Vylepšenej zázvorák


21.11.2011 - 11:59
(Hadoken) ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...

Řazení:
21.11.2011 - 12:12 | Filtr
(Panna) *Bara*
Pred tydnem jsem poprve ochutnala caj ze zazvoru, ktery jsem sama uvarila, ale nevim, zda spravne.

Cetla jsem totiz takovy recept, ze se nastrouha 8 cm zazvoru a uvari v 1 litru vody 15 minut. Neni to zbytecne varit tak dlouho?

Muzete nekdo - prosim - napsat spravny postup vareni caje ze zazvoru?
Moc mi chutna... predem moc dekuji.

Jeste jedna vec, pokud dam skorici, tak asi kolik na 1 litr... dekuji. :1:
21.11.2011 - 12:17 | Filtr
(Hadoken) ži.va » *Bara*
to je zbytečně dlouho...to potřebný se z nastrouhanýho zázvoru vyloučí dřív, pak už to je spíš na škodu bych řekla...

jak píšu, já to převařím tak 3-5 minut.8 cm je možná taky až moc...

já to dělám všechno od oka... skořice mleté tak třeba půl lžičky.
21.11.2011 - 12:26 | Filtr
(Panna) *Bara* » ži.va
Diky za radu :74:
21.11.2011 - 12:45 | Filtr
(Panna) *Bara* » siouxsie
A co kdybych ho nastrouhala misto nadrobno, tak na jemnoucke platky ???
Asi dnes zkusim nastrouhat, misto nadrobno, tak na platky, pak sem napisu jak mi chutnal :3:
21.11.2011 - 12:48 | Filtr
(Hadoken) ži.va » *Bara*
na jaký plátky?
strouhat na co nejmíň drobno, páč čím víc se to rozmělní, tím snadněji se z toho ty silice a látky uvolňují....
21.11.2011 - 12:49 | Filtr
(Ryby) siouxsie » *Bara*
Skúšala som, ale najsilnejši výluh je jednoducho a proste, keď sa nastrúha na strúhadle úplne na jemnúčko.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »