babiček a vzít si na pomoc bylinky?Konvalinky a jasmín nepoužíváme vůbec! Aromaterapeutické vůně použijeme jen ve velice mírné koncentraci. A jaké můžeme zvolit? Všechny uklidňující, tedy meduňku, eukalyptus či levanduli. Dále je vhodná růže, růžové dřevo a sladké vůně – santal nebo pomerančové květy. Citrusové vůně dodávají energii. Pokud chceme usnout rychle, můžeme sáhnout po oreganu (dobromysli).

Řazení:
19.12.2011 - 20:38 | Filtr
(Lev) růžička
Platí však zásada, že „při bylinkách“ se musíte vyvarovat užívání alkoholu a jiných omamných látek!
19.12.2011 - 20:40 | Filtr
(Lev) růžička
Lipový květ – koupel

Připravte si před spaním lázeň z lipového květu: napusťte si vanu horké vody, nasypte do ní hrst květů, ponořte je a nechte chvíli louhovat. Vyčkejte, až teplota vody ve vaně klesne tak, aby byla vhodná ke koupání.

Potom celé tělo třete drsnější žínkou tak, aby se vám prokrvila celá pokožka. Lázeň ukončete bez osprchování, tělo jen lehce osušte. Takto uvolnění ulehněte ke spánku a přejte si, aby se vám něco hezkého zdálo. Stejnou osvěžující lázeň si můžete připravit i z voňavé levandule.
19.12.2011 - 20:44 | Filtr
(Beran) gitasek » růžička
vše jemoudré a poučné, leč na nic, pokud má člověk splín a nervy na pochodu, to pak ani bylinky nepomůžou a jediný, kdo měalespon uspí jsou andílci a jejich pohlazení :76:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »