Aronie- Černá Jeřabina


18.09.2011 - 18:43
(Štír) xxxNative
Aronie- Černá Jeřabina
Jak nejlépe naložit s aronií,aby v ní zůstalo co nejvíce vitamínů na zimu?? :37:

Řazení:
18.09.2011 - 18:51 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
ona má hodně výraznou vůni, maminka mi vždycky nutila šťávu, nikdo to nechtěl pít. Teď jsem četla v nějakém časopise recept na džem společně s jablky, to vypadalo hodně dobře.
18.09.2011 - 19:03 | Filtr
(Štír) xxxNative » miluška medvídková
Mamka taky chtěla dělat džem ,ALE nad 50st zahříváním se zničí všechny enzymy a vitamíny :41:
18.09.2011 - 19:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jsem ja, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Černá jeřabina - recepty a likér z černého jeřábu

Tomuto keři s velmi zdravými a lidskému tělu prospěšnými plody se říká také Aronie. Při vyslovení pojmu černá jeřabina se nabízí recepty, které určitě nemůžete přehlížet, třeba likér z černého jeřábu. Plody samotné jsou chutné a mají významé čistící schopnosti.

Můžete tak jimi podpořit detoxikaci vašeho organismu a udělat něco pro své zdraví. Recepty, ve kterých se objevuje černá jeřabina, můžete zkusit hledat prostřednictvím vašeho vyhledávače. Zde si povíme něco k receptu na likér z černého jeřábu, proto čtěte dále.

Vynikající likér připravíte ze 3 litrů ničeho jiného než je právě černá jeřabina, dále 0,5 litru rumu, 0,5 kg cukru, dvou vanilkových cukrů a dvou lžiček kávy. Plody nahrubo rozmixujete a dáte je vařit v 1 litru vody po dobu asi 20 minut. Propasírujete a tentokrát již s cukrem, vanilkovým cukrem a kávou (rozpustná a jen výluh) dáte opět vařit po dobu 5 minut. Nakonec vše necháte vychladnout a dolejete rum. :117: :37:


:117:Mám ho doma uvařený 5 litru.
18.09.2011 - 19:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » xxxNative
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jsem ja, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Složení:
1 kg černé jeřabiny, 600 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky skořice, 3-4 utlučené hřebíčky, sklenka rumu, 1 Pektogel, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Příprava:
Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, koření a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny zčásti rozmačkáme, přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, zase povaříme, až se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme a horkou směs lijeme do malých čistých skleniček a uzavřeme.
18.09.2011 - 19:22 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » xxxNative
tak bych to zkusila jako s černým rybízem, prosladit, dát na dno do ledničky, to vydrží dost dlouho. Taky se suší, jinak nevím.
18.09.2011 - 19:34 | Filtr
(Štír) xxxNative » miluška medvídková
Asi jen tak..nebo prý rozmačkat prsty dát do vody a udělat kostky ledu a ten pak použít do sklenky s vodou...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »