Užívanie liekov v tehotenstve - Duphaston


30.11.2011 - 07:25
(Rak) Saly
Užívanie liekov v tehotenstve - Duphaston
Má niekto skúsnosť s užívaním lieku DUPHASTON v tehotenstve?Budúcej mamičke ho predpísal lekár na bolesti,ktoré má v podrbušku (je v 1.mesiaci).Jej manžel je RH faktor pozitívny a ona RH faktor negatívna krvná skupina. Je tam riziko už aj bez liekov a tento liek má ako kontraindikáciu aj narodnie plodu s rázštepom chrbtice a mnohé iné hrozostrašne vyzerajúce diagnozy a komplikácie pri užívani tohto lieku. Ako je možné, že také niečo vôbec lekár predpíše, tomu nerozumiem.Preto ak máte niekto skúsenosť s týmto konkrétnym liekom počas tehotenstva, podelte sa prosím s tým, ako to u vás dopadlo. Možno tie popisy sú len zveličujpce, alebo to má odmietnuť radšej užívať? Len čo potom iné proti tej bolesti kvôli ktorej nemôže tá žena ani spávať v noci.ďakujem

Řazení:
30.11.2011 - 07:31 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
"Len čo potom iné proti tej bolesti kvôli ktorej nemôže tá žena ani spávať v noci."

Vyměnit doktora a fofrem.
30.11.2011 - 07:35 | Filtr
(Rak) Saly » hajounek
Hmm,len či iný doktor by nedal zas niečo, čo má podobné kontraindikácie? Lieky čo neškodia a utlmia bolesť vôbec existujú?
30.11.2011 - 07:39 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Saly
Unáhlená reakce :14: ten lék je hormonální a podává se (krom jiného) v prvním trimestru na udržení těhotenství, tedy ne na bolest.

Nejsem gynekolog ani žádnej odborník, tak jen hádám, ale mně ta bolest signalizuje problémy - mimoděložní těhotenství :25: netrvdím, že to je ono.

Předpokládám, že byla na ultrazvuku, aby tuhle variantu vyloučili.
30.11.2011 - 15:03 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
http://www.farmaceutika.info/duphas… - jak tam píšou, tak je i proti hrozícímu potratu, já myslím, že doktor ví, co dělá


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »