zuby


05.08.2011 - 19:42
(Blíženci) hela215
zuby
dobrý večer.chtěla bych se zeptat na svůj vleklý problém.už tři roky mám problémy se záněty v zubech.mám v podstatě všechny zuby již několikrát spravované.došlo to tak daleko,že mi byly čtyři stoličky vytažené.z horní čelisti.obě čtyřky a pětky.neustále mi ale napuchají dásně a bolí i ty zuby vedle,možná nějaké skryté kazy.o zuby pečuju celkem v normě a chodím mimo jiné každého půl roku na kontroly.o nějakých duchovních příčinách nemocí jsem četla,ale říkám si že bych to měla pojmout trochu celostně.neměla bych se třeba zaměřit na nějaké jiné orgány, např.srdce,trávení a podobně.nebo jen změnit zubaře?

Řazení:
06.08.2011 - 22:44 | Filtr
(Lev) růžička
Jak se mohu léčit onemocnění dásní?
Tradiční čínská medicína považuje za onemocnění dásní je způsoben nadměrné teplo v žaludku v důsledku nesprávné výživy a stresu, a toto teplo pak vede k zánětům dásní. Jako takový, léčba onemocnění dásní je zaměřena na chlazení tepla jíst čerstvé ovoce, fazole zeleniny a luštěnin a celozrnných výrobků. Jiné opravné prostředky patří čištění zubů pravidelně před a po jídle, ale i před a po spánku. To může být užitečné kartáč s práškem do pečiva, aby alkalizovat dásní jako antibakteriální opatření, a opláchněte samorostlý ústní voda z potravinářské peroxidu vodíku a sody v teplé vodě. Trávicího ústrojí, což má přímý vliv na dásně.
Co bych měl vyvarovat ve svém životním stylu pro onemocnění dásní?
Je důležité, aby se zabránilo cukry, zpracované potraviny, kořeněná jídla, a mastných jídel, aby se zabránilo onemocnění dásní. Velmi kyselé potraviny, jako je káva, soda, alkohol a podpořit větší aktivitu bakterií v ústech, a je třeba se vyhnout, stejně. Kouření a bezdýmný tabák je také známo, že způsobují onemocnění dásní.
06.08.2011 - 22:49 | Filtr
(Lev) růžička
Čínské přísloví praví: bolení zubů není nemoc, ale je to vrah, když útočí "Když jste v bolesti, zubaři To může být způsobeno zubním kazem nebo ovlivněny zuby moudrosti onemocnění dásní je také bolestivé a... je způsobeno špatnou ústní hygienou.

Tradiční čínská medicína si myslí, že nějaký zánět úst (non-kaz a onemocnění dásní non-související) je způsobena problémy s ledvinami, protože zuby, ledviny "vládne" kosti a dásně. Zdravé ledviny energie, zdravé zuby a dásně.

Přechod na stravu, která rozptyluje "patogenní tepla", může usnadnit nějaký zánět, který není způsoben bakteriemi a zubní kaz.

Akupresura a externí aplikace česnek, zázvor, ženšen a slaná voda může také pomoci.

Periodontální nebo onemocnění dásní je velmi časté, a je způsobeno nesprávným čištěním zubů. Částečky jídla rozpadu a způsobit infekci, dásně se bolest a ustupují, vystavovat citlivé zuby. Tam může být krvácení. Kost je ztracen a zuby se uvolní.

Pokud se zubů nejsou léčeny, mohou vyvolat astma a způsobit onemocnění srdce zhoršovat.

Deficitem ledvin jin (chlad), energie za následek oslabenou imunitu v ústech, slabé zuby a dásně. Patogenní tepla a toxiny, interní nebo externí, pak může napadnout zuby a dásně, způsobují záněty. To je TCM se na onemocnění dásní.

Pak tam jsou zuby moudrosti, vliv ty mohou být bolestivé. Mnozí lidé říkají, že zuby moudrosti "rostou", když jsou unavení, ale zanítí snadněji, když je unavená těla.

Zuby moudrosti může růst kdykoliv, ale když oni nemohou stát se vhodně (vliv nebo blokovány jinými zubů), může být prostor mezi zuby a dásně, kde jídla a bakterie se mohou hromadit. To vede k infekci a zánětu.

Zuby moudrosti, které rostou nesprávně a způsobují bolest by měla být získána, říká doktor Li Wenbo, vedoucí lékař nemocnice Longhua spojené s Shanghai University of TCM. V opačném případě se může stát chronickým zánětem dásní onemocnění dásní a vliv na ostatní zuby.

Ale extrakce by se dělat nemělo, zatímco tam je zánět.

Zda je problém je ovlivněna zuby moudrosti, nebo jednoduché záněty dásní, Dr. Li doporučuje včasná léčba, která rozptyluje teplo a patogenní toxiny ° -? Tím se sníží zánět. Pak je čas pro těžbu a úpravu posílit ledviny.

"Posílení ledvin energie, zatímco guma je stále zanícená je k ničemu, naopak, posílení potraviny, většinou urychlí krevní oběh a může zhoršit zánět a krvácení dásní," říká Li.

Zánětu, Dr. Li doporučuje "cold" (jin energie) potravin, které rozptyluje patogenní teplo. To zahrnuje chryzantéma čaj, okurku a celer. Po zánětu a bolesti jsou pryč, jí ledviny, posilují potraviny jako gouqi (wolfberries), holubů a vlašské ořechy.

Vyplachování úst teplou slanou vodou a misky na bolavé dásně ve slané vodě může pomoci zmírnit zánět a bolest.
06.08.2011 - 23:06 | Filtr
(Střelec) terere
no tak zuby,oči jsou vyživovaný z jater-takže vyčistit játra,jaro ,podzim,jsou určitě nechoulostivější měsíce v roce právě pro zuby,jak se říká -po švestkách- nás bere žlučníček :3:no a ten je vstupní branou pro játra,takže zase jaro a podzim,
taky jsem o tom mluvila s naším zubařem a ten to potvrdil,že na jaře a na podzim by mohl v ordinaci přespávat,jak má nadupaný termíny
no a moje rada...vyčistit játra -olivovej s citronem půl-půl,třeba do malýho frťana,a čaje na žlučník-ostropestřec mariánský,šalvěj,mátu,nať řepíku,no v lékárně ti poradí
upravit jídelníček-ne maso,uzeninku :3:,mlíko!!
a dlouhodobě a vydržet :14: :29: :17:
07.08.2011 - 16:15 | Filtr
(Váhy) Aika.
Helo... mám dobré zkušenosti s léčením zubů - a to i na dálku... nicméně... duchovní příčiny znáš - raději bys celistvě.... duchovní sféra života ale není nic jiného - než obyčejný pohled na svět a náš život.. :) problémy s dásněmi a zuby jsou nedostatek "agresivity", takové té chuti prokousávat se životem - jsou symbolem vitality a životní síly.... tak nad tím možná zabádej.. :) každopádně na jakýkoliv zánět kdekoliv doporučuji výplach odvaru řepíku... řepík má úchvatné účinky co se hojení zánětů týče... ale chuť do života si musíš vrátit ty.. :) co třeba homeopatika?
:17: :17: :17:
07.08.2011 - 20:07 | Filtr
(Blíženci) hela215
děkuji všem za odpovědi.tak nad něcím se zamyslím.na ty játra něco zkusím najít.jinak právě si říkám,že v tom jídle to asi nebude,uzeniny nejím,možná tak deset deka salámu za celý týden,mlíko nepiju,nedělá mi dobře na žaludek,no a mastná jídla vůbec ne.jediné co je asi špatně je to kafe.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »