O příchodu člověka na svět ...


15.08.2011 - 10:35
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

O příchodu člověka na svět ...
Máme tu velmi zajímavý článek od doktorky, která se odvažuje dělat věci jinak :http://ona.idnes.cz/antikoncepce-pr…(v Praze má psychosomatickou kliniku - viz. odkaz na stránkách výše)"Shodou" okolností píše na toto téma i osud :http://www.osud.cz/porod-dvakrat-ji… zajímavé, jak je celá tato oblast málem démonizována a pod úzkostnou kontrolou tzv. systému - viz. očkování proti rakovině čípku, hormonální antikoncepce, umělá oplodnění, lékařsky prováděné porody (často chirurgicky), ultrazvukové kontroly, odběry a rozbory plodové vody ...Přitom se říká, že prenatální vývoj a porod má klíčový význam pro celý následný život člověka ... jakoby už ani člověk nemohl v klidu přijít na svět ... :25:

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
15.08.2011 - 10:51 | Filtr
(Štír) atraM
ten článek a přístup paní doktorky Máslové se mi strašně líbil, už jsem ho četla a plesala...
Tedy nad stavem zdravotnictví, přístupu k lidem a poměry kolem farmaceutického průmyslu není co plesat,
ale formulování těchto názorů v tisku mě dneska moc potěšilo...
:15:
15.08.2011 - 10:55 | Filtr
(Blíženci) il*ča
Přečetla jsem a s gynekoložkou Helenou Máslovou skoro ve všem souhlasím. :15:
Hlavně to bezuzdné předepisování antikoncepce třeba už 13ti letým holkám - to je fakt hnus fialovej.
15.08.2011 - 10:57 | Filtr
(Ryby) Cagey
Taky se mi moc libi pristup pani doktorky...a moc bych si prala, kdybych mohla rodit v klidu s dulou a nejblizsimi lidmi (mamka,segra,partner)...abych si porod mohla "uzit" a pamatovat si ho jako neco krasneho, prichod noveho zivota a abych byla hned od zacatku v kontaktu s miminkem...vzdyt zvazit a zmerit ho muzou i pozdeji, ne?! Proste chci, abych ja i mimko bylo v klidu...ja postupem casu zjistuju (pres kineziologii, regresi aj.), ze moje tramata zacala uz pri poceti, behem tehotenstvi a pak pri porodu..dite vnima vic nez si myslime:)
15.08.2011 - 11:00 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Cagey
Jojo, dobrá dula je k nezaplacení, tu bych brala u porodu 100x raději než manžela :4: :4:...komunikuje k věci , odpovídá na dotazy, rozhání obavy - škoda, že za mě duly neexistovaly. Ale měla jsem aspon štěstí na hodné sestřičky.
15.08.2011 - 11:00 | Filtr
(Ryby) Cagey
jo, a co se tyce antikoncepce, tak tu uz ja beru skoro 10let v kuse a chci ji vysadit...ale najit alternativu je sakra tezke:( Vsude vam vali do hlavy, jak je antikoncepce skvela vec, tak vam vlastne zachranuje zivot a tak...hormonalni uz nechci, chemickou taky ne, nitrodelozni telisko uz vubec ne...takze nakonec jsem narazila na Femcap...obdoba pesaru akorat mensi...a hodlam si ho poridit, ptz s praskama uz nechci mit nic spolecneho...vzdyt ja uz si ani nepamatuju, jak moje deloha fungovala pred podanim antikoncepce:D :61:
15.08.2011 - 11:01 | Filtr
(Ryby) Cagey » il*ča
ja doufam, ze ja uz ji tam mit budu...nechci mit z porodu spatne zazitky a vicemene tabu jako moje mamca...:(
15.08.2011 - 11:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
slovo dula slyším prvně, to bude asi nějaká doprovodnice, pomocnice :25: člověk se pořád učí - nechápu, proč některým doktorům vadí :41:
15.08.2011 - 11:13 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Cagey
Já ji také brala, ale až po dětech. První roky OK, pak začaly zdravotní problémy, které bych s anitkoncepcí nespojovala - ale když jsem se pak nentu dostala na různá fora a zjistila, že stejné problémy mají i jiné ženy užívající HA , začala jsem se více zajímat. Nakonec jsem ji musela definitivně vysadit - v poradně mi lékař řekl, že pokud bych ji nadále užívala, zkolaboval by mi celý hormonální systém.
Měla jsem štěstí, zdravotní problémy se po pár týdnech po vysazní výrazně zlepšily a cyklus mi naskočil normálně - ale znám ženy, které pak chodí třeba rok na vyvolávací hormnonálí injekce.
15.08.2011 - 11:15 | Filtr
(Blíženci) il*ča » eXistence X
Ano, je to porodní asistenka,která provádí ženu celým těhotenstvím , včetně porodu a šestinedělí. Musí to být fajn, mít takovou spřízněnou duši a když je problém, zavolat
(hlavně by se to tedy nemělo zneužívat a nevolat dule 10x denně :4:) . Sestřičky z těhotenských poraden na to většinou nemají čas a hlavně si nepamatují každou těhotnou ženu a její problémy individuálně.
Co tak vím, duly upřednostňují "přírodní" metody porodu, ale určitě do toho ženu nenutí.
Mně osobně různé procedury, na porodním sále,které někdo odsuzuje, nevadily ... byla to hračka v porovnání s tím ostatním. :4:
15.08.2011 - 11:17 | Filtr
(Ryby) Cagey » il*ča
prave, do teto faze bych se nerada dostala:( Je mi 27 a vyhledove do tri let bych chtela mit deti, a kdyz pak clovek slysi, ze po vysazeni HA nemuze treba jeste dva roky pocit, ptz je nadopovanej jak zavodni kun, tak si rikam, ze je asi na case...ale je pravda, ze jsem mela driv strach ji vysadit...presne, jak psala v tom clanku ta pani doktorka, ze nam to cpou media ze vsech stran, tak ma clovek pak pocit, ze bez HA to uz ani nejde...jeste, ze nemam uz 4roky televizi, boze jak ja jsem spokojena:D
15.08.2011 - 11:30 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Zajímavý. Líbí se mi že je objektivní a že připouští, že to není pro každýho a že někdy není zbytí... Ano, bezproblémovej porod ženy s fyzickou kondicí zvládne ona žena sama doma. Ale až praskne děloha, nevyjde přirostlá placenta, plod je nohama napřed, tak to potom začíná to pravý vzrušení a jsem zvědavej, jak se s tím člověk vypořádá, pokud rodí kdovíkde a kdovíjak...



Nicméně taky se mi líbí její boj proti komerci:

Hodina terapie........600 Kč.
2 Hodiny terapie......1200 Kč.


Ale jinak ani popel. Myslím, že vím co povídá... Jen to je prostě jenom pro jednu skupiny. Ono léčit zdravý lidi je fajn.
15.08.2011 - 11:30 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Glimmer Man
Porod doma je zbytečný hazard, i v poslední minutě se může ledacos zvrtnout. Moje bábi rodila 2x doma a 1x v nemocnici - a porod v nemocnici si nemohla vynachválit.

K té antikoncepci - existují i další metody, které zabranují početí, ale jsou to metody, které jsou pro muže nepohodlné, většina si raděj jen tak užívá.
Dále existuje statistika, která ukazuje nárůst mozkové mrtvice u mladých žen - a hádej co je příčina? Dřív byla mozkové u dvacetileté holky rarita - vyloženě genetická záležitost!
Je mezi námi nezanedbatelné procento žen, které mají problémy se srážlivostí krve a HA by vůbec neměly užívat - a u lékářů je k mání krevní test, který tohle odhalí. Jenže žádný gynekolog mladou hollku na tenhle test neupozorní a nepošle . Nakecá jí spoustu nesmyslu o tom, jak je HA užasná a skvělá - a o riziku taktně pomlčí. No bodejt by ne, když má z každé předepsné krabičky HA provizi.

No a co dělá hormonální antikoncepce s životním prostředím - to je už docela známá věc:
http://21stoleti.cz/blog/2009/…
15.08.2011 - 11:35 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Cagey
Mám dojem, že taky záleží na tom, kdy začneš HA užívat - já neměla s cyklem žádné problémy, protože jsem ji začala brát až v 25ti letech, po porodech, další děti jsem neplánovala... ale moje tělo už - co se týče hormonů - fungovalo tak, jak má. Ala pokud začně brát HA 15tiletá slečna, jejíž hormonální systém teprve začíná fungovat, může po vysazneí nastat problém. Samozřejmě to není pravidlo ... ale mám odpozorávno , že to tak většinou je.
15.08.2011 - 11:38 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » il*ča
Jednou jsem slyšel od jedný ženy, že pokud bude v jejím vztahu někdo těhotnej, tak to bude ona. Takže nechat břemeno zodpovědnosti na parterovi jí nepřišlo správný... Ale pokud hledáš rovnoprávnost i v tomhle, budiž. Máš možnost si vybrat a to je fajn, ne?? Svým způsobem antikoncepční pilulka osvobodila ženu...

To že to je nezdravý, to jsou spekulace. Ono u zdravý ženy to bude v pohodě. Ale pokud má žena ve výbavě po svých rodičích "genetickej antijackpot" nebo je líná, tlustá, jí nezdravě, tak čímpak jsou všechny její problémy?? Samozřejmě za to může HA!! Ale jo, HA je komerce a určitě to není jen med...

To s tím životním prostředím je už hodně trapný nebo hodně vtipný... ono člověk chčije hormony, i když nebere HA. Já je chčiju taky... Příroda je schopná se s ledasčím vyrovnat, pokud toho není hodně. Zkus nebrat HA a doma na zahradě chcát na stejný místo. A uvidíš, jak škodíš i bez HA...

15.08.2011 - 11:56 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Glimmer Man
Kolegyně má dceru, která ted studuje na VŠ - enviromentální vědy tuším se to jmenuje... i ona brala HA, ale na škole se dozvěděla o testu - nechala si ho udělat a lékař , který ji test dělal( ne gyekolog) ji s okamžitou platností HA zakázal. A víš, kolik takových slečen po světě běhá? Bohužel o testu neví , protože jim to nikdo neřekl.
No - HA osvobodila ženy... :4: ano, svým způsobem ano, ale znám spoustu chlapů,kteří svou ženu do HA tlačí jen proto, aby oni si mohli pohodlně užívat.
Já jsem štíhlá :4:, rozhodně ne líná - problemy s HA se u mě objevili kolem třicátého roku - tudíž jsem v té době nebyla ani stará - a přesto jsem měla díky ní dost velké zdravotní problémy a musela jsem skončit. Boha - jak já jsem ráda, že můj manžel není sobec... řekl mi, bez HA jsem to zvládli i za mlada ( tím myslel dobu, kdy jsem spolu chodili)- zvládneme to i ted.

Tak - aby to nevyznělo, že HA úplně zatracuji- ne, v určitých obdobích života je to docela fajn věc. Když jsem HA začala užívat,chodilo se povinně na jaterní testy. Ty se postupně odbouraly, protože udajně nebyly potřeba . Což je podle mě blbost. Každý lék na jedné straně tělu pomáhá a na druhé škodí - a zrovna HA bude vyjimka? Vždyt je to směšné... Žena ,která HA bere, by měla pravidelně chodit na nějaké odběry krve - nebo by jí to měl aspon doktor nabídnout s tím, že si to zaplatí.
A užívat HA nepřetržitě 15-20let a pak volně přejít na hormonální substituční léčbu v přechodu, jak propagují někteří "lékařů - to už je úplná zhůvěřilost. V tisku byl kdysi rozhovor s onkologem. Jedna z otázek zněla, zda antiperspiranty opravdu způsobuji rakovinu u žen... onkolog řekl,že na jednom z prvních míst nejsou antiperpiranty jak se občas tvrdí,ale právě hormonální léčba v přechodu,která také rozhodně není vhodná pro všechny.
15.08.2011 - 12:09 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » il*ča
Nicméně HA je opravdu pro muže pohodlná... ale pro ženy ne?? Pěkně můžete kukat a nemusíte na nic myslet... jestli to stihne a vyndá ho včas, jestli si to nasadil dobře, jestli je toho spermobijního gelu dost...

Ono zase najdeš i spoustu příběhů o tom kolika ženám to pomohlo. Myslím, že možnost volby je dobrá věc.
15.08.2011 - 12:13 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Glimmer Man
Jo - a ještě k tomu životnímu prostředí. Čističky prý nedokáží HA z vody úplně odstranit, proto se dostává znovu do oběhu přes pitnou vodu . HA se u nás začala masivně užívat během poslední 15 let - a během poslednich 10let se zvýšilo procento neplodných můžů. Možná v tom není žádná souvislost - a možná je. Uvidíme, co bude za dalších deset-patnáct let - možná se pohled na HA zase změní.

Jen tak mimochodem - z tebe na WC odchází uměle vytvořené ženské hormony? :4:
Protože mezi hormony, které si tělo vytvoří samo a hormony vyrobenými uměle je rozdíl.
Znám pani po operaci mozku, musí užívat umělý hormon, který nahrazuje činnost podvěsku mozkového. Na jednu stranu ji tenhle hormon zachránil život, na druhou má díky tomuto umělému hormonu velké zdravotní problémy, problémy s váhou, která jde neustále nahoru, problémy cévní...

No nic.
15.08.2011 - 12:17 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » il*ča
Ty piješ vodu, která vytejká z čističky?? No, tak gaždýmu chutná něco jinýho...

To že se za posledních 15 let hulí jak o život, fetuje jak v souteži o nejvíc vypálenej frňák a cedníkový žíly, žerou se mletý kopyta v housce a pohyb se stal sci-fi, to už je vedlejší že??? Za všechno může HA.

Opravdu zkus měsíc močit na zahradě na stejný místo, jsi bez umělých hormonů, takže by to mělo být OK. Prostě zkus a pak si popovídáme.

15.08.2011 - 12:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavé :17:
Lucie Suchá Groverová, Aby porod nebolel
http://cestyksobe.cz/archiv/2010/…
15.08.2011 - 12:21 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Hlavně s tím článkem na ona dnes souhlasím :15: A co se týče hormonů, je to samozřejmě každého věc, ale faktem zůstává, že je to stejně škodlivé jako jakákoli chemie, kterou do sebe člověk pere, akorát málo z nich do sebe člověk pere tak dlouho v kuse, když ji holka začne brát řekněme v 15 a vysadí kolem 30, pak má dvě děti a řekněme do 5 let ji začne brát znova a bere ji až do přechodu, nic moc. Taky mi vadí ta masáž farmaceutických firem ve spolupráci s doktorama-když jsem si kdysi dávno dovolila vysadit hormony, protože mě úplně přešla chuť na sex (možná to bylo tím, možná ne ale po vysazení se to srovnalo), můj gynekolog mi jedovatě řekl, jestli k tomu mám nějaký důvod, no vyznělo to jaktože si dělám co chci bez porady s ním, tak to jsem čuměla.
15.08.2011 - 12:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Cože?! :39: Tak to je nějaký :49:
Já tenhle názor, nepodávat antikoncepci, slyšela od jedné moc zajímavé dámy. Jo brát nějaký hormony třeba 15 let v kuse? No nevím no... Je asi pravda, že to má vliv na zrání reprodukční soustavy. Nevím jak to na koho působí, ale u některých se snižuje libido... cožto nic moc! :22:
15.08.2011 - 12:29 | Filtr
(Střelec) libas

Konečně jedna normální doktorka.Která nedělá dilerku lékařským firmám .
Jinak je to jeden velikánský obchod .
Vím o čem mluvím mám 15 tiletou dceru,která naštěstí nemá žádné problémy ani hormonální poruchy. A přesto jí už dvakrát chtěli předepsat antikoncepci. A letáčky na očkování proti rakovině čípku nosí každou chvilku ze školy .A i dětská lékařka na mě vyvíjela nátlak ať ji nechám očkovat. :47:
15.08.2011 - 12:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Neferlin
No, přesně. Ale řekla jsem mu, že je to moje věc a on to moc dobře ví, tak zajel. Zajímalo by mě, kdybych mu řekla předem, že chci vysadit, tak co on na to, přemlouval by mě abych to nedělala? Spíš by mi doporučil šetrnější preparát, že? :17:
15.08.2011 - 12:32 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » libas
Šest kil za hoďku, to taky není špatnej kšeft, co??
15.08.2011 - 12:35 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Glimmer Man
To není tak moc, ne? Je soukromá a patrně k tomu i kapacita :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-83
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »